Αυτό δεν είναι ένα blog που ψάχνει την επισκεψιμότητα. Είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο, ένας τρόπος να ξεφορτώνομαι τους θυμούς μου και να μοιράζομαι τις χαρές μου. Είναι καλύτερο από το να μουρμουρίζω ή να γελάω μόνος μου.
Εδώ όλο και κάποιος ακούει…


Μην ξεχνάτε...

Κυριακή 15 Απριλίου 2012

Ενδιαφέρουσα προειδοποίηση!

Έγραφα στον υπολογιστή μου όταν ξαφνικά στην οθόνη εμφανίστηκε ένα μήνυμα σε μορφή καρτέλας.
Επάνω επάνω υπήρχε το λογότυπο και το σήμα της ΕΛ.ΑΣ. και στο κείμενο με ενημέρωνε οτι ο υπολογιστής μου μπλοκάρεται επειδή είχα παραβεί σειρά νόμων της ελληνικής νομοθεσίας, μεταξύ των οποίων διακίνηση πορνογραφικού υλικού, παιδικής πορνογραφίας, κτηνοβασίας, βίας κατά ανηλίκων, καθώς και οτι απέστειλα spam mail με τρομοκρατικό περιεχόμενο. Για τους παραπάνω λόγους ο υπολογιστής θα παρέμενε μπλοκαρισμένος μέχρι να πληρώσω το επιβληθέν πρόστιμο των 100 ευρώ μέσω των καρτών προπληρωμένων τελών που πουλιούνται στα περίπτερα και συμπληρώσω σε ειδική θέση που υπήρχε στην καρτέλα το 19ψήφιο κωδικό. Όσες φορές κι αν έσβησα και ξανάναψα τον υπολογιστή, το μήνυμα ήταν εκεί φάτσα κάρτα. Επικοινώνησα με την υπηρεσία προστασίας τηλεπικοινωνιών της Αστυνομίας για να καταγγείλω την υπόθεση, και με διαβεβαίωσαν οτι πρόκειται περί απάτης και το μήνυμα αυτό στέλνεται σε πολλούς. Ο υπολογιστής μου έμεινε μπλοκαρισμένος για 30 ώρες περίπου και επανήλθε στα κανονικά του χωρίς άλλες ενέργειες.
Έχετέ το υπ' όψη.
Χρόνια πολλά!

4 σχόλια:

Panagiotis είπε...

Σοβαρά, έπαθες τέτοι χουνέρι? Καθαρίζονται αυτά τα malware αλλά θέλει ώρα. Πρέπει να βρεις στο task manager το process, μετά να πας στο registry να το βγάλεις, να το σβήσεις απ' τον σκληρό δίσκο κτλ.

zoyzoy είπε...

Αυτό μας έλειπε τώρα να παίρνουμε και ηλεκτρονικό χαράτσι με το έτσι θέλω!

Δεν πάμε καθόλου καλά!


Χρόνια Πολλά εις αναμονής της δικής μας επΑΝΑΣΤΑΣΗΣ πια !

ο δείμος του πολίτη είπε...

Δεν μπορεί, κάτι άνοιξες και μάλιστα χωρίς προστασία...

ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ είπε...

@δείμε μου, μη μου λες τέτοια! 2 προστασίες έχω, αλλά κι αν ακόμα μπήκα κάπου (που δεν) το θέμα είναι η απάτη που στήσανε μερικοί για να ψαρέψουν κατοστάευρα, κι αυτός είναι ο λόγος της ανάρτησης.