Αυτό δεν είναι ένα blog που ψάχνει την επισκεψιμότητα. Είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο, ένας τρόπος να ξεφορτώνομαι τους θυμούς μου και να μοιράζομαι τις χαρές μου. Είναι καλύτερο από το να μουρμουρίζω ή να γελάω μόνος μου.
Εδώ όλο και κάποιος ακούει…


Μην ξεχνάτε...

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Εγώ θα πάω στον Θεοδωράκη


Αφήνω πίσω τη μουσική του, τα όσα έχει πει κι έχει κάνει κατά καιρούς, και θα πάω ν’ ακούσω αυτά που λέει τώρα γιατί αυτά με εκφράζουν. Θα πάω ν’ ακούσω έναν άνθρωπο που στην ηλικία των ογδόντα τόσο επιμένει να είναι στην πρώτη γραμμή, μόνο αυτός από τον καλλιτεχνικό κόσμο της χώρας, και να συγκρούεται με το άδικο και αντιδημοκρατικό. Κι ας αναφέρονται όσοι τον μέμφονται με κεκαλυμμένη ειρωνεία για το ότι κάποτε ήταν εκεί, μετά πήγε αλλού και μετά αλλού και κάποτε είπε το «Καραμανλής ή τανκς» λες και δεν ίσχυε απολύτως εκείνη τη χρονική περίοδο. Αφήνω πίσω το ότι διετέλεσε υπουργός (έστω άνευ χαρτοφυλακίου) σε κυβέρνηση περίεργων χρόνων, άλλωστε το παρελθόν κανενός δεν είναι άμεμπτο, και το παρελθόν του Μίκη παρά τα όσα και όποια λάθη, είναι ένδοξο. Και το παρόν του λαμπρό. Θα πάω για να του δείξω ότι δεν είναι μόνος, ούτε είναι λίγοι όσοι ενστερνίζονται τις θέσεις του. Κι αν ζούσε ο Μάνος, θα ‘ταν κι αυτός εκεί και δίπλα του.

4 σχόλια:

ange-ta είπε...

αυτό θα έλειπε να μην πας!!!!

Swell είπε...

Mη μου πεις όμως ότι το "Καραμανλής ή τανκς" δεν βοήθησε η αποχουντοποίηση να μη γίνει ποτέ και, αργότερα, ο Άρειος Πάγος να βγάλει την απόφαση περί "στιγμιαίου".

palalos είπε...

δεν νομιζω ο Μανος να πηγαινε φιλτατε......

ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ είπε...

@swell, σαν δήλωση απηχούσε την πραγματικότητα, τα υπόλοιπα ήταν ευθύνες άλλων...

@palale, ο Μάνος ήταν δημοκράτης και προοδευτικός και θα είχε σίγουρα την ίδια θέση απέναντι σ' αυτά που συμβαίνουν.

@ange-ta, πολύ πετυχημένη εκδήλωση από πλευράς συμμετοχής του κόσμου.