Αυτό δεν είναι ένα blog που ψάχνει την επισκεψιμότητα. Είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο, ένας τρόπος να ξεφορτώνομαι τους θυμούς μου και να μοιράζομαι τις χαρές μου. Είναι καλύτερο από το να μουρμουρίζω ή να γελάω μόνος μου.
Εδώ όλο και κάποιος ακούει…


Μην ξεχνάτε...

Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Πολιτικοί διαλέξτε...

...τα επίθετα που σας ταιριάζουν. Από ένα μέχρι όλα
Απατεώνες, δοσίλογοι, ψεύτες, διαπλεκόμενοι, ΚΛΕΦΤΕΣ, θρασείς, ιδιοτελείς εαυτούληδες, προδότες, δούλοι, νταβατζήδες, ανίκανοι, ανάξιοι, χοντρόπετσοι, μαλάκες, λαμόγια, καταχραστές, Εφιάλτες, λαοπλάνοι, μαφιόζοι, συνωμότες, πατριδοκάπηλοι, ανθέλληνες, ξενόδουλοι
Όποια και να διαλέξετε, αυτό
είναι που σας πρέπει

Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Περί ΠΑΟΚ

Βέβαια, μεγάλος άνθρωπος, είναι δυνατό μέσα στα τόσα προβλήματα και τις δυσοίωνες προοπτικές που μας πνίγουν ως χώρα και ως πολίτες, να ασχολούμαι με τον ΠΑΟΚ;
Ναι είναι! Χρόνια αρρώστια, αθεράπευτη, επιτρέψτε μου λοιπόν.
Το τι διαβάζω στα blogs και τι ακούω στα ραδιόφωνα δεν λέγεται και δεν μπορώ να τα απαριθμήσω, θα αρκεσθώ μόνο σε λίγα που με βρίσκουν αντίθετο.
Λένε «Είναι αποτυχία η μη κατάκτηση της πρώτης θέσης στα play off»
Λεω. Όχι δεν είναι. Οποιοσδήποτε αγώνας δίνεται τίμια και σωστά δεν είναι αποτυχία ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα. Και οι 4 ομάδες έχουν μια δυναμική, τα συν και πλην τους και όλες αγωνίζονται για την πρωτιά. Από πότε γίναμε τόσο καλύτεροι από τους άλλους ώστε να θεωρηθεί αποτυχία κάθε άλλη θέση; Τι να πει η Ρεάλ, η Μάντσεστερ, η Μπάρτσα ; (σε άλλο επίπεδο βέβαια)
Λένε «η ηττοπάθεια και η αμυντικογενής τακτική του Σάντος δεν επέτρεψε να διαλύσουμε το Αεκάκι»
Λέω. Πότε έγινε η ΑΕΚ Αεκάκι; Έχει την καλύτερη μεσοεπιθετική γραμμή στην Ελλάδα, εξαιρετικό σέντερ μπακ, πολύ καλό τερματοφύλακα και πετυχημένο προπονητή. Τα διοικητικά-οικονομικά προβλήματα δεν την έκαναν Αεκάκι.
Όσον αφορά τον δικό μας προπονητή, αν ο Μουσλι ήταν στοιχειωδώς εκτελεστικός, ο Ίβιτς καλύτερος, ο Βιερίνια ορεξάτος, και ο Γκαρσία ήταν ο γνωστός, η ΑΕΚ δεν θα γλύτωνε και ο Σάντος δεν θα ήταν αυτός που λέτε ότι είναι. Ο ΠΑΟΚ χθες ήταν όσο καλός ήταν και με τον ΟΣΦΠ στο Καραϊσκάκη, απλά οι επιθετικοί του δεν έβαλαν το γκολ ενώ εκεί το έβαλε ο «πως τον λένε»
Λένε διάφορα για την διοίκηση, άτολμη, δεν προστατεύει την ομάδα, τρέχει πίσω από τις εξελίξεις, μέχρι και ευθύνη της καταλόγισαν ότι έστειλε τους τρείς παίκτες που επελέγησαν για την καλύτερη δεκαοκτάδα της superleague στην γιορτή (ενώ δεν θα ‘πρεπε λένε) γιατί φοβήθηκε τυχόν πρόστιμο.
Λέω και τελειώνω. Αυτή η διοίκηση και αυτοί οι άνθρωποι είναι ότι καλύτερο είχαμε στην μετά Παντελάκη εποχή. Προσπαθεί για το καλύτερο με τις όποιες δυνάμεις της δίνει ο κόσμος του ΠΑΟΚ, κατάφερε την αναξιόπιστη ομαδούλα που παρέλαβε να την έχει δυο χρόνια τώρα μέχρι το τέλος διεκδικήτρια.
Εξ άλλου το πώς παίζεται το παιγνίδι στην Ελλάδα είναι γνωστό από την αρχή και οι δυσκολίες πολλές και κατεστημένες, αλλά τις παλεύουμε όλοι, και η διοίκηση, και η ομάδα και ο κόσμος, αν και στον τελευταίο υπάρχουν εξαιρέσεις, λίγες αλλά υπάρχουν.
Την Κυριακή το παιγνίδι δεν είναι ούτε 4-0 ούτε 6-0. Θέλει αγώνα ηρεμία και συμπαράσταση από την αρχή ως το τέλος. Και 1-0 καλό είναι.
Τώρα αν σε ενδεχόμενο άσχημο αποτέλεσμα θέλουν κάποιοι να τα διαλύσουν όλα, εγώ δεν μπορώ να κάνω τίποτα.

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Δεν είμαστε στα καλά μας...

Έναρξη του αγώνα για "να βγεί η χώρα από την κηδεμονία και την επιτήρηση" κήρυξε ο πρωθυπουργός μιλώντας στην συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ.
Ήθελα να 'ξερα ποιός .......την έβαλε...
Την ίδια στιγμή συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ εμπόδιζαν Ισπανούς τουρίστες να επιβιβαστούν στο κρουαζιερόπλοιο που τους έφερε στον Πειραιά και να συνεχίσουν την κρουαζιέρα τους. Αναγκάστηκαν οι άνθρωποι να διανυκτερεύσουν σε ξενοδοχείο και το πρόγραμμα της κρουαζιέρας τροποποιήθηκε. Στην τηλεόραση εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ εξήγησε την ενέργεια λέγοντας οτι "στα 600 μέλη του πληρώματος του καραβιού δεν υπήρχε ούτε ένας Έλληνας".
Δηλαδή κάθε καράβι που πιάνει ελληνικό λιμάνι θα πρέπει απαραίτητα να έχει και Έλληνες στο πλήρωμα; Περίεργα πράγματα.
Είχε δίκιο ο πρώην υπουργός Αλέκος Παπαδόπουλος όταν είπε προχθές οτι έχει διαμορφωθεί μια νοοτροπία "το ένα χέρι υψωμένο σε γροθιά και το άλλο απλωμένο σε επαιτεία"

Πτητικά και καθηστικά επιδόματα

Το ότι οι πολιτικοί είναι ξετσίπωτοι δεν συζητιέται, έχει αποδειχτεί άπειρες φορές επί σειρά ετών, ως εκ τούτου δεν διστάζουν καθόλου και σε τίποτα.
Βάζουν χέρι (καταργώντας την αυτοτελή φορολόγηση) στα πτητικά επιδόματα των χειριστών της πολεμικής αεροπορίας. Με μισθούς 1500-2000 ευρώ κάνουν μια δουλειά απείρως ευκολότερη από των βουλευτών των οποίων οι κώλοι έχουν βγάλει κάλους από το καθησιό, και ξέρετε πόσο επικίνδυνος είναι ο κάλος στο κώλο; Συχνότατα κάνει μεταστάσεις στον εγκέφαλο (αποδεδειγμένο κι αυτό) κι έτσι ο εγκέφαλος δεν μπορεί να κατανοήσει την σπουδαιότητα και επικινδυνότητα της δουλειάς, την κατάρτιση και τη φυσική κατάσταση που απαιτεί ο χειρισμός των μαχητικών αεροσκαφών, των ελικοπτέρων και των πυροσβεστικών. Το πτητικό επίδομα –κάπου 500 με 1000 ευρώ το μήνα- κάνει κάπως δικαιότερες τις αμοιβές, κι έρχονται τώρα και το μειώνουν. Οι τρείς αξιωματικοί που στήνονται πίσω από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, παίρνουν περισσότερα (κουραστική δουλειά).Αλλά ξέχασα δεν φταίτε εσείς, το ΔΝΤ φταίει. Και μπορεί αύριο μεθαύριο να απαιτήσει να κόψουμε τις αναχαιτίσεις πάνω από το Αιγαίο (κοστίζουν και πρέπει να κάνουμε οικονομίες) και ο στόλος να μείνει δεμένος, κι εσείς ξέρετε «δυστυχώς δεν γίνεται αλλιώς»

Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

Συγχαρητήρια (μια όαση χαβαλέ και καζούρας)

Βροχή τα συγχαρητήρια τηλεγραφήματα στην οδό Παπαναστασίου.
Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν
της ισπανικής "Σαραντατέρ", της αγγλικής "Άστον Τίτλο" της γερμανικής "Νεβερκούπεν" και της τουρκικής "Ατιτλοσπόρ"

Ο ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΣ

Για άλλους βέβαια επιτυχημένος αφού βαδίζεις με σταθερά βήματα στον δρόμο που σου χάραξαν. Γρανάζι της συνωμοσίας κι εσύ όπως και οι πριν από 'σένα (ιδιαίτερα ο τελευταίος) ανέλαβες να διεκπεραιώσεις το σχέδιο εις βάρος όχι μόνο των Ελλήνων αλλά και όλων των λαών της Ευρώπης. Η Ελλάδα απλώς λόγω συγκυριών είναι ο δοκιμαστικός σωλήνας του πειράματος.
Παρένθεση απορίας: Τι σχέση έχει η αντιμετώπιση του δημοσιονομικού ελλείμματος, με την μείωση αποδοχών ΚΑΙ στον ιδιωτικό τομέα που απαιτεί το ΔΝΤ;
Συνεχίζουμε
Αν λοιπόν το πείραμα πετύχει εδώ, τότε θα εφαρμοστεί και αλλού. Στόχος είναι η εργατική τάξη και το εισόδημά της, η συμπίεση των αποδοχών και η "ελαστικοποίηση" των ωραρίων, οι περικοπές των συντάξεων και των κοινωνικών παροχών, η υποβάθμιση κάθε δημόσιου τομέα και κάθε συστήματος κοινωνικής φροντίδας, προς όφελος πάντα της ιδιωτικής δραστηριότητας και του ιδιωτικού κεφαλαίου. Είδατε πως αντέδρασε ο (έτσι μαθημένος) λαός των ΗΠΑ στο σχέδιο της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης; Λυσσάξανε γιατί έτσι τους δασκάλεψαν, έτσι μεγάλωσαν, με το «IN GOD WE TRUST» που γράφουν στα δολάρια τους.
Έτσι λοιπόν ξεκίνησε το πρόγραμμα απαξίωσης και αποκρατικοποίησης στην παιδεία, την υγεία, τις μεταφορές και επικοινωνίες, την ενέργεια, τις υποδομές, δημόσια αγαθά που κατά το Σύνταγμα η αρμοδιότητά τους ανήκει στο κράτος και που φτιάχτηκαν με λεφτά, ιδρώτα και αίμα γενεών. Αεροδρόμια και αεροπλάνα, λιμάνια και πλοία (σύντομα και τρένα) ηλεκτρική ενέργεια, καύσιμα, τηλεπικοινωνίες, από νηπιαγωγεία μέχρι πανεπιστήμια, ιατροφαρμακευτική μέριμνα, όλα σταδιακά παραδόθηκαν ή παραδίδονται άλλα ολοσχερώς και άλλα μερικώς (ακόμα) στην αδηφάγο «ιδιωτική πρωτοβουλία». Μέχρι και στις εφορίες λέει θα μπούν ιδιωτικές εταιρείες.
Το πρώτο βήμα ήταν να γίνουν οι ηγέτες μας δικοί μας άνθρωποι, να υπάρξει μια οικειότητα. Έτσι τον «Καραμανλή» διαδέχθηκε «ο Ανδρέας», μετά ο Σημίτης (καλός βέβαια αλλά είχε εκείνο το καθηγητικό απόμακρο), μετά «ο Κώστας» και τώρα «ο Γιώργος». Όλοι, προκειμένου να κάνουν την Ελλάδα «παράδεισο» έβαζαν το χέρι στης δικές μας τσέπες, όλο και πιο βαθειά, μέχρι που ΕΣΥ είπες «ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ», και ησυχάσαμε. Αμ δε!
«πριν αλέκτωρ φωνήσαι» άλλαξες τροπάριο κι άρχισες το «ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ;» Οι αγορές δεν εμπιστευόταν κανέναν και τα δανεικά πια γινόταν όλο και πιο δύσκολα, όλο και πιο ακριβά. Κάποιοι, μεταξύ των οποίων και «Οι Άθλιοι» πρότειναν την έκδοση εθνικού ομολόγου, να ζητήσεις δηλαδή από τους Έλληνες να δανείσουν την Ελλάδα. Ήταν καλή και απλή ιδέα, μ’ ένα επιτόκιο 3,5 άντε 4% θα ήταν συμφέρον και για τους δανειστές και για τους δανειζόμενους. Ας έκανες κι εσύ το δικό σου πείραμα, μπορεί να πετύχαινε. Αλλά ΟΧΙ, τ’ αφεντικά δεν σου επιτρέπουν να δανείζεσαι απ’ όπου κι όπου, αν δανείζεσαι από τους Έλληνες οι τράπεζες τι θα κάνουν;
Εξ άλλου οι λαοί δεν είναι για να δανείζουν, είναι ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ.
Κι έτσι μετά από πιστόλια και καουμποϋλίκια, μας ανακοίνωσες ότι «Δυστυχώς δεν γίνεται αλλιώς, ΔΝΤ!»
Την απάντηση την δίνει η αφίσα.Κι από εκλεγμένος πρωθυπουργός θα γίνεις ανθυποκλητήρας που θα τρέχει από γραφείο σε γραφείο σε Ευρώπες και Αμερικές και θα παραλαμβάνει ραβασάκια και memos να τα μεταφέρει στους υπουργούς του.
Και μια παρατήρηση
Άλλο η ποίηση κι άλλο η ΕΚΠΟΙΗΣΗ.

Σάββατο 24 Απριλίου 2010

Άμα έχεις "μπάρμπα"...

Μού ‘λεγε φίλος που ξέρει πρόσωπα και πράγματα.
-"Περίμενε κανένα εξάμηνο ΠΑΣΟΚ και θα δείς που ο Παπασαραντόπουλος θα επιστρέψει"
-Πώς θα γίνει αυτό;
-"Θα το δείς, ας είναι καλά ο Βαγγέλης..."
Για όσους δεν ξέρουν ο λεγάμενος υπήρξε ιδιοκτήτης του εκδοτικού οίκου «Παρατηρητής» (με συνεταίρο τον γνωστό εδώ Γούμενο) είχε και ραδιοφωνικό σταθμό με το ίδιο όνομα στους 93,1 (τώρα Heart fm), ήταν ο αποκλειστικός εκδότης των συγγραμμάτων του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου και κάποια στιγμή φέσωσε όλη την αγορά και εξαφανίστηκε κάπου στη Βουλγαρία λέγαν.
Διαβάζω σήμερα:
Την παρουσίαση του βιβλίου «Δώδεκα συνεντεύξεις του Λεωνίδα Κύρκου στο ράδιο Παρατηρητής» των εκδόσεων «Επίκεντρο» θα προλογίσει ο εκδότης του Πέτρος Παπασαραντόπουλος και ο υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος.
Πότε πρόλαβε να καθαρίσει, να στήσει νέο εκδοτικό οίκο και ν’ αρχίσει να βγάζει και βιβλία, είναι αξιοθαύμαστο.
Αλλά «άμα έχεις μπάρμπα»…

Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

Προς τον παρεπιδημούντα στο Καστελόριζο.

Κάποιος που θέλει να αγοράσει ή να νοικιάσει ένα διαμέρισμα, ένα κατάστημα, ερευνά, ρωτάει βρε αδελφέ, αν είναι σε καλή κατάσταση, αν έχει υγρασία, φασαρία, ρύπανση, αν τα κοινόχρηστα είναι πολλά.
Εσύ, παρακινούμενος από το DNA της οικογένειας, ήθελες να γίνεις πρωθυπουργός. Δεκτόν. Αν δεν έκανες την έρευνα που λέω παραπάνω τότε είσαι αγαθός (όχι με την έννοια του "καλός"), ευκαιριατζής, επιπόλαιος, αεριτζής, με λίγα λόγια ακατάλληλος και επικίνδυνος.
Παρ’ όλα αυτά -που ισχύουν βέβαια- την έρευνα την έκανες, την κατάσταση την έμαθες αλλά είπαμε είναι κι αυτό το DNA που δεν πολεμιέται το άτιμο. Και τότε πάνω στο «που πας ρε Καραμήτρο», λειτούργησε το άλλο στοιχείο του DNA της οικογένειας (πάντα). Η γαλιφιά, το ψέμα, η εξαπάτηση. Θα τους παραμυθιάσω μωρέ τους μαλάκες κι όταν έρθει η στιγμή της αλήθειας, θα κλάψω μαζί τους θα σκίσω τα ρούχα μου από αγανάκτηση για την εξαπάτησή μου από τους πριν, και θα πω τα γνωστά «μαζί θα πολεμήσουμε» «ένα καλύτερο μέλλον» «το συμφέρον της πατρίδας» και οι χαχόλοι θα τα φάνε. Το ‘χουν κάνει εξ άλλου τόσες φορές.
Βέβαια τα οικονομικά προβλήματα δεν είναι μόνα τους, συνοδεύουν και κάποια εθνικά θέματα που χρονίζουν και ενοχλούν τους «εταίρους» ένθεν και ένθεν του Ατλαντικού –ήδη η αμερικανική κυβέρνηση δήλωσε ότι στηρίζει την απόφασή σου- και πώς να τους πάμε κόντρα αφού μας διευκολύνουν, ξέρεις εσύ.
Η απορία μου όμως έχει να κάνει με τους Καστελοριζιότες. Αυτοί που αν πάθουν κάτι βαρύτερο από συνάχι πρέπει ή να περάσουν απέναντι ή να αφήσουν τη ζωή τους στο έλεος του καιρού, αντί να σε πετάξουν στη θάλασσα μαζί με την κουστωδία και τους παρατρεχάμενους, σε υποδέχθηκαν και σε χειροκρότησαν. Τι σου είναι αυτή η πατροπαράδοτη ελληνική φιλοξενία «κανένας ξένος θα είναι» σκέφτηκαν.
Άντε και χρόνια πολλά
Και πού ‘σαι; Άσε τις περιοδείες που είπες οτι θα κάνεις ανά την Ελλάδα , δεν είναι καιρός για έξοδα…

Στάθης (μετά πολλών επαίνων)

Ο κ. Γεώργιος Ανδρέα Παπανδρέου εξαπάτησε τον ελληνικό λαό.
Ουδείς όταν τον ψήφιζε του έδινε εντολή να πάει τη χώρα στο ΔΝΤ.
Ουδείς όταν τον ψήφιζε του έδινε την εντολή να οδηγήσει τη χώρα χέρι-χέρι με τον Καρατζαφέρη στην κοιλάδα του θανάτου.
Αν εκ των υστέρων διαπίστωσε (πράγμα όχι αληθές, διότι εκ των προτέρων εγνώριζε) ότι άλλο τι καλύτερο εκτός απ' το να οδηγήσει την Ελλάδα στην υποτέλεια δεν δύναται να κάμει, τότε, θα έπρεπε ευθύς αμέσως ή να καταθέσει την εντολή ή να απευθυνθεί στον λαό για το δέον γενέσθαι με δημοψήφισμα.
Ουδέποτε ο δρόμος προς το ΔΝΤ υπήρξε, ούτε και είναι μονόδρομος. Υπάρχουν κι άλλες λύσεις - από την κήρυξη στάσης πληρωμών και την επαναδιαπραγμάτευση των χρεών έως την άμεση συστράτευση των Ελλήνων για τη σωτηρία της πατρίδας (μάλιστα αμέσως), όμως σε μιαν άλλη βάση, όχι αυτήν της σωτηρίας των φοροφυγάδων, των μιζαδόρων, των λαμόγιων και των νταβατζήδων.
Ουδείς ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ (εκτός ίσως από ολίγους πονηρούς, ιδιοτελείς και Δυνατούς) έδωσε στον κ. Παπανδρέου την εντολή να κάνει την Ελλάδα προτεκτοράτο και τον εαυτόν του ένα ανδρείκελο. Ναι, ανδρείκελο. Εναν κατ' όνομα Πρωθυπουργό, κατ' ουσίαν εντολοδόχο των Επικυρίαρχων, τοποτηρητή των Golden Boys και γκαουλάιτερ του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Το ΔΝΤ δεν είναι μονόδρομος, δεν είναι ειμαρμένη, δεν είναι κισμέτ, δεν είναι «μακαρία η οδός», είναι συνέπεια μιας ανικανότητας που όσον υπερασπίζεται τον εαυτό της, με φθηνές προπαγάνδες και θλιβερές σοφιστείες, αγγίζει τα όρια του εγκλήματος.
Διότι, τι άλλο από θλιβερές πασοκιές είναι οι ισχυρισμοί ότι η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει «διαφορετικά» απ' τους άλλους το ΔΝΤ; Τι δηλαδή; θα το αντιμετωπίσουμε από θέση ισχύος; θα του κάνουμε χρηστομάθεια; θα γίνει στα χέρια μας από στρίγγλα το ΔΝΤ αρνάκι;
Εχουν και οι σοφιστείες τα όριά τους.
Και πάντως, καθ' οδόν προς το ΔΝΤ το ΠΑΣΟΚ ήδη παρουσιάζει σημάδια αποσύνθεσης αλλά και αμηχανίας. Στο τέλος θα ζητήσουν ευθύνες από τον λαό, γιατί τους ψήφισε! Οπως η κυρία Χριστοφιλοπούλου (στη ΝΕΤ) όταν δήλωνε «τέτοιος λαός, τέτοια κυβέρνηση»...!
Κι αμέσως μετά, καταλαβαίνοντας την γκάφα της, τα 'κανε, προσπαθώντας να τα διορθώσει, χειρότερα -συνελόντι λέγουσα ότι ο λαός φταίει κι αυτός, διότι αναγκάζει τους πολιτικούς να τον εκμαυλίζουν.
Ομως οι σοφιστείες, ενδεικτικές της δύσκολης θέσης που έχει βρεθεί το ΠΑΣΟΚ, θα άφηναν παγερά αδιάφορη τη χώρα, αν δεν ήταν ακριβώς αυτές που την οδηγούν στις Σκαιές Πύλες.
Μετά το «πιστόλι», το «κουμπί». Εχω σιχαθεί, όπως και πολύς άλλος κόσμος, αυτήν τη ρητορική των προπαγανδιστικών κλισέ: «ο Γιώργος πάτησε το κουμπί»- - που συγκαλύπτουν την αφόρητη ανικανότητά τους να καταστρώσουν κάποια στρατηγική, κάποιον εναλλακτικόν «οδικό χάρτη» εξόδου από την οδό της παράδοσης.
Ο κ. Γεώργιος Ανδρέα Παπανδρέου έχει προδώσει την εντολή που του έδωσε ο λαός. Σε άλλες εποχές θα μιλούσαν πολλοί για προδοσία της ίδιας της χώρας.
Ουδείς τού έδωσε την εντολή να αφήσει απείραχτους τους φοροφυγάδες και να κυνηγάει τους εργαζόμενους, τους μικρομεσαίους κι όλους όσοι παράγουν τον πλούτο της χώρας.
Αν δεν μπορεί, να παραιτηθεί.
Αν πιστεύει ότι πράττει το σωστό, να ζητήσει επικύρωση απ' τον λαό με δημοψήφισμα - καθ' ότι το εν λόγω σωστό μάς το ξεφούρνισε κατόπιν εορτής και εκλογών.
Στις δημοκρατίες δεν υπάρχουν αδιέξοδα, πόσω μάλλον το τείχος των δακρύων του ΔΝΤ. Το αδιέξοδο του κ. Γιώργου Παπανδρέου είναι δικό του κι όχι της δημοκρατίας, ούτε της χώρας, ούτε του λαού...
ΣΤΑΘΗΣ Σ. 20.IV.2010 stathis@enet.gr

Χατζηδάκη επιτεύγματα

Τον θυμάμαι (ξεχνιέται;) να δηλώνει με στόμφο και περίλυπο ύφος πόσα κόστιζε στον Έλληνα φορολογούμενο καθημερινά η Ο.Α. Πόσα νοσοκομεία και σχολεία θα χτίζαμε κάθε μήνα με τα λεφτά του λαού αν απαλλασσόμασταν από την καταραμένη εταιρεία. Για τα λεφτά του λαού που πήγαιναν σ’ αυτόν τον άχρηστο και τους ομοίους του, ούτε κουβέντα. Βλέπετε η σοφία και η διαχειριστική τους ικανότητα μας έφερε να χρωστάμε κοντά 400 δις.
Περσινά ξυνά σταφύλια θα μου πείς και θα ‘χεις μερικώς δίκιο.
Μερικώς, γιατί σήμερα άκουσα τ’ όνομά του στην τηλεόραση. Τι έκανε ο γίγαντας; Διέλυσε την επισκευαστική μονάδα της ΥΠΑ που συντηρούσε πυροσβεστικά (και όχι μόνο) ελικόπτερα τα οποία έκτοτε μένουν καθηλωμένα στο έδαφος. Τεχνικοί υπάρχουν αλλά έχουν απολυθεί και καταφεύγουμε σε ενοικίαση πυροσβεστικών ελικοπτέρων προκειμένου να ανταποκριθούμε στις ανάγκες της θερινής περιόδου. Το project του Χατζηδάκη ήταν να ανατεθεί η συντήρηση σε ιδιωτικές εταιρείες, αλλά δεν πρόκαμε. Βέβαια και οι νυν κυβερνώντες, αντί να περάσουν τάχιστα ένα νομοσχέδιο για την επανασύσταση της μονάδας συντήρησης, αφήνουν το θέμα να σέρνεται.
Αλλά, είπαμε: «Λεφτά υπάρχουν»

Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Για σκέψου το λίγο...

21η Απριλίου χθες, και ήρθε το πρώτο τμήμα αυτών που ανέλαβαν να ανασυγκροτήσουν την Ελλάδα καταργώντας πολλά απ’ αυτά που θεωρούσαμε δεδομένα. Θα φάνε θα πιούνε και θα κοιμηθούνε με τα δικά μας λεφτά και θα διαμορφώσουν τη νέα κατάσταση που θα έχουμε στο εξής.
Τους κάλεσαν αυτοί που ανέλαβαν να σώσουν τη χώρα από την καταστροφή στην οποία την οδήγησαν οι προηγούμενοι οι οποίοι είχαν αναλάβει το ίδιο βαρύ έργο προκειμένου να την σώσουν από τους τωρινούς.
Σ’ αυτή τη φάρσα θεατής, κατανοώ πλήρως τον Καρατζαφέρη που σκέφτεται να κατεβάσει τον Ψινάκη υποψήφιο δήμαρχο για την Αθήνα ή δευτερευόντως για βουλευτή. Αν το κάνει, μέχρι και να μεταδημοτεύσω μπορεί ώστε να του δώσω την ψήφο μου. Τον φαντάζομαι να αντιμετωπίζει τους πολιτικούς του αντιπάλους και αναγαλλιάζω. Στο κάτω κάτω είναι πολύ σοβαρότερος από τους περισσότερους της πολιτικής σκηνής.

Κατάργησα τις διαφημίσεις

Όχι για κανέναν άλλο λόγο (ενδεχόμενα κέρδη κλπ) παρά μόνο για να μην ενοχλώ τους όποιους επισκέπτες έχω.
Σκέφτηκα, λίγο αργά είναι αλήθεια, αρκετά κέρδη έχει η google δεν χρειάζεται να συνεισφέρουν και «οι Άθλιοι»
Προτιμώ να διαφημίζω χωρίς αμοιβή όσα εγώ εκτιμώ
Φυσικά, καμιά μομφή σε όσους έχουν διαφημίσεις

Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Το «ανάκτορο» στο Καραμπουρνάκι

Αλήθεια άρχοντες, αυτό γιατί δεν το πουλάτε; Τι το ‘χετε και κάθεται; Μήπως ξανάρθει βασιλιάς λυτρωτής στην Θεσσαλονίκη καβάλα στ’ άλογο και δεν έχει που να μείνει;

Κάποιοι υπουργοί Μακεδονίας Θράκης (ή Βορείου Ελλάδος παλιότερα) χρησιμοποιούσαν ένα τμήμα του για κατοικία και δινόταν και κάποιες δεξιώσεις στα εγκαίνια της ΔΕΘ και κάτι τέτοια. Α! και μια έκθεση πινάκων του Καραβάτζιο έγινε εκεί πριν χρόνια.

Τώρα; Κάθεται και ρημάζει αναξιοποίητο, ξοδεύονται και χρήματα για την 24ωρη φύλαξή του (η φωτογράφηση έγινε μέσα από αυτοκίνητο γι αυτό δεν είναι λεπτομερής) κήπος χορταριασμένος, σοβάδες πεσμένοι, στοράκια ξεχαρβαλωμένα…
Ή αξιοποιείστε το με κάποιες χρήσεις, ή πουλήστε το. Τέτοιο σπίτι σε τέτοια προνομιούχο περιοχή δεν υπάρχει στην Ελλάδα. (κλικ στις φωτό για μεγέθυνση)
Ήταν μια συνεισφορά των «Αθλίων» στο ταμείο του Πετσάλνικου.

Τρίτη 20 Απριλίου 2010

Για όσους κάνουν ανακύκλωση

Είχα αναφερθεί και παλιότερα, επανέρχομαι όμως με φωτογραφία.
Μην παιδεύεστε μαζεύοντας τα ανακυκλώσιμα υλικά σε χωριστές σακκούλες και τοποθετώντας τα στους αντίστοιχους κάδους.
Όλα τα προς ανακύκλωση υλικά αδειάζονται στο ίδιο όχημα.
Γυαλί, χαρτί, αλουμίνιο, πλαστικό.
Άραγε γιατί μας ζητάνε να τα τοποθετούμε χωριστά στους ανάλογους κάδους που γράφουν κι όλας «μόνο γυαλί» κλπ;
Για να δείξουν τάχα οργάνωση;

Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

Νέα πρόκληση κατά του ΠΑΟΚ

Κλήθηκε σε απολογία από την ΕΠΟ ο ποδοσφαιριστής Πάμπλο Γκαρσία για δηλώσεις που έκανε προ μηνός (μετά τον αγώνα με την ΑΕΚ) για την διαιτησία του αγώνα Άρης-ΠΑΟΚ αλλά και γενικότερα.
Ποιοι "πολέμιοι της βίας" θυμήθηκαν τις δηλώσεις του πριν την έναρξη των play off; Πως μπορούν να πείσουν ότι δεν υπάρχει σκοπιμότητα;

Κυριακή 18 Απριλίου 2010

Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ Ολυμπιακός

Η Α.Μ.Κ. της ΠΑΕ Ολυμπιακός, έκλεισε με επιτυχία αφού καλύφθηκε σχεδόν εξ ολοκλήρου από τον Σ. Κόκκαλη. Λέω σχεδόν, γιατί σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση (βρίσκεται και στο σάιτ του Ολυμπιακού) στην αύξηση πήρε μέρος και η κυρία Μαρμαρά καταθέτοντας το ποσό των 994.580 ευρώ γινόμενη έτσι μέτοχος της ΠΑΕ σε ποσοστό 1%.
Πρόκειται για την κυρία Σταματίνα Μαρμαρά σύζυγο του στενού συνεργάτη του Σωκράτη Κόκκαλη Γ.Σαλονίκη, και το όνομα της οποίας φιγουράρει στη λίστα που κατέθεσε με επερώτηση στη Βουλή η βουλευτής κ. Κανέλλη, με διάφορους νικητές του «πάμε στοίχημα» οι οποίοι εμφανίζονται να έχουν κερδίσει τεράστια ποσά. Η συγκεκριμένη κυρία φέρεται (με βεβαιώσεις του ΟΠΑΠ) να έχει κερδίσει στο στοίχημα μέσα σε δύο χρόνια 11.000.000 ευρώ.
Υποστηρίζουν διάφοροι και η επερώτηση της Κανέλλη υπονοεί το ύποπτο του πράγματος (αλλιώς δεν θα την υπέβαλε), ότι κάτι τρέχει με το λογισμικό του ΟΠΑΠ και την Ιντραλότ που το εγκατέστησε, ότι δηλαδή κάποιοι έχουν τη δυνατότητα να στοιχηματίζουν μετά τη λήξη των αγώνων.
Εγώ λέω ότι όλα αυτά είναι τερατώδη ψέματα, προϊόντα αρρωστημένης φαντασίας και προσπάθειες σπίλωσης τιμίων προσώπων.
Αν όμως ήμουν εισαγγελέας, θα ένοιωθα την υποχρέωση να διερευνήσω την υπόθεση, τις καταγγελίες ή ακόμα και τις φήμες, όχι για τίποτε άλλο αλλά για να μη μπορεί ο καθένας να λέει το μακρύ και το κοντό του.
Αλλά δεν είμαι…

Η χθεσινή "Αυριανή"

Με την «Αυριανή» δεν έχω καμιά σχέση, ποτέ δεν την αγόρασα, ποτέ δεν την ξεφύλλισα καν. Όμως το χθεσινό της πρωτοσέλιδο τράβηξε το βλέμμα μου και οφείλω να πω ότι με εκφράζει
κάντε ένα κλικ για καλύτερη ανάγνωση
Το μέλλον της χώρας είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να το αφήσουμε ΜΟΝΟ στους πολιτικούς...

Σάββατο 17 Απριλίου 2010

Τι έγινε η Δανία;;;

Η Δανία του νότου βέβαια, αυτή που μας έταξε προεκλογικά η τρίτη συνέχεια της οικογένειας των λαοπλάνων।
Την απορία την εκφράζει μια χαρά ο Ρήγας στο http://rigasili.blogspot.com/
Και τη φωτογραφία από εκεί την ξεσήκωσα।
Περάστε μια βόλτα από εκεί για ....περισσότερα!

Αρχαιολογικό μουσείο Νέας Πέλλας.

Πάτε μια βόλτα, είναι καινούριο, κοντά στη Θεσσαλονίκη, εξαιρετικό, με καταπληκτικά εκθέματα από τη ζωή στην πρωτεύουσα του Μακεδονικού βασιλείου, νομίσματα χρυσά και ασημένια, εξαιρετικά ψηφιδωτά, σκεύη, τάφοι και κτερίσματα, κοσμήματα, εργαλεία…
Μην παραλείψετε, μπαίνοντας δεξιά να παρακολουθείστε εξάλεπτο βίντεο που θα σας ενημερώσει πλήρως για την ιστορία της πόλης.
Α! η είσοδος είναι ελεύθερη τις Κυριακές, ώρες 08.30-15.00
Αξίζει!

Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

Αληταράδες…

Η σύμπραξή σας στην κατάντια της χώρας είναι δεδομένη. Εκείνο που δεν έχει αποδειχθεί ακόμα, είναι η σκόπιμη και συνωμοτική συμπεριφορά σας στη διαχείριση του δημόσιου πλούτου, των δημοσίων εσόδων και εξόδων. Για μένα είναι βέβαιο ότι συνειδητά διαλέξατε την οδό του «δε γαμείς…».
Εμείς και οι δικοί μας να περνάμε καλά κι όταν έρθει η ώρα της κρίσης, θα παραδώσουμε τη χώρα και τους ιθαγενείς της στους ξένους να σβύσουν τη φωτιά που εμείς ανάψαμε αλλά άλλους καίει.
Ανεπάγγελτοι στην πλειοψηφία σας (πόσοι από εσάς έχετε κολλήσει ένσημα από τίμια εργασία; Πού και πότε εργάστηκαν οι Κωστακογιωργάκηδες και τα τσιράκια τους;), βολεμένοι «κληρονομικώ δικαίω» ή αναρριχηθέντες «έρποντας, γλείφοντας και με τα κέρατά σας» διαμορφώσατε μια κοινωνία, έναν λαό «κατ’ εικόνα και ομοίωση» που στέλνει στη Βουλή και στα κυβερνητικά πόστα τους ομοίους του. Συνένοχοι λοιπόν, έκπληκτοι και τρεμάμενοι μπροστά στις συνέπειες της αλητείας των εκλεκτών μας, αναμένουμε τις ποινές. Ποινές όμως που θα καταλογιστούν μόνο στους συνενόχους, ενώ οι ένοχοι θα επιχαίρονται για τις νέες επιτυχίες που συνεπάγονται τη διατήρηση των κεκτημένων τους. Σύνταξη μετά από δύο τετραετίες κωλοβαρέματος για τους βουλευτές, σαράντα χρόνια για τους άλλους. Επιδότηση ετών για τους μη επανεκλεγόμενους, εξάμηνο ταμείο ανεργίας για τους απολυμένους. Ληστρική επιδρομή σε μισθούς και συντάξεις, και έξτρα αμοιβές για συμμετοχή σε επιτροπές της Βουλής λες και αυτό είναι πάρεργο. Δουλειά σας είναι ρε καθάρματα οι επιτροπές, γιατί πρέπει να πληρώνεστε επί πλέον; Και βγαίνει και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας (ας μη μιλήσω…) και ανακοινώνει ότι ο κήπος του προεδρικού μεγάρου θα είναι τις Κυριακές ανοικτός για το κοινό! (πόσο μειωτικός είναι ο όρος «κοινό»)
Οι δρόμοι γεμάτοι από ανέργους, απολυμένους, διαμαρτυρόμενους και αθρόοι διορισμοί «ημετέρων» στην Βουλή. Τα κλεμμένα λεφτά των συνταξιούχων θα αναπληρωθούν από ένα καινούριο ΛΑΦΚΑ παρ’ όλο που το προηγούμενο είχε κριθεί αντισυνταγματικό και παράνομο. Κι εσύ τωρινέ πρωταγωνιστή του θλιβερού θιάσου που δήλωνες ότι κινδυνεύει η εθνική ανεξαρτησία και η εδαφική ακεραιότητα της χώρας, τώρα ξεδιάντροπα παραδίδεις και τα δύο σε ξένους αφέντες.
Δούλοι από γεννησιμιού σας, μεγαλωμένοι και εκπαιδευμένοι σαν τέτοιοι.
Πόσοι λάθος άνθρωποι πεθαίνουν κάθε μέρα…

Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

Έφυγε...

Για όσους το έχουν ξεχάσει, η χώρα μας έχει αναλάβει την τέλεση των Μεσογειακών αγώνων του 2013 στον Βόλο και την Λάρισα.
Για να το «καταφέρει» αυτό χρειάστηκε να επιστρατευτεί η πατροπαράδοτη γαλαντομία, προσόν που προφανώς δεν διέθετε επαρκώς ούτε η Τουρκία, ούτε η Κροατία που επίσης ήταν υποψήφιες.
Η τότε κυβέρνηση λοιπόν άνοιξε τα απύθμενα θησαυροφυλάκια του κράτους και άρχισε να σκορπάει χρήμα με μορφή υποσχέσεων.
Έτσι, εν έτει 2007 η επιτροπή διεκδίκησης με επικεφαλής τον Ισίδωρο Κούβελο, που βέβαια είχε την έγκριση της κυβέρνησης, κατέθεσε φάκελο με τον οποίο αναλάμβανε:
-Το κόστος μετακίνησης όλων των αποστολών (αθλητές προπονητές παράγοντες εξοπλισμός και άλογα) από και προς Θεσσαλία!
-Να διαθέσει στη Διεθνή Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων το 10% των εσόδων από χορηγίες (5-7 εκατομ.)!!
-Να διοργανώνει δωρεάν κάθε χρόνο (2008-2013) προπονητικά καμπ για 200 αθλητές και σεμινάρια για 50 στην αρχαία Ολυμπία!!!
-Να παραχωρήσει 2 σπίτια του Μεσογειακού χωριού σε κάθε χώρα που θα συμμετείχε για να διατεθούν στους καλύτερους αθλητές τους!!!!
-Να παραχωρήσει δωρεάν τηλεοπτικό σήμα μέσω της ΕΡΤ (παραγωγή επιπέδου 2004) σε όσες χώρες θα συμμετείχαν!!!!!
Μετά από τέτοια απλοχεριά κατατροπώσαμε τους αντιπάλους και πήραμε τους αγώνες.
Η Ν.Δ. που δεν είχε συμμετάσχει αρκούντως ούτε στο φαγοπότι της Ολυμπιάδας, ούτε στο μοίρασμα των μερίδων, σκέφτηκε να στήσει ένα άλλο μικρότερης βέβαια εμβέλειας αλλά πάντως αρκετά ικανοποιητικό έτσι ώστε να ταΐσει κι αυτή τα ακόρεστα αρπακτικά.
Ήρθε όμως η στιγμή της αλήθειας και τώρα η κυβέρνηση αντί να δηλώσει αδυναμία τέλεσης των αγώνων εν μέσω κρίσης, απλά περικόπτει τον προϋπολογισμό τους κατά 50%। Κάτι είναι κι αυτό αν και μέχρι στιγμής έχει ξοδευτεί κάτι παραπάνω από 1 εκατομμύριο όχι για κάτι ουσιαστικό, αλλά για τα πάνε έλα αθλητικών προσωπικοτήτων και τη φιλοξενία τους.

Τρίτη 13 Απριλίου 2010

Αν έρθεις στην Θεσσαλονίκη και ψάχνεις…

…ας πούμε, πως θα πας στη Νομαρχία, ή στο αεροδρόμιο, ή στον Φοίνικα, καλύτερα ρώτα κάποιον γιατί τις κατευθυντήριες πινακίδες δεν θα τις δείς.
Το δέντρο ήταν εκεί όταν ο ΒΛΑΞ τις τοποθέτησε, και παρ’ όλο που πέρασαν δυό χρόνια οι "αρμόδιοι" φροντίζουν να παραμένουν αθέατες!
Τον χειμώνα που πέφτουν τα φύλλα κάτι φαίνεται, αλλά ο ΒΛΑΞ είναι ΒΛΑΞ χειμώνα καλοκαίρι.

Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

Σαν σήμερα 12 Απριλίου 1926 (ΠΑΟΚ)

Ιδρύεται από μια παρέα προσφύγων από την Πόλη ο
Πανθεσσαλονίκειος Αθλητικός Ομιλος Κωνσταντινουπολιτών.
Το καταστατικό του θα εγκριθεί λίγες μέρες αργότερα (26/4) και το πρώτο του έμβλημα ήταν ένα τετράφυλλο τριφύλλι (κι ένα πέταλο), που σύντομα θε έδινε τη θέση του στον δικέφαλο αετό.

η πρώτη σφραγίδα

Το πρώτο Δ.Σ. αποτελούσαν οι
Πρόεδρος: Τ. Τριανταφυλλίδης,
Α' αντιπρόεδρος: Π. Καλπακτσόγλου,
Β' αντιπρόεδρος: Αθ. Αθανασιάδης,
Γενικός γραμματέας: Κ. Κρητικός,
Ειδικός Γραμματέας, Μ. Τσούλκας,
Ταμίας: Θ. Ιωακειμόπουλος,
Έφορος ποδοσφαίρου: Α. Αγγελόπουλος,
Σύμβουλοι: Μ. Κωνσταντινίδης και
Σ. Τριανταφυλλίδης.

το πρώτο Δ.Σ.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΔΙΚΕΦΑΛΕ!

Σάββατο 10 Απριλίου 2010

10 ΑΠΡΙΛΙΟΥστην Ελλάδα

1821
Επαναστατούν και τα Ψαρά με επί κεφαλής τον πλοίαρχο Τσούτα, και τον έφορο των Ψαρών και αρχηγό του στόλου, Νικολή Αποστόλη.

Απαγχονίζεται στο Πατριαρχείο,ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως Γρηγόριος ο Ε΄. Μαζί του οι Τούρκοι απαγχονίζουν 3 ακόμη αρχιερείς και ενώ ο όχλος προβαίνει σε αγριότητες στη Κωνσταντινούπολη, τη Σμύρνη, την Αδριανούπολη κ.α.
1826 ΕΞΟΔΟΣ ΤΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ Αποκλεισμένοι από παντού οι Μεσολογγίτες, χωρίς καθόλου τρόφιμα (έτρωγαν γάτες σκυλιά και ποντίκια), κάτω από συνεχή βομβαρδισμό που έφτανε και τις 2।000 βόμβες το εικοσιτετράωρο, αποφάσισαν την Έξοδο। Χωρίστηκαν σε 3 σώματα, υπό τους Νότη Μπότσαρη, Δημήτρη Μακρή και Κίτσο Τζαβέλα. Στη μέση του τριγώνου που σχημάτιζαν τα σώματα αυτά ήταν τα γυναικόπαιδα. Τη νύχτα της 10ης προς 11η Απριλίου, ΄έγινε η Έξοδος. ΟΚαραϊσκάκης, που είχε αναλάβει να επιτεθεί στους Τούρκους από πίσω, δεν το κατόρθωσε, ενώ ο Ιμπραήμ και ο Κιουταχής είχαν πληροφορηθεί το σχέδιο από έναν Βούλγαρο. Έτσι όταν άρχισε η έξοδος με επί κεφαλής τον Μεσολογγίτη Αθανάσιο Ραζικώτσικα, οι Τουρκοαιγύπτιοι τους περίμεναν. Ακούστηκε μια φωνή “πίσω” δημιουργήθηκε σύγχυση, άλλοι προχωρούσαν, άλλοι γύριζαν πίσω. Μπότσαρης, Μακρής, Τζαβέλλας, Φωτομάρας με 1300 μαχητές και 100 γυναικόπαιδα διέφυγαν. Όσοι γύρισαν πίσω, δέχτηκαν τη μανία των Τούρκων. Ήταν Κυριακή των Βαΐων και οι νεκροί υπολογίζονται σε 5.000 και οι αιχμάλωτοι σε 1.000. Η Έξοδος είχε μεγάλο αντίκτυπο στην Ευρώπη και τεράστια συμβολή στην εξέλιξη του Αγώνα.

Στην τύχη...

Εγώ λοιπόν λέω να τ' αφήσουμε όλα στην τύχη! Μπορεί να βγεί κάτι καλό...
Όπως αυτό το όμορφο φυτό που στην τύχη φύτρωσε στα τσιμέντα του απέναντι μπαλκονιού και επιμένει να ανθίζει κάθε Άνοιξη!
Αντίθετα ο προγραμματισμός, μπορεί να μας οδηγήσει να βάλουμε τα στυλιάρια στήριξης αλλά να ξεχάσουμε να φυτέψουμε τα δέντρα!

Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

Άμα άρχισαν να κλείνουν και περίπτερα...

...πράγματι δεν πάμε καλά και όχι κανένα συνοικιακό, στην Βενιζέλου είναι...

Πέμπτη 8 Απριλίου 2010

Οικονομικές απορίες μου

Βλέπω το χρηματιστήριο να πέφτει κάθε μέρα. Οι μετοχές έχουν χάσει πάνω από 30% από την αρχή της κρίσης και συνεχίζουν τον κατήφορο।
Μέσα στον καταιγισμό των «προβλέψεων» (αν θέλετε βγάλτε τα εισαγωγικά) περί επικείμενης πτώχευσης της χώρας αν όχι φέτος, λένε του χρόνου, κατανοώ απολύτως όσους πουλάνε για να γλυτώσουν όσα μπορούν, πριν οι μετοχές τους γίνουν «χαρτιά για ταπετσαρία»
Όμως
Για να πουλήσεις πρέπει να υπάρχει και αγοραστής. Ποιοι είναι αυτοί που αγοράζουν και πώς είναι σίγουροι (το ρίσκο έχει και κάποια όρια) ότι η μετοχή της Εθνικής, για παράδειγμα, δεν θα γίνει κουρελόχαρτο όταν και αν η τράπεζα βαρέσει κανόνι μέσα σε γενικές ομοβροντίες;
Όσα λεφτά και να ‘χει κάποιος, δεν τα παίζει κορώνα γράμματα. Οι ξένοι δεν δανείζουν την Ελλάδα, είναι δυνατό να αγοράζουν μετοχές μιας επισφαλούς ελληνικής τράπεζας; Οι δικοί μας έγινε γνωστό ότι έβγαλαν έξω γύρω στα 10 δις επειδή φοβούνται. Ποιος αγοράζει τελικά;
Μήπως…
Πάσα εξήγηση καλοδεχούμενη.

8 ΑΠΡΙΛΙΟΥ στην Ελλάδα

1798
Γεννιέται στη Ζάκυνθο ο Διονύσιος Σολωμός, ο άνθρωπος που θα γράψει το «Ύμνος εις την Ελευθερίαν». Ο Εθνικός μας ποιητής ήταν γιος του κόμητος Νικολάου Σολωμού και της Αγγελικής Νίκλη.
«Όπου σας σύρει το κακό, αδελφοί, μνημονεύετε Διονύσιο Σολωμό» γράφει ο Οδυσσέας Ελύτης.
1821
Δήλωση του Μέτερνιχ για την Ελληνική Επανάσταση. «Εκεί κάτω, πέρα από τα ανατολικά σύνορά μας, τριακόσιες χιλιάδες άτομα θα κρεμαστούν, θα στραγγαλιστούν, θα παλουκωθούν. Αυτό είναι ένα γεγονός χωρίς καμιά σημασία».
1827
Η Εθνοσυνέλευση της Τροιζήνας που εξέλεξε τον Καποδίστρια Κυβερνήτη της Ελλάδας για 7 έτη, με το ΙΒ΄ ψήφισμά της τον εξουσιοδοτεί να διαπραγματευτεί (πρίν ακόμη αφιχθεί στην Ελλάδα) δάνειο «5.000.000 διστήλων ταλίρων πραγματικών» με υποθήκη της εθνικής γης της Ελλάδας. Το δάνειο αυτό είναι το τρίτο στη σειρά κατά τη διάρκεια του Αγώνα.
1941
Οι γερμανικές δυνάμεις μπαίνουν στο ελληνικό έδαφος από τα ελληνοσερβικά σύνορα μεταξύ Δοϊράνης και Αξιού, όπου δεν υπάρχει οργανωμένη άμυνα.
1963
Αρχίζουν επίσημες συνομιλίες για την εισδοχή της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα άνθρακα και χάλυβα (πρόδρομο της ΕΟΚ και της ΕΕ)

Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

Χατ τρικ

Επειδή πολύ με εκνευρίζουν οι "ειδικοί" που όταν ένας παίκτης βάζει τρία γκολ λένε οτι έκανε "χατ τρικ", ας μου πουν χθες ο Μέσι τι έκανε; Μήπως "χατ τεταρτίκ";
Με την ευκαιρία, "χατ τρικ" λέγονται τα διάφορα κόλπα που κάνουν οι ταχυδακτυλουργοί με το καπέλο (κουνέλια, περιστέρια...)

Ασπιρίνη

Ζήτησα ένα κουτάκι ασπιρίνες στο φαρμακείο και μου είπαν ότι υπάρχει έλλειψη. Γιατί;
Γιατί στην Ελλάδα λέει, είναι πολύ φτηνή και στη Γερμανία ακριβή(!!!)
Έτσι η Bayer Hellas που την παράγει εδώ, προτιμάει να κάνει εξαγωγές στη Γερμανία. Το ίδιο μου είπαν και στο επόμενο φαρμακείο.
Βρήκα στο ψιλικατζίδικο της γειτονιάς μου δυο κουτάκια.
Αν ενδιαφέρεστε, φροντίστε…

KΑΤΑΓΓΕΛΙΑ - ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ

Το κάπνισμα έχει απαγορευτεί σε δημόσιους κλειστούς χώρους από 1/7/2009.
Στη φωτογραφία που τραβήχτηκε σε γνωστό μπουζουκτσίδικο φαίνεται οτι ο κόσμος καπνίζει ελεύθερα!
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΤΣΙΓΑΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΓΕΜΑΤΟ ΤΑΣΑΚΙ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ!


......ΤΟ ΤΑΣΑΚΙ, ΛΕΜΕ !!!
Μ' ένα "κλικ" ίσως φανεί καλύτερα

Τρίτη 6 Απριλίου 2010

Έξοδα παράστασης (εξωφρενικό)

Πέρασε και το Πάσχα και ξανά στα "καθ' ημάς"
Διάβασα στο «Εθνος» του Σαββατοκύριακου*
«…στα έξοδα παράστασης υπάγονται γενικώς τα έξοδα –δικαιολογημένα είναι η αλήθεια- που αναγκάζεται να κάνει ο δικαιούχος λόγω της θέσης του. Από ρούχα, μέχρι γεύματα που θα παραθέσει…»
«…έξοδα παράστασης δικαιούνται και οι τέως Πρόεδροι της Δημοκρατίας στους οποίους συνολικά κατανέμεται κάθε χρόνο το ποσό των 246.400 ευρώ (μετά την πρόσφατη περικοπή των επιδομάτων κατά 12%)»
Έξοχα!
Δύο είναι οι εν ζωή πρώην Πρόεδροι, οι κ.κ. Στεφανόπουλος και Σαρτζετάκης, τουτέστιν έκαστος λαμβάνει 123.200 ευρώ το χρόνο για έξοδα παράστασης πέρα από τη σύνταξή του. (πόσα Armani και πόσες δεξιώσεις κάθε μήνα!!!)
*Αν δεν πρόκειται για τυπογραφικό λάθος τότε κάποιοι είναι για δέσιμο.
Το σχετικό άρθρο έχει υπογραφή Γ.Μπαλ.

Δευτέρα 5 Απριλίου 2010

Μεταπασχαλινές εξυπνάδες

Φοβερές απορίες

Ποιος και πότε ενημέρωσε τον Ταρζάν ότι τον λένε έτσι;
Μπορεί κάποιος να αποφασίσει οριστικά ότι είναι αναποφάσιστος;
Θα είχε διαφορά αν αντί να τραβάει κανείς ένα ζόρι, το έσπρωχνε;
Όταν κάποιος με μανία καταδιώξεως, καταδιώκεται πραγματικά, λέμε ότι θεραπεύτηκε;
Υπάρχει λογική απάντηση στην ερώτηση "Γύρισες";
Τι σημαίνει κάθομαι όρθιος;
Γιατί τις λέμε ατομικές βόμβες αφού σκοτώνουν πολλούς;
Γιατί λέγονται πολύ-θρόνες αφού κάθεται μόνο ένας;
Σε τι τεστ επιδεξιότητας υποβάλλεται ο κώλος ώστε να αποκτήσει τελικά δικαίωμα στο μεταξωτό βρακί;
Υπάρχει επιστημονική εξήγηση γιατί το παρδαλό κατσίκι έχει μεγαλύτερη αίσθηση του χιούμορ από τα υπόλοιπα μονόχρωμα;
Γιατί όταν οι τράπεζες στέλνουν "τελευταία ειδοποίηση" για μια δόση, στη συνέχεια αθετούν την υπόσχεσή τους και ξανασχολούνται μαζί μας ;
Η τσαπα-τσούλα, είναι αγρότισσα ελευθέρων ηθών;
Αυτός που βρίσκεται παγιδευμένος ανάμεσα στο "γκρεμό" και στο "ρέμα", έφτασε εκεί κολυμπώντας ή σκαρφαλώνοντας;
Γιατί οι αριθμοί στο κομπιουτεράκι είναι τοποθετημένοι ανάποδα σε σχέση με τους αριθμούς στα τηλέφωνα;
Οι επιγραφές που λένε πως "επιτρέπουν την είσοδο μόνο σε σκυλιά που οδηγούν τυφλούς", περιμένουν να διαβαστούν από τα σκυλιά ή από τους τυφλούς;
Στην ερώτηση "θέλετε να γίνετε δωρητής οργάνων;" η απάντηση "πάρτε τ' αρχ..... μου", θεωρείται θετική ή αρνητική;

Σάββατο 3 Απριλίου 2010

Μαζί με τις ευχές του ΠΑΟΚ

και οι δικές μου
καλή ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

3 ΑΠΡΙΛΙΟΥ στην Ελλάδα

1770
Γεννιέται ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης στο Ραμαβούνι της Μεσσηνίας.

1821
Επαναστατούν οι Σπέτσες και οπλίζουν 53 πλοία. Η Μπουμπουλίνα με δικά της έξοδα, εξοπλίζει μικρό στολίσκο και αποκλείει το Ναύπλιο, συμμετέχοντας η ίδια στην επιχείρηση.
Η επαναστατική σημαία των Σπετσών είναι κυανή με ερυθρή ταινία ολόγυρα. Στη μέση σταυρός πάνω σε ανεστραμμένη ημισέληνο, σύμβολο κατάλυσης του Ισλάμ. Δεξιά του σταυρού λόγχη και αριστερά φίδι τυλιγμένο σε άγκυρα και γύπας που ραμφίζει τη γλώσσα του φιδιού. Πάνω στη σημαία είναι γραμμένη η φράση «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Η ΘΑΝΑΤΟΣ».
1827
Η Εθνοσυνέλευση της Τροιζήνας με το ΣΤ΄ ψήφισμά της, αποφασίζει να ονομάσει τον κόμητα Ιωάννη Καποδίστρια, Κυβερνήτη της Ελλάδας για 7 έτη.