Αυτό δεν είναι ένα blog που ψάχνει την επισκεψιμότητα. Είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο, ένας τρόπος να ξεφορτώνομαι τους θυμούς μου και να μοιράζομαι τις χαρές μου. Είναι καλύτερο από το να μουρμουρίζω ή να γελάω μόνος μου.
Εδώ όλο και κάποιος ακούει…


Μην ξεχνάτε...

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Ο τζάμπα μάγκας


Ο πληθωρικός υπουργός σου της Οικονομίας και αντιπρόεδρός σου, ενοχλημένος από τη λέξη «ομερτά» με την οποία χαρακτήρισε ο κ. Τσίπρας τις συμφωνίες της κυβέρνησης με τους δανειστές, και αφού ζήτησε με αυταρχικό τρόπο από τον προεδρεύοντα της βουλής να τον ανακαλέσει στην τάξη, στη συνέχεια από το βήμα απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα είπε «εάν δεν ξέρετε την έννοια της λέξης ομερτά, εγώ θα σας εξηγήσω τι σημαίνει τζάμπα μάγκας».
Ώπα μεγάλε, δεν χρειάζονται εξηγήσεις. Ζωντανό δείγμα τζάμπα μάγκα είσαι εσύ και ο άλλος που παριστάνει τον πρωθυπουργό. Τζάμπα μάγκας είναι εκείνος που πουλάει τη μαγκιά του εκ του ασφαλούς και μόνο σε όσους δεν έχουν τη δυνατότητα να τον βάλουν στη θέση του και που μπροστά σε ισχυρούς γίνεται καταγέλαστος φλώρος.
Όποιος εξαντλεί όλη του τη σκληρότητα απέναντι στον λαό, σκληρότητα που απορρέει από την εξουσία που ο ίδιος ο λαός του έδωσε, ο λαός που δεν έχει -στην ψευδεπίγραφη δημοκρατία μας- δυνατότητα διαπραγμάτευσης, που η έκφραση γνώμης του επιτρέπεται κάθε 4 χρόνια, και που όταν βρίσκεται απέναντι σε ισχυρότερους είναι με το κεφάλι σκυφτό, λυγίζει τη μέση με κάθε ευκαιρία και επαναλαμβάνει «μάλιστα» και «όπως θέλετε».
Μην νομίζετε όμως ότι σας εκτιμούν γι αυτά που κάνετε, σας ανέχονται όσο προασπίζετε τα συμφέροντά τους. Μετά, όταν ολοκληρώσετε την αποστολή σος θα γίνετε και γι αυτούς αυτό που ήσαστε πάντα, αναίσθητοι, αυθάδεις, επηρμένοι, εξουσιομανείς, απάτριδες.
Και λέει ο ρήτορας πως δεν υπάρχει αύριο, πως όλοι οι άλλοι, οι διαφωνούντες, απεργάζονται την καταστροφή της χώρας, ο έτερος βαρύς να λέει πως ο λαός διαμαρτύρεται γιατί δεν έχει συναίσθηση της κατάστασης, να και κάτι κότες που κάνουν τον κόκορα «δεν θα ψηφίσω το νομοσχέδιο» και μετά κάνουν τις πάπιες. Και κάτι δεξιά υπολείμματα που η μια λέει «για το καλό της πατρίδας μου θα πήγαινα και με τον διάβολο» και ο άλλος πιπιλίζει την καραμέλα της κυβέρνησης εθνικής ανάγκης που θα συμμετέχει κι αυτός βέβαια. Και από κάτω τα μέλη του θλιβερού θιάσου να χειροκροτούν τις εξυπνάδες ήσυχοι στην ασφάλεια του άντρου τους, προστατευμένοι από χιλιάδες πραιτωριανούς απέναντι σε εκατοντάδες χιλιάδες λαού που αγωνίζεται για τα αυτονόητα. Δημοκρατία, ισότητα, κοινωνική αλληλεγγύη, ελευθερία, ανεξαρτησία.
Όπως και να ‘χει, όπως κι αν εξελιχθούν τα πράγματα, μόνοι σας υπογράψατε την πολιτική σας καταδίκη. Είστε καλεσμένοι όλοι στην Θεσσαλονίκη για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.

3 σχόλια:

Το ιστολόγιο του Σέρβιαnet είπε...

Τζάμπα ΜΑΛΑΚΕΣ είναι, γιατί και ο σωστός μαλάκας έχει την ...αξία του

Saq είπε...

Ελιμαι πολύ περίεργος να δω ποιοι θα βγουν στις εκλογές.Γιατί αν δω τα ίδια καθίκια, καλά να πάθουμε.

tzonakos είπε...

O Μπένι ειναι κλασσικό παράδειγμα πολιτικού που διαμορφώνει αυτά που λέει, με τέτοιο τρόπο ωστε να εμφανίζεται κάτι άλλο απο αυτό που ισχύει στην πραγματικότητα ή να καταλαβαίνεις άλλο απο αυτό που πρέπει. Κλασσική δικηγορίστικη πρακτική.
Και ξέρεις κατι ;
Να πα να μαμηθούν οι ρήτορες.