Αυτό δεν είναι ένα blog που ψάχνει την επισκεψιμότητα. Είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο, ένας τρόπος να ξεφορτώνομαι τους θυμούς μου και να μοιράζομαι τις χαρές μου. Είναι καλύτερο από το να μουρμουρίζω ή να γελάω μόνος μου.
Εδώ όλο και κάποιος ακούει…


Μην ξεχνάτε...

Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2009

5 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ στην Ελλάδα

1821
Ο Χουρσίτ Πασάς μετά από εντολή του Σουλτάνου, εκστρατεύει από την Τρίπολη εναντίον του Αλή Πασά στην Ήπειρο, απογυμνώνοντας την Πελοπόννησο από τις πιο αξιόμαχες τουρκικές δυνάμεις κάνοντας έτσι την έναρξη της επανάστασης να δείχνει πιο εύκολη

1824
Ο φιλέλληνας Tζωρτζ Γκόρντον λόρντ Μπάιρον (λόρδος Βύρων) φτάνει στο Μεσολόγγι. Αρχίζει αμέσως, μαζί με ξένους στρατιωτικούς εθελοντές, να ασχολείται με την οργάνωση της άμυνας της πόλης.
1913
Ναυμαχία της Λήμνου. Ο ελληνικός στόλος υπό τον Παύλο Κουντουριώτη, αντιμετωπίζει θριαμβευτικά, δεύτερη, μετά την 3.12.1912 (ναυμαχία της Έλλης) απόπειρα του τουρκικού στόλου να εξέλθει των Δαρδανελίων.
1926
Ο Πάγκαλος αναλαμβάνει την νομοθετική και εκτελεστική εξουσία. Οι αντιδράσεις των κομμάτων θα είναι μεγάλες, πολλοί πολιτικοί θα εξοριστούν, και τελικά ο Πάγκαλος θα ανατραπεί με στρατιωτικό πραξικόπημα από τον Γεώργιο Κονδύλη που θα επαναφέρει στην Προεδρία της Δημοκρατίας τον Π. Κουντουριώτη. Ο Πάγκαλος θα εγκλεισθεί στις φυλακές του Ιτζεδίν (Χανιά). Ο Κονδύλης θα σχηματίσει κυβέρνηση και θα προκηρύξει εκλογές, στις οποίες ο ίδιος δεν θα μετάσχει για να εξασφαλιστεί το αδιάβλητό τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: