Αυτό δεν είναι ένα blog που ψάχνει την επισκεψιμότητα. Είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο, ένας τρόπος να ξεφορτώνομαι τους θυμούς μου και να μοιράζομαι τις χαρές μου. Είναι καλύτερο από το να μουρμουρίζω ή να γελάω μόνος μου.
Εδώ όλο και κάποιος ακούει…


Μην ξεχνάτε...

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Με την ευκαιρία της Δ.Ε.Θ.

Αυτή τη χρονιά έχουμε την πιο υποβαθμισμένη ‘Έκθεση». Δώδεκα (12) μόνο επίσημες συμμετοχές κρατών μαζί με μερικές ΔΕΚΟ κάποιες από τις οποίες του χρόνου δεν θα υπάρχουν, συνθέτουν ένα σκηνικό που πολύ απέχει από παλιές καλύτερες εποχές. Βέβαια, τα πράγματα είναι γενικώς χειρότερα απ’ ότι στο παρελθόν οπότε και η ΔΕΘ δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά. Φαίνεται πως η γενική Έκθεση σύντομα θα αποτελέσει ανάμνηση και θα παραμείνουν μόνο κάποιες από τις λεγόμενες κλαδικές. Φέτος για πρώτη φορά δεν εγκαινιάστηκε από πρωθυπουργό αλλά από κάποιον υπουργό μιας και αυτός που παίζει τον πρωθυπουργό εκφώνησε τα ψέματά του από άλλο βήμα σε άλλο χώρο, στο λιμάνι. Σαν τον τελευταίο αυτοκράτορα της Πόλης οχυρώθηκε ανάμεσα σε στεριά και θάλασσα, μόνο που σκοπός του δεν ήταν να πέσει μαχόμενος, αλλά «να τελειώνουμε και μ’ αυτό».
Ο Λοβέρδος διέγνωσε ότι 1.000.000 δημόσιοι υπάλληλοι καταδυναστεύουν 10.000.000 Έλληνες. Πέρα από το ότι ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων που ανέφερε δεν προκύπτει από κανένα επίσημο στοιχείο, ίσα ίσα η τελευταία απογραφή έδειξε 730.000 υπαλλήλους συνδεδεμένους με κάποια μορφή με το δημόσιο (αορίστου χρόνου, ωρομίσθιοι, αναπληρωτές, συμβασιούχοι, εποχικοί κ.α.) δεν μπήκε στον κόπο να υπολογίσει τον αριθμό των επαγγελματιών πολιτικών που καταδυναστεύουν τους πολίτες (θα μου πείτε ότι αυτοί εκλέγονται από τον λαό ναι, αλλά για να τον υπηρετούν κι όχι να του φέρονται σαν υπηκόους) δεν υπολόγισε τον αριθμό των μεγαλοοικογενειών που λυμαίνονται τη χώρα, δεν υπολόγισε τους κλέφτες του δημόσιου πλούτου φοροφυγάδες φοροκλέφτες, λαθρεμπόρους, που αλωνίζουν ανενόχλητοι χάρη στην ανεπάρκεια ή και δόλο των ελεγκτικών μηχανισμών και των πολιτικών προϊσταμένων τους. Δεν ξεκίνησε την μείωση του δημοσίου από μια πρόταση για μείωση του αριθμού των βουλευτών, των συνεργατών τους, του προσωπικού των πολιτικών τους γραφείων, του αριθμού των «δικών τους παιδιών» υπαλλήλων της βουλής.
Έδωσε η κυβέρνηση στη δημοσιότητα κατάλογο νομικών προσώπων που οφείλουν μεγάλα ποσά στην εφορία. Αφήνω στην άκρη τις διάφορες ΠΑΕ και ΚΑΕ γιατί είναι για γέλια (γιατί επετράπη στους μεγαλομετόχους να φτάσουν σε τέτοιο ύψος οι οφειλές τους;) και ρωτάω για τον ΟΣΕ ή την (παλιά) ΟΑ. Γιατί δεν πιάνουν τους διάφορους διορισμένους προέδρους και γενικούς διευθυντές και να τους ρωτήσουν γιατί δεν πλήρωναν φόρους; Γιατί δεν βάζουν κανέναν μέσα αφού προηγουμένως δημεύσουν τις περιουσίες τους;

Δήλωσε ο β’ αντιπρόεδρος από το βήμα της βουλής ότι «κάθε επιθετική ενέργεια εναντίον της Κύπρου θα εκληφθεί σαν επιθετική ενέργεια εναντίον της Ελλάδας». Ανατρίχιασα! Η Κύπρος είναι μεγάλο νησί και φυσικά δεν είναι Ίμια, οπότε και η αντίδρασή μας θα είναι ανάλογη. Είναι μια ακόμα ανοησία ενώ η χώρα βρίσκεται σε δίνη, μεγάλα τμήματα του πληθυσμού να έχουν πρόβλημα επιβίωσης, τα ταμεία να είναι άδεια, και να βγαίνει -ειδικά ο συγκεκριμένος- να πετάει κορώνες στρατιωτικής ισχύος και εθνικής αποφασιστικότητας.

1 σχόλιο:

Swell είπε...

Ο Λοβέρδος δυσκολεύεται με την προπαίδεια. Σε επόμενες δηλώσεις του θα αναφερθεί και σ' αυτούς που θέλεις, αφού πρώτα τους μετρήσει...