Αυτό δεν είναι ένα blog που ψάχνει την επισκεψιμότητα. Είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο, ένας τρόπος να ξεφορτώνομαι τους θυμούς μου και να μοιράζομαι τις χαρές μου. Είναι καλύτερο από το να μουρμουρίζω ή να γελάω μόνος μου.
Εδώ όλο και κάποιος ακούει…


Μην ξεχνάτε...

Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Το κόμμα…

Αυξάνεται λένε τα ΜΜΕ η συσπείρωση στο ΠΑΣΟΚ μετά την «εκλογή» του Βενιζέλου και ήδη «η ψαλίδα» κλείνει. Ποιοι δηλαδή συσπειρώνονται στο κόμμα και γιατί; Πέρα από τους 250.000 που ενθουσιωδώς ψήφισαν και με τα δύο χέρια τον νέο ηγέτη, κάποιοι μάλιστα σύμφωνα με οπτικοακουστικό ντοκουμέντο το έκαναν παραπάνω από μία φορά, ποιοι να ‘ναι άραγε οι συσπειρωνόμενοι; Να ‘ναι συνταξιούχοι ή μισθωτοί του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, μικροεπαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι, άνεργοι ή απολυμένοι, οικοδόμοι ή βιομηχανικοί εργάτες, φοιτητές σπουδαστές, ταξιτζήδες, ναυτεργάτες, στρατιωτικοί, γιατροί του ΕΣΥ, νοσηλευτές, ΕΚΑΒίτες, πυροσβέστες… Ποιος μπορεί να νοιάζεται τι ποσοστό θα πάρουν τα δύο κόμματα, άσχετα με το ποσοστό ευθύνης και συμμετοχής στην καταστροφή; Πόσα μπορεί να είναι στη χώρα τα πρόβατα που δεν έχουν καταλάβει ότι οι τσοπαναραίοι έχουν το ίδιο σχέδιο για όλο το κοπάδι; Ποιοι είναι εκείνοι που έχουν αναγάγει τα κόμματα σε αθλητικούς συλλόγους τους οποίους υποστηρίζουν με πάθος και δεν αλλάζουν αφού είναι γνωστό ότι δυό πράγματα δεν μπορεί κανείς να αλλάξει, ομάδα αίματος και ομάδα; Ποιοι ξεκινάνε με τον Βενιζέλο; Αυτός έχει ξεκινήσει προ πολλού και πορεύεται στον δρόμο που χάραξε και χαίρεται να τον περπατάει, γιατί αν δεν τον χαιρότανε θα ‘βρισκε κάποιον καλύτερο. Ακολουθείστε τον, σας χρειάζεται όπως οι Ρωμαίοι στρατηγοί χρειαζόταν τους δούλους και τα λάφυρα που κοσμούσαν τους θριάμβους τους.

3 σχόλια:

ο δείμος του πολίτη είπε...

Σωστόόός.

Panagiotis είπε...

Κοίτα, το ότι υπάρχει συσπείρωση στο ΠΑΣΟΚ είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο. Από το μηδέν δεν μπορείς να πας παρακάτω, άρα οι πέντε-δέκα ενθουσιώδεις υποστηρικτές δεν είναι συσπείρωση και μάλιστα άγρια?

ΤΕΜΑΧΙΣΤΗΣ είπε...

Φίλε μου δεν είδες τα πλάνα που έπαιξαν οι τηλετύφλες; Όλοι παππούδες και γριούλες ήταν, η σαραντάρηδες του '81, η γενιά της "ΑΛΛΑΓΗΣ" (όντως μας άλλαξε τα φώτα). Θυμάσαι πόσα φύλα πουλούσε τότε η ΑΥΡΙΑΝΗ; Ακριβώς τόσοι ήταν αν αφαιρέσεις τις απώλειες του ...χρόνου