Αυτό δεν είναι ένα blog που ψάχνει την επισκεψιμότητα. Είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο, ένας τρόπος να ξεφορτώνομαι τους θυμούς μου και να μοιράζομαι τις χαρές μου. Είναι καλύτερο από το να μουρμουρίζω ή να γελάω μόνος μου.
Εδώ όλο και κάποιος ακούει…


Μην ξεχνάτε...

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Είπαν για τα γκουβέρνα...


Από το «Ε» της Ελευθεροτυπίας (26/6)
«Δεν μπορεί να σταθεί η εξουσία όταν στηρίζεται στην αδικία, στην επιορκία και στην προδοσία» Δημοσθένης
«Η μανία των στοιχείων της φύσης ξεσπά πάντα στις πιο ψηλές κορφές. Και ο λαός είναι κι αυτός ένα από τα στοιχεία της φύσης» Βίκτωρ Ουγκώ
«Η κυβέρνηση δεν είναι παρά ένας υπηρέτης, ένας προσωρινός υπηρέτης. Δεν είναι δυνατό να είναι προνόμιό της να αποφασίζει τι είναι σωστό και τι είναι λάθος, ποιος είναι πατριώτης και ποιος δεν είναι. Η λειτουργία της είναι να υπακούει εντολές, όχι να τις γεννάει» Μαρκ Τουαίν
«Όταν ο λαός διατηρεί τις αρετές του και την επαγρύπνησή του, καμιά κυβέρνηση, με οποιαδήποτε ακρότητα, αδυναμία και αστόχαστες πράξεις, δεν μπορεί σοβαρά να τον βλάψει στο σύντομο διάστημα των τεσσάρων χρόνων»
Αβραάμ Λίνκολν
«Η φροντίδα για την ανθρώπινη ζωή και ευτυχία – και όχι η καταστροφή τους – είναι ο πρώτος και ο μόνος στόχος της καλής διακυβέρνησης»
Τόμας Τζέφερσον
«Δεν γίνεται να έχω κανένα σεβασμό ή επιείκεια για μια κυβέρνηση που πηγαίνει από λάθος σε λάθος, με σκοπό να διατηρείται στην εξουσία»
Μαχάτμα Γκάντι
«Κυβέρνηση είναι μια ομάδα ανθρώπων που ασκεί βία σ’ εμάς τους υπόλοιπους» Λέων Τολστόι

και κάτι δικό μου. Ο Χρήστος Κώνστας, ο οικονομικός συντάκτης του ΑΛΤΕΡ, είναι ο μεγαλύτερος Γκαιμπελίσκος μακράν. Το τελευταίο του επιχείρημα ήταν «αν δεν ψηφιστεί το μεσοπρόθεσμο, θα πρέπει να γίνουν εκλογές. Αλλά αν δεν ψηφιστεί, δεν θα πάρουμε την πέμπτη δόση και δεν θα έχουμε λεφτά για να κάνουμε τις εκλογές». Μετά το «δεν θα έχουμε να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις» μετά το «θα αναγκαστούμε να επιστρέψουμε στη δραχμή» και το τελευταίο του Πάγκαλου στην “El Mundo” «θα βγούν τα τανκς στους δρόμους για να προστατέψουν τις τράπεζες», έχουμε και το βαρύτερο επιχείρημα «χωρίς μεσοπρόθεσμο δεν μπορούν να γίνουν εκλογές».

1 σχόλιο:

Panagiotis είπε...

Μιά Ερώτηση ρε φίλε: Δεν υπάρχει κάτι μέσα στο Σύνταγμα που να λέει ότι αν μία κυβέρνηση ενεργεί με τρόπο που βλάπτει τη χώρα να πέφτει? Δεν μπορεί δηλαδή αυτοί οι "μάγκες" όταν είναι να κλέψουν και να ξεπουλήσουν την πατρίδα μου να είναι αετονύχηδες αλλά όταν είναι για να υπερασπιστούν την ύπαρξή της δεν είναι ικανοί να βάλουν έν' αγγούρ' στον κώλο τους. Οι Αμερικάνοι κόντεψε να ρίξουν τον Κλίντον για μία γκόμενα, εμείς αφήνουμε τον κάθε μαλάκα να βιάζει την χώρα που έδωσε τα φώτα και τον πολιτισμό στον κόσμο.