Αυτό δεν είναι ένα blog που ψάχνει την επισκεψιμότητα. Είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο, ένας τρόπος να ξεφορτώνομαι τους θυμούς μου και να μοιράζομαι τις χαρές μου. Είναι καλύτερο από το να μουρμουρίζω ή να γελάω μόνος μου.
Εδώ όλο και κάποιος ακούει…


Μην ξεχνάτε...

Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

«Ο Καραγκιόζης δήμαρχος»


Ακόμα μία παράσταση του θεάτρου σκιών δόθηκε χθες στη Θεσσαλονίκη. Με την ευκαιρία της παρουσίας ενός από τους καταστροφείς της χώρας του πρώην υπουργού οικονομίας και νυν υπουργού ενέργειας κτλ που ανακοίνωσε την έγκριση κονδυλίων για την προμήθεια απορριμματοφόρων από τον κεντρικό και τους όμορους δήμους, ο πρωταγωνιστής του θιάσου πήγε την παράσταση λίγο πιο πέρα.
Ανακοίνωσε ότι θα επιβληθεί εισιτήριο για τους επισκέπτες του άλσους του Σεϊχ Σου! Τα έσοδα θα πηγαίνουν στη φύλαξη και φροντίδα του άλσους. «Όπως γίνεται σε όλο τον κόσμο, για παράδειγμα όποιος θέλει να επισκεφθεί το Γέλοστόουν στις ΗΠΑ πληρώνει εισιτήριο». Ο αναμορφωτής της πόλης πιθανόν δεν γνωρίζει ότι το πάρκο του παραδείγματος είναι μνημείο της φύσης, ενώ το Σεϊχ Σου είναι τεχνητό άλσος που δημιουργήθηκε με την ευγενική φροντίδα του πασά της Θεσσαλονίκης όταν η πόλη ήτανακόμα μέρος της Οθωμανικής αυτοκρατορίας. Εκτός αυτού, κανένα εισιτήριο δεν πληρώνει κανείς για να κάνει την βόλτα του στο Σέντραλ Παρκ της Ν.Υ. ή στα πάρκα του Λονδίνου. Βέβαια εκεί ο επισκέπτης δεν θα έχει να θαυμάσει τα πεταμένα εδώ κι εκεί μπάζα και σκουπίδια, οπότε η επιβολή εισιτηρίου έχει κάποια λογική. Αναρωτιέμαι, θα το περιφράξει κι όλας ωστε η είσοδος να είναι εφικτή μόνο μέσω του ταμείου; Να είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει τον συνωστισμό που αναμένεται ώστε να μην ταλαιπωρήσουμε τους συρρέοντες επισκέπτες. Και μια παράκληση. Με τα πρώτα έσοδα ας αντικαταστήσει τα κουρέλια που κυματίζουν περήφανα στους ιστούς στο τέλος της παραλιακής λεωφόρου (αρχή Μαρίας Κάλας)



1 σχόλιο:

ο δείμος του πολίτη είπε...

Προφανώς ένα συγκεκριμένο μέρος θα τελεί υπό εισιτήριο, όχι όλο το άλσος. Αλλά το εισιτήριο θα εξασφαλίζει τίποτα (καθαριότητα, τουλαέττες, αναψυκτήριο, χώρο ανάπαυλας κλπ);