Αυτό δεν είναι ένα blog που ψάχνει την επισκεψιμότητα. Είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο, ένας τρόπος να ξεφορτώνομαι τους θυμούς μου και να μοιράζομαι τις χαρές μου. Είναι καλύτερο από το να μουρμουρίζω ή να γελάω μόνος μου.
Εδώ όλο και κάποιος ακούει…


Μην ξεχνάτε...

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Ανοιχτή επιστολή

Προς xερ Σόιμπλε και ομοϊδεάτες

Συγχώρα με αν διακρίνεις κάποια αυθάδεια στη γλώσσα, αλλά αναρωτήσου ποιος άρχισε «χειρών αδίκων», ποιος προσέβαλε πρώτος, ποιος φέρθηκε αυταρχικά, ποιος θεώρησε εαυτόν ανώτερο, ποιος διέπραξε «ύβριν». Ρώτα να μάθεις, οι αρχαίοι μας πρόγονοι, ξέρεις εκείνοι που φιλοσοφούσαν, άνοιγαν δρόμους στις επιστήμες κι έγραφαν τραγωδίες πολύ πριν οι δικοί σου βγουν από τις σπηλιές, εκείνοι λοιπόν θεωρούσαν ότι όποιος εκμεταλλευόταν την πολιτική, και όχι μόνο, ισχύ του σε βάρος ανίσχυρων διέπραττε ύβριν.
Άκου λοιπόν.
Όσα ενυπόγραφα ραβασάκια κι αν σου στείλουν οι εδώ φιλιππινέζες σου, να ξέρεις ότι δεν με δεσμεύουν. Για μένα την γυναίκα μου τους δυό γιούς μου και την 95χρονη μάνα μου οι υπογραφές δεσμεύουν μόνο τους υπογράφοντες και για εμάς και όσα αφορούν όλους εμάς, η υπογραφή είναι πλαστή. Όμως οι διάφορες παρανομίες είναι χαρακτηριστικό της φάρας σας, δωροδοκίες δωροληψίες τεχνητές κρίσεις τεχνητές ελλείψεις εκβιασμοί πόλεμοι, σε μια πλαστογραφία θα σκοντάψετε; Των υπογραφόντων η ξευτίλα δεν έχει όρια, η δε δειλία τους απέναντί σας είναι παροιμιώδης. Αντί να υποστηρίξουν σθεναρά το συμφέρον της χώρας τους και του λαού, εξάντλησαν τον δυναμισμό τους στο εσωτερικό ενώ στην Ευρώπη αναλώθηκαν σε υποκλίσεις και δουλικά χαμόγελα. Έχουν με τις υποδείξεις σας εγκαταστήσει στη χώρα έναν χουντικό κοινοβουλευτισμό που κατάργησε κάθε έννοια δημοκρατίας και παίζουν παιγνίδια επικίνδυνα σε βάρος της χώρας. Όλα τα εθνικά θέματα έχουν αφεθεί στην τύχη τους, προχθές ακόμα η Αυστραλία ανακοίνωσε ότι ο όρος Σλαβομακεδόνες καταργείται για τους πολίτες της που έχουν τέτοια καταγωγή και αντικαθίσταται από το Μακεδόνες σκέτο. Θα ‘ρθουν κι άλλα όμως, που είμαι σίγουρος ότι είναι προϊόντα συσκέψεων της νομενκλατούρας του παγκόσμιου κατεστημένου.
Επιπροσθέτως, εσείς δεν είστε σε θέση αλλά ούτε δικαιούσθε να κάνετε υποδείξεις για τις δημοκρατικές διαδικασίες στη χώρα που γέννησε την Δημοκρατία. Άλλο τώρα αν ο στόχος της πολιτικής σας και των ημεδαπών εκφραστών της είναι η πλήρης κατάργησή της.

Καθόλου υμέτερος
Γιάννης Αγιάννης