Αυτό δεν είναι ένα blog που ψάχνει την επισκεψιμότητα. Είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο, ένας τρόπος να ξεφορτώνομαι τους θυμούς μου και να μοιράζομαι τις χαρές μου. Είναι καλύτερο από το να μουρμουρίζω ή να γελάω μόνος μου.
Εδώ όλο και κάποιος ακούει…


Μην ξεχνάτε...

Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2009

Ήρεμα και ψύχραιμα για χθες βράδυ (ΠΑΟΚ-ΟΣΦΠ)

Ο ΠΑΟΚ ΤΟΥ ΧΘΕΣΙΝΟΥ ΠΡΩΤΟΥ 45λεπτου ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ!
Χθες βράδυ συναντήθηκαν στην Τούμπα οι δύο καλύτερες, κατά τεκμήριο, ομάδες, ή αν θέλετε η καλύτερη με την δεύτερη καλύτερη. Αυτές οι ομάδες είναι φτιαγμένες από τα ίδια υλικά, λαϊκό υπόστρωμα, εργατική τάξη, μαχητικότητα φανατισμός. Τώρα αν ο «γαύρος» πρόσθεσε στη συνταγή και τσιπούρες, λαυράκια, συναγρίδες, να και τα ασημένια μαχαιροπήρουνα, δεν είναι για κατηγόρια, έκανε το τραπέζι του πιο πλούσιο.
Εμείς δεν είχαμε ποτέ τη δυνατότητα να παραγγείλουμε κάτι πιο ακριβό, κι έτσι προσπαθούσαμε και συνεχίζουμε να προσπαθούμε να κάνουμε το τραπέζι μας πιο ελκυστικό με κάτι σαλατούλες, μυρωδικά, πικάντικες σάλτσες, και να που τα καταφέρνουμε τόσο, που τελευταία άρχισαν πάλι να μας προτιμάνε όπως παλιά.
Χθες λοιπόν, ο μεγάλος αντίπαλος παρέταξε μια ενδεκάδα από την οποία έλειπαν τρία από τα μεγαλύτερα και καλύτερα ατού του, ενώ κι εμείς δεν είχαμε το βαρύ μας όπλο στην επίθεση. Εν τάξει μη βιάζεστε, έλειπε και ο Βιερίνια αλλά το καταλάβατε; Θα ήταν καλύτερος από τον Λίνο; Ξεκινήσαμε και χωρίς τον Βερόν αλλά να ‘ναι καλά ο Σορλέν (μεγάλη η χάρη σου «άγιε» Ζήση μας).

Χωρίς να θέλω να προκαλέσω κανέναν, ιδιαίτερα τον φίλο
http://theopeppasblog.pblogs.gr/ ο Ολυμπιακός που μόνο το τηλεοπτικό του συμβόλαιο είναι 1,5 φορά πάνω από τον δικό μας ΣΥΝΟΛΙΚΟ προϋπολογισμό, δεν δικαιολογείται να επικαλείται απουσίες και φυσικά δεν τον κολακεύει η εικόνα του Α’ ημιχρόνου.
Στα καθ’ ημάς, η κούραση ήταν παραπάνω από φανερή στο δεύτερο μέρος, ο Βερόν δεν μπόρεσε να «μπεί» στο πνεύμα, ο Δάρλας δεν μπορούσε ούτε να μιλήσει, ενώ και ο Κοντρέρας έκανε λάθη που μόνο η κούραση τα εξηγεί. Υπήρχε όμως ένα ποδοσφαιρικό τέρας που έβαζε τα πράγματα στη θέση τους, που «σκούπιζε» τα πάντα έξω από την περιοχή, κι ένας τερματολόγος (κατά το παθολόγος, ηλεκτρολόγος κλπ) που είπε όχι σε 3 καλές έως φαρμακερές προσπάθειες των αντιπάλων.
Ο αγώνας δικαιολόγησε πέρα ως πέρα τον χαρακτηρισμό ντέρμπυ, αποτύπωσε πλήρως στο χορτάρι τη σημασία του, και θα μπορούσε να είναι ακόμα πιο συναρπαστικός αν ο Κάκος δεν τον χαλούσε με τα συνεχή φρρρρ και φρρρρ στο δεύτερο μέρος, αν και εγώ έχω και μερικά παράπονα, χωρίς ωστόσο να παραγνωρίζω τον βαθμό δυσκολίας του.
Μού άρεσε το ματς, το ευχαριστήθηκα, η Τούμπα ήταν Τουμπάρα, ο κόσμος συγκρατημένος σε ικανοποιητικό βαθμό, αλλά αυτή η μαλακία με τα λέιζερ που θα πάει ρε παιδιά;
Εν κατακλείδι, ο ΠΑΟΚ του πρώτου ημιχρόνου, ήταν ο ΠΑΟΚ που θέλουμε, η βάση πάνω στην οποία στηρίζουμε τις ελπίδες μας, ο ΠΑΟΚ που θα δικαιώσει τα όνειρά μας!
Πιο πάνω ξεχώρισα δύο από τους παίκτες μας που η δουλειά τους φάνηκε πιο πολύ, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υπήρξε κάποιος που δεν δικαιούται ένα μεγάλο «μπράβο», ο δε Σάντος απέδειξε για μια ακόμα φορά ότι ξέρει πολύ καλύτερα από όλους μας την πραγματικότητα, και βεβαίως ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΚΑΝΕΙ!

8 σχόλια:

Μιχάλης Ρ. είπε...

Εύχομαι ειλικρινά να σεβασθεί ο διαιτητής στο Καραϊσκάκη τον ΠΑΟΚ, όπως τον Ολυμπιακό στο Παντελάκης. Τώρα που ηρέμησα κι εγώ δηλώνω: «Τούμπα-Τούμπα Βιετνάμ και τα μυαλά στα κάγκελα…»

NOVITO είπε...

Καταρχήν να συμφωνήσω και γω ότι είναι ΜΑΛΑΚΙΑ η νέα μόδα που μας ήρθε και μας φέτος...μιλάμε για "καμμένα" άτομα..
Για το ματς άκουσα τόσα, μα τόοοοσα, πολλά που πλέον δε μπορώ να ασχοληθώ παραπάνω... ;)

ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ είπε...

@Μιχάλη Ρ. στο δεύτερο είναι γεγονός οτι τους έσπρωχνε λίγο...

kyriazo είπε...

ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΑΓΙΑΝΝΗ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΤΟΥΜΠΑ ΕΧΘΕΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ Ο ΙΑΒΕΡΗΣ ΜΠΑΟΚΤΖΗΣ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝΕ...
ΕΠΙΜΕΝΩ...ΣΤΟΝ ΓΚΑΡΣΙΑ ΒΑΡΑΝΕ ΗΡΕΜΗΣΤΙΚΕΣ ΠΡΙΝ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ;;!!

ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ είπε...

@kyriazo, όλοι Μπαοκ θα γίνουνε... ο Γκαρσία μάλλον κατάλαβε τι τρέχει και αυτοελέγχεται

Ανώνυμος είπε...

τα λέιζερ είναι το μικρότερο πρόβλημα τον ΠΑΟΚ, εξάλου είναι διεθνές πρόβλημα.
Το τεράστο πρόβλημα είναι το γήπεδο και η είσοδος σ' αυτό
Πρεπει επιτέλους να ανοίξει αυτή η συζήτηση, σοβαρά.

Θεόδωρος Α.Πέππας είπε...

Δεν έχω διαφωνία, προσωπικά, ούτε σε ενα σημειο στιξης και αν δεις το σχόλιο απάντησή μου σε σας [ Γιωργο, εσενα και Curiouss] αλλά και στους συγγαυρους πάνω στην χθεσινη εγγραφή, την ιδια ...κοινωνιολογική ανάλυση κάνω. Για την διαιτησία έχεις απόλυτο δίκιο , σπάνια είχαμε τόσο "ευνοϊκή" αντιμετώπιση, κόντρα στην εδρα [χθες ειχε την καλύτρερη ατμοσφαιρα που θυμαμαι τα τελευταια χρονια-κι οσο περνανε μονο λέϊζερ, οχι μονο στην Τουμπα, από Θρακη μεχρι Ηράκλειο, να λεμε πάλι καλά. Αμα μπαίνουν Καλάσνικοφ και χειροβομβιδες σε λίγο θα φτασουμε να τα ..νοσταλγησουμε!] Και σωστά υπογραμμίζεις ότι ειναι πολύ χειρότερο για τον θεατή από ενα αντιθετο σφυριγμα, ακομα και σε πέναλτυ πχ, αυτα τα συνεχη φρρ, φρρ [και πού ναταν κι ο συμπολίτης Κυρος-ο μονος που πετυχαινει ..ορχεοθραυστική επίδραση σε γηπεδουχους, φιλοξενούμενους και ουδετερους-ταυτοχρονα!] που, ασφαλώς, τον γηπεδούχο επηρεαζουν αρνητικά Τοχω φαει πολλές φορες καταμουτρα Κι ομως, αν πας σινεμα και καποιος σταματαει το εργο και τελικά βλέπεις 37 λεπτά ενω ειχε διαρκεια 82, θακανες μηνυση και θαπαιρνες τα λεφτα σου πίσω... Καληνυχτα αγαπητε φιλε, και καλό κουραγιο Τωρα που ανεβαινετε θα χρειαστειτε ακομα πιο γερο στομαχι για κατι τετοια

ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ είπε...

Τι ωραίο είναι να συζητάνε "αντίπαλοι οπαδοί" σοβαρά, όμορφα και πολιτισμένα! Και πόσο ωραίο θα 'τανε να πηγαίνουν οι οπαδοί σε όλα τα γήπεδα μόνο για να υποστηρίξουν την ομάδα τους και όχι για να πλακωθούν με τους άλλους...