Αυτό δεν είναι ένα blog που ψάχνει την επισκεψιμότητα. Είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο, ένας τρόπος να ξεφορτώνομαι τους θυμούς μου και να μοιράζομαι τις χαρές μου. Είναι καλύτερο από το να μουρμουρίζω ή να γελάω μόνος μου.
Εδώ όλο και κάποιος ακούει…


Μην ξεχνάτε...

Τρίτη 25 Αυγούστου 2009

Κάθε χρόνο, σαν επέτειος...

Δεν πρέπει να υπάρχει στην Ευρώπη (την πρώην Δυτική τουλάχιστον) χώρα με τόσο μεγάλη διαφθορά, ανευθυνότητα, ανικανότητα, που ξεκινώντας από τις κατά καιρούς εξουσίες εκπορεύεται προς τον λαό που με τη σειρά του βρίσκει βολικότατο να συμπεριφέρεται το ίδιο.
Κανείς από τους τόσους κατακτητές που πέρασαν από ΄δω δεν επέφερε τόσες και τέτοιες καταστροφές στον τόπο όσες χρόνο με το χρόνο οι ίδιοι οι κάτοικοί του.
«Ότι ήταν δάσος θα παραμείνει δάσος» δήλωσε ο πάνσοφος υπουργός, τη στιγμή που οι κυβερνήσεις δεν έχουν αποφασίσει ακόμα ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΑΣΟΣ.
Λόγια που αξίζουν όσο η άμμος στην έρημο, λόγια που προκαλούν τον γέλωτα στους καταπατητές και οικοπεδοφάγους και θλίψη σε όσους νοιάζονται ακόμα….
Και οι πολιτικοί αρκούνται σε βαρύγδουπες διαπιστώσεις «υπάρχει σχέδιο εμπρηστών», όπως και «υπάρχει εκτεταμένη φοροδιαφυγή», «υπάρχει αισχροκέρδεια», «υπάρχει λαθρεμπόριο καυσίμων»…
Σοβαρά ρε μάγκες; Για νέο μας το λέτε; Εν τάξει οι διαπιστώσεις, εσείς τι κάνετε;
Και θα γίνει λέει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα με μαύρα ρούχα και καμένα δέντρα δώρο για το προεδρείο της Βουλής, και άλλα τέτοια γραφικά που ξανάγιναν μετά από ανάλογες καταστροφές. Τρίχες, λέω εγώ. Να μου πείς να ανάψουμε μια μεγάλη φωτιά στο Σύνταγμα και να τους πετάξουμε ΟΛΟΥΣ μέσα, να πω μάλιστα! Να χορεύουμε και γύρω γύρω αλαλάζοντας, να συμφωνήσω μετά χαράς! Ενώ τώρα, θα παραλάβει ο Σιούφας την διαμαρτυρία μ’ εκείνο το τεθλιμμένο ύφος, και παπάρια ριγανάτα (αν κι έτσι πως πάει θα χρειαστούμε εισαγωγές ρίγανης).
3.500 κενές θέσεις δασοπυροσβεστών υπάρχουν και φοβερές ελλείψεις σε μέσα και υποδομές, αλλά προέχουν τα Lexus των βουλευτών.
Και του χρόνου εδώ θα ‘μαστε…

Δεν υπάρχουν σχόλια: