Αυτό δεν είναι ένα blog που ψάχνει την επισκεψιμότητα. Είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο, ένας τρόπος να ξεφορτώνομαι τους θυμούς μου και να μοιράζομαι τις χαρές μου. Είναι καλύτερο από το να μουρμουρίζω ή να γελάω μόνος μου.
Εδώ όλο και κάποιος ακούει…


Μην ξεχνάτε...

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Δυο λόγια για τον Πάμπλο...


Ο καλύτερος ξένος ποδοσφαιριστής που πέρασε ποτέ από τον ΠΑΟΚ, ανακοίνωσε και τυπικά την αποχώρησή του από την ομάδα με μια δήλωση δέκα λεπτών που διάβασε στους εκπροσώπους του Τύπου παρουσία αρκετών οπαδών. Είπε ο Πάμπλο μεταξύ άλλων «είμαι ΠΑΟΚ και δεν θέλω να κάνω κακό στον ΠΑΟΚ» Το «κακό» όμως έγινε Πάμπλο με ευθύνη και δική σου και μάλιστα σε δύο δόσεις πριν από ιδιαίτερα σημαντικούς αγώνες. «Δεν μου φέρθηκαν με σεβασμό, δεν ήταν ειλικρινείς». Ποιοι Πάμπλο; Γιατί άφησες να αιωρούνται υποψίες για όλους και γενικώς; «Ποτέ δεν απαίτησα να παίζω» είπε, αλλά λίγο αργότερα «δεν μου έδωσαν τη δυνατότητα να παίξω σε 5 συνεχόμενους αγώνες ώστε να διαπιστώσουν την κατάστασή μου κι αν δεν κάνω να μου το έλεγαν και να έφευγα» Πρώτον, όχι μόνο απαιτούσες να παίξεις αλλά ήθελες και 5 συνεχόμενους αγώνες, και δεύτερο, γιατί να φύγεις Πάμπλο; Δεν έχεις συμβόλαιο και υποχρεώσεις; Δεν μπορούσες να περιμένεις άλλους δυο μήνες, να τελειώσει η σεζόν και να διαπιστώσεις ποιες πραγματικά ήταν οι προθέσεις της ομάδας απέναντί σου; Τα υβριστικά συνθήματα των παρευρισκομένων εναντίον Δώνη και ΠΑΕ δεν είναι κακό για τον ΠΑΟΚ; Η εκστρατεία μερικών από το ξενοδοχείο στη Μεσήμβρια που είχε προπόνηση η ομάδα, ήταν για το καλό του ΠΑΟΚ; Πέρασες 5 χρόνια εδώ, διάστημα που δεν έζησες σε καμιά άλλη πόλη στην μεγάλη σου καριέρα, αγάπησες και αγαπήθηκες και θα ‘πρεπε να ξέρεις καλύτερα. Η ομάδα αναστατώθηκε δύο φορές μέσα σ’ ένα μήνα και κάποιοι φανατικοί δημιούργησαν καταστάσεις που ελπίζαμε πως ανήκαν στο παρελθόν, τότε που «ο ΠΑΟΚ θέλει πρόεδρο μ’ @ρχιδι@...». Στα ραδιόφωνα γίνεται χαμός από τους «εκπροσώπους» του λαού. «Ο Βρύζας δουλεύει για τον γαύρο, ο Τσιτσιακώφ να πάρει δρόμο μαζί με την φώκια, ο Σαββίδης θα χάσει που πάει κόντρα στο λαϊκό αίσθημα, το γήπεδο θα είναι άδειο… και άλλα απειλητικά»
Κατά τα άλλα «ο ΠΑΟΚ πάνω απ’ ΟΛΑ»
Εδώ το μέλλον όλης της χώρας είναι σκούρο, κι εγώ ασχολούμαι με παιγνιδάκια.  

Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Τ' άκουσες τα νέα φράου;


ΟΧΙ ρεεεεεεεεεεεεεεεε

"Τιμή και δόξα..."


Ώστε έτσι ΠΑΟΚτσήδες… «Τιμή και δόξα στον Πάμπλο τον Γκαρσία»! Και προκειμένου να τιμηθεί και να δοξαστεί ο Πάμπλο, όλα τ’ άλλα έρχονται δεύτερα. Εξ άλλου έχουμε και πρόχειρο τον Δώνη, που έτσι κι αλλιώς «δεν τον πάμε». «Εμείς θέλουμε να βλέπουμε τον Πάμπλο μέσα στο γήπεδο, είναι η σημαία μας» Να ρωτήσω τώρα εγώ, από πού κι ως πού σημαία του ΠΑΟΚ ο Γκαρσία; Μεγάλος παίκτης ΝΑΙ, εμπειρίες προσωπικότητα βιογραφικό ΝΑΙ, αλλά σημαία; Γιατί; Επειδή έριξε μπουνιά στον Ντιόγκο; (γιατί από τότε ξεκίνησε ο κεραυνοβόλος έρωτας). Εγώ πιο πολύ στα αρνητικά του το τοποθετώ γιατί εκείνη η ενέργεια τον ακολούθησε για πολύ στα μάτια των διαιτητών και είχε συνέπειες για τον ίδια αλλά και για την ομάδα. Μάλλον ο ΠΑΟΚ έπρεπε να είναι η σημαία του Γκαρσία (όπως και όλων). Τελειωμένος από την υπόλοιπη Ευρώπη (το είχε δηλώσει ο ίδιος) βρήκε μια τελευταία ευκαιρία στον ΠΑΟΚ, αγαπήθηκε, προβλήθηκε, ξανάνοιωσε σπουδαίος, πρόσφερε. Ένας τραυματισμός που τον κράτησε για αρκετό χρόνο εκτός δράσης σε συνδυασμό με την ηλικία και τον σωματότυπό του, δυσκολεύουν την επανένταξή του στην ενδεκάδα. Αντιλαμβάνομαι ότι σε τέτοιους παίκτες ο πάγκος «τους κάθεται» λίγο δύσκολα, αλλά από την άλλη, ο προπονητής έχει τα δικά του σχέδια και όσο και να μην τον χωνεύουν οι διάφοροι «ειδικοί» αυτή την στιγμή δεν μπορείς να τον αλλάξεις, άσε που αν το κάνεις δίνεις το δικαίωμα και σε άλλους να θέτουν θέματα «ή ενδεκάδα ή καθόλου». Υπεύθυνη για κάτι τέτοια είναι αποκλειστικά η διοίκηση, ιδιαίτερα τώρα που κάποιος βάζει ένα φορτηγό λεφτά και δικαιούται να παίρνει αποφάσεις.
Υγ. Το χθεσινό εν χορώ υβρεολόγιο εναντίον του Δώνη και της μητέρας του είναι ντροπή και αντανακλά σε όλους μας. 

Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Αναστασιάδης...


Αυτός ο ΓΑΠ-ΒενιζελοΣαμαράς της Κύπρου, ο Αναστασιάδης, να μην ξεχνάμε ότι ήταν αναφανδόν ΥΠΕΡ του σχεδίου Ανάν. Τότε βέβαια υπήρχε ένας Τάσος. Οι Κύπριοι ξέχασαν και τώρα τον έβγαλαν πρόεδρο. «πριν αλέκτωρ φωνήσαι» το μετάνιωσαν αλλά είναι αργά κουμπάροι…

Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Μιλούσαν;


Επιτέλους κάποιοι καθηγητές του ΠΑΜΕ απάντησαν στο ερώτημα που, αιώνες τώρα, ταλάνιζε τους Έλληνες. «Το πλήρωμα του Μιαούλη δεν μιλούσε Ελληνικά». Βέβαια «ήρθαν δεύτεροι» μιας και είχε γνωματεύσει επ’ αυτού ο αρχιερέας της αθλιότητας Θ. Πάγκαλος ο οποίος σε ομιλία του σε Αγγλικό πανεπιστήμιο δήλωσε πως την Επανάσταση την έκαναν «ένα μάτσο αγράμματοι που δεν μιλούσαν καν ελληνικά». 

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Έκθεση!


 Στο κτίριο του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΤΕ (παλιό Ε’ Γυμνάσιο) Βασ. Όλγας 108, λειτουργεί μέχρι τις 31/3 μια πολύ ενδιαφέρουσα Έκθεση με τίτλο «η Δύση της Ανατολής» με καταπληκτικά φωτογραφικά ντοκουμέντα από την οθωμανική θεσσαλονίκη.
Η έκθεση λειτουργεί με το εξής ωράριο: Τρίτη 9:00-16:00, Τετάρτη & Πέμπτη 14:00-21:00, Παρασκευή, Σάββατο & Κυριακή 10:00-18:00 (Δευτέρα κλειστά), με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.


Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Ο "ξανθός"


Γενικά είμαι φιλειρηνικός τύπος, δεν μ’ αρέσουν οι βιαιότητες ειδικά από ισχυρούς σε βάρος αδύναμων. Ακόμα και στο σινεμά μ’ ενοχλούν οι σκηνές ανάλογης βίας αλλά δεν κρύβω πως όταν οι λιγότερο ισχυροί παίρνουν την εκδίκησή τους (στο σινεμά πάντα), η αντίθεσή μου στη βία πάει περίπατο.
Όμως επειδή ποτέ δεν ξέρεις, όσες φορές στην πρωινή μου βόλτα στην παραλία βλέπω (Σαββατοκύριακα) τον περί ου ο λόγος να κάνει το ίδιο, πάντα αλλάζω δρόμο για να μην συναντηθούμε. Κι αυτό γιατί στην καλημέρα που θα μου απευθύνει μιας και γνωριζόμαστε, όχι μόνο δεν θέλω να απαντήσω, αλλά φοβάμαι μη του πω κάτι απ’ αυτά που έχω μέσα μου και μας γράψουν οι εφημερίδες. Τον θυμάμαι σταυροπόδι στη βουλή και με το ένα χέρι απλωμένο στο διπλανό έδρανο, να σηκώνει το χέρι στην ψηφοφορία και να λέει «ναι σε όλα». Τον είδα και στην ψηφοφορία για τις παραπομπές να ψηφίζει επιδεικτικά μόνο στην πρώτη κάλπη και στη συνέχεια να κάθεται στο έδρανο που καθόταν πριν ο Βορίδης, πρώτη σειρά με τον διάδρομο να τον χωρίζει από τον Βενιζέλο. Και χθες ψήφισε «όχι» στην άρση ασυλίας ενός βουλευτή της Χ.Α. αν και, όπως είπε αργότερα, ήθελε να ψηφίσει «ναι» αλλά έκανε λάθος. Και μου ‘ρθε στο νου πόσοι και πόσο μικροί άνθρωποι έχουν περάσει κατά καιρούς από τη βουλή.
Γιατί, ποιος είναι ο λεγάμενος και με ποια κριτήρια εκλέγεται; Με  οπαδικά μόνο. «Ο πιο πολυνίκης» λένε,  νίκες πράγματι πολλές στις εσωτερικές διοργανώσεις, που τις πέτυχε με λεφτά άλλων, με αθλητικές ικανότητες άλλων και διαπλοκή με διαιτητές. Μέχρι και στα τραπέζια χόρεψε κάποιος ξένος διαιτητής σε επινίκιο γλέντι της ομάδας του. Διαιτητές σφύριξαν τη λήξη αγώνα στην Πάτρα στον οποίο η ομάδα του έχασε, αυτός κατέβηκε έξαλλος στα αποδυτήρια και ω του θαύματος οι διαιτητές ξαναβγήκαν, θεώρησαν το νικητήριο καλάθι των αντιπάλων εκπρόθεσμο και οδήγησαν τον αγώνα σε παράταση στην οποία πάλι ω του θαύματος η ομάδα του νίκησε. Άλλαξε ομάδα όταν τα λεφτά άρχισαν να στερεύουν και πήγε σε μια άλλη που το χρήμα έρρεε άφθονο. Στην Ελλάδα. Στην Ευρώπη όμως, που τα κριτήρια είναι άλλα, δεν κατέκτησε ούτε έναν τίτλο στις 6 τελικές διοργανώσεις που πήγε, ούτε και με την Εθνική ομάδα κέρδισε κάτι σαν προπονητής της. Την πραγματική τους αξία απέδειξαν άλλοι λιγότερο προβεβλημένοι Έλληνες συνάδελφοί του που κατέκτησαν ευρωπαϊκά τρόπαια. Πάντα είχε καλές δημόσιες σχέσεις, «Ξανθό» τον ανέβαζαν «Ξανθό» τον κατέβαζαν λες και ήταν ο μόνος με τέτοια μαλλιά στη χώρα. Ο κατά δική του δήλωση «καθηγητής της αλητείας» έριχνε βροχή Χριστοπαναγίες και «κατέβαζε καντήλια» στους δευτεροκλασάτους παίκτες του, (στους άλλους δεν τον έπαιρνε), αλλά όταν πήγαινε για αγώνα στο Ισραήλ έπαιρνε όλη την ομάδα για προσκύνημα στο Πατριαρχείο. Από τον αθλητισμό κέρδισε πολλά λεφτά και να ‘ναι καλά να τα χαίρεται, αλλά εκπρόσωπος του λαού; Και μάλιστα που ψηφίζει όλα τα αντιλαϊκά μέτρα, αλλά ψηφίζει και αφηρημένα άλλα αντ’ άλλων. 

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Μάρκετιγκ

Ένας άνδρας μπαίνει για μπάνιο τη στιγμή που η γυναίκα του μόλις
βγαίνει. Εκείνη τη στιγμή χτυπά η πόρτα. Η σύζυγος τυλίγει μια πετσέτα γύρω της και τρέχει να ανοίξει. Ανοίγοντας, αντικρίζει το γείτονα.
Πριν αρθρώσει λέξη, ο Γιάννης ο γείτονας της λέει: "Θα σου δώσω 800€ αν αφήσεις την πετσέτα να πέσει στο πάτωμα". Αφού το σκέφτηκε για
μια στιγμή, η γυναίκα, αφήνει την πετσέτα και στέκεται ολόγυμνη μπροστά στο Γιάννη.  Μετά από λίγα λεπτά, ο Γιάννης, βγάζει 800€, της τα δίνει και φεύγει.
Η γυναίκα τυλίγει πάλι την πετσέτα και γυρίζει στο μπάνιο. Ο σύζυγος τη ρωτά ποιος ήταν και αυτή του απαντά ότι ήταν ο Γιάννης ο γείτονας.
«Ωραία», λέει ο σύζυγος, «Σου είπε τίποτα για τα 800 Ευρώ που μου χρωστάει;»
Συμπέρασμα μάρκετιγκ:

 Αν μοιράζεσαι με τους μετόχους σου κρίσιμες πληροφορίες που αφορούν το κέρδος , θα είσαι σε θέση  να αποφύγεις μια
αναπόφευκτη έκθεση!

Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Η μεγαλύτερη πορεία-διαδήλωση-συλλαλητήριο που έχω δει.
Ακομμάτιστη, ακαπέλωτη, αυθόρμητη





Υπ. Προστασίας του πολίτη

Κοιτάξτε έναν Μαλάκα!

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Φοβάστε, ε;


Φοβάστε μη σας πάρουν το σπίτι; ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΤΕ!
Εδώ πήραν του Άκη, στο δικό σας θα κωλώσουν;
Άλλωστε, όπως είπε ένας από το σκυλολόι, «μαζί τα φάγατε»

Πάει...


Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Όπως πάντα...

...κατά πως φαίνεται

"Από θαμπούς ντερβίσηδες
και στέρφους μανταρίνους 
κι από τούς χαλκοπράσινους η Πολιτεία πατιέται. Χαρά στους χασομέρηδες!
Χαρά στους Αρλεκίνους!
Σκλάβος ξανάσκυψε ο ρωμιός και δασκαλοκρατιέται. Δεν έχεις Ολυμπε θεούς, μηδέ λεβέντες η Οσσα, ραγιάδες έχεις μάννα γή, σκυφτούς για το χαράτσι, κούφιοι και οκνοί καταφρονούν τη θεία τραχιά σου γλώσσα,
των Ευρωπαίων περίγελοι 

και των αρχαίων παλιάτσοι."
Κωστής Παλαμάς