Αυτό δεν είναι ένα blog που ψάχνει την επισκεψιμότητα. Είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο, ένας τρόπος να ξεφορτώνομαι τους θυμούς μου και να μοιράζομαι τις χαρές μου. Είναι καλύτερο από το να μουρμουρίζω ή να γελάω μόνος μου.
Εδώ όλο και κάποιος ακούει…


Μην ξεχνάτε...

Σάββατο, 13 Ιουνίου 2009

13 ΙΟΥΝΙΟΥ στην Ελλάδα

323 π.Χ.
Θάνατος Μεγάλου Αλεξάνδρου.Από τον Μάϊο είχε προσβληθεί από σφοδρό πυρετό ο οποίος με μικρά διαλείμματα τον έφθειρε συνεχώς. Λίγο πριν πεθάνει ικανοποίησε την επιθυμία του στρατού του να τον δούν για τελευταία φορά κι έτσι όλο το στράτευμα πέρασε μπροστά από το κρεβάτι του. Πέθανε σε ηλικία 32 ετών και 8 μηνών, αφού βασίλευσε 12 χρόνια.

1798
Θάνατος του Ρήγα Φεραίου στο Βελιγράδι.

Μετά από 40 μέρες φοβερών βασανιστηρίων στη σκοτεινή φυλακή του πύργου της Νεμπόϊσα, ο Ρήγας και οι 7 σύντροφοί του στραγγαλίστηκαν στα κελιά τους και τα πτώματά τους πετάχτηκαν στο Δούναβη. Οι σύντροφοί του ήταν οι Χιώτες Ευστράτιος Αργέντης 31 ετών και Αντ. Κορωνιός 27 ετών, τα αδέλφια από την Καστοριά Παναγιώτης και Ιωάννης Εμμανουήλ 22 και 24 ετών, ο Θεοχάρης Τουρούντζιας 22 ετών από τη Σιάτιστα, ο Ιωάννης Καρατζάς 31 ετών από την Κύπρο και ο γιατρός Δημ. Νικολαϊδης 32 ετών από τα Γιάννενα.

2 σχόλια:

Πασχαλίνα είπε...

Δηλαδή έλεος..
Στα γενέθλιά μου μόνο θάνατοι?Δεν έγινε κάτι άλλο? :(((

ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ είπε...

Χρόνια πολλά Πασχαλίνα!!!