Αυτό δεν είναι ένα blog που ψάχνει την επισκεψιμότητα. Είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο, ένας τρόπος να ξεφορτώνομαι τους θυμούς μου και να μοιράζομαι τις χαρές μου. Είναι καλύτερο από το να μουρμουρίζω ή να γελάω μόνος μου.
Εδώ όλο και κάποιος ακούει…


Μην ξεχνάτε...

Δευτέρα 31 Αυγούστου 2009

Μια σωστή (κατ' εμέ) άποψη για τον ΠΑΟΚ


του Σάκη Γκίνα από το Contra.gr


"...Πάντως, όσες αποδοκιμασίες ακούστηκαν από μεγάλο κομμάτι της κερκίδας στο πρώτο ημίχρονο ήταν αδικαιολόγητες και ακατανόητες. Λειτουργούν εις βάρος του ΠΑΟΚ και υπέρ των ανταγωνιστών του.
Τίποτα υγειές δεν μπορεί να ευδοκιμήσει σε καθεστώς υπέρμετρου φανατισμού, δογματισμού και υπερβολικής πίεσης, που εκδηλώνεται με το παραμικρό στραβό αποτέλεσμα. Καμία ομάδα στον κόσμο δεν μπορεί να προχωρήσει μ’ αυτή την – περίεργη - λογική. Είναι καταδικασμένη στην αποτυχία.
Δηλαδή με έναν αποκλεισμό στην Ευρώπη έρχεται η καταστροφή πριν καν ξεκινήσει το πρωτάθλημα και «διαγράφονται» όλες οι χαρές που έδωσε στον κόσμο του ΠΑΟΚ αυτή η ομάδα την περσινή χρονιά;
Εάν έφερνε ισοπαλία ή έχανε ο ΠΑΟΚ από τον Λεβαδειακό, τι έπρεπε να γίνει; Να γκρεμιστεί το γήπεδο; Να κυνηγούσαν τον Σάντος και τους παίκτες έξω από τα αποδυτήρια με τριτοκοσμικές συμπεριφορές και να διαλυόταν η ομάδα από το πρώτο παιχνίδι της στο πρωτάθλημα; Είναι σοβαρά πράγματα αυτά;
Άντε, να περάσουν 5-6 αγωνιστικές και η ομάδα να παραπαίει, θα καταλάβαινε κάποιος μια έκρηξη του μεσογειακού ταπεραμέντου στις εξέδρες. Αλλά από το πρώτο κιόλας παιχνίδι πρωταθλήματος αποδοκιμασίες επειδή η ομάδα (αποκλείστηκε στην Ευρώπη) και δεν «τραβούσε» στο πρώτο ημίχρονο; Αυτό είναι παράλογο. Μια ομάδα - που έχει δώσει μάλιστα εξετάσεις στο παρελθόν - χρειάζεται την στήριξη των φιλάθλων της και όχι αποδοκιμασίες με την πρώτη «στραβή».
Ο ΠΑΟΚ θα έχει πρόβλημα φέτος εάν παίζει με την πλάτη στον τοίχο σε όλα τα παιχνίδια και αρχίζουν οι αποδοκιμασίες από την κερκίδα με το πρώτο διάστημα κακής απόδοσης. Η Σέλτικ έχανε πρόσφατα για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ στην Γκλασκώβη από την Άρσεναλ με 2-0 και όλο το «Σέλτικ Παρκ» μέχρι τα τελευταία λεπτά χειροκροτούσε και ενθάρρυνε τους παίκτες της Σκοτζέζικης ομάδας.
Αυτό σημαίνει πραγματικός φίλαθλος. Αγαπάς και στηρίζεις την ομάδα σου στις καλές και στις κακές της μέρες και ιδίως όταν βλέπεις ότι γίνεται μια προσπάθεια και υπάρχει προοπτική, όπως στον ΠΑΟΚ. Έτσι βοηθάς την ομάδα σου και όχι προσθέτοντας στους παίκτες περισσότερο άγχος και πίεση απ’ αυτό που ήδη έχουν μέσα στο παιχνίδι. "

προσυπογράφει ο Γιάννης Αγιάννης

2 σχόλια:

palalos είπε...

ΣΤΟΝ ΠΑΟΚ, ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΙΛΑΘΛΟΥΣ...ΕΝΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟ (ΚΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ…ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΙ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΤΑ ΑΚΟΥΜΠΑΝΕ?????)

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΑΣΥΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Ο ΠΟΡΤΟΓΑΛΟΣ ΜΑΣ...Ο ΓΚΙΝΑΣ ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΕΙ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ...ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΤΟ ΝΤΟΥΚΟΥ, ΕΝΑΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΤΕΡΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 5 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΣΟΔΑ...ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΑΝΑΓΓΕΛΛΕΤΑΙ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ ΣΤΟΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΠΡΙΝ ΚΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΤΟ 3 ΕΤΕΣ ΠΛΑΝΟ ΚΑΙ ΚΡΙΘΕΙ ....ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΧΑΨΟΥΜΕ ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ ΤΟ ΔΕΞΙ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΚΟΚΚΑΛΗ ΣΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΑΣ...ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΓΚΙΝΑΣ ΟΤΙ ΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΠΑΝΤΑ ΕΧΕΙ ΔΥΟ ΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΞΕΙ ΥΠΕΡΜΑΧΟΣ ΤΟΥ ΘΕΜΙΤΟΥ ΚΑΙ ΚΑΛΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΕΙ ΤΗΝ ΜΙΣΗ ΑΛΗΘΕΙΑ.

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ.

Ανώνυμος είπε...

νομίζω ο γκίνας τα λέει όπως τον βολεύει. Η αποδοκιμασίες υπήρξαν μετά το 42 και στο τέλος του ημιχρόνου βλέποντας ο κόσμος την ομάδα να κάνει μεγαλύτερες καθυστερήσεις από τον λεβαδειακό και την έλειψη διάθεσης.
Γιατί δεν λέει για την εκπληκτική συμπαράσταση που είχε η ομάδα από το πρώτο λεπτό του δευτέρου ημιχρόνου;
Θα πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι ο κόσμος δεν ανέχεται τέτοιες εμφανίσεις όπως του πρώτου ημιχρόνου απλά γιατί τους πιστεύουμε.
Και τέλος όταν δεν παίζουν σαν ΠΑΟΚ θα την ακούνε.

Από κει και πέρα έτσι και αλλιώς δεν μπορώ να πάρω στα σοβαρα τον γκίνα ένα δημοσιογράφο που ήταν πάντα αυλοκόλακας( γούμενος κτλ).
Ε λοιπόν δεν θα μπορούσε και τωρα να λειτουργήσει διαφορετικά.