Αυτό δεν είναι ένα blog που ψάχνει την επισκεψιμότητα. Είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο, ένας τρόπος να ξεφορτώνομαι τους θυμούς μου και να μοιράζομαι τις χαρές μου. Είναι καλύτερο από το να μουρμουρίζω ή να γελάω μόνος μου.
Εδώ όλο και κάποιος ακούει…


Μην ξεχνάτε...

Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2009

Βρε καλώς τους…


Από το «Έθνος»
«Σε σημείωμά της, το οποίο παρουσιάστηκε προχθές στο Γιουρογκρούπ και εγκρίθηκε χθες στο Εκοφίν από τους υπουργούς Οικονομίας, η Επιτροπή (ο αξιότιμος Επίτροπος κ. Αλμούνια στην φωτό) καλεί τις κοινοτικές κυβερνήσεις να μην εγκρίνουν τις ομαδικές απολύσεις που επιδιώκουν οι επιχειρήσεις τους με πρόσχημα την κρίση, αλλά να συνεργαστούν μαζί τους προκειμένου να βρουν τους καλύτερους τρόπους εφαρμογής του συστήματος της προσωρινής ανεργίας.
Συνταγή...Μίχαλου
Με άλλα λόγια, αν μια επιχείρηση συναντά δυσκολίες (ή επινοεί δυσκολίες λέω εγώ), αντί να απολύει να έχει τη δυνατότητα να βάζει για μερικές ημέρες κάθε μήνα ένα τμήμα ή όλους τους εργαζόμενους σε αυτή σε προσωρινή ανεργία και κατά το διάστημα αυτό να μην τους πληρώνει.
Πρόκειται για πρόταση που μοιάζει με εκείνη που έκανε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Κ. Μίχαλος πριν από μερικές εβδομάδες και με την οποία ζητούσε να απασχολούνται οι εργαζόμενοι λιγότερες μέρες την εβδομάδα, να αμείβονται λιγότερο από την επιχείρηση και οι διαφορές μαζί με τις συνταξιοδοτικές εισφορές να καλύπτονται από τον ΟΑΕΔ»
Σχόλιο Αθλίων
Δηλαδή αν πέρυσι η επιχείρηση είχε 100 ευρώ κέρδη και φέτος προβλέπεται να πέσει στα 70 (μιλάμε για καταστροφή), να κόβει 10 μεροκάματα το μήνα από το προσωπικό της, τις υπόλοιπες μέρες εντατικοποίηση της εργασίας και της παραγωγής, και τα 100 ίσως και παραπάνω, είναι σίγουρα.

Έχουν δίκιο όσοι λένε ότι η «κρίση» είναι μια ακόμα επινόηση του κεφαλαίου προκειμένου να φέρει τους εργαζόμενος σε ακόμα δυσκολότερη θέση αναγκάζοντάς τους έτσι να δέχονται τα όποια σκληρά μέτρα παίρνονται σε βάρος τους

3 σχόλια:

Ζησης είπε...

Μετά την ελαστική απασχόληση η ελαστική ανεργία
Η κρίση είναι πραγματική.Μπορεί να συμβαίνει και το αντίθετο.Να μην αποκαλύπτουν όλο το μέγεθός της για να αποφύγουν τον πανικό και την κατάρρευση.

ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ είπε...

Δεν ξέρω Ζήση, αυτά είναι σατανικά μυαλά...

Μιχάλης Ρ. είπε...

Παρακαλούν τους βιομηχάνους να μη κάνουν απολύσεις και δίνουν τα χρήματα της μισθοδοσίας των εργαζομένων από εθνικές επιδοτήσεις μέσω δανεισμού που θα ξεπληρώσει ο φορολογούμενος. Η χειρότερη μορφή αποικιοκρατισμού και εξαθλίωσης εργαζομένων –σκλάβων ο νεοφιλελευθερισμός, συντηρείται επιδοτούμενος από τον προϋπολογισμό των εξαθλιωμένων. Για να μπορεί ο κάθε καργιόλης να πουλά πχ Γαλλικά αυτοκίνητα φτιαγμένα στην Κίνα και Ρουμάνικες στρατιωτικές στολές στον Ελληνικό στρατό.
ΥΣ: Στα πλαίσια της παγκοσμιοποίησης του ποδοσφαίρου 24 ποδοσφαιριστές έπαιξαν σε ΠΑΟ και σε ΠΑΟΚ. Δεν υπάρχει παρόμοιο προηγούμενο παγκοσμίως σε «ανεξάρτητες» ομάδες. Μόνο σε επίσημα θυγατρικές πχ Γιουβέντους – Πάρμα, ΠΑΟ-ΟΦΗ, (από ΠΑΟ σε ΟΦΗ και αντίστροφα 22 ποδοσφαιριστές). Εντάξει σύμπτωση, ένα ακόμα ανεξήγητο παράδοξο που συμβαίνει στη «πόλη του μαλάκα».