Αυτό δεν είναι ένα blog που ψάχνει την επισκεψιμότητα. Είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο, ένας τρόπος να ξεφορτώνομαι τους θυμούς μου και να μοιράζομαι τις χαρές μου. Είναι καλύτερο από το να μουρμουρίζω ή να γελάω μόνος μου.
Εδώ όλο και κάποιος ακούει…


Μην ξεχνάτε...

Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Εδώ οι καλές ιδέες! (2η)


Σε είδα και (το χειρότερο) σ’ άκουσα στο διάγγελμά σου και σε λυπήθηκα. Σε λυπήθηκα όπως κάποιον που έχει πέσει έξω και προσπαθεί να πιαστεί από κάπου. Σε λυπήθηκα σαν έναν άνθρωπο που δεν ξέρει που πατά και που βρίσκεται, που μπροστά στα αδιέξοδα που ο ίδιος οδηγήθηκε μετέρχεται το προσφιλές του μέσον προκειμένου να αποφύγει το αναπόφευκτο. Και το μέσον είναι αυτό που δοκίμασες με επιτυχία πριν κοντά δυό χρόνια. Το ψέμα, η παραπλάνηση, η εξαπάτηση. Ακούγοντάς σε κανείς, μένει με την εντύπωση ότι απευθύνεσαι σε ευδαίμονες ζητώντας τους να κάνουν ένα μικρό σκόντο στην ευτυχία τους προκειμένου να φανείς συνεπής και υπεύθυνος απέναντι στις δεσμεύσεις που οικειοθελώς ανέλαβες. Αν το σχόλιό μου δεν το παρακινούσε η συμπάθεια θα πρόσθετα και «βλακωδώς», αλλά δεν είναι ώρα τώρα να σε συγχύζω κι άλλο. Είμαι βλέπεις ψυχοπονιάρης και θα προσπαθήσω να σε βοηθήσω. Άκου λοιπόν. Αφού άρχισες να σκέφτεσαι σοβαρά την πρόταση που σου ‘χα κάνει από εδω για το θέμα των «ειδικών καπνών» αρίστης ποιότητας που ευδοκιμούν στην Ελλάδα (το συζήτησες έμαθα σε διεθνές επίπεδο), σου ‘χω κι άλλη ιδέα να επεξεργαστείς. Κλείσε τα Πανεπιστήμια! Τι τα θέλεις; Παράγουν χιλιάδες πτυχιούχους φορτώνοντας τον ΟΑΕΔ με επιδόματα ανεργίας που ο Οργανισμός δεν μπορεί ν’ αντέξει. Χώρια που θα γλυτώσεις τους μισθούς καθηγητών και υπαλλήλων, συντηρήσεις κτηρίων, ηλεκτρικά, νερά, πετρέλαια, ζημιές από καταλήψεις, απαιτήσεις πρυτάνεων και φοιτητών… ασ’ τα να πάνε. Βέβαια μπορείς και να τα πουλήσεις, να τα ιδιωτικοποιήσεις όπως το νερό, την ενέργεια τις επικοινωνίες… Στα ΑΕΙ θα κολλήσουμε τώρα; Όσοι έχουν υψηλές βλέψεις και οραματισμούς για το μέλλον τους, υπάρχουν τα LSU και τα άλλα ευαγή ιδρύματα αναλόγου βεληνεκούς. Εξ άλλου οι ευρωπαϊκές ντιρεκτίβες μας φόρτωσαν με τόσα ιδιωτικά πανεπιστήμια που μπορούν να φέρουν εις πέρας το έργο της μόρφωσης των ελληνοπαίδων, οπότε δεν θα υπάρξει κενό στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας. Για κοίταξέ το λιγάκι…

2 σχόλια:

Swell είπε...

Λέγε τέτοια κι αν τα κλείσει (γιατί τον έχω ικανό) να δω τι θα κάνεις.

ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ είπε...

Τι να κάνω swell; Ούτε πανεπιστημιακός είμαι, ούτε παιδιά σε πανεπιστήμιο έχω, αλλά κι αν είχα, εγώ είμαι υπεράνω. Προέχει η σωτηρία της πατρίδας ;-)