Αυτό δεν είναι ένα blog που ψάχνει την επισκεψιμότητα. Είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο, ένας τρόπος να ξεφορτώνομαι τους θυμούς μου και να μοιράζομαι τις χαρές μου. Είναι καλύτερο από το να μουρμουρίζω ή να γελάω μόνος μου.
Εδώ όλο και κάποιος ακούει…


Μην ξεχνάτε...

Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2009

Ένα αποκαλύπτικό σχόλιο σχετικά με την ΟΑ

Στην χθεσινή μου ανάρτηση για τον Χατζηδάκη και την ΟΑ, ο φίλος Μιχάλης έκανε το παρακάτω σχόλιο.
«Δεν με απασχολεί καθόλου η άποψη οποιουδήποτε περί πατριωτισμού. Είναι αναγκαία η ύπαρξη εθνικού αερομεταφορέα για λόγους εθνικούς, για την εξασφάλιση της ελληνικότητας των απομακρυσμένων παραμεθόριων νησιών, που η επικοινωνία τους εξαρτάται από την ΟΑ και το προσωπικό της ΜΟΝΟ.
Η βιωσιμότητα της είναι εθνική υπόθεση, δεν αφορά κέρδη και ζημίες αλλά κόστος εδαφικό, που ελευθερώθηκε από τις δημοκρατικές κυβερνήσεις του Βενιζέλου και έχουμε όλοι υποχρέωση να το κληροδοτήσουμε στα παιδιά μας και στους κατοίκους τους. Συνόδευα το 2003 αποστολή κοινοβουλευτικών στη Κύπρο και παρακολουθούσα την συνομιλία εν πτήση συνδικαλιστή της ΟΑ με τέως υπουργό της σημερινής κυβέρνησης τέως συνάδελφο και φίλο. Όταν τελείωσε η κουβέντα και μείναμε μόνοι μου είπε: «Άσε το μαλάκα να λέει ότι θέλει, όταν γίνουμε κυβέρνηση το μπουρδέλο θα κλείσει» . Τον ρώτησα πως θα επιβιώσουν τα νησιά και μου απήντησε γελώντας :«Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει…»»
Η απάντησή μου στο σχόλιο, ήταν
Φίλε Μιχάλη, σε μια ευνομούμενη και δημοκρατική πολιτεία, παιδεία, υγεία, επικοινωνίες, συγκοινωνίες, ύδρευση, ηλ. ενέργεια, δεν πρέπει να έχουν σχέση με κέρδη και ζημίες. Στη δικιά μας πολιτεία (αυτή με νοιάζει) ισχύει "το κράτος δεν μπορεί να είναι επιχειρηματίας". Εν τάξει αυτό λέω κι εγώ να μην είναι.
Να είναι όμως κράτος που παρέχει υπηρεσίες και φροντίζει τους πολίτες. Αλλά δυστυχώς αποτελείται από μαλάκες σαν αυτόν που είπε οτι "η Ελάδα ποτέ δεν πεθαίνει". Αυτά τα λόγια τα είπαν πατριώτες κι όχι καθήκια και λαμόγια.

2 σχόλια:

Μιχάλης Ρ. είπε...

Οι εργαζόμενοι της ΟΑ χρησιμοποιήθηκαν από τις κυβερνήσεις για να αποτελούν αξιοκατάκριτη κοινωνική ομάδα. Σε πολλές περιπτώσεις τα αμέσως προηγούμενα χρόνια συμπεριφέρθηκαν σαν εργαζόμενοι άλλης χώρας και σήμερα εισπράττουν τα επίχειρα της αλαζονείας και σε πολλές περιπτώσεις ανευθυνότητας τους. Δεν θέλησαν να αντιμετωπίσουν όταν τους δόθηκε η ευκαιρία, την πρόκληση της ανάληψης της ευθύνης διοίκησης της εταιρίας. Σήμερα ξεφτιλισμένοι συνδικαλιστές εργαζόμενοι παζαρεύουν την αντίδρασή τους με το βόλεμα των παιδιών τους. Άλλοι «ημέτεροι» μάγκες αποσπώνται εγκαίρως στα γραφεία βουλευτών και υπουργών της ΝΔ, δείχνοντας το δρόμο στους υπολοίπους. Σε καμιά περίπτωση όμως για την οικονομικοί κατάσταση της ΟΑ δεν ευθύνονται οι εργαζόμενοι των οποίων η ποιότητα και η εργασιακή απόδοση είναι κατά πολλή υψηλότερη από τα αυστηρότερα διεθνή στάνταρ.

ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ είπε...

@Μιχάλη Ρ. ούτε συζήτηση για τις ευθύνες όχι τόσο του προσωπικού, αλλά των κομματόσκυλων συνδικαλιστών. Βέβαια και οι εργαζόμενοι έχουν ευθύνη στον βαθμό που επέτρεψαν να "άγονται και φέρονται" από τέτοιους εκπροσώπους. Αυτοί που τσιρίζουν τώρα, κάτι Πατέστοι και κάτι Πέπες, συνδιοικούσαν την ΟΑ 20 χρόνια. Ήμουν μέσα, τους ξέρω...