Αυτό δεν είναι ένα blog που ψάχνει την επισκεψιμότητα. Είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο, ένας τρόπος να ξεφορτώνομαι τους θυμούς μου και να μοιράζομαι τις χαρές μου. Είναι καλύτερο από το να μουρμουρίζω ή να γελάω μόνος μου.
Εδώ όλο και κάποιος ακούει…


Μην ξεχνάτε...

Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2009

7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ στην Ελλάδα

1833
Με σχετική διαταγή συλλαμβάνονται και φυλακίζονται στο Παλαμήδι, ο Θ. Κολοκοτρώνης και ο Ν. Πλαπούτας κατηγορούμενοι για εσχάτη προδοσία (!).
Η πλεκτάνη είχε οργανωθεί από τον Άγγλο πρεσβευτή Ντώκινς και στόχευε στην εξόντωση των δύο στρατηγών και της φιλορωσικής μερίδας της οποίας ηγούντο. Τον ρόλο του ανακριτή ανέλαβε ένας Σκωτσέζος που είχε διοριστεί εισαγγελέας, ο Εδουάρδος Μάσον, φανατικός ανθέλληνας που είχε αναλάβει την υπεράσπιση του δολοφόνου του Καποδίστρια, Γιώργη Μαυρομιχάλη. Η κατηγορία ήταν ότι εργαζόταν κρυφά για την ανατροπή της Αντιβασιλείας και ανάθεση καθηκόντων στον ανήλικο Όθωνα, καθώς και ότι είχαν οργανώσει ένοπλες ομάδες προκειμένου να πετύχουν τον σκοπό τους. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Κολοκοτρώνης ήταν ρωσόφιλος και ριζικά αντίθετος στην πολιτική της Αντιβασιλείας και είχε ανακατευτεί με την πολιτική εταιρία «Φοίνιξ» στην οποία εκινούντο όλοι οι παλιοί Καποδιστριακοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: