Αυτό δεν είναι ένα blog που ψάχνει την επισκεψιμότητα. Είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο, ένας τρόπος να ξεφορτώνομαι τους θυμούς μου και να μοιράζομαι τις χαρές μου. Είναι καλύτερο από το να μουρμουρίζω ή να γελάω μόνος μου.
Εδώ όλο και κάποιος ακούει…


Μην ξεχνάτε...

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Η τρομοκρατία θα περάσει


Όταν ακούς από του βήματος της βουλής τον τιτάνα της πολιτικής, τον ογκόλιθο της οικονομίας που δεν έχει όχι μάστερ, όχι ντοκτορά, ούτε καν πτυχίο οικονομικών, να εξαπολύει τρομακτικές απειλές όχι προς τους πρόθυμους και άβουλους χειροκροτητές της αίθουσας αλλά προς τον πραγματικό στόχο τον ελληνικό λαό, απειλές του είδους «ή μεγάλη ανεργία ή γενικευμένη ανεργία, ή μεγάλες μειώσεις μισθών και συντάξεων ή καθόλου μισθοί και συντάξεις, ή μειώσεις περιουσιών ή καθόλου περιουσίες» τότε είναι φυσικό πολύς κόσμος να τρομάζει. Ιδιαίτερα όταν αυτά λέγονται από έναν άνθρωπο που κατά δήλωσή του έχει ζήσει το «μεροδούλι μεροφάι» και «συνθλίβεται από στενοχώρια» γι αυτά που αναγκάζεται "εκ των πραγμάτων" να αποφασίζει σε βάρος μας. Όταν έρχεται το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ΝΔ να λέει «το να χτυπάς και να κλωτσάς έναν άνθρωπο μου είναι ιδιαιτέρως απεχθές, όμως αν συμβεί ένας εμφύλιος κι έρθουν οι απέναντι, εγώ τι πρέπει να κάνω, να πάρω το αεροπλάνο και να φύγω από τη χώρα μου;» τότε ο κόσμος είναι φυσικό να πανικοβάλλεται στη σκέψη και μόνο ενός εμφυλίου. Έρχεται μετά και ο πρώην υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και νυν προσκυνητής του αντιπάλου του και στρώνει το χαλί «Αν η ΝΔ μετά τις εκλογές είναι πρώτο κόμμα, το ΠΑΣΟΚ πρέπει να την στηρίξει».
Τα ‘χουν ήδη κανονισμένα και συμφωνημένα από τη μια να πασάρουν στον κόσμο την απειλή της απόλυτης φτώχειας με την επισήμανση του φοβερού κινδύνου της Αριστεράς «αν κάτσει καμιά στραβή ζαριά»και από την άλλη τη μόνη εφικτή λύση, την συνέχιση της σωτήριας πολιτικής από έναν συνδυασμό εκείνων που δημιούργησαν το πρόβλημα.
Η τρομοκρατία τους θα περάσει εκτός αν τους τρομοκρατήσουμε πρώτοι.
Υγ. Με τον αποδεχόμενο «απώλεια εθνικής κυριαρχίας» δεν είναι να ασχολείται κανείς. Έπαψε πια να εκπλήσσει.

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Ανοιχτή επιστολή

Προς xερ Σόιμπλε και ομοϊδεάτες

Συγχώρα με αν διακρίνεις κάποια αυθάδεια στη γλώσσα, αλλά αναρωτήσου ποιος άρχισε «χειρών αδίκων», ποιος προσέβαλε πρώτος, ποιος φέρθηκε αυταρχικά, ποιος θεώρησε εαυτόν ανώτερο, ποιος διέπραξε «ύβριν». Ρώτα να μάθεις, οι αρχαίοι μας πρόγονοι, ξέρεις εκείνοι που φιλοσοφούσαν, άνοιγαν δρόμους στις επιστήμες κι έγραφαν τραγωδίες πολύ πριν οι δικοί σου βγουν από τις σπηλιές, εκείνοι λοιπόν θεωρούσαν ότι όποιος εκμεταλλευόταν την πολιτική, και όχι μόνο, ισχύ του σε βάρος ανίσχυρων διέπραττε ύβριν.
Άκου λοιπόν.
Όσα ενυπόγραφα ραβασάκια κι αν σου στείλουν οι εδώ φιλιππινέζες σου, να ξέρεις ότι δεν με δεσμεύουν. Για μένα την γυναίκα μου τους δυό γιούς μου και την 95χρονη μάνα μου οι υπογραφές δεσμεύουν μόνο τους υπογράφοντες και για εμάς και όσα αφορούν όλους εμάς, η υπογραφή είναι πλαστή. Όμως οι διάφορες παρανομίες είναι χαρακτηριστικό της φάρας σας, δωροδοκίες δωροληψίες τεχνητές κρίσεις τεχνητές ελλείψεις εκβιασμοί πόλεμοι, σε μια πλαστογραφία θα σκοντάψετε; Των υπογραφόντων η ξευτίλα δεν έχει όρια, η δε δειλία τους απέναντί σας είναι παροιμιώδης. Αντί να υποστηρίξουν σθεναρά το συμφέρον της χώρας τους και του λαού, εξάντλησαν τον δυναμισμό τους στο εσωτερικό ενώ στην Ευρώπη αναλώθηκαν σε υποκλίσεις και δουλικά χαμόγελα. Έχουν με τις υποδείξεις σας εγκαταστήσει στη χώρα έναν χουντικό κοινοβουλευτισμό που κατάργησε κάθε έννοια δημοκρατίας και παίζουν παιγνίδια επικίνδυνα σε βάρος της χώρας. Όλα τα εθνικά θέματα έχουν αφεθεί στην τύχη τους, προχθές ακόμα η Αυστραλία ανακοίνωσε ότι ο όρος Σλαβομακεδόνες καταργείται για τους πολίτες της που έχουν τέτοια καταγωγή και αντικαθίσταται από το Μακεδόνες σκέτο. Θα ‘ρθουν κι άλλα όμως, που είμαι σίγουρος ότι είναι προϊόντα συσκέψεων της νομενκλατούρας του παγκόσμιου κατεστημένου.
Επιπροσθέτως, εσείς δεν είστε σε θέση αλλά ούτε δικαιούσθε να κάνετε υποδείξεις για τις δημοκρατικές διαδικασίες στη χώρα που γέννησε την Δημοκρατία. Άλλο τώρα αν ο στόχος της πολιτικής σας και των ημεδαπών εκφραστών της είναι η πλήρης κατάργησή της.

Καθόλου υμέτερος
Γιάννης Αγιάννης

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Αει χάσου… Χρυσοχοΐδη




Αντίθετος με τη διεξαγωγή εκλογών τους επόμενους μήνες δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης κατά τη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε χθες το βράδυ σε διεθνή μέσα ενημέρωσης στη Φρανκφούρτη. «Πιστεύουμε πως οι εκλογές πρέπει να διεξαχθούν το 2013 στο τέλος αυτής της βουλευτικής θητείας. Πρόκειται για ζήτημα πολιτικής σταθερότητας» είπε ο... ίδιος απομακρύνοντας εντελώς κάθε σκέψη για πρόωρες εκλογές. Ο κ. Χρυσοχοΐδης διευκρίνισε ότι οι απόψεις τους απηχούν τις διαθέσεις της πλειοψηφίας μέσα στο ΠΑΣΟΚ ενώ πρόσθεσε ότι και ο ίδιος δεν θα επιθυμούσε τη διεξαγωγή εκλογών τους τρεις προσεχείς μήνες. «Η Ελλάδα έχει σήμερα μια προτεραιότητα: να εφαρμόσει τα μέτρα που υιοθετήθηκαν για να υπερβεί την κρίση της και να λάβει τη βοήθεια των Ευρωπαίων εταίρων της και του ΔΝΤ. Όμως η πρώτη από τις προτεραιότητες είναι η σταθερότητα» τονίζοντας οτι αν πραγματοποιηθούν εκλογές στις παρούσες συνθήκες η χώρα «θα χάσει τέσσερις με πέντε μήνες».
Τι λες ρε λεβέντη; Εδώ το κόμμα σου με την πεφωτισμένη ηγεσία του έχασε 2 χρόνια με την εγκληματική πολιτική σας, έκανε την Ελλάδα έρμαιο των εταίρων σας κι εσύ επικαλείσαι το χάσιμο 4-5 μηνών; Εκλογές στο τέλος του ’13 ε; Ελπίζεις ότι θα ξεχάσουμε και ότι θα ξαναβγείς βουλευτής; Με τόση ευφυΐα που σε χαρακτηρίζει, μπορεί να το πιστεύεις κι αυτό. Και τι μας νοιάζει εμάς αν η πλειοψηφία του κόμματός σου έχει την ίδια άποψη; Πόσοι νομίζεις ότι ενδιαφέρονται ακόμα για το τι σκέφτεστε εκεί μέσα; Όμως το θράσος είναι το μόνο που σας διακρίνει. Επιστράτευσέ το κι έλα να τα πεις αυτά στην Ελλάδα, σε μια μεγάλη αίθουσα με ελεύθερη είσοδο και χωρίς πίσω πόρτα.
Εκεί να σε δω.

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Χρόνια πολλά..


Ξεχάστηκα Θόδωρε, εδώ μέσα οι μέρες μπερδεύονται...

Χρόνια πολλά για την χθεσινή μας επέτειο, να ζήσεις να την θυμάσαι!
υπογραφή

Άπο.

Μια (πολύ) παλιά ιστορία

"…Ελπίζω ότι όσοι εξ´ υμών συμμετάσχουν εις την Κυβέρνησην θέλουν γνωρίσει μεθ´ εμού ότι εις τας παρούσας περιπτώσεις, όσοι ευρίσκονται εις δημόσια υπουργήματα δεν είναι δυνατόν να λαμβάνουν μισθούς αναλόγως με τον βαθμό του υψηλού υπουργήματός των και με τας εκδουλεύσεις των, αλλ´ ότι οι μισθοί ούτοι πρέπει να αναλογούν ακριβώς με τα χρηματικά μέσα, τα οποία έχει η Κυβέρνησις εις την εξουσίαν της…" "…εφ´ όσον τα ιδιαίτερα εισοδήματά μου αρκούν διά να ζήσω, αρνούμαι να εγγίσω μέχρι και του οβολού τα δημόσια χρήματα, ενώ ευρισκόμεθα εις το μέσον ερειπίων και ανθρώπων βυθισμένων εις εσχάτην πενίαν"

Ιωάννης Καποδίστριας (προς την Δ´ Εθνοσυνέλευση) 11/7-6/8 1829

Σκόρπια


Άργησες Κάρολε! Τώρα που είπες να παίξεις τον ρόλο του προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, δεν υπάρχει Ελληνική Δημοκρατία. Καταλύθηκε ΚΑΙ με την δική σου ανοχή και απραξία. Τις προσβολές κατά του Ελληνικού λαού από ξένους αλλά και (κυρίως) δικούς μας, τις κατάπιες αμάσητες. Τις βαρβαρότητες των Γερμανοτσολιάδων ούτε καν τις σχολίασες, τώρα ξαφνικά σ’ έπιασε το πατριωτικό; Ξαναξύπνησε ο αντάρτης μέσα σου; Άργησες Κάρολε…

Τσικνοπέμπτη σήμερα ε;
Χέστηκα! Αντίθετα με τον δήμαρχο που στόλισε την Αριστοτέλους με πολύχρωμες φωτεινές μάσκες, γιρλάντες και αποκριάτικα σχέδια, εγώ είμαι υπεύθυνο άτομο απέναντι στην οικογένειά μου, τους φίλους και όσους συναναστρέφομαι. Αν είχαμε πόλεμο θα μας ένοιαζε αν είναι Τσικνοπέμπτη; Τώρα που η κατεχόμενη χώρα είναι έρμαιο των διαθέσεων του κάθε τοκογλύφου και των ημεδαπών εισπρακτόρων, μας περισσεύει χρόνος για Αποκριάτικες ρεβεράντζες; Εμένα ΟΧΙ! Απορρίπτω το δόλιο επιχείρημα «άσε τον κόσμο να ξεσκάσει λίγο, να ξεχαστεί βρε αδελφέ». ΟΧΙ! Να μην ξεχνιέται, να μην ξεσκάσει! Να βράσει, να μαζέψει ατμό έτσι ώστε σύντομα το καζάνι να μην αντέξει και να σκάσει.

Το ΙΚΑ, με υπογραφή Ρ. Σπυρόπουλου, για να πληρώσει τις συντάξεις του Μαρτίου θα δανειστεί 200 εκατομμύρια. 150 από το θυγατρικό του Επικουρικό Ταμείο και 50 από το ΤΑΠ-ΔΕΗ. Δεν μου λες Ροβέρτο, αφού το Επικουρικό έχει την δυνατότητα να δανείζει τέτοια ποσά, την δική μου επικουρική σύνταξη γιατί την κόβεις συνέχεια;

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Οι συκοφαντίες και η ΑΛΗΘΕΙΑ


από την εφημερίδα "Ποντίκι"

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει επεξεργαστεί ο ΟΟΣΑ «οι Έλληνες το 2009, δούλευαν τις περισσότερες ώρες ανά απασχολούμενο στον ΟΟΣΑ, μετά την Κορέα»! Και ακόμα η Ελλάδα ήταν «η μόνη ευρωπαϊκή χώρα του Οργανισμού με περισσότερες από... 2.000 ώρες εργασίας ανά απασχολούμενο»… Αντίθετα χαμηλά ποσοστό συγκεντρώνουμε ήδη από το 2010 στον τομέα της απασχόλησης αφού βρισκόμαστε στο 59,6% έναντι 64,6% στον ΟΟΣΑ. Το πρόβλημα είναι εκρηκτικό στους νέους και τις γυναίκες αφού σύμφωνα με τα στοιχεία του 2010 «η απασχόληση νέων και γυναικών σημείωσε το 2010 τη δεύτερη και την πέμπτη χειρότερη επίδοση στον ΟΟΣΑ αντίστοιχα». Όπως σημειώνεται στην έκθεση, ο συνδυασμός των δυο αυτών στοιχείων αποκαλύπτει ότι στη χώρα μας «δουλεύουν λίγοι, αλλά πολύ»… Ένα ακόμα αποκαλυπτικό στοιχείο που δείχνει, όμως, την κατάντια μας και τις εξαρτήσεις μας είναι τα ποσά που διατίθενται για την άμυνα, τη δημόσια τάξη και ασφάλεια. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Μόνιμης Ελληνικής Αντιπροσωπείας στον ΟΟΣΑ «το 2009, η Ελλάδα είχε την τρίτη υψηλότερη δαπάνη ως ποσοστό του ΑΕΠ για υπηρεσίες άμυνας, δημόσιας τάξης και ασφάλειας στον ΟΟΣΑ, μετά το Ισραήλ και τις ΗΠΑ»! Οι δαπάνες μας ήταν συγκριτικά 3 φορές περισσότερες από τη Γερμανία, 3,5 από την Ισπανία και 7 φορές από την Ιρλανδία.



Κι αφείστε τους αληταράδες να κόβουν μισθούς και συντάξεις

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Μαζί σας βάζελοι! (σ' αυτό)

ΜΠΡΑΒΟ ρε!!!

Ανίκανοι ή μήπως ικανοί;


Δεν θα πάω τόσο πίσω μέχρι τον Τρικούπη, θα αρκεστώ στην πολύ πρόσφατη ιστορία. Έχουμε μια περίοδο με 3-4 πρωθυπουργούς, καμιά κατοσταριά υπουργούς και 3-4 νταλίκες γεμάτες χειροκροτητές βουλευτές. Όλοι αυτοί χρυσοπληρώθηκαν για να κάνουν μια δουλειά. Να κουμαντάρουν το καράβι Ελλάς μέχρι να πιάσει απάνεμο λιμάνι. Τι κατάφεραν; Να ρίχνουν το καράβι από σκόπελο σε ύφαλο και από ξέρα σε βράχια. Ούτε ήξεραν πού πήγαιναν, άλλαζαν πορεία κάθε τόσο, οι επιβάτες ξερνούσαν από τις κουπαστές, φορούσαν συνεχώς τα σωσίβια, κάποιοι είχαν πιάσει θέσεις στις βάρκες. Ποια ναυτιλιακή εταιρία δεν θα τους είχε κλείσει ήδη στο μπαλαούρο; Ποιος καραβοκύρης δεν θα τους είχε κρεμάσει στα κατάρτια; Κι αν ακόμα δούλευαν αλλού, σε καμιά πολυεθνική απ’ αυτές που λατρεύουν, ποιο αφεντικό δεν θα τους είχε τσιμεντάρει που ρίξαν έξω την εταιρία του; Προς τι πληρωνόταν τόσο καιρό και πληρώνονται ακόμα; Για ποιο λόγο θα πάρουν σύνταξη; Για ποιες υπηρεσίες θα γίνει η κηδεία τους δημοσία δαπάνη; Αυτοί, ανίκανοι όντες να παράγουν έργο που θα παρήγαγε χρήμα και πρόοδο, το μόνο που έκαναν ήταν να βάζουν χέρι στις τσέπες των πολιτών και ν’ αρπάζουν κάθε φορά ότι μπορούσαν. Από τους μισθούς και τις συντάξεις κυρίως αλλά και από συμφωνίες, από αναθέσεις έργων, από προμήθειες εξοπλισμών και άλλων συστημάτων, από ιδιωτικοποιήσεις στο γόνατο όπως Hellas Power και Energa που πήραν τα λεφτά και τα πήγαν στην Ελβετία αφού δεν υπήρξε καμιά πρόβλεψη και ασφαλιστική δικλείδα, κανένας έλεγχος καμιά προδιαγραφή. Τέτοια ανικανότητα; Ή μήπως όλα αυτά ήταν για να πέσει το καράβι έξω και να εισπράξουν τα αφεντικά τα ασφάλιστρα; Όπως και να ‘χει τους μισώ αφάνταστα. Είτε από ανικανότητα είτε από δόλο, το αποτέλεσμα είναι ένα.
Είναι εχθροί μου.

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Μην ξεχνάτε

Απ’ τα κόκκαλα βγαλμένη

των Ελλήνων τα ιερά
χειροπόδαρα δεμένη
πάλι πίσω στη σκλαβιά





ΑΛΗΤΕΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ
Παπανδρέου Πάγκαλος Παπακωνσταντίνου Χρυσοχοΐδης Ρέππας Βενιζέλος Σαχινίδης Ραγκούσης Διαμαντοπούλου Μπεγλίτης Λοβέρδος Πρωτόπαπας Μαγκριώτης Παπαϊωάννου Κουτρουμάνης Παπουτσής Γερουλάνος Πεταλωτής

ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ
Ρόβλιας Γεννηματά Κουκουλόπουλος Σηφουνάκης Χριστοφιλοπούλου Κατσέλη Σκανδαλίδης Καστανίδης

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

Καρατζαφέρης Σαμαράς Α.Γεωργιάδης Παπαδήμος Προβόπουλος Ρ.Σπυρόπουλος Ροντούλης Βορίδης

ΑΒΑΝΤΑΔΟΡΟΙ
Πρετεντέρης Μαν.Καψής Τρέμη Καμπουράκης Πορτοσάλτε Μπ.Παπαδημητρίου Π.Καψής

ΕΝΘΕΡΜΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ

Μπακογιάννη Κυρ.Μητσοτάκης Γιαννακά

ΣΥΜΜΕΤΟΧΟΙ
Γκαργκάνας Προβόπουλος Παπούλιας Δασκαλόπουλος (ΣΕΒ)

ΑΒΟΥΛΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΟΙ
Οι χειροκροτητές

Κι εσύ λαέ βασανισμένε
Μη ξεχνάς τον ΟΧΕΤΟ