Αυτό δεν είναι ένα blog που ψάχνει την επισκεψιμότητα. Είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο, ένας τρόπος να ξεφορτώνομαι τους θυμούς μου και να μοιράζομαι τις χαρές μου. Είναι καλύτερο από το να μουρμουρίζω ή να γελάω μόνος μου.
Εδώ όλο και κάποιος ακούει…


Μην ξεχνάτε...

Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2009

31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ στην Ελλάδα

1776
Γεννιέται στην Κέρκυρα ο Ιωάννης Καποδίστριας.

Η καταγωγή του ήταν από παλιά οικογένεια της Ίστριας, (capo d' Istria) η οποία μετανάστευσε στην Κέρκυρα στα μέσα του 14ου αιώνα. Ο πατέρας του, κόμης Αντώνιος Μαρία Καποδίστριας, ήταν διακεκριμένος νομομαθής. Ο ίδιος σπούδασε ιατρική στην Πάδουα και πριν ασχοληθεί με την πολιτική, άσκησε το επάγγελμα του χειρουργού, διετέλεσε μάλιστα και αρχίατρος του τουρκικού στρατιωτικού νοσοκομείου που υπήρχε στην Κέρκυρα. Το 1803 κατείχε τη θέση του γραμματέα της Ιονίου Πολιτείας και το 1809 αναχώρησε για την Ρωσία, όπου ανέλαβε υπηρεσία στο ρωσικό υπουργείο των Εξωτερικών. Η εξέλιξή του υπήρξε ραγδαία και έφτασε να αναλάβει υπουργός των Εξωτερικών το1815, σε ηλικία 39 ετών.

Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2009

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ

Με αφορμή τη σημερινή ημερομηνία (βλ. προηγούμενη ανάρτηση) σκέφτηκα να απευθύνω έναν χαιρετισμό στους οπαδούς των ομάδων εκείνων που είναι δημιουργήματα ανθρώπων που ξεριζωμένοι από τους τόπους τους ήρθαν στην μεγάλη και προαιώνια πατρίδα και ξεκίνησαν κάτω από απίστευτα δύσκολες συνθήκες, από το μηδέν, την προσπάθεια να ξαναφτιάξουν τη ζωή τους.

Σκέφτηκαν να φτιάξουν και κάτι που θα τους κρατάει δεμένους και που θα συνεχίζει να υπάρχει κι όταν αυτοί θα ‘χουν φύγει.
Έτσι έγινε ο Πανιώνιος, η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ μας (Α’ Εθνική) και Απόλλων Σμύρνης (πρώην Αθηνών) Απόλλων Καλαμαριάς κ.α. που βρίσκονται σε μικρότερες κατηγορίες.
Είναι οι μόνες ομάδες που δικαιούνται να υπερηφανεύονται ότι εκπροσωπούν μια ιδέα που σκοπός της είναι να διατηρείται στο διηνεκές η ιερή μνήμη και των τόπων και των ανθρώπων.
Χαιρετώ ιδιαίτερα τους «Πάνθηρες» και τους λέω ότι εκείνο το ανατριχιαστικό πανό «η Σμύρνη μάνα μ’ καίγεται» πρέπει να είναι μόνιμα αναρτημένο στους αγώνες της ομάδας τους.

Κάποιος που δεν ξέρει θα ρωτήσει, και θα μάθει.
Να ‘μαστε γεροί να θυμόμαστε

Η φωτογραφία είναι από το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΑΟΚ.

30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ στην Ελλάδα


1923
Υπογράφεται στην Λωζάνη, Ελληνοτουρκική σύμβαση υποχρεωτικής ανταλλαγής πληθυσμών. Η Συνθήκη ανέφερε 355.000 μουσουλμάνους της Ελλάδας και 190.000 χριστιανούς ορθοδόξους της κεντρικής Μ.Ασίας και του Πόντου, αφού ο κύριος όγκος των προσφύγων (περίπου 1.000.000 άνθρωποι) είχαν ήδη φτάσει στην Ελλάδα, κάτω από δραματικές συνθήκες, και η επιστροφή στις εστίες τους ήταν ουσιαστικά ανέφικτη.

στη φωτογραφία, οικογένεια προσφύγων από την Καππαδοκία

Διαφήμιση Ασπιρίνης (βίντεο)

Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2009

Πρέπει να το ‘χεις στο DNA σου για να είσαι μεγάλος…


Άργησα γιατί έτρεχα τη μάνα μου στους γιατρούς
Λέω λοιπόν, ότι για να είσαι μεγάλος, να σε θεωρούν και οι άλλοι μεγάλο, να σε σέβονται, πρέπει να είναι γραμμένο στο DNA σου.

Και το δικό σου DNA Άρη, δεν γράφει τέτοια πράγματα. Δεν γράφει πρωταθλήματα και κύπελλα που είναι γραμμένα στου ΠΑΟΚ και που θα ήταν περισσότερα αν στο ποδόσφαιρο της χώρας μας τα πράγματα ήταν πιο καθαρά και τίμια.

Είχα γράψει για το τι θα προσπαθούσε ο Άρης εν όψει των δύο μεταξύ μας αγώνων και επαληθεύθηκα και την Κυριακή και χθες. Κατεβήκαμε με τόσες απουσίες (χωρίς εξτρέμ) και επειδή την Κυριακή δεν μπόρεσαν οι 11 να κερδίσουν τους 10 παρά τα όσα έκαναν σε βάρος τους, είπαν να το διορθώσουν το σύστημα. Ο Λαμπριάκος μπήκε με ειδική αποστολή. Το αν του την ανέθεσαν ή του την υπαγόρευσε το μένος του για τον ΠΑΟΚ, δεν το ξέρω. Είδα όμως πόσο προκαλούσε τον Γκαρσία επιδιώκοντας φανερά την αντίδρασή του και την πιθανή αποβολή του. Όλοι διαβάσαμε στα χείλη του σε γκρο πλαν τις βρισιές του και είδαμε την έκφρασή στο πρόσωπό του. Μετά ανέλαβαν άλλοι, ο δικός τους Γκαρσία, ο Γιάχιτς ο Λέμπο.
Ο Λαμπριάκος στη συνέχεια, ανέλαβε να μας αφήσει χωρίς δεξί μπακ, και με μια κλωτσιά τα κατάφερε. Ευτυχώς τα παιδιά μας κράτησαν την ψυχραιμία τους, και ο Μπιζέρα αποδείχθηκε ικανός. Ύστερα ήταν και ο Παμπορίδης που δεν είδε (εκτός από τα επικίνδυνα έως εγκληματικά φάουλ) το εσκεμμένο χέρι του Λέμπο στο 93 που ήταν κόκκινη και πέναλτυ, το δεξί δε κοντάρι είδε στο 76’ οφσάϊντ τον Λίνο που ήταν 5 μέτρα καλυμμένος.
Θέλω να ευχαριστήσω όλους, παίκτες προπονητές, διοίκηση όχι γιατί προκρίθηκαν σε βάρος του Άρη αλλά για το σθένος και την καλώς εννοούμενη παλληκαριά που επέδειξαν. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Σωτήρη Μπαλάφα για το ανέμισμα της φανέλας του και στον Κλάους για το σιωπητήριο.

Συνεχίζουμε, ΠΑΟΚ ΕΙΣΑΙ!

Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2009

Υπεύθυνη δήλωση των "Αθλίων"


Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα ενός φίλου, οι "Άθλιοι" βρέθηκαν ξαφνικά βιαστικά και επιπολαίως, να έχουν σελίδα στο Facebook.


Αυτόματως, τα σατανικά μηχανήματα έστειλαν προσκλήσεις σε όσους υπάρχουν στο mailing list τους, "να γίνουν φίλοι"

Οι "'Αθλιοι" υπεύθυνα δηλώνουν οτι δεν γουστάρουν το facebook είτε σαν Γιάννης Αγιάννης, είτε σαν Ιαβέρης, και αρκούνται στις φιλίες που έχουν κάνει μέσω του blog τους.
Μέχρι να μάθουν πως φεύγει κανείς από το facebook, παρακαλούνται όσοι αποδέχθηκαν την πρόσκληση αλλά και όσοι δεν, να θεωρήσουν οτι πρόκειται περί λάθους.

Μια άλλη γνώμη για τον Κονσεϊσάο


Απόσπασμα από αυτά που γράφει στον "Φίλαθλο" ο Ηλίας Μπαζίνας για την αντίδραση του Κονσεϊσάο.

"Θα γούσταρα να ήταν Έλληνας αυτός ο παίκτης και να την έβγαινε έτσι σε 500 αλλοδαπούς στη χώρα τους, που επιτίθενται εκ του ασφαλούς σε έναν.

Αρέσει ρε παιδί μου η κοτωσύνη*, είναι σέξυ, έχει γκλαμ, είναι μαστ!"


*ο όρος είναι επέκταση του χαρακτηρισμού "κότα"

Όπου να ‘ναι τα φράγκα τελειώνουν

τα στοιχεία δημοσιεύθηκαν στον οικονομικό Τύπο
Το ελληνικό δημόσιο διαθέτει στο χαρτοφυλάκιό του μετοχές αξίας 7,3 δισ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένων και των μετοχών της Δημόσιας Επιχείρησης Κινητών Αξιών (ΔΕΚΑ) που βρίσκονται υπό εκκαθάριση.
Ξεχωρίζουν οι μεγάλες συμμετοχές στην Αγροτική Τράπεζα (77% με 1.063 εκατ. ευρώ τρέχουσα αξία των μετοχών του δημοσίου), στη ΔΕΗ (51% με 1.074 εκατ. ευρώ), στον ΟΠΑΠ (34% με 2.088 εκατ. ευρώ), στον ΟΤΕ (25% με 1.295 εκατ. ευρώ), στα Ελληνικά Πετρέλαια (35,48% με 568 εκατ. ευρώ), στην ΕΥΔΑΠ (61,33% με 397 εκατ. ευρώ) και στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο (44% με 249 εκατ. ευρώ).

Σημειώνεται, τέλος, ότι, το διάστημα 2004 - 2008, τα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις ανήλθαν σε 6,7 δισ. ευρώ.
Έχει πουλήσει δηλαδή το ελληνικό δημόσιο, την μισή σχεδόν περιουσία από αυτήν που είχε το 2004 (που δεν ξέρω πόση ήταν το 2000, το 1990, το 1980) και πάλι χρωστάει!

Σαΐνια! Να τους πάρεις στη δουλειά σου να σου την κλείσουν στο άψε-σβήσε…

Με αφορμή τον θάνατο της γυναίκας με το μικρό παιδάκι...

...που αναγκάστηκαν να κατεβούν στο οδόστρωμα επειδή το πεζοδρόμιο ήταν κατειλημμένο από ΙΧ και παρασύρθηκαν από διερχόμενο φορτηγό, διαβάστε τι έκανα εγώ και βγάλτε συμπέρασμα.
Και τα δύο πεζοδρόμια της παραλιακής λεωφόρου Μ. Αλεξάνδρου είχαν καταντήσει πάρκινγκ. Στα τέλη του 2007 έστειλα ανώνυμη επιστολή στον Διευθυντή Τροχαίας Θεσσαλονίκης και τον Δήμαρχο με την οποία τους πληροφορούσα ότι κατέθεσα σε δικηγορικό γραφείο σχετικές φωτογραφίες με την εντολή να υποβληθεί μήνυση κατ’ αυτών, μόλις συμβεί ατύχημα ή δυστύχημα σε πεζό που θα αναγκαζόταν να περπατήσει στο οδόστρωμα. Θέλετε το πιστεύετε θέλετε όχι, αμέσως μετά τα Φώτα του 2008 η Τροχαία και η Δημοτική αστυνομία ξεσκιστήκαν να γράφουν τα αυτοκίνητα που στάθμευαν στα πεζοδρόμια.
Πολύ σύντομα όλοι στάθμευαν στο δρόμο όπου ναι μεν υπάρχουν απαγορευτικά σήματα, αλλά υπάρχει και ανοχή λόγω έλλειψης χώρων στάθμευσης αλλά και γιατί ο δρόμος είναι φαρδύς. Σήμερα μόνο μερικοί μαλάκες αφήνουν που και που αυτοκίνητο στο πεζοδρόμιο (στη συγκεκριμένη περιοχή).

Χρειάστηκε να απειληθούν έστω ανώνυμα από έναν πολίτη για να φιλοτιμηθούν να κάνουν τη δουλειά τους.

Η φωτογραφία είναι δείγμα του τι επικρατούσε πριν την ανώνυμη επιστολή.

Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2009

Νικήτας Κακλαμάνης, ο πράσινος Δήμαρχος


Έχει μανία με το πράσινο ο λεγάμενος, το πράσινο του Βωβοβοτανικού, το οποίο όμως του δημιουργεί και μια αλλεργία για το πραγματικό το βεριτάμπλ, το ορίτζιναλ πράσινο που στέκεται εμπόδιο στα σχέδιά του.

Έτσι τώρα κόβει δέντρα για να κάνει πάρκινγκ με κάποιον άλλο πράσινο πιθανότατα εργολάβο ή επιχειρηματία

Από το 1939 πέρασαν 70 χρόνια. Συγκρίνετε τι άλλαξε...

Οι ασπρόμαυρες φωτογραφίες είναι μερικές από τις χιλιάδες που θα βρεί κανείς σε εγκυκλοπαίδειες, εκδόσεις και δημοσιεύματα σχετικά με τα όσα υπέφεραν οι Εβραίοι (αλλά όχι μόνο) από τους Ναζί.
Οι έγχρωμες είναι από αυτά που συμβαίνουν σ’ ένα μικρό κομμάτι γης σήμερα.
Η διαφορά είναι ότι οι απόγονοι των διωκομένων του χθές έγιναν διώκτες σήμερα, το ίδιο σκληροί, το ίδιο ανάλγητοι, το ίδιο καταδικαστέοι.
Μερικές φωτογραφίες είναι πολύ σκληρές

Προσέξτε το παιδάκι στη δεξιά φωτογραφία τί έχει πάθει από το φόβο του...

ΙΚΑ. Ένας στους τρείς ανασφάλιστος


Πρωτοφανείς διαστάσεις έχει πάρει η «μαύρη εργασία», με το 27% των εργαζομένων να δουλεύει χωρίς καμία ασφαλιστική κάλυψη. Με βάση αποκαλυπτικά στοιχεία του ΙΚΑ, μέσα σε μόλις έναν χρόνο η εισφοροδιαφυγή αυξήθηκε κατά επτά ποσοστιαίες μονάδες, καθώς το 2007 το ποσοστό των ανασφάλιστων δεν ξεπερνούσε το 20%.
Η «μαύρη τρύπα» που προκαλεί η εισφοροδιαφυγή υπολογίζεται σε 3,8 δισεκατομμύρια ευρώ, χρήματα που αρκούν για να δοθεί 285 ευρώ μηνιαία αύξηση σε κάθε συνταξιούχο του ταμείου! Την ίδια στιγμή οι ελεγκτικές υπηρεσίες υπολειτουργούν, καθώς, με βάση τα στοιχεία των εργαζομένων στο Ιδρυμα, μόλις 37 άτομα στελεχώνουν την ειδική υπηρεσία (ΕΥΠΕΑ).
Οι συγκεκριμένοι ελεγκτές καλούνται να... επισκεφθούν 330.000 απογεγραμμένες επιχειρήσεις και να εντοπίσουν περίπου 60.000 επιχειρήσεις «φαντάσματα» (οι οποίες είναι αναπόγραφες).Δηλαδή θεωρητικά ο κάθε ελεγκτής καλείται μέσα σε έναν μήνα να επισκεφτεί 878 επιχειρήσεις!
Σύμφωνα με τα στοιχεία του 2008, οι ελεγκτές του ΙΚΑ πήγαν σε 21.496 επιχειρήσεις, από τις οποίες οι 2.137 ήταν αναπόγραφες, δηλαδή δεν ασφάλιζαν κανέναν εργαζόμενο (μία στις δέκα). Αλλά η εισφοροδιαφυγή «ανθεί» και στις απογεγραμμένες επιχειρήσεις, καθώς 14.528 εργαζόμενοι δεν ήταν ασφαλισμένοι.
Συνολικά το 2008 σε σύνολο 68.063 ατόμων που απασχολούνταν στις επιχειρήσεις που ελέγχθηκαν οι 18.371 (ποσοστό 27%) δεν είχαν ασφαλιστική κάλυψη. Με βάση τα στοιχεία, το 2007 σε σύνολο 70.605 ατόμων οι 14.039 (ποσοστό 20%) δεν είχαν ασφαλιστική κάλυψη.

Το ρεζουμέ της ιστορίας κατ' εμέ, είναι οτι "τα θέλει ο κώλος του ΙΚΑ" αφού η ελεγκτική του υπηρεσία διατηρεί την αστεία αναλογία ελεγκτών-ελεγχομένων για να μη σκεφτούμε και πονηρότερα...
πηγή e-go.gr

Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2009

Κλήρωση κυπέλου



Περνώντας την Τετάρτη, θα υποδεχθούμε τον


26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ στην Ελλάδα

1821

Σύναξη στη Βοστίτσα (Αίγιο).
Ο Παπαφλέσσας (Γρηγόριος Δικαίος)παρακάμπτει τις αντιρρήσεις των κοτζαμπάσηδων, που δεν δεχόταν συζήτηση για επανάσταση χωρίς εγγυήσεις από την Ρωσία, και παίρνει με το μέρος του τους καπεταναίους, που δηλώνουν έτοιμοι και χωρίς ενδοιασμούς. Στη σύναξη μετείχε και ο Παλαιών Πατρών Γερμανός.

1828
Ο Καποδίστριας ορκίζεται Κυβερνήτης της Ελλάδας
, αφού ζήτησε και πέτυχε την αναστολή του Συντάγματος. Αρνήθηκε μάλιστα να δώσει τον προκαθορισμένο όρκο λέγοντας «Δεν είναι δυνατόν, αδελφοί, να ορκισθώ τον όρκο του Συντάγματος, διότι δεν δύναμαι να σας υποσχεθώ ότι θα φυλάξω, ότι δεν έχετε και δεν μου παραδίδετε πλην, σας υπόσχομαι να προσπαθήσω δια την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, όσο δύναμαι».

Φ.Π.Α. Μπάτε σκύλοι αλέστε…

Σιγά μην ασχοληθώ κι άλλο με τα χθεσινά!
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών, από τις 870.000 επιχειρήσεις που τηρούν βιβλία Α΄, Β΄ ή Γ΄ κατηγορίας και υπέβαλαν εκκαθαριστικές δηλώσεις το 2007, οι 94.000 δεν έχουν υποβάλει κάποια από τις περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ έως το Σεπτέμβριο του 2008.
ΜΙΑ στις ΕΝΝΕΑ!
Εδώ δεν μιλάμε για φοροδιαφυγή, αλλά για φοροκλοπή!
Ο υφυπουργός κ. Μπέζας έδωσε εντολή για άμεσους φορολογικούς ελέγχους στις επιχειρήσεις αυτές, που κατόπιν διασταυρώσεων διαπιστώθηκε ότι δεν έχουν υποβάλει δήλωση φόρου προστιθέμενης αξίας. Επιπλέον, ειδική ομάδα με επικεφαλής τον κ. τάδε θα αναλάβει τη δημιουργία νέου συστήματος αποτελεσματικότερων διασταυρώσεων. (!!!)
Δηλαδή αυτοί που είχαν εκπονήσει το ισχύον σύστημα, είχαν κάνει μια τρύπα στο νερό.
Για να δούμε με το νέο σύστημα…

Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2009

Μεγάλη επιτυχία του Άρη

Κατάφερε, παίζοντας στο γήπεδό του με μια ομάδα δώδεκα βαθμούς ανώτερή του, να συντηρήσει τη διαφορά.
Όσον αφορά την επιμονή της ΝΕΤ στις 12 τελικές έναντι 1 του ΠΑΟΚ, έχω να πω ότι ο Άρης παρά την αριθμητική του υπεροχή για 50’, δεν πάτησε στην περιοχή του ΠΑΟΚ, ούτε μία φορά.
ΜΠΡΑΒΟ τους!

Όπως τα έλεγα το πρωί

Ένταση φανατισμός μέσα και έξω από τον αγωνιστικό χώρο, και εκείνος που τσίμπησε στις προκλήσεις ήταν ο Κονσεϊσάο. Τρείς κίτρινες σ’ εμάς, κι ο Καράμπελας που "κατέβαζε" συνεχώς τον Βιερίνια, άθικτος, όπως και ο Γιάχιτς για τα συνεχή φάουλ στον Μουσλίμοβιτς. Ο Βιερίνια αντικαταστάθηκε γιατί παρά τις οδηγίες γυρνούσε πίσω και ο Σάντος σκέφτηκε «αν είναι να παίζεις στο κέντρο, έχω καλύτερο γι αυτή τη δουλειά» και μάλλον είχε δίκιο.
Για να δούμε τη συνέχεια…

Στα μπλόκα…


Σήμερα πήγα στις Σέρρες για την κηδεία μιας θειάς μου. Η κηδεία ήταν στις 11.30 κι έφυγα από Θεσσαλονίκη στις 8 μη τυχόν και καθυστερήσω σε κανένα μπλόκο. Ο δρόμος ήταν ανοιχτός, αλλά στο Στρυμονικό είδα 20-30 τρακτέρ αραγμένα στις άκρες.

Επειδή έχω και το μικρόβιο του ΠΑΟΚτσή, σκέφτηκα μήπως μου κάνουν κανένα χουνέρι στην επιστροφή και "δω" το ματς ραδιοφωνικά. Σταμάτησα λοιπόν και τους ρώτησα αν έχουν κανένα κλείσιμο στο πρόγραμμα, κι ένας τους μου λέει «μπαααα…δε νομίζω», το ύφος του όμως δεν μου πολυάρεσε. Τέλος πάντων, 2 η ώρα ξεκίνησα την επιστροφή, και στην διασταύρωση της Ηρακλειάς, να η ουρά από νταλίκες και ΙΧ που τα είχε σταματήσει η τροχαία διότι στο Στρυμονικό είχαν κλείσει το δρόμο και θα τον άνοιγαν στις 14.30. Πάλι καλά, σκέφτηκα, 12 λεπτά θα περιμένουμε.

Εσύ είσαι που το λες; Εμφανίζεται ένα περιπολικό ερχόμενο από το μπλόκο και ο αξιωματικός μας λέει «επειδή πέρασαν από κάτι αγροτικούς δρόμους καμιά δεκαριά με τετρακίνητα και διαμαρτυρήθηκαν στο μπλόκο, οι αγρότες θύμωσαν και θ’ ανοίξουν το δρόμο στις 16.00» (ξέρετε δεν θέλουν να έρχονται φάτσα μ’ αυτούς που ταλαιπωρούν)
Κι αν ξαναθυμώσουν στρατηγέ μου, του λέω, και το πάνε για 18.00, 19.00, 20.00, ανάλογα με το θυμόμετρο, τι γίνεται;

"Τι να σας πω, πηγαίνετε μέσω Ηρακλειάς και Κιλκίς", μου απάντησε.
Δεν σήκωνε ρίσκο, ξεκίνησα ελπίζοντας ότι δεν θα πέσω σε κανέναν αγρότη θυμωμένο με τη γυναίκα του ή που έχασε λεφτά στους κουλοχέρηδες του ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΑΦΕ, κι είχε βάλει το αγροτικό του κάθετα στο δρόμο.

Ήμουν τυχερός, έφτασα στο σπίτι στις 17.35

Σήμερα στις 19.00 (τι νομίζω)


Ο συμπολίτης ελπίζει στην διάκριση περισσότερο μέσω του κυπέλου, απ’ ότι μέσω του πρωταθλήματος. Ξέρει ότι παίζει με μια καλύτερη ομάδα και είναι πιθανό να φροντίσει ανάμεσα στ’ άλλα να την αποδυναμώσει εν όψει του αγώνα της Τετάρτης. Νομίζω ότι θα δημιουργηθούν συνθήκες τέτοιες που θα υπάρξουν αποβολές. Ελπίζω να έχει γίνει η σχετική κατήχηση στους δικούς μας και να είναι συγκρατημένοι, ιδίως ο Γκαρσία. Θα προσπαθήσουν να δημιουργήσουν εκνευρισμό ιδιαίτερα στους Χαλκιά και Ίβιτς (αν παίξει) και γενικά θα υπερασπιστούν το διαχρονικό μότο τους: «κερδίζετε τον ΠΑΟΚ και δεν μας νοιάζει τίποτα».
Ας προσέξουν τα παιδιά λοιπόν

Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2009

Δυό παρατηρήσεις για παιγνίδια του Σαββάτου

ΜαρούσιΠαναθηναϊκός, το σκορ είναι ισόπαλο, γίνεται μια αψιμαχία μεταξύ δύο παικτών, και ο Θανάσης Γιαννακόπουλος μαζί μ’ έναν άλλο «κύριο» με πράσινο μπλουζάκι, έχουν κατέβει στις διαφημίσεις πολύ κοντά στο σημείο της διαμάχης. Ο συνοδός του κ. Γιαννακόπουλου, γύρω στα 45, βρίζει τον παίκτη του Αμαρουσίου τρις χειρότερα απ’ ότι οι πράσινοι οπαδοί. Θα περίμενα, αφελώς ίσως, ο πρόεδρος να τον σταματήσει, αλλά…

ΟΣΦΠ – ΟΦΗ λίγο μετά την ισοφάριση του ΟΦΗ, μία ντουντούκα από αυτές που έχουν στις πορείες και δίνουν τα συνθήματα, αρχίζει τα γνωστά για την μάνα του Αρβανίτη, και φυσικά ακολουθεί η χορωδία. Τέτοια οργάνωση!
Μη με παρεξηγήσει κανείς, αυτά τα γράφω για να περνάει η ώρα…

ΑΙΤΗΣΗ για βαρέα & ανθυγιεινά, και ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Εγώ το πέος, υποβάλλω αίτημα ένταξής μου στα βαρέα και ανθυγιεινά για τους παρακάτω λόγους:
1. Εργάζομαι σωματικά.
2. Εργάζομαι σε μεγάλα βάθη.
3. Πέφτω στη δουλειά με το κεφάλι.
4. Δεν έχω ελεύθερα Σαββατοκύριακα και αργίες.
5. Εργάζομαι σε υγρό περιβάλλον.
6. Δεν πληρώνομαι υπερωρίες, νυκυτερινά και αργίες.
7. Εργάζομαι σε σκοτεινό εργασιακό χώρο που δεν αερίζεται σχεδόν καθόλου.
8. Εργάζομαι σε υψηλές θερμοκρασίες.
9. Η εργασία μου με εκθέτει σε κινδύνους μόλυνσης από ασθένειες.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αγαπητό πέος, μετά από προσεκτική επεξεργασία και έλεγχο του αιτήματός σας, η διοίκηση κατέληξε στην απόρριψή του για τους εξής λόγους:
1. Δεν εργάζεστε σε οκτάωρη βάση.
2. Αποκοιμάστε μετά από σύντομο χρόνο εργασίας.
3. Δεν ακολουθείτε πάντα τις οδηγίες της διοίκησης.
4. Δεν εργάζεσθε πάντοτε εκεί που προβλέπουν οι κανονισμοί αλλά περιφέρεστε συχνά σε άλλους χώρους.
5. Συχνά δεν αναλαμβάνετε πρωτοβουλία αλλά πρέπει να σας πιέσουν και να σας χειριστούν φιλικά πριν αναλάβετε εργασία.
6. Αφήνετε το χώρο εργασίας σας σε κακή κατάσταση όταν αποχωρείτε από αυτόν.
7. Δεν τηρείτε πάντοτε τις οδηγίες ασφαλείας, πχ. να φοράτε ενδυμασία προστασίας.
8. Βγαίνετε σε σύνταξη πολύ πριν τα 65.
9. Μερικές φορές εγκαταλείπετε το χώρο εργασίας σας που σας υποδείχθηκε, χωρίς η εργασία σας να έχει ολοκληρωθεί.
11. Συχνά μιλάτε για το αντικείμενο της εργασίας σας!

Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2009

23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ στην Ελλάδα


1825
Κατά την διάρκεια του Β΄ εμφυλίου πολέμου, που ήταν αποτέλεσμα του αγώνα για την εξουσία, ο Θ.Κολοκοτρώνης θλιμμένος από τον θάνατο του γιού του Πάνου σε μάχη του εμφυλίου και ελπίζοντας σε αμνηστεία, έχει παραδοθεί στην κυβέρνηση Κουντουριώτη. Συλλαμβάνεται από τους Υδραίους μεγαλοκαπετανέους και φυλακίζεται στο μοναστήρι του Προφήτη Ηλία στην Ύδρα.
1831
Σύλληψη του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη και ταραχές στη Μάνη. Συνελήφθη σε πλοίο που κατευθυνόταν στη Μάνη, από μοίρα του στόλου που περιπολούσε στο Κατάκωλο, επειδή έφυγε από το Ναύπλιο παρά την απαγόρευση του Κυβερνήτη. Αρχηγός της ναυτικής μοίρας ήταν ο Κ. Κανάρης.

Οι αχόρταγοι, οι πλεονέκτες…


Πτώση στα καθαρά κέρδη και οριακή αύξηση εσόδων ανακοίνωσε για το δεύτερο τρίμηνο χρήσης η Microsoft. Ειδικότερα, τα κέρδη της εταιρείας στο β΄ τρίμηνο χρήσης που ολοκληρώθηκε στις 31 Δεκεμβρίου, διαμορφώθηκαν στα 4,17 δισ. δολ. από 4,71 δισ. δολ. την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Η εταιρεία ανακοίνωσε παράλληλα ότι θα προχωρήσει σε περικοπή 1.400 θέσεων άμεσα και συνολικά 5.000 θέσεων στο διάστημα των επόμενων 18 μηνών.
Οι λιγούρηδες δεν έχασαν, απλά κέρδισαν 600 εκατομ. λιγότερα από πέρυσι, κέρδισαν πάντως 4,17 δισ.
Και προσπαθούν να ρεφάρουν στέλνοντας 5.000 κόσμο στα σπίτια του.
Έτσι άλλωστε κάνουν όλοι τους παντού

Πώς να υπνωτίσετε έναν άντρα

http://vili.us/hypno.html

και ακολουθείστε τις οδηγίες…

Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2009

22 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ Ελλάδα ανεξάρτητο κράτος

1830
Υπογράφεται το νέο οριστικό Πρωτόκολλο του Λονδίνου, με το οποίο αναγνωρίζεται η πλήρης ανεξαρτησία του Ελληνικού κράτους.
Τα όριά του καθορίζονται από τη γραμμή Αχελώου-Οίτης-εκβολές Σπερχειού. (μπλε χρώμα στον χάρτη)
Η Υψηλή Πύλη θα δεχτεί, με διακοίνωσή της στις 12.4.1830, τις αποφάσεις των Συμμάχων. Η Ελλάδα γίνεται ανεξάρτητο κράτος.
Δεύτερο Πρωτόκολλο, αναγορεύει τον Λεοπόλδο, πρίγκιπα του Σαξονικού Κοβούργου, «ηγεμόνα Βασιλέα της Ελλάδας» . Αυτός θα στείλει στην Ελλάδα αντιπροσώπους του, προκειμένου να κατατοπισθεί για την κατάσταση στη χώρα.
Αργότερα θα αποποιηθεί τον θρόνο και θα δρομολογηθούν εξελίξεις που θα φέρουν στον θρόνο της Ελλάδας τον Όθωνα.

Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2009

Που είναι η πόρτα;

Στις 18 Νοεμβρίου 2008, είχα κάνει μια ανάρτηση με τίτλο "Η Θεσσαλονίκη αποκτά αυτό που της έλειπε" αναφερόμενος στο κτίριο που κατασκευαζόταν στην αυλή του Λαογραφικού Μουσείου. Η ανάρτηση τελείωνε με την φράση "Κάτι λείπει από την αυλή, κάτι που υπήρχε πριν, και περιμένω τα εγκαίνια γιατί ίσως υπάρχει λαμογιά στη μέση"
Και ο καιρός ήρθε
Στην παρακάτω φωτογραφία βλέπετε μια εξαιρετική αυλόπορτα παλιού αρχοντικού από μασιφ ξύλινα μαδέρια, διακοσμημένη με μεγάλα καρφιά και με σκεπή από κεραμίδια που υπήρχε στην αυλή του μουσείου

Αυτή η πόρτα δεν υπάρχει πιά, όπως και μια πλάβα (βάρκα χωρίς καρίνα) από τη λίμνη των Γιαννιτσών.

Αναρωτιέμαι τι έγιναν αυτά τα εκθέματα μιας και δεν μπαίνουν σε εσωτερικούς χώρους.

Ξέρει κανείς; ακούει κανείς;

Θα περιμένω λίγο και θα αποτανθώ στη Διεύθυνση νεωτέρων μνημείων

Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2009

Η οικονομία στην Ελλάδα θα ανακάμψει σίγουρα


Τα οικονομικά τα κατέχω στον βαθμό του «πόσα παίρνω πόσα ξοδεύω» Δημοσιονομικό έλλειμμα, ρυθμός ανάπτυξης, δημόσιο χρέος, αρνητικό ισοζύγιο κλπ δεν μου λένε και πολλά πράγματα παρά μόνο μια γενική ιδέα για την οικονομική κατάσταση της χώρας.

Προχθές όμως στην τηλεόραση άκουσα με φρίκη ότι υπάρχει μεγάλη υστέρηση εσόδων του Δημοσίου.

Μου ‘φυγε το κουταλάκι με το χαβιάρι απ’ το χέρι!

Και τώρα τι κάνουν; αναρωτήθηκα. Ευτυχώς όμως αμέσως μετά, άκουσα ότι το υπουργείο θα καλέσει όσους δεν έχουν πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας από το 2004 και μετά , κάπου 350.000 αυτοκίνητα, να προσέλθουν για διακανονισμό των οφειλών τους με ευνοϊκούς όρους. Ησύχασα. Όλοι αυτοί μαζί με εκείνους που κλήθηκαν για «περαίωση»(κάτι καλό θα είναι αυτό) θα προστρέξουν ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα και η κατάσταση θα βελτιωθεί. Τζάμπα ταράχτηκα. Ξέρουν οι άνθρωποι, τι διάολο άσχετοι είναι; Οι άλλες χώρες που κάθε χρόνο εισπράττουν αυτά που προγραμματίζουν, δεν έχουν από πού να περιμένουν, ενώ εμείς έχουμε «κάβα» ανείσπρακτα και μόλις χρειαστεί, τσααααααακ, τα βγάζουμε από το συρτάρι και τέλος.
Γι αυτό σας λέω μην ανησυχείτε

Τι ταρατατζούμ ήταν αυτό!

Μυστήριοι αυτοί οι Αμερικάνοι. Αμερικανάκια που λέγαμε παλιά

Κάνουν σαν να είναι η εκλογή προέδρου κοσμοϊστορικό γεγονός, έστω κι αν πρόκειται για τον πρώτο έγχρωμο της Ιστορίας τους.

Τριήμερο πάρτι ξεκίνησε προχθές και θα κορυφωθεί με την τελετή ορκωμοσίας κατά τη διάρκεια της οποίας ο νέος πρόεδρος θα δώσει ένα τυπικό όσο και ασαφή όρκο τον οποίο (ως είθισται) δεν πρόκειται να τηρήσει.

Ορχήστρες χορωδίες τραγουδιστές ηθοποιοί, χορευτές σημαίες πυροτεχνήματα κανονιοβολισμοί (για να μη ξεχνάμε περί τίνος πρόκειται), απ’ όλα θα ‘χει το πρόγραμμα. Κι όλα αυτά γιατί; Γιατί οι ΗΠΑ εξέλεξαν ηγέτη, όπως άλλωστε συμβαίνει σε όλες (σχεδόν) τις χώρες του κόσμου.

Το γεγονός ότι την ίδια στιγμή παιδιά και άμαχοι σκοτώνονται από άνανδρους και απάνθρωπους βομβαρδισμούς, δεν είναι αρκετό να τους χαλάσει τη γιορτή.

Το αναπόφευκτο μίσος του κατατρεγμένου γι αυτόν που γλεντάει δίπλα στους φρεσκοσκαμμένους τάφους δεν φαίνεται να τους απασχολεί.

Έχουν κηρύξει τον πόλεμο κατά πάντων, ακόμα και κατά της Ευρώπης που μέσω των καινούριων υποτακτικών τους (Ουκρανία) την τιμωρούν που χρησιμοποιεί ρωσικό αέριο αντί το ελεγχόμενο από αυτούς Αζέρικο ή ότι άλλο είναι.

Άντε να δούμε τι θα κάνει ο καινούριος...

Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2009

19 ο μήνας σήμερα. Μια βδομάδα έμεινε.


Βγάλε το Σ/Κ, 5 μερούλες μόνο. Σας λέω μόνο τούτο.
Το καλοκαίρι μπαίνει ο Μελισσανίδης στην ΑΕΚ.
Μαζί με το δικό του χοντρό πορτοφόλι, θα βάλουν και τα δικά τους οι Λαυρέντης Λαυρεντιάδης και Πιτ Γεωργιόπουλος.

Για τον πρώτο τα πράγματα είναι λίγο πολύ γνωστά, με την ιδιοκτησία των 70 πλοίων αλλά και τα άλλα 50 υπό κατασκευή, καθώς και τη διαχείριση του δεύτερου μεγαλύτερου στόλου στον κόσμο. Επίσης πρόσφατα αγόρασε και το ελληνικό MTV.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τον δεύτερο, είναι ο επικεφαλής της μεγαλύτερης φαρμακοβιομηχανίας στην Ελλάδα, είναι ο μοναδικός έλληνας με τρεις επιχειρήσεις στη Wall Street, ενώ για να καταλάβει κανείς το μέγεθος της οικονομικής του επιφάνειας, άξιο αναφοράς και μόνο είναι το γεγονός ότι αγόρασε πρόσφατα εννιά πλοία από τον Θ. Αγγελόπουλο, έναντι 1 δις δολαρίων!
Θα ‘χετε απέναντί σας λοιπόν εκτός του Κόκκαλη και των πολλών μετόχων του ΠΑΟ, και μια τρίτη παρέα που το «φυσάει» το παραδάκι.

Εμείς τέτοιους δεν έχουμε, ποτέ δεν είχαμε, μόνο κάτι ψωροεξακόσιες χιλάδες ευρώ μαζέψαμε στην Α.Μ.Κ.
Παραγγείλτε λοιπόν αναπαυτικές πολυθρόνες για να παρακολουθείτε τους αγώνες των ομάδων τους στα Champions League και να χαίρεστε όταν θα χάνουν από ευρωπαϊκές ομάδες, γιατί από τη δική μας θα αργήσουν να χάσουν.
Συγνώμη που διέκοψα τα όνειρά σας, έτσι; Γυρίστε από τ’ άλλο πλευρό…

Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2009

Ακόμα μιά απόδειξη ότι πολιτικός σημαίνει πρωτίστως θρασύς


Πέτυχα στο βραδυνό δελτίο της ΝΕΤ μια από τις αδυναμίες μου.
Ο Πάγκαλος, αναφερόμενος στη νύχτα των Ιμίων και στους ισχυρισμούς του ναυάρχου Λυμπέρη (ο Πάγκαλος του είχε πεί «δεν γίνεται αρχηγέ να κατεβάσουμε τη σημαία και να πούμε ότι την πήρε ο αέρας;») είπε:
«Το καθήκον του ναυάρχου, αφ’ ης στιγμής είχε καταληφθεί ελληνικό έδαφος, ήταν να αυτοκτονήσει. Αυτό τουλάχιστον επιτάσσει η στρατιωτική ιστορία της οικογενείας μου».
Λέω εγώ τώρα
Αν αυτό επιτάσσει η ιστορία της δικής σου οικογένειας (περιλαμβανομένου του παππού σου βέβαια) γιατί δεν αυτοκτόνησες στην υπόθεση Οτσαλάν;
Επίσης μπορούσες να αυτοκτονήσεις όταν μίλησες προσβλητικά για την Γερμανία και στη συνέχεια ζήτησες συγνώμη εκθέτοντας τη χώρα δυό φορές με μια σου βλακεία.
Αυτά από τους Άθλιους που μόνο κατ’ όνομα είναι τέτοιοι...

Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2009

Με αφορμή ένα αδέσποτο, μια σύγκριση κι ένα ερώτημα


Έβγαλα τον σκύλο μου (φωτό) βόλτα και μας όρμηξε ένα αδέσποτο θηρίο, σαν μικρό μοσχάρι. Για κάτι τέτοιες περιπτώσεις έχω μια μαγκούρα μαζί μου και σχεδόν πάντα μόνο που την κουνάω απειλητικά, φεύγουν. Το τέρας όμως δεν χαμπάριαζε από τέτοια, ο δικός μου ορμούσε κι αυτός και ομολογώ ότι χέστηκα. Όμως παρά το ότι κινδυνεύαμε, δεν μπορούσα να χτυπήσω το σκυλί , το εμπόδιζα μόνο με τη μαγκούρα που δαγκώνοντάς την προσπαθούσε να με αφοπλίσει.
Γιατί το γράφω αυτό; Γιατί θυμήθηκα το παλληκαράκι από την Αυστραλία που το σκότωσαν στο ξύλο, γιατί βλέπω με πόση ευκολία χτυπάνε τα ΜΑΤ διαδηλωτές και μάλιστα συχνά γυρνάνε το γκλόμπ ανάποδα και χτυπάνε με τη λαβή για να πονάει πιο πολύ. Και τις φοιτητικές παρατάξεις όταν πλακώνονται μεταξύ τους, με πόση ευκολία εκσφενδονίζουν καρέκλες μπουκάλια και καδρόνια, και τους χουλιγκάνους των γηπέδωνπως χτυπιούνται και δέρνονται…
Πως γίναμε έτσι; Και τι είναι αυτό που κάνει έναν άνθρωπο να μη σκέφτεται τι αποτέλεσμα μπορεί να έχει το χτύπημά του;

Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2009

15 Ιανουαρίου 1822. Ελληνική Επανάσταση και Αϊτή!

χωριστή ανάρτηση τιμής ένεκεν

Η Αϊτή είναι το πρώτο κράτος που αναγνωρίζει επίσημα την Ελληνική Επανάσταση.
Με έγγραφό του με ημερομηνία 15/1/1822 προς την Ελληνική Επιτροπή του Παρισιού, ο Πρόεδρος της μικρής δημοκρατίας των μαύρων της Καραϊβικής, Γιόχαν Μπόγερ, απαντώντας στην έκκληση των Κοραή, Πίκκολου, Βογορίδη,
αναγνωρίζει την προσωρινή Ελληνική Διοίκηση και εύχεται νίκη της Επανάστασης.
Η Αϊτή έγινε η πρώτη ανεξάρτητη δημοκρατία Αφροαμερικανών και το μόνο κράτος
που γεννήθηκε έπειτα από επιτυχημένη επανάσταση των δούλων. Η ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της έγινε την 1/1/1804


15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ στην Ελλάδα (και Κύπρο)

1822
Διακήρυξη της Πρώτης Εθνικής Συνέλευσης στην Επίδαυρο.

Η τελευταία παράγραφος της Διακήρυξης αναφέρει:
«Είθε ο κραταιός του Υψίστου βραχίων να ανυψώσει και αρχομένους και άρχοντας, την Ελλάδα ολόκληρον, προς την πάρεδρον Αυτού Σοφίαν, ώστε να γνωρίσωσι τα αληθή των αμοιβαία συμφέροντα. Και οι μέν δια της προνοίας, οι δε λαοί δια της ευπειθείας, να στερεώσωσι της κοινής ημών πατρίδος την πολύευκτον ευτυχίαν. Είθε! Είθε!»
Την ίδια μέρα έγινε η εκλογή πρώτης προσωρινής Διοίκησης.
1823
Νίκη του Γ. Καραϊσκάκη εναντίον τουρκαλβανικού στρατού στο Σοβολάκο(Άγιος Βλάσης) Ευρυτανίας.
1950
Υπό την αιγίδα της Κυπριακής Εκκλησίας, διοργανώνεται δημοψήφισμα μεταξύ των Ελλήνων της Κύπρου. Επί 224.747 εγγεγραμμένων, 215.108 (95,71%) ψηφίζουν υπέρ της ένωσης με την Ελλάδα.

Η Βρετανική κυβέρνηση, δεν αναγνωρίζει το δημοψήφισμα.

Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2009

Όχι καλός ΠΑΟΚ, κακό γήπεδο, οί γνωστοί μ@λ@κες

Τι κι αν ξεκινάς επιθετικά, τι κι αν προσπαθείς να δείξεις ποιο είναι τ’ αφεντικό, οι μαλάκες είναι εκεί και ενώ παίζεις 7 λεπτά στο μισό γήπεδο κι έχεις κάνει και δυό φάσεις, σ’ ένα κόρνερ αρχίζουν την μ@λ@κία με τα δυο χέρια και σου το διακόπτουν για 5’ . Πάει ο ρυθμός, κι αρχίζει το κλωτσοβάρα. Διαβασμένος ο συμπολίτης, καλός στο ρόλο του, λίγοι οι δικοί μας, (κατ’ εμέ μόνο ο Μαλεζάς ξεχώρισε), ο Σάντος έκανε ότι μπορούσε αλλά οι παίκτες όχι. Άντε τώρα στο Χαριλάου να βγάλεις το φίδι από την τρύπα. Μπορείς δεν υπάρχει αμφιβολία, αλλά θα ‘ναι δύσκολο φίλε μου… τα λέμε πάλι.
Α! να μη το ξεχάσω, ο Κάκος ΑΡΙΣΤΟΣ!

ΠΑΟΚτσήδες δεν πάτε καλά...


Στην φωτογραφία είναι ο Γκιούλα Λόραντ, ο μεγάλος προπονητής που πέθανε στον πάγκο του ΠΑΟΚ.
Δηλαδή τι πέθανε, τον πεθάνανε.
Μαζευότανε πίσω από τον πάγκο κάτι «ειδικοί» της εποχής και τον βρίζανε «γιατί έβαζε τον έναν και δεν έβαζε τον άλλον», «γιατί έπαιζε έτσι κι όχι αλλιώς».
Αθλητικά ραδιόφωνα δεν παρακολουθώ, αλλά μαθαίνω ότι η γκρίνια πάει σύννεφο. Αν οραματίζεστε απομάκρυνση του Σάντος, βάλτε μαζί του και τον Ζαγοράκη ο οποίος δεν καταλαβαίνει από γκρίνιες και σας το ‘χει δείξει. Αντί να κάνετε τους προπονητές, δε πάτε να πάρετε καμιά μετοχή, γιατί με 3.500 εγγραφές και 550.000 ευρώ δεν μπορείτε να μιλάτε για τον «μεγάλο λαό του ΠΑΟΚ» ούτε να φωνάζετε το σύνθημα «η δύναμή σου είμαστ’ εμείς οι χιλιάδες οπαδοί σου». Τα παραμύθια και οι υπερβολές πρέπει να τελειώνουν. Ή έχετε εμπιστοσύνη στους ανθρώπους που αντί να «το ‘χουν ρίξει έξω» (νέοι άνθρωποι είναι) έβαλαν μπελά στο κεφάλι τους και τρέχουν μέρα νύχτα για να κάνουν τον ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ οπότε καθήστε ήσυχα, ή αλλάξτε ενδιαφέροντα και αφήστε εμάς τους άλλους τους πολλούς ήσυχους.
Σήμερα το ματς θα είναι δύσκολο. Ο συμπολίτης θα έρθει για δύο αποτελέσματα, θα προσέξει την άμυνά του και θα κοιτάξει με αντεπιθέσεις να κάνει τη ζημιά (που μπορεί).
Συμπαράσταση και σπρώξιμο από το πρώτο λεπτό μέχρι το ενενήντα φεύγα. Όχι αποδοκιμασίες, ούτε καν μουρμούρες. Άντε να σας δω.