Αυτό δεν είναι ένα blog που ψάχνει την επισκεψιμότητα. Είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο, ένας τρόπος να ξεφορτώνομαι τους θυμούς μου και να μοιράζομαι τις χαρές μου. Είναι καλύτερο από το να μουρμουρίζω ή να γελάω μόνος μου.
Εδώ όλο και κάποιος ακούει…


Μην ξεχνάτε...

Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2009

Συμφωνίες "κυρίων"

Βγήκε χθές περιχαρής ο υπουργός Ανάπτυξης(!) και δήλωσε
πως ήρθε σε «συμφωνία κυρίων» με τους εκπροσώπους των πολυκαταστημάτων (εκτός τροφίμων) για την ΜΗ αύξηση τιμών ΟΛΟ το 2009. (τα κεφαλαία γράμματα μπήκαν στις λέξεις που είπε με στόμφο). Την άλλη δήλωση όμως την άφησε για τον πρόεδρο των άλλων «κυρίων» Είπε λοιπόν ο κ. Βάρδας ότι ναι μεν δεν πρόκειται να υπάρξουν αυξήσεις, αλλά η κρίση απαιτεί περιορισμό των εξόδων και σίγουρα θα υπάρξουν απολύσεις.
Και ρωτάνε οι αφελείς «Άθλιοι»
Αν η συνολική αγοραστική δύναμη 100 που έγινε 80 λόγω της ακρίβειας και 70 λόγω απολύσεων στις βιομηχανίες, γίνει 60 λόγω των απολύσεων στα πολυκαταστήματα και 50 λόγω απολύσεων στα μικρότερα μαγαζιά και στις βιοτεχνίες, ΠΩΣ ΔΙΑΟΛΟ ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕΙ Η ΚΡΙΣΗ;
Όσο πάει και πιο βέβαιος γίνομαι ότι η κρίση είναι τεχνητή ώστε οι εργαζόμενοι να παραχωρήσουν κι άλλα κεκτημένα, μέχρι να φτάσουν στο "όσα θέλεις αφεντικό, ένα πιάτο φαί να έχουμε..."
Θα πούμε κι άλλα για το θέμα

7 σχόλια:

zoyzoy είπε...

'Αστα να πάνε στο τέλος τον κ΄--ο θα μας πιάνουν και θα λέμε ευχαριστώ όπως πάει.

ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ είπε...

@zoyzoy, εκεί το πάνε...

kyriazo είπε...

Για νεο μας το λενε σχετικα με τις απολυσεις χρονια οι μεγαλομπακαληδες αυτα κανουν 4ωρες βαρδιες πενιχρο μεροκαματο και ελατε κοσμε δινουμε μεροκαματο...οι τιμες ομως φαρμακι.
Ενδεικτικα αναφερω συγκριση με τιμες γειτονος Βουλγαριας, και δεν ειναι τυχαιο πως ο μισος Β. Εβρος σουπερ μαρκετ παει σαββατο στο Σβιλεγκραντ: γαλα φρεσκο 1 λιτ 0.35 ευρω τυρι λευκο γιατι φετα ειναι μονο Ελληνικη 4 ευρω το κιλο και παει λεγοντας. Φορτωνω την γυναικουλα μου το σαββατο την παω στο μαρκετ την ταιζω στα καλυτερα με κανα 10ευρω και πριν φυγω πινω και 2πλο εσπρεσο με ναι καλα βλεπετε 0,80 ευρω και περισευει και η συνταξουλα και για το αλλο σαββατο...τα συμπερασματα δικα σας...καλησπερες

Μιχάλης Ρ. είπε...

Εγώ πάλι πιστεύω στους ανθρώπους, είμαι σίγουρος θα φυσήξει ζωοφόρος άνεμος και θα διώξει το σύννεφο βλακείας που δημιουργεί η φιλαυτία, η ματαιοδοξία και ο φόβος. «Όσο υπάρχουν δυο άνθρωποι - ένας κι άλλος ένας - υπάρχει ένα αρνούμαι, στη φυγή, στη λιποταξία, στο θάνατο».
Την Παρασκευή συμμέτοχε θα πάμε;

ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ είπε...

@kyriazo, τέτοια θέλουν, κάνε εσύ τη δουλειά σου κι ασ' τους.

@Μιχάλη, έχουμε χαλάσει σαν λαός...
Για την Παρασκευή θα εξαρτηθεί, δεν νομίζω να υπάρξει απαρτία και μάλλον θα τ' αφήσω για την επαναληπτική. Πάντως αν αλλάξει κάτι θα σου πω

Ζησης είπε...

Δεν νομίζω η κρίση να είναι τεχνητή.Πιστεύω πως τη μεγαλοποιούν για να φοβίσουν τον κόσμο και να προλάβουν τα χειρώτερα.Φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης. Όμως είναι γεγονός πως κανείς δεν μπορεί να προβλέψει την κατάλη ξή της.

ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ είπε...

@Ζήση, μπορεί, αλλά έτσι ή αλλιώς κάπου αποβλέπουν.