Αυτό δεν είναι ένα blog που ψάχνει την επισκεψιμότητα. Είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο, ένας τρόπος να ξεφορτώνομαι τους θυμούς μου και να μοιράζομαι τις χαρές μου. Είναι καλύτερο από το να μουρμουρίζω ή να γελάω μόνος μου.
Εδώ όλο και κάποιος ακούει…


Μην ξεχνάτε...

Κυριακή 8 Ιουνίου 2008

Σαν σήμερα 8 Ιουνίου 1821, 1824


Σαν σήμερα 8 Ιουνίου

το 1821
Ο Δημήτριος Υψηλάντης
( μικρότερος αδελφός του Αλέξανδρου) και το μέλος της ηγεσίας της «Φιλικής» Π. Αναγνωστόπουλος, φτάνουν από την Οδησσό μέσω Τεργέστης στην Ύδρα, ακολουθούμενος από πλήθος αγωνιστών, κυρίως νεαρών σπουδαστών-λείψανα του Ιερού Λόχου-και Γερμανούς Φιλέλληνες. Από εκεί θα περάσουν στην Πελοπόννησο.
το 1824
Η καταστροφή της Κάσου. Το νησί ήταν αποκλεισμένο από τα μέσα Μαΐου και δεχόταν συνεχείς κανονιοβολισμούς. Ο Χουσεϊν μπέης αποβιβάζει 3.000 Αλβανούς στην παραλία προς την πλευρά της Κρήτης χωρίς ουσιαστική αντίσταση. Όλοι οι άντρες και οι ηλικιωμένες γυναίκες του νησιού θανατώθηκαν και οι υπόλοιπες γυναίκες και τα παιδιά (2.000) στάλθηκαν στην Αλεξάνδρεια για να πουληθούν σαν δούλοι. Να σημειωθεί ότι η Κάσος δεν είχε ενεργό συμμετοχή στον Αγώνα, παρά μόνο τον ενίσχυε οικονομικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: