Αυτό δεν είναι ένα blog που ψάχνει την επισκεψιμότητα. Είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο, ένας τρόπος να ξεφορτώνομαι τους θυμούς μου και να μοιράζομαι τις χαρές μου. Είναι καλύτερο από το να μουρμουρίζω ή να γελάω μόνος μου.
Εδώ όλο και κάποιος ακούει…


Μην ξεχνάτε...

Πέμπτη 4 Ιουνίου 2009

Σήμερα σηκώνομαι και φεύγω.

Παίρνω τη γυναίκα μου και τον σκύλο και πάμε στη Χαλκιδική.
Όμως την Κυριακή θα γυρίσω για να ψηφίσω.
Θα ψηφίσω γιατί δεν πιστεύω στην αποχή, θεωρώ ότι δεν σημαίνει τίποτα, δεν οδηγεί πουθενά, όπως και το «λευκό» από τη στιγμή που η δημοκρατία μας το εξομοίωσε με το άκυρο. Επί των εγκύρων, κάποιος θα βγεί πρώτος όσοι κι αν πάνε ή δεν πάνε να ψηφίσουν.
Και γεννάται το ερώτημα «τι να ψηφίσω»
Για τα δύο μεγάλα κόμματα δεν τίθεται θέμα, ο βίος και η πολιτεία τους δεν ξεχνιούνται, ούτε συγχωρούνται, οπότε πάμε παρακάτω.
Όσο η Αλέκα δεν κάνει προσπάθεια να με πλησιάσει αλλά ζητάει να πάω εγώ προς το μέρος της, λυπάμαι αλλά ούτε σαν διαμαρτυρία δεν την ψηφίζω.
Τον Αλέκο που κατά τη γνώμη μου έκανε λάθος με την επιλογή Αλέξη, τον εκτιμώ απεριόριστα, τον πάω ρε παιδί μου και φατσικά και για τις θέσεις του, και για το ήθος που έχει επιδείξει, αλλά το κόμμα μ’ έχει μπερδέψει. Στα θέματα που εγώ θεωρώ «εθνικά» ιδιαίτερα στο Σκοπιανό, οι θέσεις του με ενοχλούν. Ο διάδοχος είναι υπερόπτης έως προσβλητικός (ενδεικτική η απαράδεκτη αναφορά του στον Λ. Κύρκο) και η προσπάθεια τήρησης σχετικών εσωτερικών ισορροπιών βάζει αξιόλογα στελέχη στο περιθώριο.
Η «Δράση» δεν καταλαβαίνω τι εκπροσωπεί πέρα από μια μπερδεμένη ετερόκλητη ηγεσία, το δε «Μακεδονικό μέτωπο» βλακωδώς επικαλείται «ψήφο για την Μακεδονία» αφού αν πάρουν 0,5% θα φαίνεται ότι το 99,95% δεν ενδιαφέρεται για το θέμα.
Όσον αφορά τους «Οικολόγους Πράσινους» ο κ. Τρεμόπουλος είναι για μένα πολύ «προοδευτικός», πολύ διεθνιστής, πολύ παγκοσμιοποιημένος. Στην ελληνική Βουλή θα είχε πλάκα, στην Ευρωβουλή θα είναι επικίνδυνος.
Είναι και ο ΛΑ.Ο.Σ που ξέρει πως παίζεται το παιγνίδι και που ο Ιαβέρης λοξοκοιτάζει προς το μέρος του.
Λοιπόν;
Άντε βρε Αλέκο…ακόμα μια φορά, για σενα θα γυρίσω την Κυριακή, αλλά με βαρειά καρδιά φίλε μου.

υγ. ψήφος διαμαρτυρίας είναι αυτή που έριξαν στην κάλπη οι γείτονες πριν χρόνια, και σε μια βραδιά έστειλαν αδιάβαστους κάτι Τσιλέρ, Ετσεβίτ, Γιλμάζ και σια, κι έβγαλαν κάποιον «άγνωστο» Ερντογάν.
Αλλά αυτοί είναι μπουταλάδες…

9 σχόλια:

Unknown είπε...

Καλά να περάσεις και καλό βόλι.Δεν γινεται διαφορετικα,η ιδεα ειναι ιδεα,κατι σαν ΠΑΟΚ να πουμε.

Μιχάλης Ρ. είπε...

Κι εγώ φεύγω για το εξοχικό στον Κ. Όλυμπο αλλά θα έλθω να ψηφίσω. Σήμερα φίλε με καλύπτεις απόλυτα. Μαζί σου!

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

νομίζω συμφωνούμε Γιάννη

zoyzoy είπε...

Γειά σου Γιάννη συμφωνούμε απόλυτα.
Καλά να περάσεις και καλό βόλι για όλους μας!!

Τάσος ,Θεσσαλονίκη είπε...

Σχετικά με την παρατήρηση στο υστερόγραφο περι ψηφου διαμαρτυρίας των τούρκων πολιτών στον άγνωστο(?) Ερντογάν,ο οποίος ήταν δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης των 16 εκατομυρίων κατοίκων ,με το κόμμα του Ερμπακαν που οι στρατιωτικοί γρήγορα απεπέμψαν.Στην Ελλάδα τα κόμματα εξουσίας είναι δύο και οι μικροί διακηρύσσουν ότι δε θα στηρίξουν το ένα ή το άλλο κόμμα ,επιδιώκοντας προφανώς να μη γίνουν μεγάλοι και απο κριτές -κρινόμενοι. Ο έλληνας με τη ψήφο του τιμωρεί. Τιμώρησε το Πασοκ το 2004 και τώρα θα τιμωρήσει τον Καραμανλή,απο τον οποίο πολλά περίμενε.

hackaday είπε...

Γεια σου Γιάννη και καλά να περνάς. Όσο για την αποχή προσωπικά πιστεύω ότι και αυτή ειναι μια πολιτική θέση. Προσωπικά την ασπάζομαι γιατί το όλο πολιτικό και εκλογικό σύστημα είναι σάπιο. Δε θα ψηφίσω γιατί οι ευρωεκλογές μετατράπηκαν σε εθνικές ενώ δεν είδα ούτε ένα υποψήφιο ευρωβουλευτή να καταθέτει τις απόψεις του. Προσωπικά θα προτιμούσα εγώ να ψηφίζω για όλους τους πρωθυπουργούς, για πρωθυπουργό, για πρόεδρο δημοκρατίας και για σοβαρά θέματα να γίνονται δημοψηφίσματα. Τώρα τι γίνεται; 300 νοματαίοι διαλέγουν πρόεδρο της "δημοκρατίας", ο Πρωθυπουργός διορίζει όποιον θέλει και έτσι κάνει μια θαυμάσια κλίκα και να μην αρχίσω να λέω για άλλα... Το κυριότερο που με ενοχλεί είναι η βουλευτική ασυλία. Θα προτιμούσα να καταργηθεί. Sorry για το σεντόνι αλλά εγώ δε θα γίνω συμμέτοχος σ' αυτό το φαύλο κύκλο που μας βάζουν με το εκλογικό σύστημ αως έχει. Ότι και να ψηφίσεις θα βγούνε κάποιοι που έχουν ήδη εγκριθεί. Απλά σου δίνει δικαίωμα επιλογής σε μια προεπιλεγμένη ομάδα. Από τους χίλιους που προτείνουν πρέπει να διαλέξουν οι ψηφοφόροι τους 300.

ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ είπε...

@Τάσο, τιμωρώντας μια τον ένα και μετά τον άλλο δεν γίνεται δουλειά γιατί είναι σα να συγχωρούμε μια τον ένα και μετά τον άλλο.

@hackaday, απόλυτο δίκιο έχεις για την κατ' επίφαση δημοκρατία μας, απλά πιστεύω (ακόμη) οτι μόνο από μέσα μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα, έτσι δεν αφήνω όλο το γήπεδο στα κομματόσκυλα...

palalos είπε...

45% αποχή....

Kirki είπε...

ενα εκλογικό αποτέλεσμα χαστούκι σε όλους