Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2009

Αν πρέπει να διαλέξω, ΝΑΙ διαλέγω αυτούς!



και χωρίς τον παραμικρό δισταγμό!


Ο βλαξ που ετοιμάζεται να ιδιωτεύσει, αυτή η σύγχρονη «πληγή του Φαραώ», το κάθαρμα που καταδυνάστευσε τον πλανήτη, δεν μπορεί ακόμα να χωνέψει το ότι μια μικρή χώρα, κατά παράδοση «yes man» του ‘χει κάνει δυό τρία χουνέρια με το βέτο για τα Σκόπια, τον αγωγό φυσικού αερίου και τα ρωσικά τεθωρακισμένα μεταφοράς προσωπικού.

Τώρα στα τελευταία του είναι πιο επικίνδυνος και μπορεί να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις σε βάρος μας χρησιμοποιώντας βέβαια άλλους. Είναι και η γενικότερη κατάσταση ρευστή, τριγυριζόμαστε και από «φίλους»…
Βλέποντας λοιπόν έτσι τα πράγματα, δεν μπορώ παρά να καλωσορίσω τους «νταβάριτς» των οποίων η κάθοδος στο Αιγαίο και η αίτηση άδειας για αεροναυτικά γυμνάσια από τις Ελληνικές αρχές σε περιοχές που οι εξ ανατολών θεωρούν από αμφισβητούμενες μέχρι δικές τους, έχει ιδιαίτερη βαρύτητα στην σκακιέρα της περιοχής αλλά και στην παγκόσμια.
Καλώς να έρθεις λοιπόν «Ναύαρχε Κουσνέτσοφ»

5 σχόλια:

  1. Κράτα μικρό καλάθι «Ιαβέρη». Μην αναγάγεις σε μείζον θέμα μέσω της… «Αυριανής» μια άσκηση ξένης δύναμης, σε πρωτεύουσα πολιτική επιλογή. Αυτό δεν είναι πρωτοβουλία εκ μέρους της Ελλάδας είναι παραχώρηση για δημιουργία εντυπώσεων. Η άδεια δόθηκε εξ άλλου από το Νατοϊκό στρατηγείο της Νάπολη μετά από σχετική αίτηση από τους Ρώσους. Ιστορικά η κάθοδος Ρωσικών πλοίων στο Αιγαίο συνοδεύτηκε από προδοσία και αθέτηση συμφωνιών (Ορλοφικά, «Μαύρος πειρατής», στρατηγός Παπαδόπουλος, κά). Για την ιστορία, η μόνη Νατοϊκή κυβέρνηση που αγόρασε ρωσικό πολεμικό υλικό είναι του Κ. Σημίτη με υπουργό τον Τζοχατζόπουλο. Το πλήρωσαν και οι δύο πολιτικά. Όλα τ’ άλλα είναι «αυριανισμός». Διάλεξε λοιπόν Πούτιν με επιφύλαξη μεγάλη και με σιγουριά χωρίς επιφυλάξεις, ΠΑΟΚ και ξερό ψωμί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @Μιχάλη Ρ.
    Προς αποφυγή παρεξηγήσεων. Το πρωτοσέλιδο της Αυριανής επελέγη γιατί ήταν το πιό ηχηρό(κατά τα άλλα καμιά σχέση με την εφημερίδα). Δεν ξέρω αν η άδεια δόθηκε από τη Νάπολι, αλλά σίγουρα το οτι ζητήθηκε ή έστω ενημερώθηκε το FIR Αθηνών σε πείσμα των διαφόρων αμφισβητήσεων έχει τη σημασία του. Δεν καλωσόρισα τους Ρώσους σαν σωτήρες ή φίλους που προσέτρεξαν, αλλά σαν δύναμη που θέλει να παίξει κι αυτή, εκεί που μέχρι τώρα έπαιζαν μόνο άλλοι. Τέλος, μόλις πριν λίγο καιρό ανακοινώθηκε η αγορά στρατιωτικού υλικου από τη Ρωσία και η συνεργασία στην παραγωγή επιβατικών αεροσκαφών με την ΕΑΒ. Και κάτι άλλο. Το blog μπορεί να κάνει πολιτικά σχόλια, αλλά αν προσέξεις, είναι κομματικά μη τοποθετημένο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η αγορά Ρώσικων όπλων και συγκεκριμένα η συνέχιση και ολοκλήρωση της αγοράς των TΟR-M1 προαναγγέλθηκε από τον Καραμανλή πριν 4 χρόνια αλλά έμεινε στο επίπεδο δηλώσεων. Προσωπικά είμαι αντίθετος στην αγορά Ρώσικού οπλισμού γιατί το σύστημα ανεφοδιασμού με ανταλλακτικά είναι δυσκίνητο και εμπλέκονται πολλές εταιρίες που ερίζουν για τα δικαιώματα προώθησης. Δυστυχώς για την ΕΑΒ έγιναν κάποιες συζητήσεις για τις μεγάλες επιθεωρήσεις των Α/Φών κάποιων εταιριών από το πρώην ανατολικό μπλοκ και την Αφρική, αλλά έμειναν εκεί. Για να υπάρχει συμπαραγωγή πρέπει πρωτίστως να υπάρχουν παραγγελίες για επιβατικά αεροσκάφη. Καμιά εταιρία στο κόσμο δεν παραγγέλνει Ρώσικα και το παιγνίδι παίζεται τουλάχιστον σε επίπεδο σκάφους από δυο εταιρίες. Τώρα πολιτικά και στρατιωτικά η Ρωσία ήταν πάντα παρούσα στη περιοχή και βασική πρωταγωνίστρια. Οικονομικά μέσω της Κύπρου νομιμοποιεί και διοχετεύει όλο το «μαύρο» χρήμα στην Ευρώπη. Τέλος θεωρώ την πολιτική κριτική και τα κόμματα τα θεμέλια της δημοκρατίας. Σου ζητώ συγνώμη αν καταχράστηκα την φιλοξενία σου και σε έθιξα χωρίς να το θέλω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @Μιχάλη Ρ. Ούτε να το συζητάς. Δεν καταχράστηκες τίποτε και δεν έθιξες κανέναν. Επαναλαμβάνω οτι τα σχόλια που εμπλουτίζουν το άρθρο είναι πάντα ευπρόσδεκτα, πολύ περισσότερο όταν οι γνώσεις και οι απόψεις το καθενός δημιουργούν αφορμή συζήτησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να δω τι λέτε κι εσείς...