Αυτό δεν είναι ένα blog που ψάχνει την επισκεψιμότητα. Είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο, ένας τρόπος να ξεφορτώνομαι τους θυμούς μου και να μοιράζομαι τις χαρές μου. Είναι καλύτερο από το να μουρμουρίζω ή να γελάω μόνος μου.
Εδώ όλο και κάποιος ακούει…


Μην ξεχνάτε...

Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2009

Είναι τα blogs εφημερίδες;

Οι Άθλιοι λένε ναι
Και παίρνουν για παράδειγμα το δικό τους blog
Μια καθημερινή εφημερίδα έγχρωμη και ιλλουστρασιόν, που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο ότι ώρα θέλει, συχνά 2 και 3 φορές την ημέρα με διαδοχικές εκδόσεις και με άλλο θέμα κάθε φορά.
Επάνω επάνω ο τίτλος (η διακόσμησή του ευγενής προσφορά του ΑΑΤΟΝ), από κάτω το κύριο άρθρο, της σύνταξης ας πούμε, που εκφράζει τη θέση της εφημερίδας πάνω σε θέματα που ο αρχισυντάκτης κρίνει άξια δημοσίευσης, συχνά συνοδευόμενα από φωτογραφίες.
Στην αριστερή στήλη, ένα βραβείο ποιότητας (!), η ώρα, σύνολο αναγνωστών, τοπικό δελτίο καιρού, και οι τίτλοι των πιο πρόσφατων δημοσιεύσεων άλλων εκδοτών (bloggers) που μ’ ένα κλικ ο αναγνώστης μεταβαίνει εκεί.
Στη δεξιά στήλη, οι υπεύθυνοι απέναντι στο νόμο, λίγα λόγια για τον εκδότη, μια ποδοσφαιρική τοποθεσία, σταθεροί αναγνώστες, σχόλια αναγνωστών, παλαιότερα τεύχη και τα banners των πρακτορείων που διανέμουν την εφημερίδα σε όλο τον κόσμο (μηχανές).
Σ’ αυτήν λοιπόν την εφημερίδα, και τις άλλες που έχουν επιλεγεί, μπορεί κανείς να βρεί σχεδόν τα πάντα, πολιτικά, κοινωνικά, αθλητικά, ιστορικά, ανέκδοτα, βίντεο, μουσικές, διηγήματα, κριτικές, σάτιρες, ρεπορτάζ. Μπορεί επίσης να πεί την γνώμη του, να δώσει πληροφορίες, να προσθέσει κάτι δικό του στα άρθρα.
Μετά από δυο τρείς επισκέψεις, αποφασίζει κανείς αν η εφημερίδα αξίζει ή όχι οπότε στρέφεται σε άλλες από τις χιλιάδες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο δωρεάν, και που η κάθε μια παρουσιάζει την οπτική και την αισθητική του εκδότη της.
Αυτό λένε «οι Άθλιοι» ότι είναι το blogging κι έτσι στήσανε την εφημερίδα τους, με την ευγενική και πολύτιμη βοήθεια βέβαια, άλλων παλιότερων εκδοτών (aaton - Θέμα).
Κάθε άλλος χαρακτηρισμός δεκτός. Είπαμε οτι η εφημερίδα λειτουργεί αμφίδρομα.

9 σχόλια:

zoyzoy είπε...

Συμφωνώ και επαυξάνω ο καθένας είναι ελεύθερος να επιλέξει τι και όποιο Blogg τον αντιπροσωπεύει ή μάλλον είναι μέσα στα ενδιαφέροντά του.Θα έλεγα μάλιστα "χρονογράφημα" οχι εφημερίδα γιατί η εφημερίδα καταπιάνεται με πολλά θέματα συγχρόνως.

ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ είπε...

@zoyzoy, και στο μπλογκ βρίσκεις πολλά θέματα αν συμπεριλάβεις τα θέματα των ιστολογίων που παρακολουθείς και τα έχεις αναρτημένα

NOVITO είπε...

Ταινίες θα δίνετε ή να στραφούμε σ άλλη εφημερίδα?? Έχουμε και μια συλλογή να γεμίσουμε... :P

ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ είπε...

@novito, όχι θρασύτατε! Έχουμε περιεχόμενο, σοβαρότητα, εγκυρότητα. Τι μας πέρασες για Ελευθεροτυπίες και τα ρέστα;

NOVITO είπε...

Κανά συλλεκτικό cd με μεγάλες επιτυχίες κάποιου (ιερού) τέρατος όπως η Μπεζαντάκου ή η Μαλλιωτάκη έστω...??

Μιχάλης Ρ. είπε...

Σκοπός είναι η ενημέρωση. Όσο πιο αποκεντρωμένα από την εξουσία «τα μέσα», τόσο πιο κοντά στον πολίτη. Σημασία δεν έχει το λάθος ή το σωστό για μένα αλλά η πρόθεση για την επικοινωνία ελεύθερα, με σεβασμό στο διαφορετικό και στόχο την διαμόρφωση άποψης και όχι στην επιβολή της δογματικά.

ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ είπε...

@Μιχάλη Ρ, έτσι είναι, πεσ τα να τ' ακούει το παλιόπαιδo ο novito που επειδή είναι ΠΑΟΚτσής νομίζει οτι θα την γλυτώσει... Άκου DVD και CD, μαυρούληδες μας πέρασε;

NOVITO είπε...

Mα γιατί με αποπαίρνετε??
Δουλειά για τον καημένο τον Μπακαγιόκο ψάχνω...
Όχι γι αυτόν, για τη φουκαριάρα τη μάνα του... :)

ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ είπε...

@novito, καλά, εν τάξει τότε...;-)