Αυτό δεν είναι ένα blog που ψάχνει την επισκεψιμότητα. Είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο, ένας τρόπος να ξεφορτώνομαι τους θυμούς μου και να μοιράζομαι τις χαρές μου. Είναι καλύτερο από το να μουρμουρίζω ή να γελάω μόνος μου.
Εδώ όλο και κάποιος ακούει…


Μην ξεχνάτε...

Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2009

23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ στην Ελλάδα


1825
Κατά την διάρκεια του Β΄ εμφυλίου πολέμου, που ήταν αποτέλεσμα του αγώνα για την εξουσία, ο Θ.Κολοκοτρώνης θλιμμένος από τον θάνατο του γιού του Πάνου σε μάχη του εμφυλίου και ελπίζοντας σε αμνηστεία, έχει παραδοθεί στην κυβέρνηση Κουντουριώτη. Συλλαμβάνεται από τους Υδραίους μεγαλοκαπετανέους και φυλακίζεται στο μοναστήρι του Προφήτη Ηλία στην Ύδρα.
1831
Σύλληψη του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη και ταραχές στη Μάνη. Συνελήφθη σε πλοίο που κατευθυνόταν στη Μάνη, από μοίρα του στόλου που περιπολούσε στο Κατάκωλο, επειδή έφυγε από το Ναύπλιο παρά την απαγόρευση του Κυβερνήτη. Αρχηγός της ναυτικής μοίρας ήταν ο Κ. Κανάρης.

5 σχόλια:

Mikros Alitis είπε...

Νόμιζα ότι τον Κολοκοτρώνη τον είχαν φυλακίσει στο Παλαμήδι στο Ναύπλιο. Εκεί δεν έχασε και την όραση του...

Mikros Alitis είπε...

Ξέχασα, να σε ρωτήσω κάτι;; Τα κόκκινα γράμματα είναι τα καλά και τα κίτρινα τα κακα????? Πολύ καλή ιδέα, τώρα το πρόσεξα

ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ είπε...

@Αλητάκο, ο Κολοκοτρώνης φυλακίστηκε στο Παλαμήδι το 1836 επί αντιβασιλείας Όθωνα. Το 1825 φυλακίστηκε στην Ύδρα. Βλέπεις ήταν παλιόμουτρο, και μπαινόβγαινε στις φυλακές...
Συχνά τα άσχημα και κακά τα βάζω με κίτρινο, δεν το πάω το χρώμα;-)

Ανώνυμος είπε...

ποιος το πάει;;;;;;
αλλά και το κόκκινο....
γεια σου αρχηγέ μου!

ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ είπε...

@paokland, τι να κάνω, έβαλα μαύρο φόντο και άσπρα γράμματα, το κόκκινο μη το μεταφράζεις αθλητικά. Και το Πάσχα βάφουμε κόκκινα αυγά, και το χρώμα του πάθους είναι, και αριστερίζει ;-)