Αυτό δεν είναι ένα blog που ψάχνει την επισκεψιμότητα. Είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο, ένας τρόπος να ξεφορτώνομαι τους θυμούς μου και να μοιράζομαι τις χαρές μου. Είναι καλύτερο από το να μουρμουρίζω ή να γελάω μόνος μου.
Εδώ όλο και κάποιος ακούει…


Μην ξεχνάτε...

Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010

Απαντήσεις...

Απόσπασμα από τις δηλώσεις του κ. Σάντος μετά τον αγώνα στην Ξάνθη
..."Δεν θέλουμε να δώσουμε απαντήσεις σε κανέναν. Είμαστε υπόλογοι μόνο στον εαυτό μας. Αυτή είναι η νοοτροπία μας. Παίζουμε για τον σύλλογο. ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΟΚ"

Αυτά είπε ο προπονητής μας, εγώ όμως που δεν είμαι τόσο σοβαρός, θα πω κάτι άλλο.

Τι κατάλαβες τώρα Πανόπουλε; Και τριάρα έφαγες (και λίγα ήταν), και εχθρούς δημιούργησες, και λεφτά έχασες όχι μόνο από τα εισητήρια που δεν έδωσες, γιατί όλο και κάποιο "Σκούντα" λιγότερο θα πουλήσεις! Χώρια την ξεφτίλα του σχεδιασμού και των μέτρων. Εκείνοι που έστησαν πάρτι στην κερκίδα, οφθαλμαπάτη ήταν;
Τώρα ξαναγράψε στην ιστοσελίδα σας "Παοκ". Δυστυχώς έπαιξες με τον ΠΑΟΚ

Άντε γειά!

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

Σκόντα Ξάνθη Π.Α.Ε.

Στην επίσημη ιστοσελίδα της http://www.skodaxanthifc.gr/index.php η παραπάνω εταιρία τού μεγαλοπαράγοντα Πανόπουλου κάνει επίδειξη ΑΜΟΡΦΩΣΙΑΣ.
Νομίζοντας οτι έτσι μειώνει τον προσεχή αντίπαλό της, τον αναφέρει Παοκ όπως κάνουν και οι συμπαθείς συμπολίτες.
Γνωρίζουν βέβαια οτι τα αρκτικόλεξα γράφονται με κεφαλαία γράμματα, και εν γνώσει τους δυναμιτίζουν ακόμα περισσότερο το κλίμα δείχνοντας νοοτροπία ομάδας χωριού.
Μπράβο λεβέντες!

Μην απλώσετε χέρι απατεώνες…

Συνέχεια μας βομβαρδίζετε με όλα τα μέσα που έχετε στη διάθεσή σας, τα κάθε μορφής και ειδικότητας τσιράκια, τα δεκανίκια της κάθε εξουσίας, τους δια(παρα)μορφωτές της κοινής γνώμης, ότι επίκεινται μέτρα σκληρά, νύχτες Αγίου Βαρθολομαίου σε βάρος μας κι ότι εσείς δίνετε αγώνα σκληρό προκειμένου να τα κάνετε ηπιότερα.
Παγώματα μισθών και συντάξεων, κόψιμο 14ου μισθού και ίσως και 13ου και άλλα διάφορα διαρρέουν από δω κι από κεί προκειμένου να δοκιμασθούν οι αντιδράσεις και να προλειανθεί το έδαφος. Παράλληλα κάτι σφυγμομετρήσεις παρουσιάζουν μεγάλη αποδοχή των ήδη ληφθέντων μέτρων σε βαθμό σχεδόν ικανοποίησης(!!!).
Για πάγωμα τιμών ούτε κουβέντα. Σήμερα πήρε η συμβία κατεψυγμένο αρακά από τη λαϊκή με 1,20 ενώ την προηγούμενη βδομάδα είχε 1,10. Στην ερώτηση «γιατί;» πήρε την απάντηση «στον αρακά κόλλησες μαντάμ; Όλα ανεβαίνουν»
Στο «δια ταύτα» όμως. Σε ετήσιες αποδοχές (σύνταξη) 23.544,48 ευρώ, και χωρίς εισόδημα από άλλες πηγές, πλήρωσα φόρο 3.117,01 (13%).
Βγαίνει κι ένας υφυπουργός και λέει πως αν δεν ληφθούν μέτρα, το ΙΚΑ δεν θα έχει να πληρώσει συντάξεις μετά τον Ιούνιο. Και ποιος έφαγε τα λεφτά του ΙΚΑ; Εγώ; Εγώ κι ο εργοδότης μου πληρώναμε επί δεκαετίες, εσείς όμως μια με τα μηδενικά επιτόκια στις καταθέσεις των ταμείων, μια με το χρηματιστήριο, την άλλη με τα δο(γα)μημένα ομόλογα, τις χαριστικές ρυθμίσεις στους μεγαλοοφειλέτες και την διαπιστωμένη πια ανικανότητα διαχείρισης, «ανακαλύπτετε» πολύ αργά ένα χάος που επί χρόνια συντηρούσατε.
Δεν μπορεί «σοβαροί άνθρωποι» (λέμε τώρα) να νομίζετε ότι θα κερδίσετε κάτι κόβοντας τον 14ο. Το δώρο του Πάσχα και των Χριστουγέννων κινούν κατά ένα μεγάλο ποσοστό την αγορά. Κόβοντάς τα ή έστω μειώνοντάς τα, θα μειώσετε κι άλλο τον τζίρο, θα πέσουν τα έσοδα από φπα, εγώ θα πληρώσω λιγότερο φόρο και σ’ εσάς θα μείνει η ρετσινιά της λαθροχειρίας και της συνέχισης της αφαίμαξης των λαϊκών εισοδημάτων. Πάρ’ τε πρώτα από εκεί που πρέπει, βάλ’ τε και κανένα λαμόγιο στη φυλακή.
Άντε γιατί άμα αρχίσουν τα "υποζύγια" να τσινάνε δεν θα ξέρετε από πού να φύγετε.
υγ. Είμαι βέβαιος οτι η Ευρώπη κάνει ένα πείραμα στην Ελλάδα που αν πετύχει θα εφαρμοστεί σ' όλες τις χώρες. Φτηνότερα εργατικά χέρια, ευέλικτες συνθήκες απασχόλησης, καλπασμός του πλουτισμού των λίγων.

Πίσω από τους τίτλους...

εφημερίδα "Μακεδονία" σήμερα 26/2/2010
και η εξήγηση: "Στήριξη θα προσφέρει ο Ομπάμα τον οποίο θα επισκεφθεί 8-10 Μαρτίου ο πρωθυπουργός, προσφέροντας οικονομική βοήθεια με ευνοϊκούς όρους, με την προϋπόθεση να εγκρίνει η Ελλάδα την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και να ενισχυθούν οι ελληνικές δυνάμεις στο Αφγανιστάν"
Νάτα μας!

Ελληνικό Δίκαιο 5ου π.Χ. αιώνα

μου το έστειλε η Δέσποινα

...Θα αναφέρω λοιπόν, εδώ μόνο μία περίπτωση που πιστέψτε με αξίζει να τη διαβάσουμε. Στην περίπτωση του πολίτη που ήθελε να γίνει βουλευτής, ο νόμος έλεγε το εξής (θα το
πω με δικά μου λόγια):
Θέλει κάποιος να γίνει βουλευτής; Πολύ ωραία! Για να γίνει

αυτό πρέπει:

1)Να είναι Έλλην πολίτης
2)να κατέχει την Ελληνική θρησκεία και παιδεία
3)να καταγραφεί ΟΛΗ η περιουσία του κυρίου, μέχρι και τα σανδάλια που
φοράει, καθώς και η οικογενειακή του περιουσία.
Τηρούνται όλα αυτά; Εάν ναι τότε ο εν λόγω κύριος, μπορεί να γίνει βουλευτής.
Τώρα, ο κύριος αυτός που έγινε τελικά βουλευτής, πρότεινε νόμο ο οποίος
απεδείχθη ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ζημιογόνος για την Αθήνα;
Εντάξει, δεν πειράζει, άνθρωποι είμαστε.
Κατάσχεται από την καταγεγραμμένη περιουσία του, όλο το ποσόν κατά το οποίο ζημιώθηκε οικονομικά η Αθήνα.
Δεν φθάνει η περιουσία του;
Δεν πειράζει, κατάσχεται ΟΛΗ η περιουσία του (μέχρι και τα σανδάλια που κατεγράφησαν) και το υπόλοιπο που αδυνατεί να καλύψει θα το εξοφλήσει
ΔΟΥΛΕΥΟΝΤΑΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ.

Τώρα, (μη βιάζεστε, έχουμε και συνέχεια) η ζημιά που προκάλεσε ο νόμος
που πρότεινε και πέρασε ο κύριος αυτός, ζημίωσε ΗΘΙΚΑ την Αθήνα;
Η ποινή είναι : ΑΥΘΗΜΕΡΟΝ ΤΕΛΕΥΘΗΣΑΤΩ!!!!!!!

Καταλαβαίνετε τώρα γιατί ο αιώνας εκείνος ήταν ο χρυσός της
Δημοκρατίας; Εάν διαβάσετε τους υπόλοιπους νόμους για όλες τις
περιπτώσεις, θα πάθετε σοκ. Άντε να περάσει κάποιο νόμο ο βουλευτής!
Θα του λένε «μα καλός είναι φέρτον» και εκείνος θα λέει «να τον δω βρε
παιδιά λίγο ακόμα! Εδώ παίζεται μέχρι και η ζωή μου
»! Οι νόμοι αυτοί
μπορεί να ήταν σκληροί όμως ήταν δίκαιοι και λειτουργούσαν υπέρ του
καλού του λαού και του Κράτους.

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010

Βλέποντας και ξαναβλέποντας την Τούμπα

Αυτό το παλληκάρι ο Johnnyxatz που μπορείτε να τον βρείτε στο http://www.fcpaok.gr/ έχει τον θαυμασμό μου για τα βίντεό του.
Έτσι και το τελευταίο με συνεπήρε. Έξοχο μονταζ, καταπληκτική επιλογή μουσικής επένδυσης. Μοναδική ευκαιρία για όσους δεν έχουν ζήσει την Τούμπα.
Τρείς σκηνές ξεπερνάνε το ποδοσφαιρικό μεγαλείο που κάνει μοναδική την ατμόσφαιρα αυτού του θρυλικού γηπέδου.
Ο Μουσλίμοβιτς που σκουπίζει τα δάκρυα του Πάμπλο και το βλέμμα του τελευταίου προς τον ουρανό, βαθειά ανθρώπινες, απερίγραπτες. Η τρίτη δείχνει γιατί η ομάδα αυτή είναι σοβαρή.
Δείτε την αντίδραση του Σάντος στο πρώτο γκολ και θα το καταλάβετε
http://www.youtube.com/watch?v=zbV9_63m7rw
Στο τέλος μην βιαστείτε να το κλείσετε, όταν σκοτεινιάζει η οθόνη ακούγεται μια γνώριμη ανατριχιαστική ανάσα. Είναι η ανάσα μας στο σβέρκο τους.

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ στην Ελλάδα


1821
Ο αρχηγός της Φιλικής Εταιρείας Αλέξανδρος Υψηλάντης, κυκλοφορεί στο Ιάσιο της Μολδαβίας, τη περίφημη επαναστατική προκήρυξή του “ ΜΑΧΟΥ ΥΠΕΡ ΠΙΣΤΕΩΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΔΟΣ” που άρχιζε με τη φράση “Η Ώρα ήλθεν ω άνδρες Έλληνες” Επίσης στέλνει προκηρύξεις στους “Αδελφούς της Εταιρείας των Φιλικών” και στους Έλληνες της Μολδοβλαχίας.

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

Πηγάδια Ξάνθης. Μια χορηγία των Αθλίων...


Για όσους πάνε το Σάββατο.

Το δάχτυλο του focus…


...είναι σωστό σωστότατο αλλά,
είναι πολύ λεπτό και κοντό για την περίσταση.
Όπως και να ‘χει, ας το δοκιμάσουν οι ευρωπαίοι ηγέτες και οι πραιτωριανοί των Βρυξελλών, που τάχα δεν ήξεραν τίποτα και κάναν τον «Κινέζο» προκειμένου να συνεχίσουν να πουλάνε τα προϊόντα τους λαδώνοντας δεξιά κι αριστερά.
Ας το δοκιμάσουν, μπορεί (μάλλον) να ευχαριστηθούν

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

Καλή βδομάδα με καινούρια εμφάνιση

Το νέο template, είναι μια φιλική συνεισφορά φίλου blogger από Σέρρες μεριά που θέλει την ανωνυμία του. Τώρα από σεμνότητα το κάνει, για να μη του φορτωθούν κι άλλοι, για να μην υποστεί κριτική; θα σας γελάσω. Είπα να κάνω μια ψιλοανανέωση, του 'δωσα το περίγραμμα και να 'μαστε!
Τα λέμε...

Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2010

Για σήμερα…στην Τούμπα

Ευχαριστώ πολύ κ. Σάντος
Με ότι είχες στα χέρια σου έφτιαξες ομάδα.
Μια ομάδα που αντιμετώπισε στα ίσια τα εκατομμύρια ενώ εμείς δεν έχουμε να «πληρώσουμε τα κοινόχρηστα».
Σοβαρός, ρεαλιστής, εργατικός και μετρημένος, θεωρώ πως είσαι ο κύριος λόγος που ο ΠΑΟΚ βρίσκεται εδώ που βρέθηκε. Ανεξάρτητα του τι θα γίνει στα υπόλοιπα 7 παιγνίδια συν τα play off πιστεύω ότι το δημιούργημά σου (με την αμέριστη υποστήριξη της διοίκησης) θα αναγκάσει τους κατά καιρούς επικριτές σου να νοιώσουν ένοχοι.
Οι παίκτες να με συγχωρήσουν που αφιερώνω αυτήν την ανάρτηση στον προπονητή και δεν λέω τίποτα για την ατομική εμφάνιση του καθενός τους. Είναι καλοί, και οι καλοί παίκτες κάνουν τον καλό προπονητή, αλλά ο καλός προπονητής κάνει την καλή ομάδα.
Σήμερα ο ΠΑΟΚ έκανε μια μικρή υπέρβαση και στα επόμενα παιγνίδια καλείται από την ιστορία του να κάνει μια μεγαλύτερη.
Κλείνοντας θέλω να τονίσω ότι ενώ όπως είπα πριν δεν έχουμε «να πληρώσουμε τα κοινόχρηστα» εξακολουθούν να υπάρχουν κάποιοι που μας αναγκάζουν να πετάμε λεφτά.
Απευθυνόμενος μόνο στους νοήμονες ξαναφωνάζω:
Άϊντε καρντάσια, πάμε κι όπου μας βγάλει!

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2010

Για αύριο…

Όλοι αυτοί οι αγώνες του στυλ «ή ταν ή επί τας», αυτοί στους οποίους δίνεται σημασία «αγώνα δίχως αύριο» με προετοιμασίες από φυλλάδες ραδιόφωνα και καφενεία, με φοβίζουν. Έχω ζήσει πολλούς και ξέρω.
Ευτυχώς υπάρχει ένας πολύ σοβαρός άνθρωπος που επικεντρώνει την προσοχή στην αξία των 8 επόμενων αγώνων και όχι μόνο του αυριανού. Γιατί άντε και κερδίσουμε αύριο και χάσουμε έναν άλλο αγώνα στην έδρα μας ή δύο εκτός…

Αύριο είναι ένας αγώνας που μπορείς και πρέπει να τον κερδίσεις αλλά το ίδιο ισχύει και για τον αντίπαλο. Πάμε λοιπόν όλοι μαζί, ο καθένας στο πόστο του, να πάρουμε το παιγνιδάκι γνωρίζοντας ότι τίποτα δεν κρίνεται αύριο, απλά για κάποιον θα γίνουν δυσκολότερα τα πράγματα αλλά
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ.
Όσο για εμάς στην κερκίδα, διαβάζω ότι ο Νιόπλιας θα ξεκινήσει τον Σαλπιγγίδη στη θέση του Νίνη. Επειδή θεωρώ ότι το κέντρο του ΠΑΟΚ είναι καλύτερο και ο Νίνης θα ήταν πιο χρήσιμος στο κέντρο του ΠΑΟ, η χρησιμοποίηση του Σαλπιγγίδη νομίζω ότι στοχεύει αλλού. Στο να κάνει το παιγνίδι μπάχαλο. Γιατί αν τα παλληκαράκια της κερκίδας τον βομβαρδίζουν με αντικείμενα κάθε φορά που θα πηγαίνει να εκτελέσει ένα κόρνερ (θα δείτε ότι αυτός θα τα εκτελεί από τα δεξιά και όχι ο Καραγκούνης) κι έχουμε διακοπές και ιστορίες, θα είναι υπέρ τους και όχι υπέρ μας. Αύριο θέλουμε ρυθμό πίεση και κατοχή. Αντίπαλοι είναι οι πράσινες φανέλες και όχι τα πρόσωπα. Κανείς τους δεν είναι λιγότερο ή περισσότερο αντίπαλος.
Άντε μπράβο καρντάσια!

Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

Και γιατί 300 παρακαλώ;


Ο αριθμός 300 καθιερώθηκε για τους εκλεγόμενους βουλευτές σαν κάποιο είδος τιμής προς τους 300 των Θερμοπυλών.
Όμως
με δεδομένο ότι πέραν του αριθμού δεν υπάρχει καμιά σχέση μεταξύ των μεν και των δε, ούτε στη φιλοπατρία, ούτε στο ηθικό ανάστημα, ούτε στον αλτρουισμό και την αυτοθυσία, ούτε στην τιμιότητα και την ευθύτητα, ούτε στην αξιοσύνη την ευθυκρισία την ανυστερόβουλη σκέψη,
και με την προσθήκη ότι
πολλοί εξ αυτών δεν μιλάνε καν στις συνεδριάσεις και πολλοί απ’ αυτούς που μιλάνε μπουρδολογούν στην κυριολεξία, στο σύνολό τους δε αυτοπεριορίζουν το ρόλο τους στο να ψηφίζουν αυτά που λέει το κόμμα, τότε
γιατί να είναι 300 και όχι 150
(βαριά βαριά);
Τώρα που ψάχνουμε ευρώ ευρώ να καλύψουμε τις τρύπες που οι παραπάνω άχρηστοι άνοιξαν, δεν θα είναι ευεργεσία προς το Έθνος ο περιορισμός τους κατά 50%.
Μπακαλίστικα υπολογίζω ότι ο κάθε βουλευτής κοστίζει στον κρατικό κορβανά
(αποζημίωση, βουλευτικά γραφεία, τηλέφωνα, αυτοκίνητα, αεροπορικές μετακινήσεις, αποσπασμένοι δημ. υπάλληλοι στα γραφεία τους, συμμετοχή σε επιτροπές κλπ) πάνω από 20.000 ευρώ το μήνα, έχουμε ένα σύνολο 150 Χ 20.000 Χ 12 = 36.000.000 ευρώ.
Και επιμένω στο να αμείβονται όσοι απομείνουν με το ποσό που εισέπρατταν από την εργασία τους πριν βολευτούν
(άσε που κάποιοι δεν έχουν εργαστεί ποτέ).

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010

Συζητούσα μ’ έναν φίλο για τον ΠΑΟΚ…


Εκείνος επέμενε ότι το συμφέρον της ομάδας δεν είναι να πάρει το πρωτάθλημα γιατί απλούστατα δεν είναι έτοιμη. Δεν είναι στελεχωμένη επαρκώς, έχει οικονομικές δυσκολίες και πολλές εκκρεμότητες. Αυτό που πρέπει (έλεγε) να κυνηγήσει η ομάδα είναι να εξασφαλίσει μέσω τον play off συμμετοχή στον τελευταίο γύρο των προκριματικών του ΟΥΕΦΑ και στην καλύτερη καλύτερη περίπτωση την συμμετοχή στον προκριματικό γύρο του C.L. που, ακόμα και στην αποτυχία, σε οδηγεί στους ομίλους του ΟΥΕΦΑ. Συμφωνούσα, με βαριά καρδιά είναι αλήθεια, αποδεχόμενος ότι αυτοί οι στόχοι ήταν οι πιο εφικτοί ιδιαίτερα μετά την αποτυχία στο κύπελλο.
Τώρα όμως ο ορίζοντας έχει αλλάξει…
Και η δραματική αλλαγή έχει να κάνει με το ότι το πρωτάθλημα και ότι αυτό συνεπάγεται έχει έρθει πιο κοντά.
Δεν μπορείς να πείς «θα το πάρω» αλλά και κανείς δεν μπορεί να σου πεί «δεν θα το πάρεις». Μπορείς όμως και πρέπει να το προσπαθήσεις, να το παλέψεις, να τα δώσεις όλα, γιατί στο τέλος δεν σε περιμένει μόνο ένας τίτλος. Σε περιμένει η ΡΙΖΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ. Σε περιμένουν οι χρυσοφόροι όμιλοι του C.L. που θα σε απαλλάξουν από τον οικονομικό βραχνά, που θα σου δώσουν τη δυνατότητα να κάνεις μεταγραφές 5-6 εκατ. για τρείς παίκτες κλάσης που σου χρειάζονται.
Δίνεται μια ευκαιρία που πρέπει να την εκμεταλλευτούμε σωστά όλοι μας, διοίκηση, παίκτες και κόσμος. Κυρίως να διασφαλίσουμε ότι ενδεχόμενη αποτυχία δεν θα μας πάει πιο πίσω απ’ ότι ήμασταν. Γιατί ως Έλληνες, το χουμε το κουσούρι του πάνε έλα Παράδεισος-Κόλαση.

Πού πάμε; Ριξ' τε μια ματιά

Οι 5 πιο μεγάλες εταιρείες εμπορίας δημητριακών κατέχουν το 77% της παγκόσμιας παραγωγής, 3 το 80% της μπανάνας, άλλες 3 το 85% του τσαγιού, 4 το 87% του καπνού.

Όποιος ενδιαφέρεται για κάτι περισσότερο,
http://ange-ta.blogspot.com/2010/02/blog-post_15.html

Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2010

15 Φεβρουαρίου 1999. Μια κηλίδα...


Περίπου τέτοιες ώρες σαν σήμερα το 1999 ο ηγέτης των Κούρδων Αμπτουλάχ Οτζαλάν, ο "Άπο" του ΡΚΚ, συλλαμβάνεται κάτω από (ακόμα) αδιευκρίνιστες συνθήκες, ενώ έφευγε από την κατοικία του Έλληνα πρέσβυ στην Κένυα με κατεύθυνση το αεροδρόμιο. "Απήχθη" από Τούρκους πράκτορες και μεταφέρθηκε με ιδιωτικό αεροσκάφος στην Τουρκία.

Βρίσκεται ακόμα φυλακισμένος στη νησίδα Ιμραλί στη θάλασσα του Μαρμαρά.

Στην Ελλάδα κανείς δεν ανέλαβε την ευθύνη για το πως βρέθηκε από "υπό την προστασία μας" στα χέρια των διωκτών του.

Άλλωστε στην Ελλάδα, χρόνια τώρα, όλα γίνονται όπως "τα 'φερε ο Θεός"

Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2010

Η μέρα που θάψαμε τον Βαλεντίνο

Ήμουν νιόπαντρος, άρα και νέος και είπα να κάνω κάτι για την ημέρα των ερωτευμένων. Πριν παραλάβω τη γυναίκα μου, σταμάτησα σ' ένα ανθοπωλείο, πήρα 5-6 τριαντάφυλλα διαφόρων αποχρώσεων, τα μάδησα και γέμισα το κάθισμα του συνοδηγού με ροδοπέταλα. Τα σκέπασα με μια εφημερίδα και μόλις έφτασα εκεί που με περίμενε της άνοιξα την πόρτα και τράβηξα την εφημερίδα. Κοίταξε την κατάσταση του καθίσματος και με απορημένη έκφραση ρώτησε:
"Τι, εδώ πάνω θα καθήσω;"
Αυτό ήταν φίλοι και φίλες. Τον θάψαμε τον καραγκιόζη στην πρώτη "γιορτή" και χάρη στη γυναίκα μου ούτε ένα κερί δεν του ανάψαμε έκτοτε.
Η γυναίκα τελικά μπορεί να σε βάλει στον ίσιο δρόμο!

Πήρα αφορμή από την ανάρτηση του http://hackaday-thema.blogspot.com/2010/02/blog-post_13.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+thema+%28%3F%3F%3F%3F%29

Αυτό που κράτησα από τα Γιάννενα…

…ήταν η ομάδα που έφτιαξε ο «ψαράς».
Μια ομάδα που δεν καταλαβαίνει από προβλήματα και κινδυνεύει μόνο από τον κακό της εαυτό.
Μια ομάδα που έπαιζε χωρίς Κοντρέρας (τον Τσιρίλο δεν τον θεωρώ καλύτερο του Μαλεζά, ούτε καν ισάξιο) χωρίς το καλύτερο δίδυμο αμυντικών χαφ του πρωταθλήματος Γκαρσία και Βιτόλο, και με τον Σνάουτσνερ σέντερ μπακ λόγω της ξαφνικής ασθένειας του Σαββίνι.
Έδειξαν όσοι έπαιξαν ότι ξέρουν ο καθένας τους ρόλους τους, έχουν αφομοιώσει τακτικές πρακτικές και συστήματα, είναι σύνολο καλοδουλεμένο μαχητικό, κυνηγάει τον στόχο σωστά και το κυριότερο ο καθένας αγωνίζεται για την ομάδα.
Ήρθε η ώρα να αναγεννηθεί ο Σορλέν, ο Φωτάκης να δικαιώσει τις προσδοκίες και ο Μούσλι να κλείσει στόματα. Χθες αλώνισε τον αγωνιστικό χώρο, είχε συμμετοχή στο γκολ, γλύτωσε ένα στην άμυνα, κέρδισε ένα πέναλτυ που μόνο το κοράκι δεν είδε κι έχασε δυο ευκαιρίες.
Δεν βάζω στόχους για την ομάδα, πιστεύω όμως ότι θα δικαιώσει τα παραπάνω και την Κυριακή.

Υγ1.
Όσοι θεωρούν ότι στην πορεία τους αντίπαλος είναι ΜΟΝΟ ο ΠΑΟΚ και του φέρονται έτσι (δεν μιλάω για το 4-0) είναι φυσικό να πληρώνουν τις συνέπειες. Εννοώ ότι όταν ο ΠΑΣ όπως και η ΑΕΛ και ο Ηρα βγάζουν όλο το πάθος τους μόνο με τον ΠΑΟΚ είναι φυσικό να κινδυνεύουν με υποβιβασμό.
Υγ2. Το κοράκι και χθες επέμενε να επιτρέπει κάτι δρεπάνια να παραμένουν στον αγώνα. Μέχρι κι ο Αναστό αναγκάστηκε να κάνει αλλαγή.
Υγ3. Η απαγόρευση μετακινήσεων ανεστάλη χθες στην Κομοτινή; Όπως προχθές στην Ξάνθη;

Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010

Πού είναι το περίεργο;

Γράφει η Espresso: "Ο μεγαλύτερος μαστρωπός της Ευρώπης άπλωσε τα πλοκάμια του στη χώρα μας"
Πού είναι το περίεργο...

Αν ο μεγαλύτερος μαστρωπός δεν απλώσει τα πλοκάμια του στον μεγαλύτερο "οίκο ανοχής" πού θα τα απλώσει;

Η εκμετάλευση του εθίμου...

Πείτε ΟΧΙ στο έθιμο της αισχροκέρδιας. Αφείστε τις λαγάνες στους φουρνάρηδες παίρνοντας σήμερα κανονικό ψωμί και για την Δευτέρα.

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

Περί Κυκλώπων Λαιστρυγόνων και…Λωτοφάγων

Από την ομιλία του Γ.Α.Π. στο υπουργικό συμβούλιο…
…άρα και προς εμάς.
Είπε μεταξύ άλλων:


«Έχουν ανυπολόγιστες ευθύνες για τη μεγάλη δοκιμασία που βιώνουν σήμερα η Ελλάδα και οι Έλληνες. Κάποιοι απομύζησαν μέχρι εκεί όπου δεν πάει άλλο τη χώρα και το κράτος, και σηκώθηκαν και έφυγαν χωρίς ίχνος αξιοπρέπειας και αυτοσεβασμού. Λεηλατούσαν μέχρι και το «παρά πέντε», χωρίς καμιά ντροπή απέναντι στον ελληνικό λαό, που σήμερα άναυδος παρακολουθεί τη χώρα μας να διασύρεται διεθνώς, λόγω των επιλογών τους».
Ε, και;
λέω εγώ. Με το να καταγγέλλετε τις εγκληματικές σε βάρος της χώρας και όλων μας πρακτικές της προηγούμενης κυβέρνησης και μάλιστα χωρίς να ονοματίζετε τους ενόχους, θεωρείτε ότι προσφέρετε κάτι; Το γεγονός οτι οι αίτιοι των δεινών απαλλάσσονται με μόνη τιμωρία το ότι έχασαν τις εκλογές και κάποιοι τα βουλευτικά τους έδρανα, νομίζετε ότι περιποιεί τιμή στους καταγγέλλοντες; Ή μήπως η σημερινή δεινή κατάσταση είναι προϊόν μόνον της Νεοδημοκρατικής κυβέρνησης;
Και σ’ ένα άλλο σημείο της ομιλίας του ο πρωθυπουργός (ποιητικά) ανέφερε:
«Σε αυτή την Οδύσσεια που περνάει η χώρα μας, είναι στο χέρι μας να φτάσουμε στην Ιθάκη. Αυτό που δεν είναι στο χέρι μας, είναι το τι θα συναντήσουμε στο δρόμο προς την Ιθάκη, ποιους Κύκλωπες, Λαιστρυγόνες και άλλους».
Τους Λαιστρυγόνες και τους Κύκλωπες τους συναντάμε σ’ αυτή τη χώρα κ. πρωθυπουργέ, χρόνια τώρα κάθε μέρα σε κάθε στροφή. Καταφέραμε όμως να αποφύγουμε τους Λωτοφάγους (παλιούς και σημερινούς), γι αυτό και
ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ!

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

Περί αγροτών στη Λάρισα

Μπαίνει μέσα φουριόζος ο Ιαβέρης.
-Εσύ που είσαι υποστηρικτής των αγροτών, θα μου κάνεις μια χάρη;
-Κατ’ αρχήν, εγώ υποστηρίζω όλους τους εν δικαίω ευρισκόμενους, όσο για τους αγρότες τους ξεφώνισα για τα μπλόκα…
-Καλά, καλά…το μπλόκο στον κόμβο της Νίκαιας τον έχεις ακουστά;
-Ναι είναι έξω από τη Λάρισα…
-Για πήγαινε σε παρακαλώ στο google earth και κατέβα χαμηλά πάνω από τη Νίκαια…
-Λοιπόν, τι θέλεις;
-Όλα αυτά τα μπλε παραλληλόγραμμα που βλέπεις είναι κολυμβητήρια ή μήπως πισίνες;
Θα μπορούσα να του πω ότι ενδεχομένως στη Νίκαια να έχτισαν σπίτι πλούσιοι Λαρισαίοι, βιομήχανοι, έμποροι και κάποιοι μεγαλοαγρότες, αλλά το βλέμμα του ήταν αγριεμένο. –Και το νερό από αγροτικές γεωτρήσεις θα είναι, οι περισσότερες από τις οποίες είναι παράνομες…

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

η ΑΜΚ του ΠΑΟΚ

«Επενδυτής» δεν υπάρχει.
Ας υποθέσουμε όμως ότι εμφανίζεται κάποιος που έχει τη δυνατότητα να βάλει 10-20 εκατ. ευρώ για «να κάνει τον ΠΑΟΚ πάλι μεγάλο»
Έτσι όπως είναι η οικονομική κατάσταση σήμερα, το χρήμα έχει πολύ μεγαλύτερη αξία από την ονομαστική του, άρα όλοι σκέφτονται πολύ πιο πολύ το κάθε ξόδεμα. Αυτός λοιπόν που θα αναλάβει μια τέτοια υπόθεση (το πιθανότερο είναι να διαθέτει χρήμα αγνώστου προελεύσεως), θα βάλει αρχικά κάποιο ποσό αναλαμβάνοντας (θεωρητικά) και τα υπάρχοντα (διακανονισμένα και μη) χρέη παρελθόντων χρήσεων, θα κάνει ενδεχομένως κάποια ανοίγματα, θα θέλει σίγουρα να έχει τον τελευταίο λόγο στις αποφάσεις, και στην πρώτη δεύτερη στραβή θα τα παρατήσει και θα φύγει αφήνοντας την ομάδα πιο χρεωμένη απ’ ότι την πήρε. Εκτός αν έχει «παρά με ουρά» και ήταν «από μικρός Παοκτσής» και είναι σε θέση να τραβήξει το κάρο για χρόνια.

Τέτοιον όμως άνθρωπο δεν μπορώ να δώ ούτε σε όνειρο.
Οπότε μένουμε στον (χωρίς εισαγωγικά) επενδυτή, τον έναν και μοναδικό, Παοκτσή οπαδό. Ο καθένας κατά τη δυνατότητά του λοιπόν. Δρόμος άλλος δεν υπάρχει.

Ο βαθειά πικραμένος (σε βαθμό απελπισίας) κ. Κουρκούμπας (ποδοσφαιρικό)

Ασχολούμαι για τελευταία φορά ελπίζω, γιατί με τον τύπο αυτό ποτέ κανείς δεν ξέρει.
κλικ για μεγάλωμα
Ενώ είναι οπαδός άλλης ομάδας και μάλιστα ζεί απ’ αυτό, ασχολείται συνέχεια με την δική μου. Σαν αθλητικογράφος είναι φυσικό να αμείβεται αλλά συνήθως ο καθ’ ένας ασχολείται με την ομάδα που συμπαθεί είτε κάνοντας ρεπορτάζ γι αυτήν είτε σχόλια, συνεντεύξεις, έρευνες κλπ. Αυτός όμως έχει πάρει εργολαβικά τη φάμπρικα «ανάδειξη, μεγέθυνση, επινόηση και προβολή προβλημάτων του ΠΑΟΚ». Ενώ για την ομάδα του όλα, ακόμα και τα άσχημα έχουν (κατ’ αυτόν) τελικά μια τάση για ευτυχή κατάληξη, είναι κι αυτή η συνεχώς αυξανόμενη διαφορά που τον έχει οδηγήσει σε μια προσπάθεια υποβίβασης του ΠΑΟΚ στο επίπεδο της δικής του ομάδας. Στην εφημερίδα του χθες πάλι, και τι δεν έγραψε. Για απλήρωτους παίκτες, για παλινδρομούντες παράγοντες, για προπονητή που δεν έχει επαφή με τους παίκτες του, για μαύρη τρύπα στα οικονομικά της ΠΑΕ, για τα λίγα κορόϊδα που συμμετέχουν στην ΑΜΚ, για παραπλάνηση φιλάθλων και παικτών, για τον Ζαγοράκη που «ξέχασε ότι ήταν ποδοσφαιριστής», για τον Βιολίδη και τις «λογιστικές ακροβασίες»…
Χρησιμοποιώντας στομφώδη λόγο (στον γραπτό δεν υπάρχει τέτοια διάκριση αλλά αυτός το κατάφερε) κραυγαλέα σοβαροφάνεια και στυλ παρακατιανού δικηγόρου που επιτέλους ήρθε η ώρα να αγορεύσει, προσπαθεί όχι βέβαια να ενημερώσει, αλλά να παρηγορήσει τους ομοϊδεάτες του ότι όπου να ΄ναι η διαφορά θα μειωθεί και τελικά ο «θεός» θα καθήσει στο θρόνο του.
Θα ήταν πιο εύκολο να ασχολείται με τα της ομάδας του και να εκθειάζει τα επιτεύγματά της, όμως αυτός προτίμησε τον δύσκολο δρόμο.
Μιλάω βέβαια για τον κ. Τάσο Κουρκούμπα (
tkoyrk@yahoo.gr) και τα άρθρα του στην εφημερίδα «Θεσσαλονίκη» στην τελευταία σελίδα του αθλητικού ένθετου.

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

Κάτι ελαφρύ για "καλή βδομάδα"

Ποιός είναι;Ο George Clooney!


o Sean Connery


Οι Beatles το 1957. ο George είναι 14 ετών, ο John 16, και ο Paul 15. Ο Ringo ήρθε αρκετά αργότερα
Η M. Monroe το 1946

...κι εδώ με τον Kennedy

Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2010

Σπάθα, το μήνυμα ελήφθη, over!

Αρκετά ψηλά φτάσαμε έτσι; Έδωσες μια αστεία πρώτη κίτρινη στον Βιτόλο (την δεύτερη την πήρε ανόητα μόνος του), μια κίτρινη στον Μουσλίμοβιτς γιατί λέει έσπρωξε τον αντίπαλο, αλλά όταν τρείς λεβεντόγριες τον κάναν "καροτσάκι" εσύ δεν είδες τίποτα (σου θυμίζω οτι ο Βιερίνια αποβλήθηκε για απώθηση αντιπάλου), και βέβαια έδωσες κίτρινη για θέατρο στον Βιερίνια σε μια φάση που ήταν μαρς πέναλτυ.
Το 'λεγε και ο πατέρας σου ο "Ολυμπιακός να νικάει και όλοι οι άλλοι να πα να..."

γιατί βέβαια σήμερα, δεν έπαιξες για τους γηπεδούχους, για βάζελο και γαύρο έπαιξες, μην έχουν κι άλλον στα πόδια τους...


υγ.οι μεγαλοκοπέλες αν παίζουν πάντα όπως παίζουν κάθε φορά εναντίον μας, μπορεί να γλιτώσουν την Β

Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2010

Έτσι είναι οι μεγάλες ομάδες...

...και φυσικά το δείχνουν!
Χάνοντας στο ημίχρονο από τον τελευταίο της βαθμολογίας με 0-1, διαπίστωσαν οτι ο αγωνιστικός χώρος ήταν ακατάλληλος λόγω της βροχής. Οι συνθήκες δεν ήταν χειρότερες απ' όσο πριν την επίτευξη του γκολ των φιλοξενουμένων οι οποίοι είχαν και πολύ καλύτερη παρουσία στον αγωνιστικό χώρο, κι έτσι οι γηπεδούχοι (παράγοντες και παίκτες) έβαλαν μπρος τα μεγάλα μέσα. Την "έπεσαν" στον διαιτητή και τον έπεισαν να διακόψει τον αγώνα!
Αν αυτό συνέβαινε σε βάρος τους σε κάποιο άλλο γήπεδο θα μιλούσαν (πάλι) για το κατεστημένο που τους πολεμάει με νύχια και με δόντια...
Ανεξάρτητα τι θα γίνει τελικά (αυτή τη στιγμή δεν εχει οριστικοποιηθεί η διακοπή) εκείνο που μετράει είναι η ενέργεια.

Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010

Περί αγροτικών μπλόκων (και πάλι)

από τις ειδήσεις
Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης προκάλεσε ο χθεσινός αποκλεισμός του αεροδρομίου Θεσσαλονίκης από αγρότες του νομού, που είχε ως αποτέλεσμα τον «εγκλωβισμό» εκατοντάδων ταξιδιωτών.
Με επείγον έγγραφό του προς τον διευθυντή Τροχαίας Θεσσαλονίκης, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Δημήτρης Παπαγεωργίου ζητά να ενημερωθεί εάν συνελήφθησαν οι δράστες ή σχηματίστηκε σε βάρος τους δικογραφία.
Επιπλέον, με το ίδιο έγγραφο, ζητά ενημέρωση για το εάν και με ποιο τρόπο εφαρμόστηκε η παραγγελία που είχε δώσει πριν από τρεις εβδομάδες σχετικά με την εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας στις περιπτώσεις που συντρέχει το αδίκημα της παρακώλυσης συγκοινωνιών.
Φυσικά δεν έγινε τίποτε από τα παραπάνω, αφού στο αστείο κράτος που ζούμε ο εισαγγελέας δίνει εντολές, η αστυνομία τον γράφει κανονικά, οι υπόλοιποι υφιστάμεθα την κ@..@ του καθενός και πορευόμαστε γενικώς.
Κάποιοι δε αγρότες στην Θεσσαλία που καλλιεργούσαν σε εκτάσεις που προορίζονται για ανάσχεση υδάτων από πλημμύρες, ζητούν αποζημιώσεις γιατί ο Πηνειός και ο Ενιπέας πλημμύρισαν...

4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ στην Ελλάδα

1843 Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης πεθαίνει στο κρεβάτι του από αποπληξία σε ηλικία 73 ετών (είχε γεννηθεί στις 3/4/1770). Τον αποκαλούσαν «Γέρο του Μωριά» αφού όταν έφτασε στη Πελοπόννησο από τη Ζάκυνθο για να αναλάβει στρατιωτική δράση κατά των Τούρκων, ήταν ήδη 50 ετών.
Από τις μεγαλύτερες φυσιογνωμίες του Αγώνα, γεννήθηκε και μεγάλωσε με τον κατατρεγμό της οικογένειάς του από τους Τούρκους, σε συμπλοκή με τους οποίους σκοτώθηκε ο πατέρας του όταν ο ίδιος ήταν 10 ετών. Αργότερα αναγκάστηκε να φύγει στη Ζάκυνθο, κατατάχθηκε στον στρατό που οργάνωσαν οι Άγγλοι στα Ιόνια κι έφτασε στο βαθμό του ταγματάρχη.
Επέστρεψε στην Πελοπόννησο στις 6/1/1821, για να πάρει μέρος στην Επανάσταση στην οποία και έπαιξε ηγετικό ρόλο.

Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

Ο Εξοχότατος επαναξελέγη

Στις σύντομες δηλώσεις του μετά την ανανέωση της θητείας του, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας είπε μεταξύ άλλων:

"Έχουμε όλοι μας το καθήκον, και η πολιτεία και οι πολίτες, να στρατευθούμε για μια ιστορική μετάβαση και στην αντίπερα όχθη πρέπει να βρεθούμε όλοι μαζί ενωμένοι. Σε αυτή την προσπάθεια στρατεύομαι μαζί σας".
Ωραία! Όλοι μαζί ενωμένοι θα διαβούμε το ποτάμι! Δηλαδή κι Εσείς κι εγώ!
Μόνο που εγώ θα έχω γίνει μούσκεμα, ρούχα ν' αλλάξω δεν θα έχω, πιθανότατα θα αρρωστήσω και θα περιμένω γιατρειά στις ουρές του ΙΚΑ και των νοσοκομείων... Γιατί για Εσάς όλο και κάποιος τρόπος θα βρεθεί να περάσετε απέναντι σώος στεγνός και αβλαβής.

Εξ άλλου δεν είδα καμιά μείωση των προεδρικών αποδοχών, έτσι σαν δείγμα συμμετοχής.
Αλλά τι να λέμε τώρα, Σας θυμίζω οτι ανάμεσα στα κονδύλια για την Προεδρία, υπάρχει και ένα των 180.000 ευρώ για εφημερίδες και περιοδικά!

Καλή θητεία κ. Πρόεδρε με την εξήγηση οτι με το πρόσωπό σας δεν έχω κάτι. Αυτός είναι ο ρόλος σας, αυτόν υπηρετείτε, κι αυτά πρέπει να λέτε...

Έπρεπε ν’ αφήσω να περάσουν αρκετές ώρες…

…πριν ασχοληθώ με τα χθεσινά στα Γιάννενα.
Το ότι χθες ήμασταν δεύτεροι σε όλα, αγωνιστικότητα, πάθος, δύναμη, απέναντι στους παίκτες του ΠΑΣ αρκετοί από τους οποίους δεν είναι βασικοί στην ομάδα, το είδαν όλοι. Εκείνο που δεν είδαν ήταν η «υποδειγματική αμυντική λειτουργία», η κλάση ορισμένων παικτών, η τεχνική κατάρτιση κάποιων άλλων, ο σεβασμός της φανέλας και κάποιες δηλώσεις «ήρθα για τίτλους».
Έχω την εντύπωση ότι η συζήτηση για «οφειλόμενα» παραμονή ενός αγώνα που σε προχωρούσε στον θεσμό που ήταν ο πιο εφικτός, εκτός από άκαιρη ήταν και επικίνδυνη όπως και αποδείχθηκε. Έπρεπε αυτή την κουβέντα να την είχε προλάβει η διοίκηση. Τώρα βέβαια ο καθένας βγαίνει (όπως ακούω στα ραδιόφωνα) και μοιράζει ευθύνες εδώ κι εκεί.
Πολύ φοβάμαι ότι τα χθεσινά (και προχθεσινά) θα επηρεάσουν την ομάδα σε πολλούς τομείς (αποδυτήρια, ΑΜΚ, κόσμος…). Το αν και πόσο, θα φανεί στο Καυταντζόγλειο.
Κουτσιανικούλη, το να μην καταλάβεις γιατί αντικαταστάθηκες, πάει κι έρχεται. Το να μην έχεις καταλάβει πού ήρθες, είναι αδικαιολόγητο.

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

Σοβαροί(;;;) οι κ.κ. Χρυσοχοΐδης και Βούγιας

Αυτή τη στιγμή που γράφω, υπάρχουν πολίτες αυτής της χώρας που δεν τους επιτρέπεται να μπούνε στην πόλη των Ιωαννίνων με τα ΙΧΕ αυτοκίνητά τους επειδή έχουν πινακίδες κυκλοφορίας Θεσσαλονίκης.
Τους σταματάει στα όρια της πόλης η αστυνομία και δεν τους επιτρέπει επειδή λέει θα πάνε στο γήπεδο, εκτός κι αν μπορούνε να αποδείξουν ότι δεν!
Αλλά και αυτοκίνητα με πινακίδες Κοζάνης αναγκάστηκαν να γυρίσουν πίσω εξ αιτίας ενός οπαδικού κασκόλ που φορούσε ένας εκ των επιβατών!
Και δεν μιλάμε βέβαια για οργανωμένη μετακίνηση οπαδών αλλά για μεμονωμένους πολίτες που έχουν το θράσος και την επαναστατική διάθεση να παρακολουθήσουν ένα δημόσιο θέαμα.
Αλλά κι αν ακόμα ήθελα να πιω ένα τσιπουράκι στη λίμνη και δεν ενδιαφερόμουν για ομάδες και τέτοια, θα 'πρεπε να διαλέξω άλλη μέρα.
Παπαδόπουλε ζείς εσύ τους οδηγείς!

Περί αγροτικών κινητοποιήσεων

Κοίτα τι μαθαίνουμε μέσω Βουλγαρίας (από το «Έθνος» της Κυριακής)
Τα βουλγαρικά κανάλια μεταδίδουν από τον Προμαχώνα σκηνές με αγρότες να ψήνουν να τρώνε και να πίνουν, συχνά σε κατάσταση ευθυμίας και μιλάνε για «αγροτικές επιδόσεις» στο πλησίον ευρισκόμενο καζίνο, αλλά και σε «άλλες»…απολαύσεις. Και βέβαια δείχνουν ότι μόλις τελειώσουν τα ελληνικά τηλεοπτικά δελτία, οι αγρότες εξαφανίζονται και μένουν οι αστυνομικοί (κατ’ άλλους σεκιουριτάδες) να φυλάνε τα τρακτέρ...

Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010

Λεφτά υπάρχουν (για λίγους) μέρος 2ο

Είναι γνωστό οτι το Σύστημα έχει συνδέσει την βουλευτική αποζημίωση με τις συνολικές αποδοχές του ανώτατου δικαστικού λειτουργού. Οι δικαστικοί κατάφεραν μέσω του Μισθοδικείου (οι ίδιοι προσέφυγαν, οι ίδιοι δίκασαν, οι ίδιοι έβγαλαν απόφαση) να πάρουν κάτι βαρβάτες αυξήσεις και μάλιστα αναδρομικά για 5 (πέντε) χρόνια! Αυτοδικαίως οι βουλευτές δικαιούνται τα ίδια.
Όμως τα κόμματα δεσμεύτηκαν ότι οι εν ενεργεία δεν θα εισπράξουν αυτές τις αυξήσεις (είδατε; Που τους κατηγορείτε συνέχεια…)
Αλλά, 4-5 συνταξιούχοι βουλευτές προσέφυγαν στο Ελεγκτικό Συνέδριο (ΕΣ) ζητώντας τις ίδιες αυξήσεις και αναδρομικά πέντε ετών, αίτημα για το οποίο οι σχετικές αποφάσεις τμημάτων του ΕΣ είναι θετικές και αναμένεται να εγκριθούν από την ολομέλεια.
Ξέρετε για πόσα λεφτά μιλάμε; Για 150.000 έως 200.000 ευρώ για κάθε συνταξιούχο βουλευτή (πόσοι είναι δεν ξέρω).
Όλοι αυτοί που διαχειρίστηκαν και διαχειρίζονται τη χώρα τόσο προσεκτικά και αποδοτικά, δικαιούνται σύνταξη μετά από δύο θητείες, εξασφαλίζουν μια άνετη ζωή και ζητούν αναδρομικά τόσα όσα ένας απλός εργαζόμενος, ένας κοινός θνητός, ένας μαλάκας τέλος πάντων, δεν θα πάρει από τη δουλειά του σε δέκα χρόνια.
Καλή βδομάδα και καλό μήνα…

«Λεφτά υπάρχουν» (για λίγους)

Ανάμεσα σ’ αυτά που μου ‘πε να γράψω ο κύριος του 4ου (προχθές) ήταν και κάτι σχετικά με τις επιτροπές της Βουλής.
Και τι μαθαίνω χθες;
Συστάθηκαν δύο εξεταστικές επιτροπές (από 19 μέλη η κάθε μια) για τα «εξοπλιστικά» και το «Βατοπαίδι» (ξανά).
Οι βουλευτές που μετείχαν στην προηγούμενη
(την Βατοπαιδινή) πραγματοποίησαν 47 συνεδριάσεις συνολικής διάρκειας 250 ωρών και αμοίφθηκαν με το ποσό των 13.583 ευρώ ο καθείς. Δηλαδή πληρώθηκαν 54,3 ευρώ για κάθε ώρα! Όλοι εσείς που εργάζεστε ξέρετε πόσο δύσκολα βγαίνει ένα πενηντάρικο την ημέρα που οι κύριοι αυτοί το τσέπωσαν σε μια ώρα. Και να πεις ότι παρήγαγαν έργο πάει στο διάολο, αντάλλαζαν τις συνήθεις παπαριές και αποτέλεσμα «ζερό».
Τώρα θα ξανασυνεδριάσουν γιατί άνθρωποι είναι κι έχουν ανάγκες να καλύψουν!
Έχω και συνέχεια...(σε λίγο)