Αυτό δεν είναι ένα blog που ψάχνει την επισκεψιμότητα. Είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο, ένας τρόπος να ξεφορτώνομαι τους θυμούς μου και να μοιράζομαι τις χαρές μου. Είναι καλύτερο από το να μουρμουρίζω ή να γελάω μόνος μου.
Εδώ όλο και κάποιος ακούει…


Μην ξεχνάτε...

Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2009

16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ στην Ελλάδα

1821
Με την απόφαση του Κισνοβίου η Φιλική Εταιρεία αποφασίζει την έναρξη της Επανάστασης.
1833
Κυκλοφορεί η “Εφημερίς της Κυβερνήσεως”.
Το πρώτο της φύλλο, είναι τυπωμένο στην Ελληνική και Γερμανική γλώσσα, φέρει δύο ημερομηνίες, 16 Φεβρουαρίου (το ημερολόγιο που ίσχυε στην Ελλάδα) και 28 Φεβρουαρίου (Γρηγοριανό ημερολόγιο) και δημοσιεύει το διάγγελμα που είχε απευθύνει ο Όθων προς τους Έλληνες με την άφιξή του (25 Ιανουαρίου 1833) Το σχετικό με την έκδοση της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως βασιλικό διάταγμα, στο άρθρο 1 αναφέρει «Όλοι οι φέροντες την ημετέραν υπογραφήν νόμοι και διατάγματα, όλαι αι δημοσιότητος χρήζουσαι διατάξεις και διακηρύξεις των ημετέρων υπουργείων, έτι δε αι περί διορισμών και προβιβασμών εις τας δημοσίους υπηρεσίας, και αι περί παραιτήσεων ειδοποιήσεις, θέλουν δημοσιεύεσθαι του λοιπού δια μιας επισήμου εφημερίδος, ήτις θέλει φέρει το όνομα Εφημερίς της Κυβερνήσεως του Βασιλείου της Ελλάδος, και εκδίδεσθαι υπό την εφορίαν του ημετέρου επί των Εσωτερικών Γραμματέως της Επικρατείας».
1942
Ιδρύεται ο ΕΛΑΣ (Ελληνικός Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός). Την οργάνωσή του στην ύπαιθρο, αναλαμβάνει ο Άρης Βελουχιώτης.

4 σχόλια:

Ζησης είπε...

O Οθων τους έφερε ,ό Άρης τους έδιωξε
για να έρθουν οι Άγγλοι και οι Αμερικανοί
για φτάσουμε στο σημείο κάποτε να τραγουδάμε
"τίνος είναι ρε γυναίκα το παιδί".
Καλό βράδυ "Αθλιε"

Unknown είπε...

για τουτο μέχρι σήμερα λέμε γμ τη φάρα σου!????
Μυαλό δεν βάλαμε,και φαίνεται και από τα υελευταία γεγονότα.
Φτάσαμε να γελοιοποιήσουμε ολο τον αγώνα που κάναμε και συνεχίζουμε, για την Κουνεβα,οταν στον βομό των μηχανισμών και των καινοδοξιών ,για τις οποιες δεν εχουμε την πολυτέλεια,να προτείνουμε ,πρώτη στο ψηφοδέλτιο της Ευρωβουλής την Κουνεβα!!!
Βάλτε μυαλό σύντροφοι!!!1

Μιχάλης Ρ. είπε...

Εγώ κι ο γιος μου παρελάσαμε περήφανα στη Λιβαδειά, χοροπηδήσαμε στην παγωμένη κερκίδα, αισθάνθηκα μετά από πολλά χρόνια περήφανος Σαλονικιός όταν οι ντόπιοι μου έλεγαν ότι ο ΠΑΟΚ είναι η καλλίτερη ομάδα που πέρασε από εκεί, δώρισα το κασκόλ και το καπέλο, φάγαμε ψητό, ήπια θεϊκό κοκκινέλι και γύρισα πίσω με 40ο πυρετό. Χαλάλι!!!
Η δημιουργία Ελληνικού κράτους μετά από 2000 χρόνια σκλαβιάς και φυλακής είναι ένα ιστορικό θαύμα. Θεωρώ ότι ο Όθωνας την εποχή εκείνη βοήθησε προς αυτό το σκοπό. Κατασκεύασε τα ομορφότερα αξιολογότερα και μοναδικά κτίρια στην Αθήνα που χαρακτηρίζονται κλασικά με το χρυσό που «απαλλοτρίωσε» από τα πλούσια μοναστήρια. Όταν πέθανε τον έθαψαν με φουστανέλα και πάντα θεωρούσε τον εαυτό του Έλληνα. Αυτοί που τον «έφαγαν» με πρόφαση το Σύνταγμα δικαίως, οδήγησαν τη χώρα σε θρησκευτικό μεσαίωνα που ταλαιπωρεί τη χώρα μέχρι σήμερα.

ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ είπε...

@Μιχάλη περαστικά.
Η δολοπλοκία σχετικά με τον Όθωνα ξεκίνησε με την εκλογή του. Οι Εγγλέζοι δέχθηκαν να είναι Γερμανός, γνωρίζοντας οτι ο Όθων ήταν στείρος, οπότε όταν δημιουργείτο θέμα διαδοχής, θα ήταν η σειρά τους να εκλέξουν βασιλιά. Ευτυχώς που τα πράγματα πήγαν αλλιώς γιατί με Άγγλο βασιλιά σήμερα το τιμόνι θα ήταν αριστερά...