Αυτό δεν είναι ένα blog που ψάχνει την επισκεψιμότητα. Είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο, ένας τρόπος να ξεφορτώνομαι τους θυμούς μου και να μοιράζομαι τις χαρές μου. Είναι καλύτερο από το να μουρμουρίζω ή να γελάω μόνος μου.
Εδώ όλο και κάποιος ακούει…


Μην ξεχνάτε...

Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2009

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ

Με αφορμή τη σημερινή ημερομηνία (βλ. προηγούμενη ανάρτηση) σκέφτηκα να απευθύνω έναν χαιρετισμό στους οπαδούς των ομάδων εκείνων που είναι δημιουργήματα ανθρώπων που ξεριζωμένοι από τους τόπους τους ήρθαν στην μεγάλη και προαιώνια πατρίδα και ξεκίνησαν κάτω από απίστευτα δύσκολες συνθήκες, από το μηδέν, την προσπάθεια να ξαναφτιάξουν τη ζωή τους.

Σκέφτηκαν να φτιάξουν και κάτι που θα τους κρατάει δεμένους και που θα συνεχίζει να υπάρχει κι όταν αυτοί θα ‘χουν φύγει.
Έτσι έγινε ο Πανιώνιος, η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ μας (Α’ Εθνική) και Απόλλων Σμύρνης (πρώην Αθηνών) Απόλλων Καλαμαριάς κ.α. που βρίσκονται σε μικρότερες κατηγορίες.
Είναι οι μόνες ομάδες που δικαιούνται να υπερηφανεύονται ότι εκπροσωπούν μια ιδέα που σκοπός της είναι να διατηρείται στο διηνεκές η ιερή μνήμη και των τόπων και των ανθρώπων.
Χαιρετώ ιδιαίτερα τους «Πάνθηρες» και τους λέω ότι εκείνο το ανατριχιαστικό πανό «η Σμύρνη μάνα μ’ καίγεται» πρέπει να είναι μόνιμα αναρτημένο στους αγώνες της ομάδας τους.

Κάποιος που δεν ξέρει θα ρωτήσει, και θα μάθει.
Να ‘μαστε γεροί να θυμόμαστε

Η φωτογραφία είναι από το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΑΟΚ.

3 σχόλια:

palalos είπε...

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΗ

ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ είπε...

Έχουμε υποχρέωση...

Ανώνυμος είπε...

εχετε δικαιωμα να αυνανιζεστε...