Αυτό δεν είναι ένα blog που ψάχνει την επισκεψιμότητα. Είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο, ένας τρόπος να ξεφορτώνομαι τους θυμούς μου και να μοιράζομαι τις χαρές μου. Είναι καλύτερο από το να μουρμουρίζω ή να γελάω μόνος μου.
Εδώ όλο και κάποιος ακούει…


Μην ξεχνάτε...

Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2008

Δεν μας τα λες καλά, μεγάλε αρχηγέ (της συμμορίας)

Πήγες στο υπουργείο μεταφορών & επικοινωνιών και αφού (τάχα) ενημερώθηκες, έκανες δηλώσεις.
Η Ολυμπιακή και ο ΟΣΕ, είπες, επιβαρύνουν τον Έλληνα φορολογούμενο με 2,7 εκατ. ευρώ ημερησίως, σημειώνοντας ότι "είναι κρίμα να πηγαίνουν χαμένα τόσα χρήματα και να μην περνάνε σε συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη." (εδώ το ρεπορτάζ δεν αναφέρει αν ένα δάκρυ κύλισε στα καλοθρεμμένα μάγουλά του)
Σημείωσες μάλιστα ότι, ενώ η εταιρεία (ΟΑ) είχε ζημιές 350 ως 400 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, η νέα Ολυμπιακή θα αποφέρει κέρδη 150 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο. (Τέτοια παραδοχή ανικανότητας δεν έχει ξαναγίνει)

Εγώ, ένας «συμπολίτης» που όσο να ‘ναι έχει ανάγκες, σου λέω ότι με την εμπνευσμένη διαχειριστική πολιτική σου αλλά και των προκατόχων σου, πάλι λίγες είναι οι ζημίες των δύο εταιριών. Να φανταστείς ότι από τη στιγμή που έβγαλες την ΟΑ στο σφυρί, η επιβατική της κίνηση μειώθηκε κατά 16%, ενώ της ανταγωνίστριας αυξήθηκε κατά 20%.

Αλλά, παρά τον λυσσαλέο πόλεμο, 4,16 εκατ. επιβάτες επέλεξαν στο εννεάμηνο την ΟΑ, ενώ την άλλη 4,5. Εσύ, ο πωλών τα πάντα, δεν αντιλαμβάνεσαι ότι οι αριθμοί λένε κάτι; Ενώ έχεις δημιουργήσει αυτό το κλίμα που κανείς δεν ξέρει αν η ΟΑ θα πετάει αύριο, τόσοι άνθρωποι κλείνουν θέσεις στα αεροπλάνα της.

Έτσι θα κάνεις και με τον ΟΣΕ; Κομμάτιασμα, πούλημα τα φιλέτα, κόψιμο των άγονων δρομολογίων, εθελούσια έξοδο χιλιάδων; Και αν οι ζημίες είναι ο λόγος που πουλάς, τα λιμάνια και τον ΟΤΕ που ήταν κερδοφόρα γιατί τα πούλησες; Και τα νοσοκομεία που έχουν ζημίες θα τα πουλήσεις κι αυτά;

Το ‘χετε παραξεφτυλίσει, δεν θ’ αφήσετε τίποτα και ο επόμενος θα συνεχίσει το γνωστό παραμύθι για τους προηγούμενους…
Και, που 'σαι; Τι την νοιάζει την υπόλοιπη Ελλάδα αν ο προαστιακός στην Αθήνα θα φτάσει μέχρι την εθνική ή το τραμ θα πάει μέχρι τα Γαυγάμηλα;

4 σχόλια:

Swell είπε...

Προφανώς την ώρα των μαθηματικών ο μπουχέσας έτρωγε Serenata...

ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ είπε...

swell, η serenata προκαλεί μαλάκυνση;

ange-ta είπε...

Ρε Γιάννη Αγιάννη, αυτο που με κάνει έξαλη και με κάνει να αφρίζω απο θυμό, είναι αυτη η ατάκα:
-Ο ελληνικός λαός πληρώνει τοσα εκατομμύρια για την Ο.Α/
-Ρε συχάματα της φύσης, ποτε μας ρωτησατε τι θέλουμε και τι δε θέλουμε να πληρώνουμε;;;;
Εγω θέλω να πληρώνω την Ο.Α και όχι τις τραπεζες και τα μιτινγκ ανα το κόσμο που κάνετε με ψίλου πηδημα κάθε λίγο και λιγάκι, άχρηστοι!

ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ είπε...

@ange-ta, εσύ έχεις δίκιο, αλλά ποιός σε, με, μας ρωτάει;