Αυτό δεν είναι ένα blog που ψάχνει την επισκεψιμότητα. Είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο, ένας τρόπος να ξεφορτώνομαι τους θυμούς μου και να μοιράζομαι τις χαρές μου. Είναι καλύτερο από το να μουρμουρίζω ή να γελάω μόνος μου.
Εδώ όλο και κάποιος ακούει…


Μην ξεχνάτε...

Τρίτη 30 Ιουνίου 2009

Ρομαντική ποίηση σε... παγκάκι


Δευτέρα 29 Ιουνίου 2009

Στην αναπλασμένη παραλία...

Η ανάπλαση του παραλιακού πάρκου ολοκληρώθηκε και εγκαινιάστηκε τον Οκτώβριο του 2008. Σήμερα, 8 μήνες μετά, η κατασπατάληση νερού που γίνεται αφήνει ασυγκίνητους τους αρμόδιους του Δήμου. Κάθε βράδυ το αυτόματο υπόγειο σύστημα ποτίζει γκαζόν και δέντρα ανεξάρτητα από το αν έβρεξε ή εξακολουθεί να βρέχει. Εκτός αυτού, το σύστημα είναι ελαττωματικό και έχει και διαρροές με αποτέλεσμα να πλημμυρίζει ο τόπος, τα νερά να φτάνουν μέχρι τη θάλασσα, το γκαζόν να κιτρινίζει και τα δέντρα να κινδυνεύουν να σαπίσουν οι ρίζες τους. Οι παρακάτω φωτογραφίες δείχνουν κάπως, την καθημερινή κατάσταση.











Καλή εβδομάδα με μια ωραία δύση


Σάββατο 27 Ιουνίου 2009

Εξαιρέσεις...

Από το in.gr
Με αεροσκάφος που στην άτρακτο έγραφε "Republic of Macadonia" έφτασε στην Κέρκυρα ο υπουργός εξωτερικών των Σκοπίων.

Η Αθήνα είχε δώσει "κατ' εξαιρεσιν" άδεια προσγείωσής του.

Σταθερή εξωτερική πολιτική, με...εξαιρέσεις

Παρασκευή 26 Ιουνίου 2009

Επί της ουσίας...

Τώρα που θα μετριάστηκε κάπως η θλίψη που με έμφαση εξέφρασαν στα ΜΜΕ οι κάθε λογής υπεύθυνοι μιλώντας για την δολοφονία του αστυνομικού στα Πατήσια, θέλω να ρωτήσω 2-3 σχετικά πράγματα.
Τι σύνταξη θα πάρει η χήρα του;
Και τι σύνταξη θα πάρει η χήρα ενός βουλευτή αν αυτός πεθάνει σε ώρα υπηρεσίας; (λέμε τώρα, αν πάθει καμιά ανακοπή την ώρα που κοιμάται στα έδρανα της Βουλής).
Και γενικότερα
Ποιές είναι οι αποδοχές ενός χειριστή μαχητικού ή ενός χειριστή πυροσβεστικού ή του κυβερνήτη μιας φρεγάτας και ποιές ενός βουλευτή;
Δεν τις ξέρω αλλά φαντάζομαι οτι θα είναι ανάλογες του προσφερομένου έργου...

Δευτέρα 22 Ιουνίου 2009

Περί πυροπροστασίας

Διαβάζω στην "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία"
"...παρ' ότι στα όρια του Δήμου Αθηναίων δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑ δάσος, ο Ν.Κακλαμάνης εισέπραξε φέτος 336.000 ευρώ για έργα πυροπροστασίας στα άλση ευθύνης του Δήμου του...
Όλοι μαζί οι δήμοι τουΈβρου εισέπραξαν 419.400 ευρώ, όλος ο Νομός Αρκαδίας 834.400, όλοι οι δήμοι της Άρτας 178.400, όλος ο νομός Ιωαννίνων 428.200. Ο δήμος Ν. Φιλαδέλφειας για την προστασία του άλσους πήρε 112.000, ο δήμος Νέου Ψυχικού 14.000, ενώ ο δήμος Δοξάτου Δράμας που βρίσκεται ΜΕΣΑ σε καταπληκτικό δάσος πήρε 11.200"!!!

Οι "Άθλιοι" έβγαλαν τα συμπεράσματά τους, βγάλτε κι εσείς τα δικά σας

Σάββατο 20 Ιουνίου 2009

Πού να βρείς άκρη…

Όπως ισχυρίζομαι, στην αρχή ήταν η Ελλάς. Αυτή μετά γέννησε το χάος και μετά ακολούθησε η εξέλιξη (των άλλων)Δουλεύεις 30 χρόνια, πληρώνεις βαρβάτες εισφορές στο ΙΚΑ που γνωματεύει ότι με τέτοιες εισφορές είσαι ανταποδοτικός και δικαιούσαι να συνταξιοδοτηθείς χωρίς όριο ηλικίας, είσαι στην κατηγορία «βαρέων – ανθυγιεινών», έρχονται και κάτι υπουργοί και σου λένε τα γνωστά χουβαρνταλίκια «μην κάτσεις άλλο, κι εμείς θα σου δώσουμε το εφ’ άπαξ στο 100% (αντί του 80%)», και σηκώνεσαι και φεύγεις. Περνάει κι ένας χρόνος ώσπου να πάρεις την πρώτη σύνταξη και μόλις την πάρεις κάτι δεν σου φαίνεται καλά. Ο νόμος λέει ότι όσοι είναι στα «βαρέα – ανθυγιεινά» παίρνουν τη σύνταξή τους προσαυξημένη κατά 20% απ’ όσο προβλέπει το κλιμάκιο στο οποίο ανήκουν. Εσύ όμως δεν την βλέπεις αυτή την προσαύξηση και κάνεις μια ένσταση. Περνάει χρόνος και το Ίδρυμα σου απαντάει ότι συνταξιοδοτήθηκες με χαριστική διάταξη (το 100% του εφ’ άπαξ που λέγαμε). Ξανακάνεις ένσταση «ρε μάγκες, το εφ’ άπαξ δεν μου το δώσατε εσείς αλλά ο εργοδότης μου, τι σχέση έχει με τα βαρέα ανθυγιεινά;» Ξανά αναμονή, κάποια στιγμή σε καλούν σε μια επιτροπή, τους τα λες σε ακούνε, «θα σας απαντήσουμε», και κάποτε παίρνεις μια επιστολή που σου λέει «το αίτημά σας απορρίφθηκε». Μ’ αυτά κι αυτά έχουν περάσει 5 χρόνια, και μη έχοντας άλλο δρόμο ξεκινάς δικαστικά. Περνούν 2 χρόνια και τα Διοικητικά δικαστήρια δεν έχουν ορίσει ακόμα δικάσιμο! Η συμμορία σκέφτηκε «που θα πάει, δεν θα πεθάνουν οι μπιπ μπιπ;»Ευτυχώς που οι προσφυγές είναι ομαδικές και ο δικηγόρος δουλεύει με ποσοστά, γιατί αλλιώς δεν θα αντέχαμε τα έξοδα των συνεχών δικών όταν με το καλό αρχίσουν. Ίδωμεν…

Σάββατο 13 Ιουνίου 2009

Βρώμα και δυσωδία

Η βρώμα και η δυσωδία των σκουπιδιών κάλυψε την πόλη για μια ακόμα φορά. Ανακατεύεται με την μπόχα των κυβερνητικών, νομαρχιακών και δημοτικών παραγόντων που ανίκανοι να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα επί δεκαετίες αναμασούν δικαιολογίες. Κι έτσι ελεύθερα ο κάθε τοπικός παραγοντίσκος της κάθε Μαυροράχης παίζει τα δικά του παιγνίδια αποκλείοντας τους ΧΥΤΑ που εγκαταστάθηκαν εκεί με νόμιμες διαδικασίες και φυσικά με την έγκριση των τοπικών αρχών. Δεν δημιουργήθηκαν οι ΧΥΤΑ «εν κρυπτώ και μια νυκτί». Κι αφού είναι νόμιμοι πώς αφήνει ο αρμόδιος εισαγγελέας τν παρεμπόδιση της λειτουργίας τους;
Και το επιστέγασμα της φαιδρότητας όλων. Χθες βράδυ ο κ. Γαβαλάς είχε τα εγκαίνια του ανακαινισθέντος μαγαζιού του στην Πρ. Κορομηλά στη Θεσσαλονίκη. Ένας μικρός στόλος απορριμματοφόρων καθάρισε από τα σκουπίδια όλους τους γύρω δρόμους.

13 ΙΟΥΝΙΟΥ στην Ελλάδα

323 π.Χ.
Θάνατος Μεγάλου Αλεξάνδρου.



Από τον Μάϊο είχε προσβληθεί από σφοδρό πυρετό ο οποίος με μικρά διαλείμματα τον έφθειρε συνεχώς. Λίγο πριν πεθάνει ικανοποίησε την επιθυμία του στρατού του να τον δούν για τελευταία φορά κι έτσι όλο το στράτευμα πέρασε μπροστά από το κρεβάτι του. Πέθανε σε ηλικία 32 ετών και 8 μηνών, αφού βασίλευσε 12 χρόνια.

1798
Θάνατος του Ρήγα Φεραίου στο Βελιγράδι.

Μετά από 40 μέρες φοβερών βασανιστηρίων στη σκοτεινή φυλακή του πύργου της Νεμπόϊσα, ο Ρήγας και οι 7 σύντροφοί του στραγγαλίστηκαν στα κελιά τους και τα πτώματά τους πετάχτηκαν στο Δούναβη. Οι σύντροφοί του ήταν οι Χιώτες Ευστράτιος Αργέντης 31 ετών και Αντ. Κορωνιός 27 ετών, τα αδέλφια από την Καστοριά Παναγιώτης και Ιωάννης Εμμανουήλ 22 και 24 ετών, ο Θεοχάρης Τουρούντζιας 22 ετών από τη Σιάτιστα, ο Ιωάννης Καρατζάς 31 ετών από την Κύπρο και ο γιατρός Δημ. Νικολαϊδης 32 ετών από τα Γιάννενα.

13 Ιουνίου. 2 χρόνια στο τιμόνι...


Παρασκευή 12 Ιουνίου 2009

Παγετώνας (video)

Πήγαν σε μια λίμνη για να παρατηρήσουν από κοντά έναν παγετώνα που κατέληγε στις όχθες της.
Η συνέχεια στο video που ακολουθεί

Τετάρτη 10 Ιουνίου 2009

Η εξέλιξη των απορρυπαντικών


Τρίτη 9 Ιουνίου 2009

5 «τι έγινε;»

Έτσι μου ‘ρθε και ρωτάω
Τι έγινε με τη μήνυση του Πρωτόπαπα εναντίον του Κουρή για τα δημοσιεύματα σχετικά με την τριώροφη μονοκατοικία του πρώτου;
Τι έγινε με τη μήνυση του Κοντομηνά εναντίον του Κουρή (πάλι) για τα δημοσιεύματα σχετικά με την εξαπάτηση ασφαλισμένων της Ιντεραμέρικαν;

Τι έγινε με την ένσταση του Μαγγίνα για το πρόστιμο για το αναψυκτήριο; Έγινε δεκτή; Πλήρωσε τελικά και πόσο;
Τι έγινε με το 1.000.000 μάρκα του Τσουκάτου;
Τι έγινε με τα 5.000.000 ευρώ του κ. Αναστασιάδη στη μαύρη σακούλα;

Δευτέρα 8 Ιουνίου 2009

Μου το έστειλε η ange-ta και μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μιας συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ. Ίσως οι πολλοί και πολύ "προοδευτικοί" που έχουν μαζευτεί εκεί να είναι ένας από τους λόγους του εκλογικού αποτελέσματος (όσον αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ)

http://kokkinoprasinodiktyo.wordpress.com/2009/03/27/airetikes-skepseis-gia-thn-ethniki-ideologia-tou-sxoleiou/

Ένα δράμα…

Ειδήσεις στο κεντρικό δελτίο του «Αλφα» 5/6/09

Συζητάει ο παρουσιαστής (αυτός ο συνεργάτης του άλλου με τα 5.000.000 ευρώ στις σακούλες) με την υπεύθυνη του δικαστικού ρεπορτάζ για την υπόθεση Καραβέλα, και μου μαυρίζουν την ψυχή.

Προφυλακισμένες η σύζυγος (σ.σ. δήλωσε «αφού μου παρείχε μια τόσο ωραία οικογενειακή ζωή, δεν είχα λόγο να ρωτάω που βρίσκει τα χρήματα») και η μεγαλύτερη κόρη, και η κυρία του ρεπορτάζ μας λέει ότι οι άλλες κρατούμενες έκαναν τον σταυρό τους βλέποντας τις δύο γυναίκες στη φυλακή, (αλλά δεν μας λέει αν σταυροκοπιόταν από απορία ή αν έλεγαν «δόξα τω θεώ»), συνεχίζει ότι η κόρη είναι ευάλωτο άτομο (σε αντίθεση προφανώς με τους υπόλοιπους εκεί μέσα) φοιτήτρια ψυχολογίας (άκου πράματα) και ότι οι δυό άλλες κόρες σύμφωνα με απόφαση του εισαγγελέα πρέπει λέει να μένουν σε διαφορετικό σπίτι η κάθε μία (ευτυχώς έχουν 5-6, αλλιώς άντε να τρέχεις να νοικιάζεις) και οτι δεσμεύτηκε και ο λογαριασμός του γιού που ενηλικιώνεται αυτές τις μέρες, ένδειξη ότι και αυτός θα προφυλακιστεί.
Κι ο φουκαράς πατέρας, στα μαύρα ξένα από ανάγκη ευρισκόμενος, να μη μπορεί να συμπαρασταθεί στην κατατρεγμένη οικογένεια που αναγκάστηκε να προσλάβει δικηγόρο τον κ. Κεχαγιόγλου (καλώσ’ τον, σας λέει τίποτα το όνομα;)

Ο Γιάννης Αγιάννης μη όντας νομικός και κυρίως μη όντας δημοσιογράφος δεν θα μιλήσει για δίκαιο ή άδικο, θα πει μόνο ότι αν τα «παιδιά» ήταν δικά του ή δικά σας, η ευαισθησία των ΜΜΕ θα εξαντλείτο στο γνωστό «αμαρτίαι γονέων παιδεύουσι τέκνα».

Κυριακή 7 Ιουνίου 2009

Εποικοδομητικές διαφωνίες

Στην ανάρτησή μου με τίτλο "Ποιός είμαι ρε;" http://yannisayannis.blogspot.com/2009/06/blog-post.html
ο φίλος και συχνός επισκέπτης "Μιχάλης Ρ" μου απάντησε σχετικά με τον ισχυρισμό μου οτι η χώρα πάει από το κακό στο χειρότερο. Παραθέτω σχεδόν αυτούσια την θέση του δηλώνοντας οτι χαίρομαι που μέσα από τους "Άθλιους" γίνονται τέτοιες ειλικρινείς τοποθετήσεις.
Λέει λοιπόν ο Μιχάλης.
"Κατάλαβα την ζωή σε μια παράγκα απέναντι από το παλιό υδραγωγείο στη Καλλιθέα. Η οικογένειά μου όπως και το 59% των συμπατριωτών μου το 1977 δεν διέθετε μπάνιο με ζεστό νερό, ούτε καν καζανάκι στη τουαλέτα. Όπως το 64% των Ελλήνων το 1974 χρησιμοποιούσα για υγιεινή χρήση εφημερίδα και όχι σχετικό χαρτί. Δούλευα από 11 χρονών για να συμβάλλω στο οικογενειακό εισόδημα, γιατί ο ακροδεξιός παρακρατικός πατέρας μου ο κυρ Βασίλης ο παγοπώλης, είχε τις αρχές που γαλούχησαν τους έλληνες επί 10ετίες και δημιούργησαν τα καραμανλικά ζόμπι που τα χαιρόμαστε και σήμερα στην καθημερινότητα που τόσο γλαφυρά περιγράφεις στοχευόμενα, χωρίς να φοράς τα γυαλιά σου από συνήθεια και αμέλεια. Τιμώντας την καταγωγή και την παιδεία που του προσέφερε το ελληνοχριστιανιό ιδεώδες του παλιού χωροφύλακα κι επειδή θεωρούσε ότι τα γράμματα χαλάν τον άνθρωπο και τον κάνουν κομουνιστή με το συμπάθιο, με απέτρεπε από τα γράμματα και τη γνώση που τόσο αγαπούσα και αγαπώ. Παρ’ όλα αυτά και χωρίς φροντιστήριο το 1974 πέρασα στο πανεπιστήμιο. Αναγκάσθηκα το 1976 να πάω εθελοντής στο στρατό για να μπορέσω να επιβιώσω και να σπουδάσω. Πρώτος μισθός 2.700 δρχ. Πέρασαν τα χρόνια. Σήμερα είμαι συνταξιούχος των 2.500€ με εξωτερική συμπληρωματική δουλειά ,έχω καλή οικογένεια, τα παιδιά μου σπουδάζουν,δύο σπίτια, παραθαλάσσιο οικόπεδο, δύο αυτοκίνητα, δύο μηχανές, γνώρισα τον κόσμο, ο μεγάλος γιος (25 χρόνων) τελειώνει το διδακτορικό του και παράλληλα έχει σχολή εκμάθησης υπολογιστών, έχω άριστη υγεία και δεν χρωστώ σε κανέναν. Όλα αυτά όμως δεν έγιναν τυχαία, ήταν η πολιτική απόφαση να στηριχτεί η μεσαία τάξη και να δοθεί η δυνατότητα στο μισθωτό να ζήσει ευρωπαϊκά καταναλώνοντας αστικά. Αυτή η διαφοροποίηση στη καθημερινότητα μέσα σε 30 χρόνια που θέλεις να την ξεπερνάς καταγγέλλοντας τον Πάγκαλο και το Σημίτη, δεν αφορά μόνο εμένα αλλά χιλιάδες σαν εμένα και το αποδεικνύουν οι στατιστικές. Το 1978 το ποσοστό ιδιοκατοίκησης ήταν 38% και σήμερα 82%, εξοχική κατοικία είχε το 9% και σήμερα το 41%, αυτοκίνητο το 12% και σήμερα 91%. Βέβαια υπήρχαν και υπάρχουν εργαζόμενοι μισθωτοί που απείργησαν γιατί η πολιτεία του Σημίτη μετέφερε το Α/Δ στα Σπάτα από το Ελληνικό και δεν βόλευε η μετακίνηση από τη Βούλα, και τη Βουλιαγμένη που είχαν τα φτωχικά τους. Οι ίδιοι που κάνουν γαργάρα ότι η γενιά των 700€ έγινε των 350€ με τη ψήφο τους, προωθώντας συνδικαλιστές απογόνους γερμανοτσολιάδων αλλά Μανώλη, για ν’ αλλάξουν τον κακομαθημένο εργαζόμενο. Οι ίδιοι που κακαρώνουν το καραγκιόζικο ποντιακό πατριωτισμό του Φωμιάδη και των ομοίων του. Τι να κάνουμε φίλε «άθλιε», αυτά έχει η ζωή και η παλιοκοινωνία που άλλους τους ανεβάζει και άλλους τους χαντακώνει. Λυπάμαι που ανήκεις στη μειοψηφία των ελλήνων που αυτά τα χρόνια δεν είδε κανένα καλό στη προσωπική του ζωή. Νομίζω ότι αξίζεις τα καλύτερα. Καλημέρα και καλή ψήφο.
ΥΣ: Παρασύρθηκα και έγραψα πολλά. Συγνώμη για τη κατάχρηση του χώρου…
04 Ιούνιος, 2009 10:53
Φίλε Μανώλη
Γεννήθηκα και μεγάλωσα μέχρι τα 12 σ' ένα δωμάτιο που νοίκιαζε ο πατέρας μου στο σπίτι ενός εβραίου, με κοινόχρηστη κουζίνα και αποχωρητήριο, με ηλεκτρικό ρεύμα κάποιες ώρες με μπάνιο στη σκάφη μέσα στο δωμάτιο, με ταβάνι που έσταζε όταν έβρεχε κι άλλα πολλά λυπητερά που συνέβαιναν σε πάρα πολύ κόσμο τότε.
Σήμερα είμαι συνταξιούχος των 1500, έχω σπίτι δικό μου (προικώο) ένα εξοχικό (με το εφ' άπαξ) και δύο αυτοκίνητα (1400άρια το ένα μεταχειρισμένο) που καλύπτουν και τις ανάγκες των δυό παιδιών που όπως είπα άλλοτε δουλεύουν κι άλλοτε όχι. Τη χρήση της εφημερίδας για λόγους υγιεινής την έζησα κι εγώ όπως όλοι τότε, αλλά δεν νοιώθω οτι την ύπαρξη του χαρτιού υγείας την οφείλω στους πολιτικούς που διαχειρίστηκαν τη χώρα, όπως δεν τους οφείλω καμμιά από τις βελτιώσεις του βιοτικού επιπέδου και των συνθηκών διαβίωσης που συνέβησαν στα χρόνια που ζω. Η πρόοδος που επετεύχθη στη χώρα συγκρινόμενη με τα άλματα που έκανε ο υπόλοιπος κόσμος, μόνο τιμή δεν περιποιεί στους κατά καιρούς άρχοντες. Βεβαίως στις βρώμικες πόλεις μας δεν βλέπεις πιά στους δρόμους τις κοπριές των αλόγων των αραμπάδων και των κάρων αλλά βρωμιές και ασχήμιες κάθε είδους από άναρχη δόμηση και πολεοδομικές παραβάσεις, μέχρι έλλειψη πεζοδρομίων και χώρων πρασίνου και αναψυχής. Επιμένω οτι η χώρα και ο λαός είναι σε διαρκή παρακμή με κύριους υπεύθυνους αυτούς που αποπροσανατολίζουν τους πολίτες και τους έχουν μετατρέψει σε μάζες. Ηγέτης υπεύθυνος τίμιος οραματιστής, που θα εμπνεύσει τον λαό (το ξαναλέω σοβαρά, κάτι ανάλογο με τον ηγέτη της ομάδας μας) δεν υπάρχει και όσο δεν τον βρίσκουμε τόσο το χειρότερο για εμάς και κυρίως για τα παιδιά μας, σπουδαγμένα ή όχι.
σημ. οι περισσότεροι από αυτούς που λες δεν είχαν σπίτια στο Ελληνικό και την Βουλιαγμένη, αγόρασαν σπίτια κυρίως στη Ν. Σμύρνη για να βρίσκονται (λογικό) κοντά στη δουλειά τους. Η μεταφορά απλά τους πρόσθεσε 2 ώρες στο πάνε έλα.

Πέμπτη 4 Ιουνίου 2009

Σήμερα σηκώνομαι και φεύγω.

Παίρνω τη γυναίκα μου και τον σκύλο και πάμε στη Χαλκιδική.
Όμως την Κυριακή θα γυρίσω για να ψηφίσω.
Θα ψηφίσω γιατί δεν πιστεύω στην αποχή, θεωρώ ότι δεν σημαίνει τίποτα, δεν οδηγεί πουθενά, όπως και το «λευκό» από τη στιγμή που η δημοκρατία μας το εξομοίωσε με το άκυρο. Επί των εγκύρων, κάποιος θα βγεί πρώτος όσοι κι αν πάνε ή δεν πάνε να ψηφίσουν.
Και γεννάται το ερώτημα «τι να ψηφίσω»
Για τα δύο μεγάλα κόμματα δεν τίθεται θέμα, ο βίος και η πολιτεία τους δεν ξεχνιούνται, ούτε συγχωρούνται, οπότε πάμε παρακάτω.
Όσο η Αλέκα δεν κάνει προσπάθεια να με πλησιάσει αλλά ζητάει να πάω εγώ προς το μέρος της, λυπάμαι αλλά ούτε σαν διαμαρτυρία δεν την ψηφίζω.
Τον Αλέκο που κατά τη γνώμη μου έκανε λάθος με την επιλογή Αλέξη, τον εκτιμώ απεριόριστα, τον πάω ρε παιδί μου και φατσικά και για τις θέσεις του, και για το ήθος που έχει επιδείξει, αλλά το κόμμα μ’ έχει μπερδέψει. Στα θέματα που εγώ θεωρώ «εθνικά» ιδιαίτερα στο Σκοπιανό, οι θέσεις του με ενοχλούν. Ο διάδοχος είναι υπερόπτης έως προσβλητικός (ενδεικτική η απαράδεκτη αναφορά του στον Λ. Κύρκο) και η προσπάθεια τήρησης σχετικών εσωτερικών ισορροπιών βάζει αξιόλογα στελέχη στο περιθώριο.
Η «Δράση» δεν καταλαβαίνω τι εκπροσωπεί πέρα από μια μπερδεμένη ετερόκλητη ηγεσία, το δε «Μακεδονικό μέτωπο» βλακωδώς επικαλείται «ψήφο για την Μακεδονία» αφού αν πάρουν 0,5% θα φαίνεται ότι το 99,95% δεν ενδιαφέρεται για το θέμα.
Όσον αφορά τους «Οικολόγους Πράσινους» ο κ. Τρεμόπουλος είναι για μένα πολύ «προοδευτικός», πολύ διεθνιστής, πολύ παγκοσμιοποιημένος. Στην ελληνική Βουλή θα είχε πλάκα, στην Ευρωβουλή θα είναι επικίνδυνος.
Είναι και ο ΛΑ.Ο.Σ που ξέρει πως παίζεται το παιγνίδι και που ο Ιαβέρης λοξοκοιτάζει προς το μέρος του.
Λοιπόν;
Άντε βρε Αλέκο…ακόμα μια φορά, για σενα θα γυρίσω την Κυριακή, αλλά με βαρειά καρδιά φίλε μου.

υγ. ψήφος διαμαρτυρίας είναι αυτή που έριξαν στην κάλπη οι γείτονες πριν χρόνια, και σε μια βραδιά έστειλαν αδιάβαστους κάτι Τσιλέρ, Ετσεβίτ, Γιλμάζ και σια, κι έβγαλαν κάποιον «άγνωστο» Ερντογάν.
Αλλά αυτοί είναι μπουταλάδες…

Τρίτη 2 Ιουνίου 2009

Ποιός είμαι ρε;

Μπήκε φουριόζος ο Ιαβέρης στο δωμάτιο.
«Ρε συ», μου λέει (μερικές φορές είναι απότομος).

Δεν μίλησα γιατί ήξερα ότι θα συνεχίσει.
«Είναι μερικές μέρες τώρα, συνέχισε, που ξεκίνησα μια αναδρομή στις αναρτήσεις των «Αθλίων». Πολλές τις είχα ξεχάσει, άλλες τις βρήκα επίκαιρες, μερικές έξυπνες, κάποιες σαρκαστικές έως επιθετικές. Όμως αυτή η αναδρομή μ’ έκανε να αναρωτηθώ «ποιος είσαι ρε μεγάλε

Όλους τους παίρνεις σβάρνα, δεν έχεις γράψει καλή κουβέντα για κανέναν, κάνεις κριτική εκ του ασφαλούς, καφενειακές αναλύσεις, κάτι φωτογραφικά ρεπορτάζ θεμάτων και καταστάσεων του κώλου που είναι καθημερινότητα για όλους, απλά όλοι δεν γυρνάνε με τη φωτογραφική μηχανή στο χέρι γιατί έχουν άλλα σοβαρότερα να κάνουν, μας έχεις πρήξει με τον ΠΑΟΚ, σιγά την ομάδα μωρέ, έχεις λύσεις για όλα λες και κατέχεις την αλήθεια, εσύ ο χρήσιμος απέναντι στους άχρηστους»
Μ’ έβαλε σε σκέψεις πρωινιάτικα. «Λες;»
Βέβαια οι αναρτήσεις είναι δικές μου και ίσως γι αυτό η κριτική μου γι αυτές να είναι θετική, αν και πιστεύω πως αν πραγματευόμουν σήμερα τα ίδια θέματα ίσως να πρόσθετα κι άλλη ειρωνεία χλευασμό θυμό σκληρότητα. Αλλά το θέμα που έθιξε ο Ιαβέρης ήταν η γενική εικόνα που βγάζω προς τα έξω. Λες να ‘χει δίκιο; Μήπως πράγματι οι φίλοι επισκέπτες σκέφτονται το ίδιο; Μπα… θα το καταλάβαινα, θα μου το ‘λεγαν, στο κάτω κάτω όλα τα σχόλια δημοσιεύονται χωρίς καν προέγκριση… μπα... να δεις που ζηλεύει, θα τον φτιάξω εγώ.
«Δε μου λες ρε βρωμόμπατσε, συντηρητικό γομάρι, δεν θ’ αλλάξεις ποτέ; Μια ζωή στη συντήρηση και στον καθωσπρεπισμό θα είσαι; Επειδή εσύ είσαι αφομοιωμένος από το σύστημα, βολεμένος και χωρίς προβλήματα, αρνητικός σε οποιαδήποτε αλλαγή, θα πρέπει εγώ να κάνω το κορόϊδο; Να κάτσεις να ξαναδιαβάσεις και να έρθεις να μου πεις ΠΟΥ λέω ψέματα και που λέω υπερβολές, σε ποιόν επιτέθηκα αδίκως, ποιος δεν άξιζει ακόμα και χειρότερα απ’ αυτά που τού ‘σειρα;

Οι καφέδες που παρήγγειλα στο αναψυκτήριο του Μαγγίνα πριν ενάμισυ χρόνο ακόμα να ‘ρθουν, τα χρήματα που έχασα στο χρηματιστήριο δεν τα ξανάδα, τα λεφτά των Ταμείων μου κάναν φτερά, οι κάθε λογής απατεώνες φιγουράρουν ακόμα στα κανάλια, τα παιδιά μου μισοδουλεύουν, η σύνταξη της μάνας μου μειώθηκε, η χώρα μου έγινε ξέφραγο αμπέλι, τα ποτάμια και οι λίμνες αργοπεθαίνουν, τα δάση καίγονται ή αποχαρακτηρίζονται, στον 21ο αιώνα ακόμα δεν μπορούν οι αληταράδες να αποφασίσουν τι είναι δάσος, η δημόσια περιουσία που φτιάχτηκε με τα λεφτά των μπαμπάδων και των παππούδων μας ξεπουλιέται, σπατάλες και λαδώματα, συμψηφισμοί και παραγραφές, συγκαλύψεις και κουκουλώματα, όλα σε βάρος μου, όλοι αθώοι!
Ποιος είναι υπεύθυνος για όλα αυτά ρε και για τόσα άλλα που μπορώ να μιλάω με τις ώρες ε;
Κι έρχεσαι και με ειρωνεύεσαι για ξερόλα και κακοπροαίρετο. Για κάνε μου τη χάρη…
Και που ‘σαι;
Ειδικά για τον ΠΑΟΚ δεν θέλω να ξαναπείς κουβέντα.

Ντάξει;»