Αυτό δεν είναι ένα blog που ψάχνει την επισκεψιμότητα. Είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο, ένας τρόπος να ξεφορτώνομαι τους θυμούς μου και να μοιράζομαι τις χαρές μου. Είναι καλύτερο από το να μουρμουρίζω ή να γελάω μόνος μου.
Εδώ όλο και κάποιος ακούει…


Μην ξεχνάτε...

Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Γιατί όλο ζητάμε από τον καινούργιο χρόνο να φέρει;*

*αναδημοσίευση από 31/12/2008
Ας ζητήσουμε από τον παλιό να πάρει...
Να πάρει μαζί του όλα όσα μας στενοχώρησαν, μας σύγχυσαν, μας έβγαλαν απ’ τα ρούχα μας, να πάρει μαζί του και να μη ξαναδούμε πράγματα, καταστάσεις, πρόσωπα.
Ας πάρει μαζί του ανάξιους πολιτικούς (
δεν χρειάζονται ονόματα ξέρει αυτός, άσπρισαν τα μαλλιά και τα γένια του σ’ έναν χρόνο), σκληρά και αχόρταγα αφεντικά, δουλικά τσιράκια, ψευδεπίγραφες δημοκρατίες, τάχα δήθεν ιερωμένους και δικαστές, καθημερινούς υπνωτιστές, ας πάρει μαζί του την ανεργία και τη φτώχεια, το άγχος για το σήμερα και την αγωνία για το αύριο.
Ας πάρει μαζί του όσα στον καθ’ ένα από εμάς έφεραν λύπες και ντροπές, όσα μας έκαναν να μετανιώσουμε γι αυτά που κάναμε ή δεν κάναμε στους άλλους, κι αυτά που άλλοι έκαναν ή δεν έκαναν σ’ εμάς.
Ας πάρει μαζί του έρωτες χωρίς ανταπόκριση, άδικες ήττες, μισούς αγώνες, μυστικά που δεν κρατήσαμε, αλήθειες που δεν είπαμε, στιγμές που σκύψαμε το κεφάλι, δάκρυα που δεν χύσαμε, καλημέρες που δεν είπαμε.
Ας του το ζητήσουμε…
Και σα να τον βλέπω να στρίβει τη γωνία μουρμουρίζοντας
«Συν Αθηνά…ρε, εσείς δεν το ‘πατε;»



Σας εύχομαι από καρδιάς να έχετε μια καλύτερη χρονιά.

3 σχόλια:

ο δείμος του πολίτη είπε...

Έχω σταματήσει να εύχομαι νέα πράγματα. Ας πάρει μαζί του ο παλιός χρόνος όσα τα προβλήματα που μας έφερε (ίσως δε φταίει αυτός, αλλά τέλος πάντων)...

Panagiotis είπε...

Το μόνο που θέλω, εδώ και χρόνια, από τότε που ήμουν Γυμνάσιο το θέλω, είναι ν' αλλάξουμε νοοτροπία σαν λαός!

ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ είπε...

Παναγιώτη, πολύ σημαντικό και κομματάκι δύσκολο...