Αυτό δεν είναι ένα blog που ψάχνει την επισκεψιμότητα. Είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο, ένας τρόπος να ξεφορτώνομαι τους θυμούς μου και να μοιράζομαι τις χαρές μου. Είναι καλύτερο από το να μουρμουρίζω ή να γελάω μόνος μου.
Εδώ όλο και κάποιος ακούει…


Μην ξεχνάτε...

Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Πόση ακόμα ξεφτίλα; (2)

Η πριβέ παρέλαση τελειώνει όπου να' ναι.
Ενώπιον των πάσης φύσεως τάχα επισήμων και των ανδρών των ειδικών δυνάμεων του στρατού και της αερομεταφερόμενης μεραρχίας, με αποστειρωμένη από την πλέμπα έκταση 700μ ένθεν και ένθεν της εξέδρας και με την δημόσια τηλεόραση να μεταδίδει κοντινά πλάνα αποκλειστικά από τον χώρο μπροστά στην εξέδρα στην οποία εκτός του γνωστού αντάρτη βρισκόταν ο υπουργός που κατέβασε τον στρατό για να διαφυλάξει την τάξη παρ' όλο που ο έτερος λαμπρός υπουργός "προστασίας (λέμε και καμιά μαλακία) του πολίτη" διέψευσε κατηγορηματικά τέτοιο ενδεχόμενο.
Η αντίσταση των Ελλήνων κατά του φασισμού γιορτάστηκε με φασιστικό τρόπο στην Ελλάδα του 2012.
Ένα μεγάλο "εύγε" !!!
Άντε και του χρόνου λεύτεροι!

Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Πόση ακόμα ξεφτίλα;

Πόση ακόμα θα υποστεί αυτή η φουκαριάρα Δημοκρατία που γεννήθηκε σ' αυτό τον τόπο και τώρα ψάχνει να κρυφτεί από ντροπή για τα ρεζιλίκια που υφίσταται από τους "λειτουργούς" της. Ο κάθε κερατάς εγκληματεί σε βάρος της και δεν δίνει λόγο σε κανέναν. Ο Παπακωνσταντίνου κόντεψε να δείρει τα μέλη της επιτροπής που τον ρωτούσαν για την λίστα που κάπου την έδωσε αλλά δεν θυμάται που. Ο ΓΑΠ στέλνει μήνυμα μέσω των συνεργατών του οτι δεν έχει ιδέα για το θέμα, (αν δεν βρισκόταν στο Αμέρικα για να μεταλαμπαδεύσει το πνεύμα του θα μας τα 'λεγε κατάμουτρα κι αυτός), ο συνταγματολόγος το είχε ξεχάσει και το θυμήθηκε πρόσφατα, κι ακόμα κυκλοφορούν αντί να...αιωρούνται στην πλατεία Συντάγματος. Ο τωρινός Καίσαρας θέλει να "σώσει την Ελλάδα" αλλά όχι και τους Έλληνες. Με τι είδους κριτήρια άραγε επελέγησαν εκείνοι που θα μπορούσαν να παραστούν στον Αη Δημήτρη ή θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν την παρέλαση; Τι είδους διαχωρισμός των πολιτών είναι αυτός και τι σχέση έχει με την Δημοκρατία. Οι πραιτωριανοί αναλαμβάνουν να κρατήσουν τον λαό μακριά από τον ηγέτη του για να τον προστατέψουν από υπερβολικές εκδηλώσεις λατρείας. Και ο κ. Κουβέλης (εγώ δεν τον αποκαλώ κυρ Φώτη) υπερασπίζεται το επίδομα γάμου και τις συλλογικές συμβάσεις και καλά κάνει, αλλά τον φοβερό περιορισμό του επιδόματος ανεργίας στις 400 μέρες ανά τετραετία τον θεωρεί δίκαιο. Και όσοι δουλεύουν 5-6 μήνες το χρόνο σε τουριστικές ή εποχικές δουλειές, τι θα κάνουν κ. Κουβέλη όταν συμπληρώσουν το όριο; Θα κλέψουν; Θα εξαπατήσουν; Θα μου πείς ας βάζουν κάτι στην άκρη για να έχουν στις δύσκολες μέρες. Κάτι Βενιζέλοι και Ντινόπουλοι και το υπόλοιπο σκυλολόι έτσι δεν κάνουν; Και όχι μόνο αλλά για να είναι ήσυχοι τα βγάζουν και στην Ελβετία. Αυτοί δεν είναι Έλληνες, ούτε καν φιλέλληνες. Αυτοί μισούν τον λαό. Τον έχουν ξεσκίσει. Και το ερώτημα "ποιός έκανε τις μεγαλύτερες καταστροφές στην Ελλάδα, Ο Δαρείος, ο Ξέρξης, οι Σταυροφόροι, οι Οθωμανοί, οι Ναζί ή οι Έλληνες πολιτικοί των τελευταίων 40 χρόνων;" είναι εύκολο να απαντηθεί πια.  

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Ο αλήτης είναι ακόμα έξω!

Με το θράσος που έχουν οι ισχυροί ή όσοι έχουν ισχυρούς προστάτες ή όσοι κινούνται σε χώρο που όλοι είναι διεφθαρμένοι κι έτσι αισθάνονται ασφαλείς μιας και "κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει", ισχυρίστηκε και επέμενε οτι αγνοεί την τύχη του εγγράφου (CD). "Το παρέδωσα στην γραμματεία μου για φύλαξη" είπε ο αληταράς στην επιτροπή της Βουλής, αρνούμενος να προσθέσει οτιδήποτε άλλο. 
Και στη χώρα που διαλύσανε είναι φυσικό να κυκλοφορεί ελεύθερος κι αυτός και ο νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ που τον διαδέχθηκε στο υπουργείο οικονομίας και που το "έθαψε" για ενάμιση χρόνο.
Ένας άλλος της αλητοπαρέας πληρώνεται σαν βουλευτής αλλά απουσιάζει στις ΗΠΑ και διδάσκει στο Χάρβαρτ πληρωνόμενος κι από εκεί.
...

Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Περί πείνας...

"Αν δεν πάρουμε τη δόση θα πεινάσει κόσμος" είπε ο Στουρνάρας.
Λοιπόν μεγάλε, επειδή εσύ και το συνάφι σου έχετε πάρει εργολαβία την τρομοκράτηση του λαού, φαντάσου μια εικόνα.
Εσύ σ' ένα μπαλκόνι κι από κάτω ο λαός να φωνάζει:
"Στουρνάρα πεινάμε, πέσε να σε φάμε"
Για φαντάσου το!
Είναι κι αυτό ένα από τα ενδεχόμενα...

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Ελληνική ψυχή...

"Η Ελληνική ψυχή θα βοηθήσει να περάσουμε την κρίση"
είπε ο πρόεδρος - τέως αντάρτης.
Η ψυχή του Έλληνα πρωταγωνίστησε το '40 πρόεδρε, αλλά αυτή την ίδια ψυχή την οποία επικαλείσαι, την βγάζει λίγο λίγο το συνάφι που τόσο πιστά υπηρέτησες τόσα χρόνια. Σχεδόν τον ξεψυχήσατε τον Έλληνα, κι αν εννοείς οτι ξεψυχώντας τον θα περάσετε την κρίση, τότε ίσως κάτι ξέρεις.
Κάτσε λοιπόν στη γωνιά σου και βλέπε φωτογραφίες.
Άντε γιατί έρχεται η μέρα που οι θιασώτες του ΝΑΙ θα ανέβουν πάλι στις εξέδρες να γιορτάσουν το ΟΧΙ. 

Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Ο ρόλος του κόμματος...

Ένας παππούς θυμάται...
 
Την περίοδο του Εθνικού διχασμού στην Κρήτη, ένας επιθεωρητής δημοτικής
εκπαίδευσης ανέβαινε μ' ένα μουλάρι σ' ένα ορεινό και δύσβατο χωριό, για να
επιθεωρήσει τον εκεί δάσκαλο.
 Στο δρόμο που επήγαινε συναντά έναν αγωγιάτη και τον ρωτά: «Δε μου λες,
πατριώτη, ο δάσκαλος τι είναι; Βενιζελικός ή βασιλικός;». «Βενιζελικός»,
απαντά ο αγωγιάτης. «Α, το γαϊδούρι» σχολίασε ο επιθεωρητής.
 Ο αγωγιάτης όμως ήταν Βενιζελικός και φίλος του δασκάλου και έτρεξε να
μεταφέρει στον δάσκαλο τη στιχομυθία. «Το και το, δάσκαλε. Σε είπε
γαϊδούρι».
 Την επομένη μπαίνει ο επιθεωρητής στην τάξη και ρωτά το δάσκαλο ποιο είναι
το μάθημα της ημέρας. «Τα σημεία της στίξεως», απαντά ο δάσκαλος. «Ας
δούμε, λοιπόν, τι ξέρουν τα παιδιά», λέει ο επιθεωρητής.
 Ο δάσκαλος σήκωσε ένα μαθητή, τον Σήφη, στον πίνακα και του είπε να γράψει
τη φράση:

 «Ο επιθεωρητής είπε, (κόμμα), ο δάσκαλος είναι γαϊδούρι (τελεία). 

Αφού, έκπληκτος ο μαθητής, το έγραψε, τον ρωτά ο δάσκαλος: «Ποιος είναι,
παιδί μου, γαϊδούρι;». «Ο δάσκαλος», ψέλλισε ο μαθητής. «Και ποιος το
είπε;». «Ο επιθεωρητής, κύριε». «Ωραία», είπε ο δάσκαλος. «Σβήσε τώρα το
κόμμα και βάλ' το αλλιώς»:

 «Ο επιθεωρητής, (κόμμα), είπε ο δάσκαλος, (κόμμα), είναι γαϊδούρι».

  Μόλις τελείωσε ο μαθητής, τον ρωτά ο δάσκαλος: «Ποιος είναι τώρα, παιδί
μου, το γαϊδούρι;». «Ο επιθεωρητής», απαντά δειλά ο μαθητής. «Και ποιος το
είπε;» «Ο δάσκαλος», απαντά ο μαθητής.
 Οπότε στρέφεται ο δάσκαλος στην τάξη και λέει: «Είδατε παιδιά τι κάνουν τα
κόμματα; Πότε βγάζουν γάιδαρο τον επιθεωρητή και πότε το δάσκαλο».!

Είπε μονολογώντας ο παππούς, καθισμένος στην πολυθρόνα του μπροστά στη
τηλεόραση που ανακοίνωνε και νέες μειώσεις στις συντάξεις: Όταν ήμουν
μαθητής, άκουγα κάθε τόσο τη δασκάλα μου να λέει: «Να προσέχετε τα κόμματα! Ένα λάθος κόμμα, μπορεί να σας χαλάσει τελείως τη σύνταξη!»
Έπρεπε να περάσουν εξήντα χρόνια για να καταλάβω τι εννοούσε."

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Απορίες...

3 για να είμαι ακριβής
 
1-Παίρνω τον εκκαθαριστικό λογαριασμό της ΔΕΗ και βλέπω κιλοβατώρες 418 με τιμή κιλοβατώρας 0,05625€. Στα παραδιπλανά όμως διαπιστώνω οτι η τιμή μονάδας ισχύει αν πας εσύ να την πάρεις από από το σημείο παραγωγής της. Αλλιώς χρεώνεσαι 2,95 για την μεταφορά, 10,61 για την διανομή, 3 για τους ρύπους  και κάτι άλλα ψιλά... Ωραία φάμπρικα, ας την ακολουθήσουν κι άλλοι. 
 
2-Να κι ο λογαριασμός της ΕΥΑΘ που λέει για το νερό 12,56€ και για την αποχέτευση 9,55 και ακολουθούν οι ανάλογοι ΦΠΑ που είναι για το νερό 1,63€ (ακαθόριστο ποσοστό) και για την αποχέτευση 4,41 και σπάω το κεφάλι μου να βρώ ποιό είναι το ποσοστό του ΦΠΑ γιατί αν για αξία 9,55 πληρώνεις ΦΠΑ 4,41 τότε είναι πάνω από 40%
 
3-Η μάνα μου πέθανε στις 20/2/12, και μέσα στον Μάρτιο κατέθεσα στο Δημόσιο τα δικαιολογητικά για τα έξοδα κηδείας. Με ενημέρωσαν οτι θα πρέπει να κάνω υπομονή γιατί μόλις είχε αρχίσει η καταβολή των δαπανών για το 2011. Και πάνω που άρχισα να το ξεχνάω βλέπω στον λογαριασμό μου να μπαίνει ένα ποσό που δεν περίμενα. Λέω λες; Και πράγματι κυρίες και κύριοι, το κράτος που πριν έξι μήνες είχε αρχίσει να πληρώνει για το 2011 και που σύμφωνα με τους κυβερνώντες τα ταμεία είναι άδεια κι αν δεν πάρουμε τη δόση θα πεθάνουμε από ασφυξία, βρήκαν λεφτά για να 'ναι εντάξει απέναντί μου. Δεν θέλω να είμαι αχάριστος και γι αυτό τους ευχαριστώ

 

Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

Ληγμένα...

Και τι σε πειράζει αφελή ιθαγενή που τα σούπερ μάρκετ θα πουλάνε ληγμένα; Εσύ εδώ και δεκαετίες εκλέγεις πολιτικούς που έχουν λήξει από την μέρα που πρωτοεμφανίστηκαν. Και σε λέω αφελή ιθαγενή γιατί εξακολουθείς να θαμπώνεσαι από τα καθρεφτάκια και τις χάντρες που σου πασάρουν σε κάθε προεκλογική περίοδο. Σου διαλύσαν τη ζωή και φωνάζεις για τα ληγμένα, εκτός αν σε πειράζει που ενώ τα έβρισκες τζάμπα στους κάδους τώρα θα πρέπει να τα πληρώνεις έστω και σε φτηνότερες τιμές. Πρέπει όμως να το δείς από την πλευρά της οικονομίας. Τα μαγαζιά δεν θα κάνουν επιστροφές και οι βιομήχανοι δεν θα αλλάζουν τις ημερομηνίες για επαναπροώθηση χάνοντας χρόνο (και χρήμα). Λες και για όσα σε τάιζαν μέχρι σήμερα, ήσουν σίγουρος για την ημερομηνία λήξης, για την ποιότητα και για το από τι ήταν φτιαγμένα.
Κάτσε στη γωνιά σου και κλάψε...

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Κουράστηκα...

Κουράστηκα να γράφω για όλους αυτούς τους καταστροφείς της χώρας και του λαού. Κουράστηκα να βλέπω χωριστές συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας, κουράστηκα να βλέπω περισσότερους στα καφέ παρά στους δρόμους, κουράστηκα να μου σερβίρουν ψέμματα και να βλέπω τόσο πολλούς ακόμα να τα καταπίνουν. Είναι πολλά που με σκάνε και γι αυτό έχω πάψει να γράφω στο μπλογκ μου. Τι να γράψεις μετά το αποτέλεσμα των τελευταίων εκλογών...
Όμως σήμερα ήρθε ο Άρης Σπηλιωτόπουλος να πει ότι είναι θετικό το ότι "οι πολίτες προσαρμόζονται, πουλάνε τα σπίτια τους, πουλάνε τα αυτοκίνητά τους, επανασχεδιάζουν τη ζωή τους"
Τώρα τι του λες του μαλάκα και τι να πεις στους μαλάκες που εξακολουθούν να ανέχονται τέτοιες δηλώσεις...
Αυτοί είναι σε θέση να ευχαριστήσουν την κυβέρνηση που με αγορανομική διάταξη επιτρέπει την διάθεση ληγμένων τροφίμων σε χαμηλότερες τιμές
Γι αυτό σας λέω...