Αυτό δεν είναι ένα blog που ψάχνει την επισκεψιμότητα. Είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο, ένας τρόπος να ξεφορτώνομαι τους θυμούς μου και να μοιράζομαι τις χαρές μου. Είναι καλύτερο από το να μουρμουρίζω ή να γελάω μόνος μου.
Εδώ όλο και κάποιος ακούει…


Μην ξεχνάτε...

Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

Περί αστέγων.


Αυτή η ιστορία με τους αστέγους μέσα στον χειμώνα, επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο. Στην Θεσσαλονίκη ο Δήμος λέει ότι δεν είναι ΑΚΟΜΑ σε θέση να το αντιμετωπίσει γιατί λόγω καταλήψεων δεν μπορούν να συνεδριάσουν οι επιτροπές που θα εγκρίνουν τα σχετικά κονδύλια. Αυτό τουλάχιστον ισχυρίστηκε στον REAL FM, η αρμόδια για το θέμα αντιδήμαρχος κα Γούλα.
Παπαριές, λέω εγώ.
Στο πολεοδομικό συγκρότημα υπάρχουν εγκαταλειμμένα στρατιωτικά κτίρια σε στρατόπεδα που έχουν πάψει να λειτουργούν και στα οποία θα μπορούσαν να στεγαστούν οι άστεγοι, όσοι κι αν είναι αυτοί. Μια παροχή νερού χρειάζεται, και στοιχειώδης επισκευή σε πόρτες και παράθυρα. Όσον αφορά τη θέρμανση που όσο να ‘ναι κοστίζει, είναι σίγουρο ότι θα μπορέσουν να την φροντίσουν και μόνοι τους. Κι όταν με το καλό συνεδριάσουν οι επιτροπές και εγκριθούν κονδύλια, ας τους μεταφέρουν σε ξενοδοχεία που όπως είπε και η αντιδήμαρχος είναι και ο σκοπός.
Αλλά προς το παρόν ούτε τους χώρους του Δημαρχείου ανοίγουν αλλά ούτε τα ΚΑΠΗ διαθέτουν για τις νύχτες.

2 σχόλια:

Swell είπε...

Παπαριές της Γούλα που σου φέρνουν αναγούλα.

zoyzoy είπε...

Χρόνια Πολλά χαρούμενα και δημιουργικά,να'ναι όπως ονειρεύεσαι και επιθυμείς!

Με φιλιά θαλασσινά!