Στη συζήτηση στη Βουλή για το "Ασφαλιστικό" είχαμε χθες εξελίξεις.
Ο Αλ. Αλαβάνος προκάλεσε την κυβέρνηση λέγοντας «πως αν έχει τη γενναιότητα θα πρέπει να κάνει δημοψήφισμα και να μη ρίξει το μπαλάκι στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας», προσθέτοντας ότι με βάση το Σύνταγμα «μπορεί ο ΠτΔ αν πιστεύει ότι είναι σε βάρος της χώρας ή της κοινωνίας να αναπέμψει τον νόμο».
Θετικά αντέδρασε το ΠΑΣΟΚ, αν και ο Ευ. Βενιζέλος με την παρέμβασή του έκανε λόγο για «βιαστική» κίνηση του κ. Αλαβάνου, αφού πρώτα -όπως παρατήρησε- έπρεπε να γίνει διαβούλευση μεταξύ ΠΑΣΟΚ και των κομμάτων της Αριστεράς.
Είδες βιασύνη κ. Βενιζέλο; Έπρεπε να κάνουμε κανά δυό επιτροπές να διαβουλευτούνε για κανά μήνα κι όταν καταλήγαν κάπου να είναι πιά αργά. Σωστός ο Μπένυ..
Ο δε Προκόπης Παυλόπουλος αρνήθηκε πριν ακόμα κατατεθεί η πρόταση λέγοντας «αν κάθε φορά που η κυβέρνηση κάνει μία τομή, γίνεται δημοψήφισμα, καταργείται η κοινοβουλευτική τάξη». Δεν σου τα 'πανε καλά Προκόπη, το μόνο που κινδυνεύει από τη διαξαγωγή δημοψηφίσματος, είναι η κοινοβουλευτική σας δικτατορία.
Καπάκι έρχεται και η υπουργός Απασχόλησης, Φάνη Πάλλη - Πετραλιά και με βαρύγδουπη δήλωση βάζει τα πράγματα στη θέση τους (νομίζει). «Την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ αναζητούν κοινή όχθη για να βρεθούν, η κυβέρνηση ως ορμητικό ποτάμι προωθεί με γενναιότητα τις μεταρρυθμίσεις, για τις οποίες έχει νωπή λαϊκή εντολή». Σώπα ρε Φανούλα, δεν ξέρεις οτι τα ορμητικά ποτάμια μόνο ζημίες κάνουνε; Όσο για την "λαϊκή εντολή" δεν πας σε καμιά λαϊκή αγορά να τα πεις, να γελάσουμε λίγο...
Λες νά 'ναι λύση ο Τσίπρας ή θα μας βγει κι αυτός "επικοινωνιακός";
ΑπάντησηΔιαγραφήΚατά βάση δεν έχει καμμιά θέση (πέρα από τις προφανείς του ΣΥΡΙΖΑ, που είναι κι αυτές ... πολιτική γκρίνια). Το 18,5% είναι απλώς η απόγνωση του κόσμου να τους πιάνουν τον κώλο τόσοι πολλοί για τόσο πολύ.
Μια νεανική φάτσα δεν είναι καμμιά πολιτική εγγύηση (εκτός κι αν είναι του Τσε Γκεβάρα)
Δεν ξέρω ποιός θα είναι λύση, αλλά με κάποιο τρόπο όλοι αυτοί οι αποτυχημένοι πρέπει να πάνε σπίτια τους...
ΑπάντησηΔιαγραφή