Αυτό δεν είναι ένα blog που ψάχνει την επισκεψιμότητα. Είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο, ένας τρόπος να ξεφορτώνομαι τους θυμούς μου και να μοιράζομαι τις χαρές μου. Είναι καλύτερο από το να μουρμουρίζω ή να γελάω μόνος μου.
Εδώ όλο και κάποιος ακούει…


Μην ξεχνάτε...

Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2009

Στα Δημόσια Νοσοκομεία (Ιπποκράτειο-Αγ. Παύλος-ΑΧΕΠΑ)



Χρειάστηκε πριν 3-4 μέρες να μεταφέρω τη μάνα μου στο εφημερεύον νοσοκομείο με διαγνωσμένη από τον καρδιολόγο της κολπική μαρμαρυγή και σύσταση για άμεση εισαγωγή. Το πλήρωμα του ΕΚΑΒ φιλικό πρόθυμο και φιλότιμο.


Στα εξωτερικά του Ιπποκρατείου δεν υπήρχε αναπηρική πολυθρόνα και την μετέφερα αγκαλιά στην αναμονή. Τα εξωτερικά ιατρεία μια κατάθλιψη, κάτι χώροι κλεισμένοι με άθλια παραβάν, είσαι υγιής και αρρωσταίνεις από την εικόνα, αλλά το προσωπικό με συγκίνησε. Παρά τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας, τον φόρτο και την κούραση, ο καρδιολόγος και δύο κυρίες (νοσοκόμες ή ασκούμενες δεν κατάλαβα) αντιμετώπισαν τη μάνα μου σαν δικιά τους.
–Πως δουλεύετε έτσι ρε παιδιά; ρώτησα.
-Τρία χρόνια πάνε που εγκρίθηκαν τα κονδύλια για διαμόρφωση ιατρείων κι ακόμα τίποτα, ήταν η απάντηση.
Οφείλω να πω ότι και στον «Άγιο Παύλο» πριν 15 μέρες πάλι για τον ίδιο λόγο, είχαμε την ίδια ανθρώπινη αντιμετώπιση, αλλά εκεί τα ιατρεία ήταν ιατρεία.
Στο δε ΑΧΕΠΑ που νοσηλεύτηκε η γυναίκα του κουνιάδου μου (πάσχει εδώ και χρόνια από σκλήρυνση κατά πλάκας) δεν υπάρχει μαγνητικός τομογράφος!
Την μετέφεραν με ασθενοφόρο στο «Παπαγεωργίου» τρείς ασθενείς με το ίδιο ασθενοφόρο.
Αυτό το αστείο κράτος δεν φτάνει που αδιαφορεί, το δείχνει κι όλας με θράσος περίσσιο.

4 σχόλια:

alterego είπε...

Ευτυχως φιλε μου υπαρχει ακομη φιλοτιμο, ευτυχως που ακομη υπαρχουν ανθρωποι παροτι αυτο δεν ειναι παντα αρκετο για να αντιμετωπιστουν αντιξοοτητες της ζωης και ελλειψεις αυτου του απαραδεκτου κρατους

ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ είπε...

Ναι σου λέω, μου έκανε εντύπωση το προσωπικό...

zoyzoy είπε...

Περαστικά στην μητέρα σου εύχομαι να μην ξαναχρειαστείς γιατρό.Οι άνθρωποι προσπαθούν να κάνουν όσο μπορούν καλύτερα τη δουλειά τους οι πολιτικοί δεν κάνουν τίποτα παρ'όλες τις υποσχέσεις για καλύτερο σύστημα Υγείας που δώσανε!!

ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ είπε...

@zoyzoy, μιλάμε οτι οι άνθρωποι κάνουν αγώνα, και οι πολιτικοί κάνουν αγώνα να στέλνουν τον κόσμο στα ιδιωτικά θεραπευτήρια