Αυτό δεν είναι ένα blog που ψάχνει την επισκεψιμότητα. Είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο, ένας τρόπος να ξεφορτώνομαι τους θυμούς μου και να μοιράζομαι τις χαρές μου. Είναι καλύτερο από το να μουρμουρίζω ή να γελάω μόνος μου.
Εδώ όλο και κάποιος ακούει…


Μην ξεχνάτε...

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Προεκλογικά διάφορα...

Η Ελλάδα προχωρά με άλματα στον δρόμο της εξέλιξης
Η σιδηροδρομική σύνδεση Αθηνών Θεσσαλονίκης σε λίγα χρόνια θα είναι πλήρως ηλεκτροκίνητη, σε διπλή γραμμή, σε τούνελ, σε γέφυρες, με αποτέλεσμα το ταξίδι να συντομεύσει κατά 40-45΄και με ταχύτητες που θα φτάνουν και τα 200 χλμ/ώρα! Αυτά μας είπαν όσοι εμφανίστηκαν με τον Βορίδη στην επιθεώρηση των έργων. Έργα που είχαν ξεκινήσει πριν το 2000 και που ίσως ολοκληρωθούν το 2015, αλλά θεωρήθηκε σωστό να γίνει μια υπενθύμιση στο κοινό μιας και πλησιάζουν εκλογές.
Έγινε κι ένα προεκλογικό θαύμα, η δημόσια διοίκηση βρήκε ξαφνικά το φως της και ανακάλυψε ότι στην μονοεδρική περιφέρεια Ζακύνθου έπαιρναν επιδόματα τυφλότητας 700 άνθρωποι που τα ματάκια τους ήταν μια χαρά και ότι ένας μόνο γιατρός είχε δώσει πάνω από 500 πιστοποιητικά. Διαφθορά, σαπίλα, κατασπατάληση και άλλα τέτοια εντυπωσιακά ακούστηκαν από παράγοντες και δημοσιογράφους.
Ωραία! Πόσα χρόνια έπαιρνες παράνομα κύριε το επίδομα; 5-10-20; Πόσο ήταν κάθε μήνα; Πόσο τον χρόνο; Δυό πολλαπλασιασμοί και το τελικό γινόμενο να επιστραφεί εντόκως. Δεν έχεις; Δήμευση! Δεν έχεις τίποτα; Φυλακή. Κι εσείς γιατρέ μου, το προηγούμενο γινόμενο επί 500 παρακαλώ με τον τρόπο που λέμε παραπάνω.
Αν δεν υπάρχει τέτοια απόφαση μη με ξαναζαλίσετε με υποθέσεις που εσείς και τα κομματόσκυλά σας υποθάλπατε τόσα χρόνια.
και μια απορία
"Από τον καρπό του γνωρίζεται το δέντρο" είπε ο Κύριος.
ΤΙΣ ΝΕΡΑΝΤΖΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΠΩΣ ΘΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ;

2 σχόλια:

Swell είπε...

Η ερώτηση στο τέλος με απασχολεί και μένα. Δυο μέρες άυπνος...

ο δείμος του πολίτη είπε...

Το ζήτημα της διαφθοράς δεν είναι τόσο απλό (δήμευση). Αφενός μεν η χρήση εννοιών όπως η δήμευση ανοίγει τους ασκούς και για "δημεύσεις" από τράπεζες για δάνεια κλπ και λειτουργεί κανιβαλλιστικά. Ουσιαστικά αν ξεκινήσουμε τώρα θα επιδοθούμε σε ένα κυνήγι μαγισσών.