Αυτό δεν είναι ένα blog που ψάχνει την επισκεψιμότητα. Είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο, ένας τρόπος να ξεφορτώνομαι τους θυμούς μου και να μοιράζομαι τις χαρές μου. Είναι καλύτερο από το να μουρμουρίζω ή να γελάω μόνος μου.
Εδώ όλο και κάποιος ακούει…


Μην ξεχνάτε...

Τετάρτη 29 Ιουλίου 2009

Περί προσωπικών δεδομένων...

Σωστή, πολύ σωστή η αρνητική γνωμοδότηση της «Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων» για τις κάμερες που θα παρακολουθούν σε 24ωρη βάση δρόμους πλατείες και άλλους δημόσιους χώρους για λόγους προστασίας της δημόσιας τάξης και άλλα μπλα μπλα μπλα. Δεν μπορείς κύριε να παρακολουθείς τις κινήσεις των πολιτών, σου λέει η «Αρχή»
Η γνωμοδότηση αυτή όμως δεν πιάνει την κάμερα του "εναλλακτικού δελτίου" του «Star». Ρεπόρτερ και κάμερα του σταθμού την είχε στήσει στο αεροδρόμιο στην άφιξη πτήσης από Μύκονο, θέλοντας να διαπιστώσει αν ο κύριος τάδε που επέστρεφε από το νησί συνοδευόταν από μια συγκεκριμένη κλώσα, καταγράφοντας τα πρόσωπα των αφικνουμένων επιβατών.

Ενδεχόμενο επακόλουθο:
Πως πάει αγάπη μου η μανούλα σου που πήγες να δεις στην Καβάλλα
Εεεε, καλύτερα…»
Καλύτερα ε; Γι αυτό σε είδα να γυρνάς από Μύκονο

Που κοιτάνε;

Ο Αμερικάνος, κοιτάει μακριά, ο Καναδός κοιτάει τη γραβάτα του, οι άλλοι δύο
πού κοιτάνε;

Παρασκευή 24 Ιουλίου 2009

Ακόμα ένας … «πόλεμος»

Η ανάρτηση είναι λίγο καθυστερημένη σε σχέση με το συμβάν, αλλά είμαι που είμαι αφημένος στη Χαλκιδικιώτικη θάλασσα, μ’ έπιασε κι ο πανικός να αδειάσω τα ράφια των σουπερμάρκετ προμηθευόμενος τα αναγκαία για τις δύσκολες μέρες που έρχονται, ε καθυστέρησα…
Άκουγα στην τηλεόραση τις προτάσεις διαφόρων συγκοινωνιολόγων και άλλων ειδικών, για την ανάγκη επέκτασης των λεωφορειοδρόμων, καθώς και για τα μέτρα προστασίας τους (αντίθετη κατεύθυνση σε μονοδρόμους, διαχωριστικά κράσπεδα κ.α.) προκειμένου τα λεωφορεία να κινούνται με ταχύτητες της τάξης των 35χλμ. αντί των 20 που με δυσκολία καταφέρνουν τώρα. Όλα βέβαια στην κατεύθυνση της καλύτερης και ταχύτερης εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού.
Κάποια στιγμή ζητήθηκε η γνώμη του προέδρου των ταξιτζήδων.
Ποιος είδε τον θεό και δεν φοβήθηκε!
Λεωνίδας, Διάκος, Σαμουήλ στο Κούγκι, όλοι μαζί σε ένα!
«Αν ληφθούν αποφάσεις για μέτρα, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη μας, ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΛΕΜΟΣ!»
Πανικοβλήθηκα! Γιατί όταν κάνει τέτοια δήλωση ο πρόεδρος των νταβατζήδων των αστικών δρόμων, στη χώρα της πολλαπλής μίσθωσης, της επιλογής πελατών, της αγένειας, των πειραγμένων ταξίμετρων, δεν μπορείς να μη τον πάρεις στα σοβαρά.
Καλού κακού κάντε καμιά προμήθεια…
Ρε δε #*/@%στε λέω εγώ!

Πέμπτη 23 Ιουλίου 2009

Ο δρόμος προς την..."καταξίωση" (κακίες)

ή πως αποκτάς το δικαίωμα να κρίνεις τους πάντες... Ζούγκλα!

Σε τι διαφέρετε;

Σε τι διαφέρετε από τους πορτοφολάδες, τους διαρρήκτες, τους τσαντάκηδες, αυτούς που ανοίγουν αυτοκίνητα για να κλέψουν το ραδιοσιντί και τους άλλους εκπροσώπους της κατηγορίας «χρειάζομαι λεφτά, δεν έχω, τα κλέβω»;
Σας έπιασε τάχα ο πόνος για το περιβάλλον και την ρύπανση, και απλώνετε τα ξερά σας στους κατόχους των ΙΧ, δηλαδή σε όλους μας, και αρπάζετε από την τσέπη τους από 50 μέχρι 150 ευρώ ετησίως.
Έχω ένα αυτοκίνητο 13 ετών αντιρρυπαντικής τεχνολογίας και το οποίο διαθέτει την κάρτα καυσαερίων του ΔΙΚΟΥ ΣΑΣ υπουργείου που πιστοποιεί ότι δεν ρυπαίνει. Άρα με κλέβετε, χώρια που το μέτρο είναι και ταξικό. Όποιος έχει τη δυνατότητα να αλλάζει αυτοκίνητο κάθε 3-4 χρόνια τη γλυτώνει.
Ότι το μέτρο είναι καθαρά εισπρακτικό φαίνεται και από το σκεπτικό του, το οποίο λέει καθαρά: «ρύπαινε, αρκεί να πληρώνεις»
Αϊ σιχτιρ, λαμόγια του κερατά!

Τετάρτη 22 Ιουλίου 2009

Πρόεδρος Δημοκρατίας


Τι είναι; Τι ρόλο παίζει; Ποια η χρησιμότητά του;
Κόβει κορδέλες εγκαινίων, βγάζει επετειακούς λόγους, μιλάει για θέματα μεγάλης σημασίας ενώ ο λόγος του δεν έχει καμιά πολιτική βαρύτητα, υπογράφει ότι του φέρνουν, μιας και τυχόν άρνησή του θα δημιουργήσει μεγάλη αναστάτωση στο πολιτικό σκηνικό, παρίσταται σε εκδηλώσεις και βεβαίως παραθέτει γεύματα και δεξιώσεις όπως η ετήσια «γιορτή της Δημοκρατίας».
Με τον νυν Πρόεδρο δεν έχω τίποτα όπως και με όλους πριν από αυτόν.
Καλοί άνθρωποι, ευγενείς, πατριώτες, πονετικοί, αξιοσέβαστοι, αλλά θα προτιμούσα Πρόεδρο εκλεγμένο από τον λαό, υπεύθυνο και υπόλογο απέναντι στον λαό, που να έχει (πέρα από το κύρος) και την ευθύνη για όσα υπογράφει.
Αυτά τα ολίγα, και με αφορμή τον σκυλοκαυγά περί την (επαν)εκλογή του και τις εθνικές εκλογές που συνδέονται μ’ αυτήν.

Τρίτη 21 Ιουλίου 2009

Ακόμα μια «συνομιλία» που περνάει στα ψιλά

21 και 22 Ιουλίου στη Σμύρνη διεξάγονται συνομιλίες Ελλάδας Τουρκίας υπό τον Αμερικανό διοικητή του αεροπορικού στρατηγείου του ΝΑΤΟ, με θέμα «διασύνδεση των ραντάρ ΝΑΤΟϊκού ενδιαφέροντος των δύο χωρών και των εναέριων χώρων Ελλάδας Τουρκίας για σκοπούς της συμμαχίας».
Με απλά ελληνικά, ΑΝ το θέμα αυτό προχωρήσει, θα έχει σαν αποτέλεσμα τα τουρκικά αεροσκάφη που εισέρχονται παρανόμως στο Αιγαίο να εμφανίζονται στις οθόνες των νατοϊκών ραντάρ σαν «φίλια» και ως εκ τούτου οι Τούρκοι θα δικαιούνται να ζητούν να μην αναχαιτίζονται.
Ο εναέριος χώρος του Αιγαίου που ανήκει στο FIR Αθηνών και επιτηρείται και αστυνομεύεται από την Ελλάδα, μετά την διασύνδεση θα θεωρείται πια ενιαίος και αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα την απαίτηση της Άγκυρας να της ανατεθεί η επιτήρηση και αστυνόμευση μέρους του Αιγαίου.
Και έπεται συνέχεια. ΑΝ

Πέμπτη 16 Ιουλίου 2009

Έρχονται πάλι

Σαν ένας χαιρετισμός στην εποχή που ήμουν νέος, οι Deep Purple έρχονται ξανά στην Θεσσαλονίκη για μια εμφάνιση στη Μονή Λαζαριστών το βράδυ της 23ης Ιουλίου.
Χωρίς τον κυκλοθυμικό Ritchie Blackmore που έχει εγκαταλείψει την μπάντα εδώ και χρόνια, αλλά και χωρίς τον Jon Lord στα πλήκτρα, με τον Gillan να χειρίζεται με αξιοπρέπεια τον περιορισμό των φωνητικών του δυνατοτήτων, με τον Ian Paice στα τύμπανα και τον Roger Glover στο μπάσο, αυτοί οι γίγαντες του hard rock έρχονται πάλι με επάξια αντικατάσταση των 2 απόντων από τους Don Airey και Steve Morse.
Θα πάω να δω και να ακούσω τα νειάτα μου.

Τετάρτη 15 Ιουλίου 2009

15 Ιουλίου στην Κύπρο

1974
Η προδοσία μπαίνει σε εφαρμογή.
Πραγματοποιείται στην Κύπρο το πραξικόπημα που σχεδίασε η χούντα στην Αθήνα.
Μονάδες της Εθνοφρουράς και του Ελληνικού στρατού βομβαρδίζουν το Προεδρικό μέγαρο.
Ο Μακάριος θα διαφύγει.

Τρίτη 14 Ιουλίου 2009

Που θυμήθηκα την Ρεπούση…

Κάπου κάποτε είχα διαβάσει για μια παλιά σιωνιστική προπαγάνδα που έλεγε ότι η αρχαία Κρήτη ήταν εβραϊκή. Τότε δεν έδωσα σημασία και θεώρησα ότι ήταν (ίσως) ακόμα ένα αντισιωνιστικό δημοσίευμα που πιθανότατα εστερείτο βάσης.
Όμως πριν μέρες το ξαναδιάβασα και μάλιστα σαν απόσπασμα ομιλίας σε εκδήλωση στην Ελλάδα.
Πριν ένα ενάμιση μήνα, έγινε στο Επιμελητήριο του Ηρακλείου Κρήτης εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου «Κρητών επιχειρείν» με επιμελητή έκδοσης κάποιον Κώστα Χρηστάκη και παρουσιάστρια την διευθύντρια του Εθνικού Αρχείου Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού, κυρία Μεταξία Τσιποπούλου. Η κυρία αυτή επανέλαβε την παραπάνω εβραϊκή προπαγάνδα αναφέροντας ότι οι Μινωίτες δεν ήταν Έλληνες αλλά απόγονοι Σημιτών Εβραίων.
Χάλασε ο κόσμος και επιμελητής και παρουσιάστρια αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν από την αίθουσα.
Το υπουργείο Πολιτισμού δεν ασχολήθηκε με το θέμα.
Ο «συνωστισμός στη Σμύρνη», οι «γκρίζες ζώνες του Αιγαίου» η «Μακεδονική μειονότητα», η «Τουρκική Βόρεια Κύπρος» έχουν τώρα για συντροφιά και την «Εβραϊκή Κρήτη»

Δευτέρα 13 Ιουλίου 2009

Απορία

Αυτός θα δηλώσει ημιυπαίθριους;;;

κλικ για μεγένθυση

Κυριακή 5 Ιουλίου 2009

Θαλάσσια μπάνια στην Κίνα

Χωρίς λόγια, γιατί όπως λένε οι Κινέζοι, μια φωτογραφία αξίζει περισσότερο από χίλιες λέξεις!




και Mc Donald's βέβαια





Παρασκευή 3 Ιουλίου 2009

Το κάπνισμα και η απαγόρευσή του

Με το που θα σταματήσεις να καπνίζεις φίλε συνκαπνιστή, θα συμβούν πολύ περισσότερα απ’ όσα νομίζεις. Μη θαρρείς ότι όλα γίνονται για την προστασία της υγείας σου και των διπλανών σου μόνο από το κάπνισμα... Θα συμβούν πράματα και θάματα!

Η ΔΕΗ θα τοποθετήσει στις τσιμινιέρες της Κοζάνης και της Πτολεμαΐδας τα πιο εξελιγμένα φίλτρα και το παράδειγμά της θα ακολουθήσουν πάραυτα όλες οι ρυπογόνες βιομηχανίες.
Όλοι οι κινητήρες εσωτερικής καύσης φορτηγών, λεωφορείων, ΙΧ, ταξί και διτρόχων θα αυτορυθμιστούν έτσι ώστε οι εκπομπές καυσαερίων να είναι μέσα στα όρια επιτρεπτής δηλητηρίασης.
Ο Αισωπός και τα άλλα ποτάμια και λίμνες της χώρας θα πάψουν μονομιάς να είναι χαβούζες τοξικών αποβλήτων και τα γεωργικά προϊόντα των περιοχών τους θα γίνουν απολύτως ασφαλή για κατανάλωση.
Οι αγρότες παραγωγοί φρούτων και λαχανικών θα κόψουν την συνήθεια να ραντίζουν με φυτοφάρμακα την παραμονή της συγκομιδής και θα ραντίζουν μια βδομάδα νωρίτερα.
Τα νοθευμένα λάδια θα είναι μακρινή ανάμνηση όπως και η πάχυνση με ορμόνες των ζώων.
Τα καράβια θα πάψουν να πλένουν τ’ αμπάρια τους στη θάλασσα και θα μαζεύουν τα σκουπίδια τους για άδειασμα στο πρώτο λιμάνι.
Αυτά φίλε καπνιστή είναι λίγα μόνο από τα πολλά που θα συμβούν μόλις ΕΣΥ κόψεις το κάπνισμα.