Αυτό δεν είναι ένα blog που ψάχνει την επισκεψιμότητα. Είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο, ένας τρόπος να ξεφορτώνομαι τους θυμούς μου και να μοιράζομαι τις χαρές μου. Είναι καλύτερο από το να μουρμουρίζω ή να γελάω μόνος μου.
Εδώ όλο και κάποιος ακούει…


Μην ξεχνάτε...

Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2009

31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ στην Ελλάδα

1776
Γεννιέται στην Κέρκυρα ο Ιωάννης Καποδίστριας.

Η καταγωγή του ήταν από παλιά οικογένεια της Ίστριας, (capo d' Istria) η οποία μετανάστευσε στην Κέρκυρα στα μέσα του 14ου αιώνα. Ο πατέρας του, κόμης Αντώνιος Μαρία Καποδίστριας, ήταν διακεκριμένος νομομαθής. Ο ίδιος σπούδασε ιατρική στην Πάδουα και πριν ασχοληθεί με την πολιτική, άσκησε το επάγγελμα του χειρουργού, διετέλεσε μάλιστα και αρχίατρος του τουρκικού στρατιωτικού νοσοκομείου που υπήρχε στην Κέρκυρα. Το 1803 κατείχε τη θέση του γραμματέα της Ιονίου Πολιτείας και το 1809 αναχώρησε για την Ρωσία, όπου ανέλαβε υπηρεσία στο ρωσικό υπουργείο των Εξωτερικών. Η εξέλιξή του υπήρξε ραγδαία και έφτασε να αναλάβει υπουργός των Εξωτερικών το1815, σε ηλικία 39 ετών.

2 σχόλια:

. είπε...

Kαι να που ξαναβρισκόμαστε μετά από πολύ καιρό :)
Χαίρομαι πραγματικά που σε ξαναβρίσκω ΄Αθλιε (επέτρεψέ μου τον ενικό γιατί το 'Αθλιοι δε μου κολλάει να σε προσφονώ έτσι εκτός αν έχεις να μου προτείνεις κάτι άλλο)
Πολύ καλή η αναφορά σου στον Καποδίστρια που με λιτό και μεστό λόγο έκανες μια χρονική αναδρομή στη βιογραφία του.
Ελπίζω να μη ξαναχαθούμε!

ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ είπε...

Γειά σου Ανάσα, έχω καιρό που σε ξαναβρήκα, άφησα και σχόλιο κάποια στιγμή, χάρηκα με την επιστροφή σου... Άθλιος ακόμα και τρισάθλιος αν θέλεις, έτσι που γίναμε... καλό μήνα! ;-)