Αυτό δεν είναι ένα blog που ψάχνει την επισκεψιμότητα. Είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο, ένας τρόπος να ξεφορτώνομαι τους θυμούς μου και να μοιράζομαι τις χαρές μου. Είναι καλύτερο από το να μουρμουρίζω ή να γελάω μόνος μου.
Εδώ όλο και κάποιος ακούει…


Μην ξεχνάτε...

Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2009

13 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ στην Ελλάδα

1828
Ο Ιωάννης Καποδίστριας αποβιβάζεται στην Αίγινα την οποία θα χρησιμοποιήσει για αρκετό καιρό σαν έδρα του. Η ελεύθερη Ελλάδα ήταν το Ναύπλιο,η Αίγινα,ο Πόρος, η Ύδρα, η Κόρινθος, τα Μέγαρα και η Σαλαμίνα. Ο Ιμπραήμ κατείχε τα κάστρα της ενδοχώρας της Πελοποννήσου, ο Κιουταχής την Ρούμελη, τα νησιά ήταν υπό την ιδιότυπη εξουσία οπλισμένων ομάδων και στο έλεος της πειρατείας, δεν υπήρχαν χρήματα, η γη εκαλιεργείτο υποτυπωδώς, τα δύο ατμοκίνητα καράβια του στόλου, η «ΕΛΛΑΣ» και η «ΚΑΡΤΕΡΙΑ» ήταν αραγμένα ξαρμάτωτα στον Πόρο, την χώρα βάρυνε το χρέος των 2.000.000 στερλινών, η γη ήταν υποθηκευμένη στους Αγγλους δανειστές.
1879
Ελληνική και τουρκική αντιπροσωπεία συναντώνται στην Πάργα για να
διευθετήσουν το θέμα των ελληνοτουρκικών συνόρων, σύμφωνα με την πρόταση του
Συνεδρίου του Βερολίνου (Ιούλιος 1878) περί προσαρτήσεως Κρήτης, Ηπείρου και Θεσσαλίας στην Ελλάδα. Οι συζητήσεις δεν θα καταλήξουν πουθενά και θα διακοπούν τον Μάρτιο.

2 σχόλια:

Unknown είπε...

σου αφησα ενα εκτενές σχόλιο δεν καταγράφηκε η ηταν μεγάλο?

ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ είπε...

@taspa, τι να σου πω, δεν ξέρω, πάντως δεν έχω βάλει μετριασμό ούτε προέγκριση στα σχόλια. Στείλε το με e-mail αν θέλεις ή προσπάθησε πάλι