Αυτό δεν είναι ένα blog που ψάχνει την επισκεψιμότητα. Είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο, ένας τρόπος να ξεφορτώνομαι τους θυμούς μου και να μοιράζομαι τις χαρές μου. Είναι καλύτερο από το να μουρμουρίζω ή να γελάω μόνος μου.
Εδώ όλο και κάποιος ακούει…


Μην ξεχνάτε...

Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Ο φασισμός δεν πεθαίνει…

Αυτό τουλάχιστον έγινε πασιφανές από την παρουσία του Πάγκαλου στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ. Με το βαρύ ύφος που (νομίζει οτι) του προσδίδει σοβαρότητα, καταφέρθηκε κατά πάσης αντίθετης με την δικιά του άποψης, ειρωνευόταν τις ενοχλητικές ερωτήσεις των
παρουσιαστών, χαρακτήρισε τους συνταξιούχους και τους
δημοσίους υπαλλήλους αντιπαραγωγικούς «το εμπόριο, η βιομηχανία και η παροχή υπηρεσιών είναι παραγωγικοί τομείς» παραλείποντας να προσδιορίσει σε
ποιο τομέα κατατάσσει τον εαυτό του και θεωρώντας προφανώς ότι όλοι πρέπει να εργάζονται μέχρι το τέλος του βίου τους, ειρωνεύτηκε τον Δημαρά, «καλό παιδί, έχει γράψει κι ένα βιβλίο» επιτέθηκε στα 2(;) κομουνιστικά κόμματα, «θέλουν να ανατρέψουν το πολίτευμα» και στη στη ΝΔ φυσικά, επέμεινε στο «μαζί τα φάγαμε» και υπεραμύνθηκε του ενδεχομένου πρόωρων εθνικών εκλογών με το φοβερό επιχείρημα «ο Γιώργος Παπανδρέου δεν θέλει να ασκεί την πολιτική του αυταρχικά και χωρίς τη συγκατάθεση το λαού». Κατά τον Πάγκαλο δηλαδή, όλα όσα έγιναν σε βάρος της εργατικής τάξης και των συνταξιούχων τον τελευταίο χρόνο έγιναν με την σύμφωνη γνώμη τους.

Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Καστελόριζο

Ωραίο, γραφικό και … απομακρυσμένο. Ιδανικό για πρωθυπουργικές αλληγορίες τύπου «Ιθάκης», σημειολογικές παρουσίες που και που, και πατριωτικές αναφορές για «εδώ στην εσχατιά της Ελλάδας».
Η «εσχατιά» όμως, πήγε ακόμα πιο μακριά, τόσο που δεν μπορείς να πας.
Γιατί οι σοφές υπηρεσίες των κυβερνώντων σταμάτησαν την επιδότηση της γραμμής και το πλοίο που πηγαινοερχόταν στο νησί τρεις φορές την εβδομάδα, σταμάτησε το δρομολόγιο.
Ε και τι έγινε; Οι κάτοικοι ,συνηθισμένοι, καλύπτουν τις ανάγκες τους (προμήθειες υγεία κλπ) στην διπλανή Τουρκία.

Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Μεγάλη ευκαιρία για το κύπελλο.

Για όλες τις ομάδες που συνεχίζουν στο θεσμό.
Ειδικά τώρα που ο μόνιμος διεκδικητής του αποκλείστηκε.
Ο δυνάστης του κυπέλλου Ελλάδας, ο φόβος και ο τρόμος όλων των άλλων, που και φέτος σκόπευε να το πάρει, βγήκε από τη μέση.*
Ο δρόμος είναι ανοιχτός!
* λίγη πλακίτσα κάνουμε...

«Το καλό της χώρας»

Αυτό είναι το μόνο που τον ενδιαφέρει, ισχυρίστηκε στην «διακαναλική» ο πρωθυπουργός.
Ουδέν ψευδέστερον!
Αν πράγματι το μόνο του ενδιαφέρον ήταν αυτό, δεν θα πετούσε την πομπώδη παπαριά περί εθνικών εκλογών. Το έκανε όμως, και τα σπρεντς σάλταραν και τα ασφάλιστρα κινδύνου απογειώθηκαν. Έκλεισε το ματάκι στους καρχαρίες συνομιλητές του κι αυτοί δεν έχασαν την ευκαιρία. Μπρος στην επερχόμενη φάπα των προσεχών εκλογών, απείλησε τους Έλληνες «ή τους δικούς μου, ή εθνικές εκλογές», την ίδια στιγμή που έλεγε ότι «οι αγορές παίρνουν αυτά τα μηνύματα αστάθειας».
Θυσίασε έτσι στο βωμό της κομματικής σκοπιμότητας την όποια βελτίωση (ισχυρίζεται ότι) πέτυχε.
Το κόμμα πάνω απ’ όλα, και οι καρέκλες που αυτό συνεπάγεται...

Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Κλειστή λόγω ρεπό!

Δεν θα ανοιγοκλείνει για 9 ημέρες η γέφυρα του Ευρίπου, καθιστώντας έτσι αδύνατη τη διέλευση σκαφών από Βόρειο σε Νότιο Ευβοϊκό και αντίστροφα. Αυτό θα συμβαίνει τις μέρες που το προσωπικό της ΔΗΜΟΣΙΑΣ αυτής υπηρεσίας δεν θα επαρκεί λόγω ρεπό.

Χρειάζεται σχόλιο;

Θρίαμβος και αποθέωση…

του τίποτα, του αλλ’ αντ’ άλλων, του από την πόλη έρχομαι, του τρείς λαλούν και δυο χορεύουν, του φέξε μου και γλίστρησα, της αστειότητας.
Σαφείς τοποθετήσεις και δεσμεύσεις, όπως «δεν θα…. εκτός αν», «θα… αν».
Ασαφείς προϋποθέσεις, επαναλήψεις περί νοσοκομείων, σχολείων, πράσινης ανάπτυξης και επενδύσεων, ευθείες και πλάγιες απειλές, υποσχέσεις ότι «αν πληρώνουν όλοι φόρους θα μειωθεί η φορολογία» (δηλαδή «αφού δεν πληρώνουν όλοι, θα τα παίρνω από αυτούς που δεν μπορούν να ΜΗΝ πληρώσουν) και στο βάθος, όχι φως στο τούνελ, αλλά εκλογές αν δεν υπερψηφιστούν οι κυβερνητικοί συνδυασμοί στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Κι αυτό, όχι για κανέναν άλλο λόγο αλλά γιατί «οι αγορές παίρνουν τα μηνύματα» κι αν δουν ότι η κυβέρνηση δεν στέκεται καλά στα πόδια της, θα πάρουν τα μέτρα τους. Δηλαδή κατά τον ΓΑΠ πρέπει να δείξουμε στις αγορές ότι μας αρέσει να μας … τον φοράνε, αλλιώς θα θυμώσουν. Κοινώς μη διαμαρτυρηθείτε γιατί οι εχθροί παραμονεύουν. Μια θλιβερή προσπάθεια εκφοβισμού του εκλογικού σώματος, αποτυχημένη ελπίζω. Ο άνθρωπος που επικαλείται τις Κινεζικές επενδύσεις, είναι ο ίδιος που όντας στην αντιπολίτευση «θα έδιωχνε την COSCO όταν θα γινόταν κυβέρνηση».
Κι αμέσως μετά στον Πρετεντέρη, (συγνώμη, στον Παπαχελά) ο Μητσοτάκης να τον αβαντάρει προς όφελος του κυοφορούμενου κόμματος της θυγατέρας του, προετοιμάζοντας ενδεχομένως μια διεύρυνση του κυβερνητικού σχήματος.
Και σήμερα στον Παπαδάκη ο Πάγκαλος (του οποίου οι δημοκρατικές ρίζες είναι βαθειά χωμένες και χαμένες στο παρελθόν) να γνωματεύει ότι η ψήφος στους άλλους συνδυασμούς είναι «ψήφος ανεύθυνη»

Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Προσεχώς

Ο πολιτικός θίασος εναλλασσόμενου ρεπερτορίου, αυτό το θλιβερό μπουλούκι που λυμαίνεται τη χώρα εδώ και δεκαετίες, ετοιμάζει τη νέα του παράσταση «Περιφερειακές και δημοτικές εκλογές».
Ελπίζουν ότι όπως παλιά ο λαός θα προστρέξει να γεμίσει τους χώρους που θα δοθεί η παράσταση και ότι οι αφίσες και τα συνθήματα θα τραβήξουν κόσμο παρ’ όλο που το έργο είναι ελαφρά διασκευή παλαιοτέρων κακών παραστάσεων.
Δεν νοιάζονται καν αν το έργο θα αρέσει, το μόνο που τους νοιάζει είναι να γεμίσουν οι αίθουσες.
Κι έτσι είναι σωστό να γίνει
.
Η αποχή δεν είναι λύση.
Και μόνο τρεις να ψηφίσουν όποιος πάρει δύο ψήφους κέρδισε, ιδιαίτερα με το κόλπο της δεύτερης εκλογής. Οι «Άθλιοι» υποστηρίζουν τη συμμετοχή λοιπόν, τουλάχιστον την πρώτη Κυριακή όχι αποχή, όχι λευκό (που το εξομοιώνουν με το άκυρο), αλλά μαύρο στο κάθε υποψήφιο που προβάλλεται από τις δυνάμεις εκείνες που κατέστρεψαν τη χώρα. Μαύρο στον κάθε εκλεκτό τους κι αν ακόμα είναι άφθαρτος και δείχνει ικανός. Στο δημοψήφισμα αυτό έχουμε την ευκαιρία να δείξουμε τον θυμό μας, να μην δώσουμε την έγκρισή μας σε όσα κάνουν οι μεν, αλλά ούτε να φανεί ότι ξεχάσαμε όσα έκαναν οι δε.
Μαύρο σ’ αυτούς που μαύρισαν τη ζωή μας, σ’ αυτούς που σκότωσαν τα όνειρά μας, μαύρο σ’ αυτούς που υποθήκευσαν το μέλλον των παιδιών μας.
Μαύρο στους κλέφτες, τους ψεύτες, τους αδίστακτους εκποιητές της χώρας, τους πιστούς υπηρέτες του πλούτου.
ΜΑΥΡΟ!

Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

Πολιτική και έγκλημα

Πολιτικοί. Αυτοί είναι η πραγματική Μαφία!
Πολιτική και έγκλημα είναι το ίδιο πράγμα.

Φράνσις Φορντ Κόπολα (Νονός ΙΙΙ)

Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Τελικά ποιοι είναι το μπάσκετ;

-"Εμείς είμαστε το μπάσκετ"
ωρύεται ο ένας Γιαννακόπουλος, δεν μπορεί να βάζουμε τα εκατομμύριά μας και να έχουμε απεργίες!
Ωραία αντίληψη και αναμενόμενη από έναν στυγνό κεφαλαιοκράτη. Κάνει την τρέλα του σκορπώντας κάποια από τα πολλά εκατομμύρια που βγάζει με νόμιμο αλλά όχι ηθικό τρόπο (να θυμίσω το φάρμακο για τους πάσχοντες από AIDS που ενώ έχει το φασόν, δεν το παράγει γιατί δεν τον αφήνουν να το διαθέτει σε τιμή πενταπλάσια από την υπόλοιπη Ευρώπη) και προφανώς την ίδια αντίληψη θα έχει και για τα δικαιώματα των εργαζομένων του.
Αλλά κι αυτοί που περισσότερο δικαιούνται να λένε «εμείς είμαστε το μπάσκετ», κάτι δίμετρα παλληκαράκια που κωλώνουν μπροστά στις απειλές των αφεντικών των ομάδων τους και κατεβαίνουν να παίξουν αδιαφορώντας για συναδέλφους τους που παίζουν αβέβαιοι για τα ψίχουλα που παίρνουν (σε σύγκριση με τα δικά τους εκατομμύρια). Τι θα σου κάνουν ρε Διαμαντίδη, Μπουρούση; (τα ονόματα έτσι στην τύχη) Τέτοια δουλικότητα απέναντι σε κομπλεξικούς που πουλάνε μούρη μόνο με τα λεφτά τους; Όλοι εσείς που έχετε εξασφαλίσει το πλούσιο του υπόλοιπου βίου σας, γυρνάτε την πλάτη στα παιδιά που τα χορεύουν στο ταψί κάτι παρακατιανοί παράγοντες.
Τώρα τον ρυθμό τον κρατάτε εσείς, αφού αντί να πάρετε τον Γιαννακόπουλο και τον κάθε Γιαννακόπουλο και να τους βάλετε μέσα στα καλάθια και να φύγετε, τους φιλάτε το χέρι σαν άπορες κορασίδες.
Άντε να χαθείτε όλοι…
κότες!

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Αποθήκη μυστήριο...

Ένας συνταξιούχος της Ν. Υόρκης θέλησε να χρησιμοποιήσει τα χρήματα του με σύνεση, έτσι απεφάσισε να αγοράσει λίγα στρέμματα γής με μία αποθήκη στην Πορτογαλία.
Η παλιά αποθήκη ήταν σε εκκρεμότητα για 15 χρόνια.
Ο ιδιοκτήτης και η σύζυγος είχαν πεθάνει και δεν υπήρχαν κληρονόμοι. Η αποθήκη επωλείτο για την πληρωμή των φόρων, μετά από τόσα χρόνια.
Οι πόρτες της ήταν από σίδερο και ασφαλισμένες για να μην επιτρέπουν την είσοδο.
Κανείς δεν ενδιαφερόταν να έλθει να δεί τί είχε μέσα της και αυτό σήμαινε έναν επιπρόσθετο φόρο, συμπληρωματικό της ιδιοκτησίας, και κανείς δεν έκανε προσφορά.
Ο τύπος αγόρασε γη και αποθήκη λίγο παραπάνω από τη μισό της πραγματικής αξίας, μετακόμισε και ξεκίνησε τις ενέργειες να την ανοίξει, ενώ τον σκότωνε η περιέργεια.
Έτσι, αγόρασαν μία γεννήτρια, ένα ζευγάρι κόπτες και άρχισαν να ανοίγουν τα λουκέτα ασφαλείας της.
Τί είχε η Αποθήκη?
Δείτε και ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ!!!!

Fiat Cabriolet (1200 or 1500), Ford Cortina MKII, Mercedes Benz 180/190.

BMW V8, Formula racers, Chryslers, Mercedes, Austin A30.

Lancia Flaminia Coupe

Giulietta Sprint, Giulia Sprint Speciale (SS), Nash Metropolitan
Porsche 356, Austin Healey Sprite MkII, Volvo PV 544, Ford Y
Opel GT, Lotus Elan FHC, Lotus Super Seven Series IV, Lotus Elan DHC
Aston Martin
ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΞΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 35.000.000 δολάρια

Ο ελεήμων κ. Γιώργος

Θα δώσει λέει έκτακτο βοήθημα 100-300 ευρώ στους χαμηλοσυνταξιούχους για τα Χριστούγεννα, βοήθημα που η Λαμπρακιάδα έσπευσε να χαρακτηρίσει «ανάσα».

Η ξευτίλα του να περιμένει ο συνταξιούχος βοήθημα, παρουσιάζεται από το παραπάνω γραφείο τύπου σαν ευεργεσία, λες και δεν είναι ο αρχιληστής αυτός που έκοψε δύο συντάξεις.
Αλλά εν πάση περιπτώσει αυτό το βοήθημα θα κάνει πιο εύκολη την αλλαγή κουφωμάτων, τζαμιών, καυστήρων και ηλιακών θερμοσιφώνων, θέματα που ταλανίζουν τους συνταξιούχους εδώ και χρόνια…

Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Κλοπή εν ψυχρώ

21 του μήνα σήμερα και κάθε μήνα τέτοια μέρα μπαίνει η σύνταξη στον λογαριασμό μου.
Πάω στην τράπεζα, βάζω την κάρτα στο μηχάνημα ΡΙΝ κλπ, λεφτά γιοκ.
Μπαίνω μέσα.
-Συγνώμη, τι γίνεται με τις συντάξεις;
-Για ποιο Ταμείο λέτε;
-ΙΚΑ
-Α, οι συντάξεις του ΙΚΑ θα καταβάλλονται από δω και πέρα στις 22 κάθε μήνα(!!!)
-Ποιός το λέει αυτό;
-Το ΙΚΑ
Έχουμε και λέμε λοιπόν.
Αν υπολογίσουμε ότι ο μέσος όρος της ημερήσιας αναλογίας της σύνταξης είναι 25 ευρώ (υπάρχουν συντάξεις των 500 αλλά και των 2000 και βάλε), τότε για την μέρα που τεχνηέντως απωλέσθη (η 21η Οκτ.) το ΙΚΑ δεν κατέβαλε σε κάθε 100.000 συνταξιούχους 2.500.000 ευρώ. Κάντε τους υπολογισμούς να δείτε πόσο μπορεί να είναι το τελικό ποσό. Για την 21/10/2010 δεν πληρώθηκε κανείς συνταξιούχος. Θα πληρωθούμε στις 22/10 και μετά στις 22/11 και η 21/10 δεν υπήρξε ποτέ!

Η νέα σφαλιάρα

Πρόστιμο 380.000.000 ευρώ θα επιβάλει στην Ελλάδα η κομισιόν, για παράνομες επιδοτήσεις αγροτών.
Μοίραζε δηλαδή ο κάθε φίτσουλας λεφτά αριστερά και δεξιά προκειμένου να εξασφαλίσει ψηφαλάκια για το κόμμα και τον εαυτούλη του. Κι αντί να τον σβερκώσουν τώρα, να του πάρουν ότι έχει και δεν έχει, και να τον βάλουν -μαζί με την οικογένειά του- σε αμμισθί κοινωνική εργασία, να καθαρίζει τουαλέτες νοσοκομείων η κυρία υπουργού, ο υπουργός δρόμους και τα φιντάνια του πάρκα και ακτές, θα πληρώσουμε λέει το πρόστιμο σε δόσεις.
Εσείς κι εγώ…

Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Γιατί ρε Πάμπλο;

Μέχρι τώρα, πέρα από τις μεγάλες σου ποδοσφαιρικές ικανότητες, είχες δείξει και κάποια πράγματα που συνεπαίρνουν τους οπαδούς. Για παράδειγμα, η πριν την ώρα επιστροφή σου για προετοιμασία, η συμμετοχή σου σε αγώνα παρά το θλιβερό συμβάν στην οικογένειά σου, η αρχηγική σου
συμπεριφορά… Βέβαια, έπαιρνες ανάποδες μερικές φορές κι έβαζες το πόδι επικίνδυνα, αλλά αυτό συμβαίνει και συχνά επιβραβεύεται από την κερκίδα.
Αυτό το τελευταίο όμως Πάμπλο, το χθεσινό και το σημερινό, δεν το καταλαβαίνω. Όχι πως η συμπεριφορά σου απέναντι στον (έστω προσωρινό) προπονητή δεν είναι κατακριτέα, αλλά η άρνησή σου να μιλήσεις με τον τεχνικό διευθυντή δεν μπορούσε να γίνει δεκτή σε κανένα σύλλογο πουθενά. Φάνηκε σα να είδες ότι η διοίκηση πήγε να κουκουλώσει το θέμα της προπόνησης και ξεσάλωσες. Ειλικρινά λυπάμαι και φοβάμαι ότι δεν θα σε ξαναδώ να παίζεις για την ομάδα μου. Την ομάδα που εν μέσω μεγάλων κλυδωνισμών, θα περίμενε από εσένα (που έλεγες ότι θα κάνεις τατουάζ τον δικέφαλο) να πάρεις πρωτοβουλίες αποφόρτισης του κλίματος που λέγεται ότι υπάρχει στα αποδυτήρια. Αλλά δυστυχώς...

Όλο και περισσότεροι λόγοι…

Για να διαολοστείλουμε τους απατεώνες που διαχειρίστηκαν και διαχειρίζονται τη χώρα. Τέλειωσαν με το Βατοπαίδι και ξεσκίζονται στα κανάλια για το αν υπάρχει πραγματική ενοχή ή πρόκειται για πολιτική σκευωρία. Μια λαμογιά που ξεκίνησε επί ΠΑΣΟΚ και ολοκληρώθηκε επί ΝΔ, καταλήγει σ’ ένα φιάσκο με παραγραφές και άλλα θλιβερά για την αποκαλούμενη Δημοκρατία μας. Ρωτούσαν χθες τον Λυκουρέντζο «αφού η ΝΔ ισχυρίζεται ότι οι κατηγορίες κατά των στελεχών της είναι προϊόν πλεκτάνης του ΠΑΣΟΚ, τότε γιατί ο Σαμαράς τους αποκάλεσε βαρίδιακαι τους άφησε απ’ έξω, και δεύτερο, αφού είναι πλεκτάνη θα τους ξαναδεχτούν στο κόμμα;» και ο καραγκιόζης απαντούσε «αφήστε τη ΝΔ και ρωτείστε το ΠΑΣΟΚ…μπλα μπλα μπλα»
Συνεχίζουν χωρίς ίχνος ντροπής, χωρίς συναίσθηση των πεπραγμένων τους να κοροϊδεύουν τον κόσμο, και αν δεν πάθουν στις επερχόμενες εκλογές «την καταστροφή του Δράμαλη» τότε θα αποδειχθεί οτι
Ούτε κενό εξουσίας, ούτε κενό οικονομίας…
ΚΕΝΟ ΛΑΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Αλλοίμονο στους πλούσιους…

Στο κανάλι της Βουλής, έπεσα πάνω σε αγόρευση του Πρωτόπαπα.
Οφείλω να αναγνωρίσω ότι ο άθλιος αυτός μ’ έκανε να ευγνωμονώ την καλή μου τύχη που δεν είμαι πλούσιος. Απαρίθμησε όλα τα μέτρα που πάρθηκαν από την κυβέρνηση σε βάρος των «εχόντων και κατεχόντων» κοινώς των πλουσίων. Τι φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας, τι έκτακτες εισφορές στα υψηλά εισοδήματα, τι φορολογίες στα μεγάλα κέρδη επιχειρήσεων, φορολογίες 15% στις οφσόρ, στα σκάφη και τα αυτοκίνητα….
Χαμός, λεπίδι κοφτερό!
Κι όλα αυτά για να καταλήξει ότι η φορολογική δικαιοσύνη θριάμβευσε και κακώς υπάρχουν διαμαρτυρίες για άνιση μεταχείριση.
Το περίεργο είναι ότι κανείς δεν αντέτεινε το αυτονόητο. Όπως για παράδειγμα οτι άλλο βάρος έχει η φορολόγηση με 10% εισοδήματος 2.000.000 ευρώ και άλλο το ίδιο ποσοστό σε εισόδημα 20.000. Σαφώς και άλλο 200.000 και άλλο 2.000, αλλά τα 2.000 λείπουν περισσότερο στον έναν απ’ όσο τα 200.000 στον άλλο.
Όπως και άλλο είναι το πλήγμα από τον ληστρικό ΦΠΑ, τους έμεσους φόρους και τις διαρκείς ανατιμήσεις για τον έναν και άλλο για τον άλλο.
Αυτοί έτσι πως πάνε δεν θ’ αφήσουν πλούσιο για πλούσιο στη χώρα.
Δόξα τον μεγαλοδύναμο, εγώ γλυτώνω…

Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Τι βρίσκει κανείς...

Ξεκινώντας από τον
http://rigasili.blogspot.com/ οδηγήθηκα στο
http://tyxaios.blogspot.com/2010/10/blog-post_13.html και στο
http://anemogastri.blogspot.com/2010/10/blog-post_6542.html
που είχαν αναρτήσει μια περιγραφή επαγγέλματος από την ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ. Επάγγελμα: Βουλευτής (!!!) Βέβαια το συγκεκριμένο επάγγελμα αφαιρέθηκε στη συνέχεια και παρ’ όλο που ο τυχαίος και το ανεμογκάστρι το έσωσαν στα ιστολόγιά τους, κάνοντας κλικ στην παραπομπή δεν βγαίνει τίποτα πια. Εκείνο που εγώ κράτησα και σας παρουσιάζω (για όσους ενδιαφέρονται να ακολουθήσουν αυτό το επάγγελμα) είναι τα σύμφωνα με τον ΟΑΕΔ
Ιδιαίτερα Προσωπικά Χαρακτηριστικά και Ικανότητες (των βουλευτών)
Η δημοκρατική συνείδηση, η κοινωνικότητα, το ήθος, η τιμιότητα, η μαχητικότητα, η εργατικότητα αλλά και η ικανότητα στις διαπροσωπικές σχέσεις συγκροτούν την προσωπικότητα του βουλευτή. Ακόμη, η διάθεση προσφοράς για τον τόπο του, η συνέπεια, η οργανωτικότητα, η μεθοδικότητα, αλλά και η δημιουργία μιας ουσιαστικής και ειλικρινούς σχέσης με τους ψηφοφόρους του αποτελούν απαραίτητα προσόντα για την άσκηση του έργου του. Χρειάζεται επίσης να διαθέτει επικοινωνιακές δεξιότητες και υψηλό αίσθημα ευθύνης, όραμα, και να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για να συμβάλλει στην αναβάθμιση του πολιτικού χώρου όπου ανήκει ή και της πολιτικής ζωής γενικότερα. Πρέπει ακόμα να έχει ευχέρεια στο γραπτό και ιδιαίτερα στον προφορικό λόγο και να διατυπώνει με σαφήνεια και πειστικότητα τις θέσεις του. Τέλος, η δεξιότητα στη χρήση του ηλεκτρονικού υπολογιστή και η καλή γνώση ξένων γλωσσών τον διευκολύνουν πολύ στο δύσκολο έργο του.
Απορία
Δηλαδή τα παραπάνω είναι χαρακτηριστικά και προσόντα του συρφετού που στεγάζεται στο κτίριο της πλατείας Συντάγματος;
Ήμαρτον ρεεεεεεεεεεεε!

Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Περιφερειακοί και Δημαρχιακοί θώκοι

Θα μιλήσω για την Περιφέρεια και την πόλη μου.
Κεντρική Μακεδονία και Θεσσαλονίκη.
Τι είχαμε; Έναν αποτυχημένο ανεπάγγελτο που εξαργύρωσε τις κάποιες αθλητικές του επιδόσεις με μια πολιτική καριέρα που τον έκανε ευρύτερα γνωστό μόνο στο τελευταίο στάδιό της. Δήμαρχος Θεσσαλονίκης για 12 χρόνια, στα οποία έχει να επιδείξει για έργο την ανάπλαση ενός τμήματος της παραλίας – για την αισθητική της και το κόστος της έχω σοβαρότατες αντιρρήσεις – κι ένα δημαρχιακό μέγαρο τέρας που έγινε εκεί που έγινε με το έτσι θέλω και σε βάρος των αναγκών της πόλης. Ούτε που του πέρασε από το μυαλό να καλύψει την οροφή του με φωτοβολταϊκά. Κατά τα άλλα κάτι πανηγύρια τις Τσικνοπέμπτες και κάτι «γιορτές των Αγγέλων, συν κάτι ελλείμματα στο Ταμείο. Θα μου πείς «αυτόν ψηφίζουν οι Θεσσαλονικείς» και ναι έχεις δίκιο αφού η Θεσσαλονίκη βγάζει Ν.Δ. κι αυτός είναι παιδί της. Ο άλλος τουλάχιστον, ο Νομάρχης που τώρα πάει για την Περιφέρεια, πνιγμένος κι αυτός σε κατηγορίες για σκάνδαλα, έχει ρε παιδάκι μου μια χαριτωμενιά, ένα Ζοριλίκι, μια κινητικότητα, πουλάει και λίγη αγριάδα, τέλος πάντων είναι πιο ανθρώπινος. Για παρέα και καλαμπούρι είναι πρώτος, για τα άλλα ασ’ το…
Αφού λοιπόν έτσι ψηφίζουν και βγάζουν τοπικούς άρχοντες και βουλευτές οι Θεσσαλονικείς και οι Έλληνες γενικότερα, δηλαδή τους προβαλλόμενους από το κόμμα ή τους εύκολα αναγνωρίσιμους -κάτι πρώην αθλητές, πρώην μοντέλα, πρώην ηθοποιούς- ή γόνους πολιτικών τζακιών, δεν είναι περίεργο που είμαστε εδώ που είμαστε και κατά κάποιο τρόπο ενισχύεται η παγκαλική ρήση «μαζί τα φάγαμε». Σου λέει, αφού εσύ του έδωσες το δικαίωμα να χειρίζεται την κουτάλα, είσαι συνυπεύθυνος και συμμέτοχος στο φαγοπότι.

Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Άντε παλληκαράκια, λίγο ακόμα…

Λίγη προσπάθεια ακόμα και το καράβι θα πέσει στα βράχια.
Ποιος Βιολίδης και ποιος Ζαγοράκης τώρα! Ο «λαός» να’ ναι καλά και θα βρεθεί η άκρη. Κάτι καταλήψεις, κάτι πορείες, κάτι «ο ΠΑΟΚ δεν πεθαίνει Αθήνα ……νη» και η λύση θα ‘ρθει. Μπορεί ο Δερμιτζάκης και ο Βιολίδης να μην είπαν ονόματα, αλλά δεν ήταν απαραίτητο, όλοι κατάλαβαν ποιους εννοούσαν, ακόμα κι αυτοί που ρωτούσαν «ποιους εννοείτε». Αυτοί που καθοδηγούν τους «32» (ή 34), που βάζουν την σφραγίδα σε κείμενα εκπροσωπώντας τον «λαό», αλλά και αυτοί που παίρνουν στα σοβαρά κάθε διάδοση, κάθε ψίθυρο, κάθε ατεκμηρίωτη κατηγορία.

Μια βδομάδα πριν, κάποιος παλιός δημοσιογράφος που κάποτε έκανε ρεπορτάζ ΠΑΟΚ και τώρα αρθρογραφεί σε αθλητικό έντυπο, μου έλεγε τάχα εμπιστευτικά «ξέρεις τι όργια γίνονται στην ΠΑΕ; Ο Βιολίδης παίρνει ζεστό χρήμα και βάζει επιταγές μηνών!» Εγώ τον έγραψα, αλλά όπως αποδείχθηκε η οργανωμένη διάδοση τέτοιων «εμπιστευτικών πληροφοριών» έπιασε τόπο. Και βγήκε εκείνη η ανακοίνωση με τα κατάπτυστα υπονοούμενα για το «που πάνε τα λεφτά» «κλάψα για τα χρέη» κλπ. Θα μου πεις, εδώ πιστέψανε την παπαριά ότι «ο Ζαγοράκης έδωσε εντολή στα ΜΑΤ να ρίξουν χημικά στον λαό» και δεν θα πιστέψουν κάτι πιο εύπεπτο;
Γι αυτό λέω ακόμα λίγη προσπάθεια. Πού θα πάει, θα μείνει μόνος, θα σκάσει, θα τα βροντήξει και μετά θα βρεθεί ένας άλλος «λαοπρόβλητος» να κουμαντάρει το καράβι.
Άντε λοιπόν, να τελειώνουμε!

Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Γιατί τόση φασαρία;

Απάντησε, λέει, το ΙΚΑ ότι πιο πολύ συμφέρει ο ακρωτηριασμός πάσχοντος από διαβήτη παρά η αγορά ειδικών παπουτσιών.
Η απάντηση είναι μέσα στα πλαίσια της αντίληψης που καλλιεργείται από την κυβέρνηση για το ποιοι ευθύνονται για την οικονομική κατάσταση. Η αντίληψη αυτή θα ολοκληρωθεί με το «πιο πολύ συμφέρει η κηδεία, παρά η καταβολή σύνταξης και οι ιατροφαρμακευτικές δαπάνες επ’ αόριστον».

Μια αίθουσα γεμάτη «φυτά» στην Κέρκυρα

Μια αίθουσα γεμάτη «φυτά» στην Κέρκυρα
Χθες στην Κέρκυρα* ο ΓΑΠ απευθυνόμενος σε ευάριθμες γλάστρες που είχαν τοποθετηθεί στην αίθουσα, είπε ότι «καταβάλαμε κάθε προσπάθεια να θιγούν όσο γίνεται λιγότερο οι απλοί πολίτες που δεν φταίξανε και καθόλου».
Τα φυτά δεν αντέδρασαν. Αν δεν ήταν φυτά, πρώτον δεν θα δεχόταν να παραβρεθούν, και δεύτερο θα μαραινόταν σε ένδειξη διαμαρτυρίας.
Αν δεν ήταν φυτά, θα μπορούσαν να ρωτήσουν γιατί οι «απλοί πολίτες που δεν φταίξανε καθόλου» θίχτηκαν τελικά περισσότερο από τους διακεκριμένους που έφταιξαν πολύ.
*για να μη θιχτούν οι φίλοι Κερκυραίοι, τέτοια φυτά ευδοκιμούν σε όλη τη χώρα

Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

«Θα δένει τα κορδόνια του στη σέντρα»

Είναι μια πολύ παλιά έκφραση που περιέγραφε ποδοσφαιριστή που «τα ‘χε πιάσει».
Το σύνθημα ότι δεχόταν την προσφορά των αντιπάλων, θα ήταν κατά το ζέσταμα να κάνει πως δένει τα κορδόνια του στην περιοχή της σέντρας.
Στην ελληνική ομάδα λοιπόν, στον αγώνα που δίνει για την οικονομική εξυγίανση και ανάπτυξη (λέμε τώρα), όλοι δένουν τα κορδόνια τους, τουτέστιν όλοι τα ‘χουν πιασμένα. Γιατί πως αλλιώς εξηγείται το γεγονός ότι κανείς δεν επικαλείται την πληθώρα των στοιχείων που ευκολότατα βρίσκει κανείς στο διαδίκτυο. ΚΑΝΕΙΣ! Ούτε πολιτικός, ούτε δημοσιογράφος, ούτε άλλος τις ειδικός. Απλά κάθονται και διαφωνούν έτσι, για το θεαθείναι.
Οι «Άθλιοι», σαν κανονικοί άνθρωποι που είναι, τυχαία έπεσαν σε κάτι νούμερα που λένε ότι απέναντι από τα 375 δις δημόσιου χρέους της Ελλάδας υπάρχουν
9 τρις των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας
2,5 τρις της Γερμανίας και της Ιταλίας
2 τρις της Γαλλίας
1,5 τρις του Ηνωμένου Βασιλείου
1 τρις του Καναδά και όλες οι χώρες με λιγότερα ή περισσότερα χρέη
Επίσης, απέναντι στο ελληνικό δημόσιο και ιδιωτικό χρέος που ανέρχεται στο 167% του ΑΕΠ, υπάρχουν χώρες με χρέη που αντιστοιχούν στα παρακάτω ποσοστά επί του ΑΕΠ τους
Λουξεμβούργο 3.854% !!!
Ιρλανδία 1.004%, Ολλανδία 470%, Ελβετία 271%(με τόσες ελληνικές καταθέσεις...), Αγγλία 416% Βέλγιο 267%(το διευθυντήριο των Βρυξελών) Δανία 196%, Γαλλία 188% και έπονται άλλες χώρες με μικρότερα ή ίδια μ’ εμάς ποσοστά. Και το εύλογο ερώτημα που τίθεται είναι «και γιατί χάλασε ο κόσμος για τα δικά μας χρέη αφού δεν είναι υψηλότερα σε απόλυτους αριθμούς αλλά και σε ποσοστό επί του ΑΕΠ, και με δεδομένο ότι όλοι χρωστάνε σε όλους;» ΜΟΥΓΚΑ! Το μόνο που καλλιεργείται εντατικά είναι η προσπάθεια να πεισθεί η κοινή γνώμη ότι αλλιώς δεν γίνεται. Και φαίνεται πως η καλλιέργεια αποδίδει. Δεν κουνιέται φύλλο. Κάτι απεργίες κολλητές με Σαββατοκύριακα, κάτι αναιμικές πορείες, μια ηττοπάθεια, μια αποδοχή τετελεσμένων, μια μοιρολατρεία…
Ποιος ξέρει, ίσως γι αυτό να μας διάλεξαν για πειραματόζωα
Να ευχαριστήσω την ange-ta για την ανάρτησή της http://ange-ta.blogspot.com/2010/10/blog-post.html που με οδήγησε να γράψω τα παραπάνω

Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Τα προβλήματα ένα ένα λύνονται

Για παράδειγμα, στον τομέα της υγείας έγινε ένα τεράστιο άλμα με την απαγόρευση του καπνίσματος έστω σε δημόσιους χώρους.
Ιδιαίτερα τώρα που οι προμηθευτές σταματούν να εφοδιάζουν τα νοσοκομεία (λόγω χρεών) δεν σηκώνει πολλά με καρδιοαναπνευστικές παθήσεις. Αλλά και στο ΙΚΑ οι καρδιολόγοι και πνευμονολόγοι θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού στους άλλους ασθενείς σε λιγότερο από τον ένα (+) μήνα που χρειάζεται σήμερα.
Άλλο πρόβλημα που λύνεται, είναι αυτό της θερμομόνωσης των κατοικιών. Πριμοδοτήσεις για αλλαγές κουφωμάτων, παραθύρων κλπ, απαλλάσσουν τον Έλληνα από τον μεγαλύτερο βραχνά από την Επανάσταση και μετά, και επί πλέον γίνεται παιγνιδάκι η εγκατάσταση ηλιακού θερμοσίφωνα, λίγους μόνο μήνες μετά την αναγκαστική αντικατάσταση παλαιών ανελκυστήρων με νέους αυτόματους. Χλιδή του κερατά! Τρελάθηκα όταν πρωτομπήκα μέσα, αυτόματες πόρτες, βελουδένιο σταμάτημα… Ευρώπη σκέτη!
Δεν ξέρω με ποια σειρά θα λυθούν τα άλλα -δευτερεύοντα έστω- προβλήματα, αλλά μια νότα αισιοδοξίας την έχω.

Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Ανοιχτή επιστολή

Δεν σου ‘χω καμιά εμπιστοσύνη. Κι όταν λέω καμιά, εννοώ απολύτως καμιά γιατί είσαι ψεύτης, απατεώνας και κλέφτης. Μού έλεγες και εξακολουθείς να μου λες ψέματα, με εξαπάτησες και εξακολουθείς να με εξαπατάς, και τελευταία έγινες και κλέφτης.
Γιατί τι άλλο είναι όποιος βάζει το χέρι στην τσέπη αλλουνού;
Γυρνάς από ‘δω κι από ‘κει και καμαρώνεις παρουσιάζοντάς με ότι κάνω θυσίες. Θυσία κάνει όποιος με τη θέλησή του στερείται κάτι για το γενικότερο καλό. Εγώ δεν κάνω καμιά θυσία, ΕΣΥ με θυσιάζεις στο βωμό του ξεπλύματος των εγκλημάτων που ΕΣΥ και οι όμοιοί σου διαπράξατε σε βάρος της χώρας και του λαού. ΕΣΥ θυσιάζεις τα όνειρα και τις ελπίδες της νέας γενιάς στον βωμό της υπηρεσίας οικονομικών κέντρων και σχεδίων για παγκόσμια διακυβέρνηση (δικά σου λόγια). ΕΣΥ έκανες τη χώρα μου πειραματόζωο αντοχής σε μέτρα που εφαρμόζονται πια και αλλού και θα εφαρμοστούν σε ευρύτερη κλίμακα για να ξαναγυρίσει ο κόσμος έναν αιώνα πίσω. ΕΣΥ δήλωσες στη Ν.Υ. σε μια σύναξη μεγαλοκαρχαριών και τοκογλύφων: «Εν ολίγοις μετατρέψαμε την κρίση σε ευκαιρία, προκειμένου να προωθήσουμε τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις, που οι προηγούμενες κυβερνήσεις ανέβαλλαν επί σειρά ετών, φοβούμενες το ενδεχόμενο πολιτικό κόστος». Δηλαδή, «το λαό που με πίστεψε και μ’ έφερε στην εξουσία, εγώ τον έχω γραμμένο».
Εξαπάτησες με υποσχέσεις
(οικογενειακή παράδοση), κι εξακολουθείς να εξαπατάς με αεριτζήδικες εκτιμήσεις ότι σε 2-3 χρόνια θα τελειώσουν όλα, θα λυθούν τα προβλήματα και θα απολαύσουμε τους καρπούς των προσπαθειών ΣΟΥ.
Γυρνάς εδώ κι εκεί και κλείνεις συμφωνίες για διάθεση περιουσιακών στοιχείων της χώρας, συμφωνίες αδιαφανείς και ως εκ τούτου ύποπτες, ΕΣΥ εκπρόσωπος μιας χώρας λεηλατημένης από τους ίδιους τους διαχειριστές της, μιας θλιβερής αλυσίδας από το ’81 και μετά που ο κάθε κυβερνήτης ετοίμαζε τις δικαιολογίες του επόμενου ώστε τα «τούνελ» οι «στενωποί» και οι «ατραποί» να μη τελειώνουν ποτέ και να οδηγούν στο «γκρεμό».
Περήφανος και συγκινημένος δέχεσαι βραβεία και επαίνους λέγοντας με προσποιητή σεμνότητα ότι τα δέχεσαι για λογαριασμό των συμπολιτών σου. Εγώ όμως λέω ότι κάθε «μπράβο» από τους έξω, είναι μια ακόμα μαχαιριά στο βιοτικό επίπεδο του μέσου πολίτη. Ανακαλύπτετε(!) συνέχεια νέες σπατάλες και παίρνετε μέτρα περιστολής τους λες και αυτές είναι φαινόμενο των τελευταίων πέντε ετών, λες και επί προηγούμενων κυβερνήσεων το δημόσιο χρήμα προστατευόταν σαν κόρη οφθαλμού. Ακόμα και όσα κάνετε προς τη σωστή κατεύθυνση δεν σας απαλλάσσουν από τις βαρύτατες ευθύνες όχι μόνο για απραξία απέναντι στους ληστές αλλά και για συμμετοχή στη ληστεία.
Κι όταν φαγωθούν κι αυτά που τόσο άγρια μαζεύονται, όλο και κάποιο βόδι θα βρεθεί να πει «όλοι μαζί τα φάγαμε».
υγ. Αν θίγεσαι από τα παραπάνω, μπορείς να βρείς ποιός τα γράφει και να μου κάνεις μήνυση

Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Καλώς τα παιδιά!

Όπως διαβάζω κάποιοι οργανωμένοι εξέδωσαν ανακοίνωση κατά της διοίκησης της ομάδας μας. Την παραθέτω αυτούσια.
"Μετά την χθεσίνη ημέρα ντροπής (3-10-2010) θεώρουμε καθήκον μας να τοποθετηθούμε γιατί πλέον αισθανόμαστε ότι ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Εδώ και ενάμιση χρόνο παρατηρούμε να γίνονται πράγματα στα οποία είμαστε τελείως μα τελείως αντίθετοι.
1) Γιατί έχουν γίνει αποχώρησεις σοβαρών ανθρώπων(Ζ.Βρύζας) για τις οποίες δεν έχουμε πιστεί για την ορθότητα των αιτιολογιών που αναφέρατε.
2) Γιατί πρέπει να μας παρουσιάζεται μια μίζερη και ηττοπαθής κατάσταση με οικονομικά χρέη και πάσης φύσεως κλάψα ενώ τα τελευταία 3 χρόνια η ομάδα σφίζει απο έσοδα (μ.ο. 19.000 διαρκείας, χορηγίες, πωλήσεις παικτών, αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου, είσοδος σε ομίλους UEFA και SOLD OUT σε κάθε παιχνίδι της ομαδάρας μας)
3) Γιατί πρέπει να ανεχόμαστε την προπαγάνδα των δημοσιογραφίσκων πληρωμένων υπαλλήλων της διοίκησης σας που με μαεστρία προσπαθεί να δημαγωγίσει τον λαό του ΠΑΟΚ με τον τρόπο που εσείς τους έχετε δασκαλέψει με σκοπό την κάλυψη των λαθών σας.
4) Γιατί πρέπει να δεχόμαστε τον πρώην αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ ως υπεύθυνο ασφαλείας;;;;;;; ΕΜΕΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΠΟΤΕ!!!!!!
5) Γιατί πρέπει να ανεχόμαστε την επιλεκτική μετακίνηση μας σε παιχνίδια εκτός έδρας όπου και όποτε κρίνει η διοίκηση ενώ εμείς θέλουμε να βρισκόμαστε οπουδήποτε παίζει η ομάδα μας.
6) Γιατί πρέπει να ανεχόμαστε όλα τα "πρόβατα" που εσείς αριστοτεχνικά "θρέψατε" τα τελευταία 3 χρόνια με την βοήθεια των συνεργατών σας (Μ.Μ.Ε.)
Υ.Γ.1) Θοδωράκη θα μας πεις τελικά γιατι έφυγες και επέστρεψες αυτόβουλα λες και ο ΠΑΟΚ είναι γκομενά σου;;;;;;
Υ.Γ.2) Αρνούμαστε την κάθε συνάθρηση της επονομαζόμενης "συντονιστικής επιτροπής" που εσείς συστήσατε. Θα λειτουργούμε οπως χρόνια τώρα με την περηφάνια του αληθινού ΠΑΟΚΤΣΗ χωρίς να γινόμαστε υποχείρια η πιόνια της διοίκησης.
Υ.Γ.3) Η ανακοίνωση της ΠΑΕ δεν μας εκφράζει και αυτή η νοοτροπία (δικαιολογίες για διαιτησία) δεν αρμόζει στην ιδεολογία του ΠΑΟΚΤΣΗ
Υ.Γ.4) Με αφορμή την εντολή σας για ρίψη χημικών στο λαό του ΠΑΟΚ σάς ενημερώνουμε οτι θα μας βρείτε απέναντι σας.
Η ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΧΑΡΙΤΟΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ... Ο ΠΑΟΚ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΟΥ ... ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΚΑΘΕ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ"
Η ανακοίνωση υπογράφεται από τους παρακάτω συνδέσμους:
ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ, ΝΕΑΠΟΛΗ, ΕΠΤΑΛΟΦΟΣ, ΠΕΡΑΝ CLUB, ΒΟΡΕΙΟΙ, ΤΡΙΑΝΔΡΙΑ, Β.Ε.Μ., ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ, ΚΟΖΑΝΗ, ΚΑΣΤΟΡΙΑ, FUTRE ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ, ΚΑΒΑΛΑ».
Απορίες
1)Πιό κατάλληλος για εξηγήσεις δεν είναι ο ίδιος ο Ζήσης;
2)Πωλήσεις παικτών; Ποιούς δηλαδή;
5)Η παρουσία οπαδών της φιλοξενούμενης ομάδας δεν εξαρτάται από την θέληση της γηπεδούχου;
6)Πρόβατα; Δηλαδή ποιοί; Οι μη οργανωμένοι μήπως;
Και τα 4 υστερόγραφα τα θεωρώ υβριστικά ιδιαίτερα εκείνο που ισχυρίζεται οτι ο Ζαγοράκης έδωσε εντολή στην αστυνομία να ρίξει χημικά, και δεν τα σχολιάζω, απορώ όμως για το νόημα και τα κίνητρα της ανακοίνωσης. Δηλαδή, υπάρχει ορατό αύριο αν ο σημερινός πρόεδρος εγκαταλείψει την προσπάθεια; Αν υπάρχει, τι καθόμαστε; Βουρ!

Δυστυχώς…(συνέχεια από το χθεσινό)

Τίποτα δεν πάει καλά, κι από την ομάδα η χαρά γίνεται σπάνια.
Το είδα χθες το παιγνίδι, στο πρώτο μέρος ένοιωσα μια νότα αισιοδοξίας παρ’ όλο που ήταν φανερό ότι υπάρχει πρόβλημα. Στο δεύτερο επήλθε γενικό βραχυκύκλωμα από το γεγονός ότι βασικοί παίκτες «έκατσαν», ο αντίπαλος προπονητής το είδε και ενίσχυσε την ομάδα του επιθετικά αλλά και οργανωτικά και τελείωσε. Θα παραβλέψω το πέναλτυ στον Βιερίνια πού έπνιξε ο κόρακας και που ίσως άλλαζε την εξέλιξη του παιγνιδιού και θα σταθώ στα καθαρά δικά μας.
Δεν βλέπω Βιερίνια ούτε Γκαρσία, ούτε Βιτόλο και Ίβιτς, ούτε Σαλπιγγίδη. Κι αν για τον τελευταίο μπορεί να υπάρχει άγχος για την επιστροφή και τις αντιδράσεις που υπήρξαν αλλά και για τις προσδοκίες που δημιουργήθηκαν, για τους άλλους δεν υπάρχει εξήγηση. Το πρόβλημα δείχνει να είναι πολύπλοκο και η λύση του θέλει σοβαρότατη προσπάθεια από όλους τους εμπλεκομένους. Και σ’ αυτούς περιλαμβάνονται και οι οπαδοί. Εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω τι προσφέρουν στην προσπάθεια της ομάδας τα εκτοξευόμενα αντικείμενα, αλλά και τα λαϊκά δικαστήρια, τα οποία δεν επηρεάζουν τους έμπειρους επαγγελματίες (τύπου Γκαρσία ή Κοντρέρας) ενώ μάλλον «ρίχνουν» τους νέους και λιγότερο μπαρουτοκαπνισμένους (τύπου Σακελαρίου ή Μαλεζά)
Η χρονιά είναι δύσκολη και οι δυσκολίες θέλουν αρετές. Αλλιώς…

Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

Τόσο καιρό αποφεύγω να γράψω για ΠΑΟΚ

Είναι τόσο πολλά τα προβλήματα που μας φορτώνουν καθημερινά, τόσο σκοτεινό το αύριο, που τη μόνη ενδεχόμενη χαρά μπορεί να την προσδοκάς μόνο από την ομάδα. Θυμάμαι παλιότερα όταν στη δουλειά μου τα πράγματα ήταν σκούρα και η εργοδοσία είχε έτοιμες τις «διαθεσιμότητες» , γεμάτος αμφιβολίες και ανήσυχος για το τι μας ξημέρωνε, παρακολουθούσα τηλεοπτικά με συναδέλφους ένα ΠΑΟ-ΠΑΟΚ στον «τάφο του Ινδού». Μέχρι το τελευταίο λεπτό ήμασταν πίσω κι αναρωτιόμουν «ούτε εδώ ρε γαμώτο;». Όμως κάπου εκεί στα τελευταία δευτερόλεπτα το πήραμε το ματσάκι, να ‘ναι καλά ο Μέμος και ο Τζών. Το ίδιο βράδυ ήρθε σήμα ότι οι διαθεσιμότητες ανακλήθηκαν. Πήγαμε σ’ ένα μπαράκι και τελειώσαμε τις μπύρες.
Σήμερα τα πράγματα είναι χειρότερα, και η ομάδα δεν είναι στα καλύτερά της, αλλά εύχομαι και ελπίζω ότι θα μας τη δώσει τη χαρά οτι ανακάμπτει. Άλλωστε σαν γνήσια λαϊκή ομάδα οφείλει να αγωνιστεί για τον λαό, οφείλει να πάρει τα πάνω της, να σκάσει λίγο το χειλάκι του οπαδού, να του προσφέρει μια ελπίδα πως το αύριο -έστω και στον ποδοσφαιρικό τομέα- θα είναι καλύτερο. Γιατί απ’ αλλού δεν περιμένω…

Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

Θλιβερές συγκρίσεις...

Έβλεπα πριν μέρες στο ΜΕΓΚΑ τα εγκαίνια του χωριού Μάκιστος της Ηλείας που καταστράφηκε από τις πυρκαγιές και που ξαναχτίστηκε με δαπάνες της οικογένειας Βαρδινογιάννη. Στα εγκαίνια παραβρέθηκε η Μαριάνα και ο Γιώργος Βαρδινογιάννης (ο καπετάνιος) και όλοι οι κάτοικοι πανευτυχείς για την αποκατάσταση του χωριού τους. Απλοί άνθρωποι φιλούσαν τα χέρια της κ. Βαρδινογιάννη που ήταν φανερά συγκινημένη. Την ανακήρυξαν ευεργέτη, έστησαν μια προτομή της και ονόμασαν την πλατεία "Βαρδή και Μαριάνας Βαρδινογιάννη"
Όμως, πόση ντροπή αρμόζει στην λεγόμενη Ελληνική Πολιτεία για ότι συμβαίνει στις άλλες καμένες περιοχές, στα άλλα καμένα χωριά, στους άλλους πυροπαθείς που έχασαν τα σπίτια τους εκείνο το καλοκαίρι του ’07;
Η οικογένεια Βαρδινογιάννη, είτε από φιλανθρωπία και πατριωτισμό, είτε από ανάγκη εξασφάλισης υστεροφημίας, έφερε σε πέρας ένα μεγάλο έργο. Οι Ελληνικές κυβερνήσεις τι έκαναν; Κατά δήλωση του παρευρεθέντος στα εγκάινια της Μακίστου κ. Σηφουνάκη, «Αυτή την ώρα (τρία χρόνια μετά δηλαδή) στο υπουργικό συμβούλιο, εγκρίνεται το Ειδικό Πρόγραμμα Ανασυγκρότησης των πυρόπληκτών περιοχών»(!!!).
Πιο ουσιαστικό και αποτελεσματικό ήταν το ενδιαφέρον της Κυπριακής Δημοκρατίας για την Αρτέμιδα.
4.000 κατεστραμμένα σπίτια αντιμετωπίστηκαν με την άμεση καταβολή 3.000 ευρώ και άλλων 10.000 (υπό προϋποθέσεις), και πέραν αυτού ουδέν. Κοντέϊνερς μέχρι και σήμερα.
Είναι να μη σε βρεί το κακό στην Ελλάδα μας.