Αυτό δεν είναι ένα blog που ψάχνει την επισκεψιμότητα. Είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο, ένας τρόπος να ξεφορτώνομαι τους θυμούς μου και να μοιράζομαι τις χαρές μου. Είναι καλύτερο από το να μουρμουρίζω ή να γελάω μόνος μου.
Εδώ όλο και κάποιος ακούει…


Μην ξεχνάτε...

Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2009

Στα μπλόκα…


Σήμερα πήγα στις Σέρρες για την κηδεία μιας θειάς μου. Η κηδεία ήταν στις 11.30 κι έφυγα από Θεσσαλονίκη στις 8 μη τυχόν και καθυστερήσω σε κανένα μπλόκο. Ο δρόμος ήταν ανοιχτός, αλλά στο Στρυμονικό είδα 20-30 τρακτέρ αραγμένα στις άκρες.

Επειδή έχω και το μικρόβιο του ΠΑΟΚτσή, σκέφτηκα μήπως μου κάνουν κανένα χουνέρι στην επιστροφή και "δω" το ματς ραδιοφωνικά. Σταμάτησα λοιπόν και τους ρώτησα αν έχουν κανένα κλείσιμο στο πρόγραμμα, κι ένας τους μου λέει «μπαααα…δε νομίζω», το ύφος του όμως δεν μου πολυάρεσε. Τέλος πάντων, 2 η ώρα ξεκίνησα την επιστροφή, και στην διασταύρωση της Ηρακλειάς, να η ουρά από νταλίκες και ΙΧ που τα είχε σταματήσει η τροχαία διότι στο Στρυμονικό είχαν κλείσει το δρόμο και θα τον άνοιγαν στις 14.30. Πάλι καλά, σκέφτηκα, 12 λεπτά θα περιμένουμε.

Εσύ είσαι που το λες; Εμφανίζεται ένα περιπολικό ερχόμενο από το μπλόκο και ο αξιωματικός μας λέει «επειδή πέρασαν από κάτι αγροτικούς δρόμους καμιά δεκαριά με τετρακίνητα και διαμαρτυρήθηκαν στο μπλόκο, οι αγρότες θύμωσαν και θ’ ανοίξουν το δρόμο στις 16.00» (ξέρετε δεν θέλουν να έρχονται φάτσα μ’ αυτούς που ταλαιπωρούν)
Κι αν ξαναθυμώσουν στρατηγέ μου, του λέω, και το πάνε για 18.00, 19.00, 20.00, ανάλογα με το θυμόμετρο, τι γίνεται;

"Τι να σας πω, πηγαίνετε μέσω Ηρακλειάς και Κιλκίς", μου απάντησε.
Δεν σήκωνε ρίσκο, ξεκίνησα ελπίζοντας ότι δεν θα πέσω σε κανέναν αγρότη θυμωμένο με τη γυναίκα του ή που έχασε λεφτά στους κουλοχέρηδες του ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΑΦΕ, κι είχε βάλει το αγροτικό του κάθετα στο δρόμο.

Ήμουν τυχερός, έφτασα στο σπίτι στις 17.35

4 σχόλια:

tzonakos είπε...

Το ...θυμόμετρο ;;; Χαχαχαχα, καλό !
Θέλουν και πολυ να έρχονται αντομέτωποι με αυτούς που ταλαιπωρούν για να δείχνουν εξουσία.
Τυχερός που δεν έμπλεξες σε καμμια φασαρία.
Δηλ. έκανες δύο ώρες παραπάνω για να φτάσεις σπίτι σου ; Πάλι καλά.

zoyzoy είπε...

Τουλάχιστον είδες τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ!

ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ είπε...

@tzonako, μη συζητάς, σ' αυτή τη χώρα κάνει ο καθ' ένας ότι θέλει...

@zoyzoy, ναι,ναι...

hackaday είπε...

Γιάννη ο δήμος λέγεται Ηράκλεια και όχι Ηρακλειά. Καλύτερα ν αμην εκφραστώ για τους αγρότες... Θα πέσει πολύ βρίσιμο και σ'εβομαι το blog σου.