Αυτό δεν είναι ένα blog που ψάχνει την επισκεψιμότητα. Είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο, ένας τρόπος να ξεφορτώνομαι τους θυμούς μου και να μοιράζομαι τις χαρές μου. Είναι καλύτερο από το να μουρμουρίζω ή να γελάω μόνος μου.
Εδώ όλο και κάποιος ακούει…


Μην ξεχνάτε...

Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2009

7 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ στην Ελλάδα

1828

Ο Καποδίστριας, αν και είχε καταπλεύσει στο Ναύπλιο στις 8μμ της 6/1, παραμένει επί του αγγλικού πλοίου με το οποίο έφτασε στην Ελλάδα. Δέχεται τον Μητροπολίτη Ιγνάτιο που μαζί με τις ευχές, του συστήνει να πάρει τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας κατά την αποβίβασή του. Η απάντηση του Κυβερνήτη είναι:
«Δεν πιστεύω ότι η νέα Ελληνική Κυβέρνηση πρέπει να έλθει στην Ελλάδα επί κεφαλής λόχων και πυροβόλων. Είναι πέραν των δυνατοτήτων μου, αλλά και αν ακόμη το ηδυνάμην, δεν θα ερχόμουν μ’ αυτόν τον τρόπο.»
Να σημειωθεί ότι ο Μητροπολίτης στην ουσία μετέφερε την άποψη του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη (!) που του είχε γράψει στις 20/9/1827, ότι ο Καποδίστριας «πρέπει να φέρει τουλάχιστον 6.000 τακτικούς, ώστε απαλλασσόμενος από τους τοπικούς αρχηγούς, οπλαρχηγούς και καπετανέους, να μπορέσει να πετύχει την βελτίωση του τόπου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: