Αυτό δεν είναι ένα blog που ψάχνει την επισκεψιμότητα. Είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο, ένας τρόπος να ξεφορτώνομαι τους θυμούς μου και να μοιράζομαι τις χαρές μου. Είναι καλύτερο από το να μουρμουρίζω ή να γελάω μόνος μου.
Εδώ όλο και κάποιος ακούει…


Μην ξεχνάτε...

Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2009

Ο ήλιος έδυσε για τελευταία φορά φέτος...

...κι αποχαιρέτησε την Θεσσαλονίκη. Τού χρόνου πάλι!



Παραμονή Πρωτοχρονιάς. Το έθιμο «Μοδιάνο»


Έπρεπε να περάσετε μια βόλτα από την αγορά «Μοδιάνο» κ.κ. Αλμούνια, Τρισέ και τα υπόλοιπα ανέραστα ξόανα των Βρυξελών.
Συνευρεθείτε στα αποστειρωμένα σας ρεβεγιόν με τις σαμπάνιες και τα χαβιάρια κι αφήστε μας εμάς στα τσίπουρα, τα σουτζούκια, τους παστουρμάδες και τα «βρώμικα» στα κάρβουνα. Στα νταούλια, κλαρίνα, ζουρνάδες, χάλκινα...
Εμείς είμαστε πολύ προχωρημένοι και δεν πρόκειται να μας φτάσετε τουλάχιστον στον τομέα «το γλεντάω». Γι αυτό και μας ζηλεύετε, ομολογείστε το!
Το χειρόφρενο δεν πιάνει και τα φρένα είναι σπασμένα.
ΣΤΗΝ ΜΠΑΝΤΑ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕ!

Προς ΠΑΟΚτσήδες, αλλά και άλλους

Ο Σκάι
διοργανώνει ψηφοφορία για την καλύτερη ενδεκάδα διαφόρων δεκαετιών, μεταξύ των οποίων και του '70 (τότε που είχαμε την καλύτερη ομάδα όλων των εποχών.
Ψηφείστε στο
http://www.skai.gr/news/sports/golden-eleven-vote/?gt=3

Έχει η ξεφτίλα όρια;

Αν νομίζετε οτι υπάρχουν όρια στον αυτοεξευτελισμό,
κάντε ένα κλικ στο παρακάτω
http://www.mianifigiatogiomou.gr/index.asp?a_id=1

ή δείτε την σχετική εκπομπή...

Καλή χρονιά!

Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2009

Καλημέρα με ειδήσεις στα ψιλά και... χρόνια πολλά

(οι «Άθλιοι» διαβάζουν εφημερίδες και σχολιάζουν)
"Στις Αυστριακές Άλπεις θα βρούν τα Χριστούγεννα την οικογένεια Καραμανλή"
Όπως οι περισσότεροι εξ ημών, έτσι και ο ηττηθείς και απελθών πρωθυπουργός θα ξεσκάσει στα σαλέ της Αυστρίας.
"Είμαι σε εφεδρεία και όχι στη σύνταξη, είπε σε βουλευτή της ΝΔ ο πρώην πρωθυπουργός".

Δεδομένου ότι οι εφεδρείες ρίχνονται στη μάχη όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά, είναι να ανησυχεί κανείς με τέτοιες εφεδρείες.
"Ο κ. Σαμαράς, πολύ πρόσφατα, δήλωσε ότι το κόμμα του πρέπει να είναι έτοιμο να παρουσιάσει μια νέα πρόταση εξουσίας πολύ νωρίτερα από ότι αρχικά υπολόγιζε. Κρίσιμο ρόλο θα παίξει ο κ. Αβραμόπουλος, οι εισηγήσεις του οποίου για θέματα κομματικά και προγραμματικού λόγου της ΝΔ έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα"
Πώς να μην έχουν! Ο άνθρωπος ίδρυσε ένα κόμμα και το διέλυσε πριν καν συμμετάσχει σε εκλογές, έβαλε υποψηφιότητα για πρόεδρος της ΝΔ και την απέσυρε, αποδεικνύοντας έτσι ότι οργανωτικά και προγραμματικά είναι προχωρημένος.
Χρόνια πολλά!

Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2009

Επειδή «όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν» ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

Οι «Άθλιοι» επαναλαμβάνουν (με ελάχιστες προσθήκες) την πρώτη Χριστουγεννιάτικη ευχή που έστειλαν στην μπλογκόσφαιρα στις 25/12/2007.

"Κάθε χρόνο λέμε τα ίδια σε κάθε ευκαιρία σε κάθε γιορτή.
Χρόνια Πολλά λοιπόν, μια ευχή που τουλάχιστον ποτίζει την ελπίδα πως το μέλλον θα 'ναι καλλίτερο και θα κάνει τη ζωή μας καλύτερη.
Χρόνια Πολλά, σε όσους υποφέρουν, σε όσους αγωνίζονται, σε όσους τίμια προσπαθούν, σε όσους δεν αισθάνονται ανώτεροι, σε όσους είναι πολλά αυτά που τους λείπουν.
Σε όσους είναι άνθρωποι και γιορτάζουν την ανθρωπιά τους. Σε όσους δεν φωνάζουν «εγώ γιορτάζω».

Από τα παραπάνω βγαίνει το συμπέρασμα οτι οι πολιτικοί εξαιρούνται της ευχής.

Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2009

Για στρωθείτε στη δουλειά υπόλογοι!

Για στρώστε τον κώλο σας και δουλέψτε μπας και γίνει τίποτα.
Σας έβλεπα όλους στην Βουλή, στην συζήτηση για τον προϋπολογισμό, να αναλώνεστε σε «εσείς φταίτε» «όχι εσείς φταίτε» «ζητείστε συγνώμη» και το κορυφαίο «εμείς τιμωρηθήκαμε»!!! Δηλαδή πως τιμωρηθήκατε; Εκεί είστε όλοι και συνεχίζετε να αερολογείτε. Να ‘σασταν στη φυλακή (όπως έπρεπε) να πω μάλιστα. Το ξέρω ότι εγώ θα πληρώσω το μάρμαρο πάλι, αλλά δείξτε ότι αντιλαμβάνεστε τις ευθύνες σας ΟΛΟΙ. Δουλέψτε γρήγορα και αποτελεσματικά γιατί αν πέσουμε στα νύχια του ΔΝΤ την βάψαμε. Όχι 14 μισθούς, αλλά 11 και βλέπουμε…

Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2009

Κάτι για τον ΠΑΟΚ


Νομίζω ότι κάτι δείχνει να αλλάζει στον ΠΑΟΚ.
Μετά την πολύ καλή εμφάνιση στο Β’ ημίχρονο στην Καβάλα, ήρθε η χθεσινή στο Ηράκλειο. Μια ομάδα που αποδεικνύει σταθερά ότι για να της βάλεις γκολ πρέπει να βασανιστείς, μια ομάδα που άρχισε να δείχνει εμπιστοσύνη στις ικανότητες και δυνατότητές της, που δεν την παίρνουν από κάτω οι συνεχείς αναποδιές όπως οι χθεσινές στα κεντρικά μπακ, με παίκτες που την σέβονται και προσπαθούν να την βοηθήσουν έστω και άρρωστοι (Κοντρέρας) με παίκτες που δεν υποκύπτουν στην πίεση της γκρίνιας της δικής τους κερκίδας (Ίβιτς) με προπονητή που νοιάζεται μόνο να είναι συνεπής προς αυτό που πιστεύει και δεν αναλώνεται σε δημόσιες σχέσεις. Με μια διοίκηση που βλέπει μπροστά, διαχειρίζεται σωστά και ακολουθεί ένα πλάνο που οδηγεί ψηλότερα.
Και μια που ο Ίβιτς μου έδωσε για πολλοστή φορά το δικαίωμα, θέλω να πω ότι η συμπεριφορά απέναντί του είναι παραπάνω από άδικη. Όταν ο Σέρβος είναι καλός (και συνήθως είναι) όλος ο ΠΑΟΚ ανεβαίνει. Ο άνθρωπος και κόβει και ράβει και σκοράρει. Δεν είναι λένε γρήγορος. Το ‘παμε. Αν ήταν ΚΑΙ γρήγορος δεν θα ήταν όχι στην Τούμπα αλλά ούτε στην Ελλάδα. Το παιδί είναι φιλότιμο, αγωνιστικό, παθιασμένο, ικανό, δυνατό…
Και όσον αφορά τη βαθμολογική διαφορά με τους από πάνω και τους από κάτω, βάλτε μόνο τους βαθμούς με Πανιώνιο και Ατρόμητο που μας έκλεψαν και τα ξαναλέμε…
Ξεχωριστή μνεία στην παγκόσμια κλάση που λέγεται Γκαρσία

Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2009

19 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ στην Ελλάδα

1797
Ο Ρήγας Φεραίος ή Βελεστινλής (από τον τόπο γέννησής του το Βελεστίνο Θεσσαλίας-αρχαίες Φερές) φτάνει στην Τεργέστη με αντικειμενικό σκοπό να περάσει στην Βενετία προκειμένου να συναντηθεί με τον Βοναπάρτη με τον οποίο είχε αλληλογραφία και ζητούσε την βοήθειά του για να ελευθερωθεί η Ελλάδα.
Το συγγραφικό του έργο και οι επαναστατικές του θέσεις, τον έχουν κάνει ιδιαίτερα γνωστό αλλά και τον έχουν αναγορεύσει σε υπ’ αριθμό 1 κίνδυνο για την Οθωμανική αυτοκρατορία αλλά και για τα ολιγαρχικά καθεστώτα γενικότερα. Έτσι συλλαμβάνεται από την αυστριακή αστυνομία. Θα σταλεί στην Βιέννη όπου έχουν συλληφθεί και άλλοι σύντροφοί του. Η Πύλη θα ζητήσει αμέσως την παράδοσή του και η Αυστρία θα τον παραδώσει σε λίγο καιρό στον πασά του Βελιγραδίου.

Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2009

18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ στην Ελλάδα

1803
Μια ομάδα 800 Σουλιωτών υπό τον Κουτσονίκα, καταδιωκόμενη από τους Αλβανούς του Αλή πασά καθ’ οδό προς την Πάργα, οχυρώνεται στο μοναστήρι που υπάρχει στην κορυφή στο Ζάλογγο. 147 άνδρες υπό τον Κίτσο Μπότσαρη, διασπούν τον κλοιό και διαφεύγουν. Όσοι απομένουν στο μοναστήρι πιάνονται αιχμάλωτοι εκτός από 57 γυναίκες που με τα παιδιά τους καταφεύγουν σ’ ένα βράχο της κορυφής που λέγεται Στεφάνι. Εκεί ρίχνουν τα παιδιά τους στο βάραθρο του ποταμού Αχέροντα και πιάνουν ένα χορό που μία μία τις οδηγεί κι αυτές στο γκρεμό.

Είναι «ο χορός του Ζαλόγγου».

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2009

Μια βόλτα στην Τσιμισκή

Ο έτσι κι αλλιώς πολυσύχναστος δρόμος γίνεται, όπως σε κάθε εορταστική περίοδο, το ολοήμερο στέκι διαφόρων επαιτών. Η ανάρτησή μου δεν έχει να κάνει με το σύνολό τους, αλλά με μια κατηγορία από αυτούς. Τους έχοντες διάφορες αναπηρίες. Αυτοί οι άνθρωποι με κάνουν και αναρωτιέμαι. Ένας άνθρωπος που του λείπει ένα, πολλές φορές και δύο άκρα πως μπορεί να ζήσει; Δεν είναι ευθύνη της πολιτείας να τους περιθάλπει και να τους παρέχει τα αναγκαία; Αν αυτό γίνεται, τότε είναι πάλι ευθύνη της πολιτείας να μην τους επιτρέπει να προβάλουν την αναπηρία τους ζητώντας ελεημοσύνη, χώρια που κάποιοι από αυτούς γίνονται αντικείμενα εκμετάλλευσης από διάφορους επιτήδειους συγγενείς ή μη. Αυτό που γίνεται, το πέταγμά τους δηλαδή στον «Καιάδα» της κοινωνίας είναι ανεπίτρεπτο και προσβάλει και τους ίδιους κι εμάς τους υπόλοιπους είτε τους πετάμε ένα κέρμα είτε τους προσπερνάμε αδιάφοροι ή καχύποπτοι.
Κι επαναλαμβάνω, μιλάω μόνο για τους ανάπηρους.

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2009

Έχω να σου πω δυο τρία πράγματα Γιώργο…

Συμφωνώ στο ότι η κατάσταση είναι κρίσιμη και πρέπει να ληφθούν μέτρα, αλλά δεν απαλλάσσω κανέναν από όσους διαχειρίστηκαν τη χώρα τα τελευταία 35 χρόνια.
Ήμουνα νιός και γέρασα Γιώργο, μέσα σε τούνελ, στενωπούς, και λιτότητες (μονόπλευρες). Ψήφο από εμένα τα δυο μεγάλα κόμματα δεν είδαν, το μόνο που είδαν ήταν η αγανάκτησή μου που συσσωρευόταν.

Έχεις όμως μια μοναδική ευκαιρία τώρα.

Οι συνθήκες το ‘φεραν έτσι, ο άλλος πήδηξε από το καράβι, εσύ έδωσες ωραίες υποσχέσεις (κληρονομικό χάρισμα) και έγινες πρωθυπουργός με 10 μονάδες διαφορά.
Προχθές στο Ζάππειο πάλι καλά ακούστηκες και μακάρι να προχωρήσεις και σε έργα. Η ευκαιρία που σου δίνεται είναι να σβύσεις τα «Γιωργάκης» και «George» και να γίνεις «Ο Γιώργος»
Φαντάζομαι ότι ξέρεις για «τη γυναίκα του Καίσαρα» γι αυτό σκέψου λίγο τα παρακάτω.
Μια μείωση ας πούμε της «βουλευτικής αποζημίωσης» και των εξτρά των επιτροπών (300 ευρώ για κάθε συνεδρίαση είναι περίπου όσο η αγροτική σύνταξη)
Αναθεώρηση του νόμου που δίνει σύνταξη στους βουλευτές μετά από δύο εκλογές. Η Αλέκα έχει απόλυτο δίκιο. Να παίρνουν σύνταξη από την δουλειά που έκαναν και το βουλευτηλίκι να υπολογίζεται απλά σαν συντάξιμος χρόνος.
Κάνε κάτι τέτοια, δείξε στους πολίτες ότι οι πολιτικοί μπαίνουν μπροστά στον αγώνα, και μετά βγάλε και το «εθνικό ομόλογο» που λέει ο Ανδρουλάκης (και άλλοι).
Άντε να σε δω…

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009

ΕΤ3 – Ν.Ιωαννίνων – Χριστούγεννα

Απογευματινό δελτίο ειδήσεων στην ΕΤ3 προς το τέλος
του οποίου γίνεται μια αναφορά στις ομορφιές του Ν. Ιωαννίνων δημοφιλούς προορισμού την περίοδο των εορτών, και ακολουθεί ένα φιλμάκι με Ζαγοροχώρια, Μέτσοβο Γιάννενα κλπ, με μουσική επένδυση τον Frank Sinatra να τραγουδάει το «I’m dreaming of white Christmas»!!! Είμαι περίεργος, δε λέω, και συχνά στριφνός αλλά διαφήμιση της Ηπείρου με μουσική υπόκρουση Σινάτρα δεν το σήκωσε ο οργανισμός μου. Να περπατάει η κάμερα στα καλντερίμια των χωριών, να παίρνει πλάνα των πέτρινων σπιτιών μέσα στην ομίχλη και ν’ ακούς παράταιρη και άσχετη με την εικόνα μουσική… Αφού τους έσυρα όσα μου ‘ρχονταν, είπα να ξεδώσω με το να το πω και σ’ εσάς.

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009

Κι άλλος εμπαθής αθλητικογράφος

Τον ανακάλυψα τυχαία στις αθλητικές σελίδες της εφημερίδας «Θεσσαλονίκη» που κυκλοφορεί κάθε Δευτέρα.
Ο κ. Τάσος Κουρκούμπας, στην σελίδα του της 14/12/09 με τίτλο «ΤΑΧΙ» (ταξί) ασχολείται με τον Άρη και τα προβλήματά του (Αμπρέου, Γκρασιάν, Φλάβιο, σχεδιασμός ομάδας, αρμοδιότητες Κούπερ, Κόντης κ.α.) πράγμα κατανοητό και καθόλου μεμπτό.
Όμως, τελείως αναίτια, ανακατεύεται και με τον ΠΑΟΚ και μάλιστα με πολύ ειρωνικό και απαξιωτικό τρόπο.
Γράφει. «Η μεσούσης της εβδομάδας συνέντευξη τύπου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ήταν ο ορισμός της εν Θεσσαλονίκη πατέντας ανάλογων εκδηλώσεων. Το τριπάκι χρόνια γνωστό με αναφορές επίκλησης του συναισθηματισμού του ακροατηρίου, της αίσθησης συμμετοχής του σε μια προσπάθεια και του ναρκισσισμού του. Όλα αυτά όμως δεν φτάνουν όταν ο αόρατος-ορατός «αμφισβητίας» (εννοεί της διοίκησης) είναι ο άνθρωπος που σχεδίασε – και οι ίδιοι φανφάριζαν – το σχέδιο οικονομικής εξυγίανσης της ΠΑΕ. Στον πειθαναγκαστικό δε τόνο της λέξης αλήθεια από τον Βιολίδη, παραβλέφθηκε ο όρος «κατά λάθος αλήθεια», όπως κατά λάθος είχε μαθευτεί το αλισβερίσι των μετοχών με τον Γκαγκάτση»
Το μόνο συμπέρασμα που βγαίνει είναι οτι ο ΠΑΟΚ του πέφτει λίγο βαρύς.
Σε άλλο σημείο συμβουλεύει τον Άρη να μη προβεί σε «μια συνέντευξη τύπου αλά ΠΑΟΚ με μηδενική παραδοχή λαθών, μηδενική ανοχή κριτικής και πλεονάζουσα δεινότητα ανενδοίαστης κατασκευής (ντεμέκ) εχθρών.»
Αφού σε πειράζει κ. Κουρκούμπα, γιατί ασχολείσαι;

Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2009

Εις υγείαν των….μεταναστών

Τίτλος και στοιχεία από το «Έθνος» της Κυριακής
Το 3ο παγκόσμιο φόρουμ για την μετανάστευση πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 4 και 5 Νοεμβρίου. Είχε προγραμματιστεί επί ημερών προηγούμενης κυβέρνησης η οποία ενέκρινε και το σχετικό κονδύλιο των 3,5 εκατομμυρίων ευρώ (+ΦΠΑ), ΧΩΡΙΣ να υποβληθεί σχετικός αναλυτικός προϋπολογισμός.
Η σύμβαση υπογράφηκε μεταξύ του τότε υφυπ. Εσωτερικών Αθ. Νάκου και της Ελληνικής Εταιρίας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) που ήταν και ο φορέας οργάνωσης του φόρουμ.
Ένας πρόχειρος προϋπολογισμός που κατατέθηκε εκ των υστέρων για να καλύψει τις δαπάνες, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και τα παρακάτω ποσά.
125.000 για την ενοικίαση του χώρου και 110.000 για την μελέτη του χώρου και τη τοποθέτηση σημάνσεων.
180.000 για σχεδιασμό, δημιουργία και παραγωγή εντύπου υλικού.
405.000 για αμοιβές τρίτων (;;;)
8.000 για γραφική ύλη
76.800 για ΚΑΦΕΔΕΣ και ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ !!!
384.000 για απρόβλεπτα έξοδα !!!
Το τι προσέφερε αυτή η ιστορία στο πρόβλημα της παγκόσμιας μετανάστευσης δεν έγινε γνωστό

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009

Περί εγκαινίων

Ο άχρηστος, λάτρης της βιτρίνας, εραστής του καθρέφτη και (κατά πολλούς) υπόλογος για πολλά, πάνε δυό μήνες και, που εγκαινίασε το ανάκτορό του με μουσικές, πυροτεχνήματα και άλλα φρου φρου.
Το μεγάλο ρολόι λειτουργεί όπως και οι διακοσμητικοί μικροί καταρράκτες, αλλά το κτίριο όχι.
Γιατί άραγε; Κάποιοι μου είπαν ότι ακόμα το χρωστάει και η κατασκευαστική εταιρία δεν το παραδίδει.
Αν είναι έτσι, γιατί δεν μιλάει κανείς;

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009

Και γιατί μόνο τον Σταυρό παρακαλώ;

Θα κάνω ένα τόλμημα ελπίζοντας ότι δεν θα παρεξηγηθώ.
Ο καθ’ ένας βέβαια έχει τα πιστεύω του και συχνά υπεραμύνεται αυτών όπως η Ιταλίδα κυρία που, ιεραρχώντας τα προβλήματά της, κατάφερε να πείσει το ευρωπαϊκό δικαστήριο να γνωμοδοτήσει υπέρ της αφαίρεσης του Σταυρού από τις σχολικές αίθουσες.
Επειδή στα πλαίσια της Ε.Ε είναι πιθανό να υπάρξει και στη χώρα μας τέτοιο θέμα, πρέπει να ετοιμαστούμε για δραστικά μέτρα και όχι ημίμετρα. Προκειμένου να μην θίγεται το θρησκευτικό συναίσθημα αλλοθρήσκων, ή ακόμα και το σκέτο συναίσθημα α-θρήσκων, πρέπει να εξεταστεί η λήψη κι άλλων μέτρων σαν τα παρακάτω.
Η μετονομασία χωριών όπως Άγιος Κωνσταντίνος, Αγία Παρασκευή, Άγιος Πέτρος κ.α. και οδών όπως Αγίας Σοφίας, Αγίου Δημητρίου κλπ.
Η μετονομασία στάσεων των αστικών συγκοινωνιών όπως Ανάληψη, Άγιος Ελευθέριος, Εκκλησάκι κ.α.
Τα Χριστου-γεννιάτικα δέντρα
Οι θρησκευτικές αργίες, Φώτα, Χριστούγεννα, Πάσχα, Της Παναγίας
Οι κωδωνοκρουσίες των καμπαναριών
Και ο κατάλογος δεν είναι πλήρης
Μ’ αυτές όμως και άλλες πρωτοβουλίες πολιτών θ’ αρχίσουν σιγά σιγά να λύνονται τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι λαοί.

Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2009

8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ στην Ελλάδα

1828
Η Ρωσία με διακοίνωσή της χαρακτηρίζει «προσωρινή» την απόφαση των πρεσβευτών των τριών Δυνάμεων στη συνδιάσκεψη του Πόρου για τον καθορισμό των συνόρων του Ελληνικού κράτους. Τα σύνορα καθόριζε η γραμμή Βόλου-Αμβρακικού κόλπου και έμεναν εκτός των ορίων του νεαρού κράτους, η Σάμος, η Χίος και η Κρήτη.
Η Αγγλία που είχε δηλώσει ότι τα σύνορα έπρεπε να είναι στον Ισθμό ή όσο γίνεται πλησιέστερά του, απέλυσε τον πρεσβευτή της στην Κωνσταντινούπολη Στράτφορντ Κάννινγκ, που συμμετείχε στη Διάσκεψη.
1943
Γερμανοί στρατιώτες εκτελούν στη Μονή του Μεγάλου Σπηλαίου μοναχούς και προσκυνητές.
1974
Πολιτειακό δημοψήφισμα. 69,2% ψηφίζει υπέρ της αβασίλευτης Δημοκρατίας.

Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2009

Για αύριο (του Αγίου Νικολάου) ένα ανέκδοτο

O σύζυγος είναι πολύ θεοσεβούμενος και θεοφοβούμενος και έχει προστάτητου τον Άγιο Νικόλαο. Μιά μέρα ξεκινά για επαγγελματικό ταξίδι στην Κρήτη και η σύζυγός του,βρίσκειευκαιρία να φέρει στο σπίτι όχι ένα, όχι δύο, αλλά τρεις γκόμενους!!!
Ο πρώτος έρχεται με μία σαμπάνια, ο δεύτερος με ένα κουτί γλυκά και οτρίτος ο καρμοίρης δε φέρνει τίποτα. Πριν προλάβουν ν’ αρχίσουν τα προκαταρκτικά καιξαφνικά ακούγονται τα κλειδιά στην πόρτα. Ήταν ο σύζυγός!
Μέχρι να φτάσει στην κρεβατοκάμαρα ο κερατάς, η κυρία προλαβαίνει να χώσει τους εραστές, μαζί με τη σαμπάνια και τα γλυκά, στη ντουλάπα.Ο σύζυγος μπαίνει στο δωμάτιο και της εξηγεί ότι ο ΆγιοςΝικόλας δεν τον άφησε να κάνει το ταξίδι και εξέδωσε απαγορευτικό λόγω κακοκαιρίας. Όμως βλέποντάς την ημίγυμνη, απορεί αλλά αυτή (γάτα) του λέει ότι ο Άγιος της έστειλε κι εκείνης μήνυμα και της έλεγε να τον περιμένει για να κάνουν έρωτα.
Ο σύζυγος τσιμπάει, αρχίζει να χαμουρεύεται με την καλή του και μετά από λίγο η κυρία λέει: -Αχ άγιε μου Νικόλα, να είχα μία σαμπάνια να την πιω με τον αντρούλη μου!
Αμέσως ανοίγει η ντουλάπα, βγαίνει ο πρώτος γκόμενος με μία σαμπάνιαστο χέρι και λέει:
-Εκ του αγίου Νικολάου. Ορίστε η σαμπάνια σας.
Τους σερβίρει τη σαμπάνια και φεύγει άνετος. Ο σύζυγος σταυροκοπιέται, ευχαριστεί τον άγιο και συνεχίζει ναχαμουρεύεται με την καλή του.Μετά από λίγο η κυρία ζητάει και γλυκά από τον άγιο, οπότε ανοίγει ηπόρτα της ντουλάπας, εμφανίζεται ο δεύτερος γκόμενος με τα γλυκά καιλέει:
-Εκ του αγίου Νικολάου. Ορίστε τα γλυκάκια σας!
Ο σύζυγος ξανασταυροκοπιέται, ευχαριστεί τον προστάτη άγιό του και συνεχίζει το χαμούρεμα.Περνά λίγη ώρα, έχουν τελειώσει, η κυρία έχει ανάψει τσιγάρο, τον τρίτο που δεν είχε φέρει τίποτα δεν βρίσκει τρόπο να τον βγάλει από την ντουλάπα, ο σύζυγος κοντεύει να αποκοιμηθεί, οπότε ανοίγει η ντουλάπα, βγαίνει ένας μαντράχαλος και λέει:
-Eκ του αγίου Νικολάου. Επειδή σε πέντε λεπτά κλείνουμε, θέλετε τίποτε άλλο;

Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2009

Είπε...

4 Δεκεμβρίου 1822
Στο ετήσιο μήνυμά του προς το Κογκρέσο, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μονρόε
αναφέρει:
«το όνομα της Ελλάδος πληροί τον νούν και την καρδίαν παντός φιλελευθέρου ανθρώπου, με τα ευγενέστερα αισθήματα» και εκφράζει παράλληλα τη συμπάθεια του Αμερικανικού Έθνους προς τους αγωνιζόμενους για την ελευθερία τους Έλληνες.

Τι έγινε με τις καταγγελίες του Τζόρβα;

Αφελείς σκέψεις...
Δεν έπρεπε να επιληφθεί ο (όχι αθλητικός) εισαγγελέας;
Σε μια χώρα όπου γήπεδο σημαίνει χώρος ανεξέλεγκτης έκφρασης επιθετικών και βίαιων συμπεριφορών, δεν έπρεπε να διερευνηθεί η αλήθεια ή όχι των καταγγελιών; Και αν μεν οι καταγγελίες είχαν βάση και ο Τζόρβας πυροβολείτο έστω με αεροβόλο να μας προετοιμάσουν για την επόμενη φορά που το όπλο θα είναι κανονικό, ή αν ήταν ψευδείς, ο αθλητής να πάει σπίτι του.
Δεν έπρεπε;
Παπάρια μέντολες, που λέει κι ο Γεωργίου…

Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009

3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ στην Ελλάδα

1912
Ναυμαχία της Έλλης
.
Ο Τουρκικός στόλος αποκλεισμένος στα Δαρδανέλια, αποπειράται να εξέλθει και αντιμετωπίζει τον Ελληνικό στόλο υπό τον ναύαρχο Παύλο Κουντουριώτη στο ακρωτήριο Έλλη. Τα Ελληνικά πλοία είναι τα θωρηκτά ΑΒΕΡΩΦ, ΨΑΡΑ, ΥΔΡΑ, ΣΠΕΤΣΑΙ, και τα αντιτορπιλικά ΛΕΩΝ, ΠΑΝΘΗΡ, ΑΕΤΟΣ και ΙΕΡΑΞ. Ο Κουντουριώτης από τον «Αβέρωφ» κοινοποιεί στα άλλα σκάφη το ιστορικό του σήμα «Με την δύναμη του Θεού και τις ευχές του Βασιλέα μας και στο όνομα του δικαίου, πλέω μεθ’ ορμής ακαθέκτου και με την πεποίθησιν της νίκης, εναντίον του εχθρού του Γένους».

Το «Αβέρωφ» με αναπεπταμένο το σήμα «Ζ» (κινούμαι ανεξαρτήτως), επιτίθεται στην Τουρκική ναυαρχίδα «ΧΑΪΡΕΔΙΝ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΣΑ» σαν να ήθελε να την εμβολίσει. Η γραμμή των Τουρκικών πλοίων διασπάται, επέρχεται σύγχυση και τα τουρκικά πλοία αναγκάζονται να επιστρέψουν στα Δαρδανέλια. Η ναυμαχία κράτησε 63 λεπτά.
1944
Πυροβολισμοί εναντίον αόπλων διαδηλωτών του ΕΑΜ στην πλατεία Συντάγματος. Νεκροί και τραυματίες. Αρχίζουν τα «Δεκεμβριανά».