Αυτό δεν είναι ένα blog που ψάχνει την επισκεψιμότητα. Είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο, ένας τρόπος να ξεφορτώνομαι τους θυμούς μου και να μοιράζομαι τις χαρές μου. Είναι καλύτερο από το να μουρμουρίζω ή να γελάω μόνος μου.
Εδώ όλο και κάποιος ακούει…


Μην ξεχνάτε...

Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

Αντίλογοι

«Ας αναρωτηθούν οι συμμετέχοντες σε προπηλακισμούς βουλευτών, τι θα γινόταν αν εμείς καλούσαμε τους ψηφοφόρους μας να επιβεβαιώσουν την ψήφο τους…» Αυτήν την κεκαλυμμένη απειλή εκτόξευσε από το βήμα της βουλής ο υπουργός Παπουτσής προσθέτοντας και το δραματικό «μακριά τα χέρια από τη γυναίκα μου και το παιδί μου». Ο αντίλογός μου είναι οτι ενδεχόμενη πραγματοποίηση της κλήσης των ψηφοφόρων του θα περιείχε κι έναν κίνδυνο. Να διαπιστώσει πόσοι πράγματι θα την επιβεβαιώσουν.
«Να μαζευτούμε όλοι και πολιτισμένα με συζήτηση και πνεύμα κατανόησης να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα» είναι η κοινή επωδός όσων δέχθηκαν ποικίλες μορφές αντίδρασης στα πεπραγμένα τους, αλλά και όσων ανησυχούν μήπως περιλαμβάνονται στον σχετικό κατάλογο. Ο αντίλογός μου είναι ότι μιλάνε για μάζωξη και συζήτηση μεταξύ τους, γιατί εμένα δεν θυμάμαι να με κάλεσε ποτέ κανείς τους να συζητήσουμε για τα μέτρα που παίρνουν εναντίον μου. Μόνο μια στις τόσες μου δίνουν το δικαίωμα να διαλέξω μεταξύ Σκύλλας και Χάρυβδης.
«Καταδικάζουμε κάθε μορφή βίας απ’ όπου κι αν προέρχεται». Άλλη μια αγαπημένη έκφραση των πολιτικών όλων των παρατάξεων. Ο αντίλογός μου είναι αυτό ακριβώς, ότι καταδικάζω κάθε μορφή βίας απ’ όπου κι αν προέρχεται. Περισσότερο όμως καταδικάζω όποιον ήρξατο χειρών αδίκων.
«Ο κ. Γιούνκερ είναι μεγάλος φιλέλληνας» υποστήριξε ο Βενιζέλος. Ο αντίλογός μου εκφράζεται με ερώτηση. Δηλαδή σαν τον Κορσικανό Βαλέστ, τον λόρδο Βύρωνα τον Γάλλο Φαβιέρο, τον Πολωνό Τζορτζάφσκι, τον Ελβετό εκδότη των «Ελληνικών Χρονικών» στο πολιορκημένο Μεσολόγγι Ιάκωβο Μάγερ, τον… τον…; Ο φιλελληνισμός του πιο πολύ ταιριάζει με του Μέτερνιχ που στις 8/4/1821 είχε δηλώσει «Εκεί κάτω, πέρα από τα ανατολικά σύνορά μας 300.000 άτομα θα κρεμαστούν θα στραγγαλισθούν θα παλουκωθούν. Αυτό είναι κάτι χωρίς καμιά σημασία»

3 σχόλια:

Tάσος,Θεσσαλονίκη είπε...

Μεγαλύτερη βία απο αυτή που υφισταται ο ελληνικός λαός εδώ και είκοσι μήνες δεν υπάρχει.Η κυβέρνηση παραδίδει μαθήματα εξελιγμένης προπαγάνδας.Αναζητώ επιμόνως δείγμα απο το 20% που επιλέγει το κυβερνών κόμμα και δε βρίσκω! Ο τίτλος φιλλέληνας αποδίδεται με εξαιρετική ευκολία.Αν διαβάσεις το Ξενοκρατία,μισελληνισμός,υποτέλεια,του Κυριάκου Σιμόπουλου θα μάθεις τα πεπραγμένα για πολλούς που φέρουν τον τίτλο του φιλλέληνα

Swell είπε...

Σωστός ο Τάσος. Δίνουμε τίτλους φιλλέληνα και όχι μόνον, άκριτα. Χαρακτηρίσαμε εθνάρχη τον Τριανταφυλλίδη. Όλα τ' άλλα ωχριούν μπροστά σ' αυτό.

Tάσος,Θεσσαλονίκη είπε...

Ορθογραφικό λάθος εκ παραδρομής,φιλέλληνας.Απαράδεκτο το λάθος μου!