Αυτό δεν είναι ένα blog που ψάχνει την επισκεψιμότητα. Είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο, ένας τρόπος να ξεφορτώνομαι τους θυμούς μου και να μοιράζομαι τις χαρές μου. Είναι καλύτερο από το να μουρμουρίζω ή να γελάω μόνος μου.
Εδώ όλο και κάποιος ακούει…


Μην ξεχνάτε...

Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2008

Γιατί όλο ζητάμε από τον καινούργιο να φέρει;


Ας ζητήσουμε από τον παλιό να πάρει...
Να πάρει μαζί του όλα και όσα μας στενοχώρησαν, μας σύγχυσαν, μας έβγαλαν απ’ τα ρούχα μας, να πάρει μαζί του και να μη ξαναδούμε πράγματα, καταστάσεις, πρόσωπα.
Ας πάρει μαζί του
ανάξιους πολιτικούς (δεν χρειάζονται ονόματα ξέρει αυτός, άσπρισαν τα μαλλιά και τα γένια του σ’ έναν χρόνο), σκληρά και αχόρταγα αφεντικά, δουλικά τσιράκια, ψευδεπίγραφες δημοκρατίες, τάχα δήθεν ιερωμένους και δικαστές, τους καθημερινούς υπνωτιστές, ας πάρει μαζί του την ανεργία και τη φτώχεια, το άγχος για το σήμερα και την αγωνία για το αύριο.
Ας πάρει μαζί του όσα στον καθ’ ένα από μας έφεραν λύπες και ντροπές, όσα μας έκαναν να μετανιώσουμε γι αυτά που κάναμε ή δεν κάναμε στους άλλους, κι αυτά που άλλοι έκαναν ή δεν έκαναν σ’ εμάς.
έρωτες χωρίς ανταπόκριση, άδικες ήττες, μισούς αγώνες, μυστικά που δεν κρατήσαμε, αλήθειες που δεν είπαμε, στιγμές που σκύψαμε το κεφάλι, δάκρυα που δεν χύσαμε, καλημέρες που δεν είπαμε.
Ας του το ζητήσουμε…

Όσο ο ερχόμενος θα πραγματοποιήσει τις ευχές μας, άλλο τόσο θα το κάνει και ο φεύγων.

Και σα να τον βλέπω να στρίβει τη γωνία μουρμουρίζοντας

«Συν Αθηνά…ρε, εσείς δεν το ‘πατε;»

ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ σας εύχονται από καρδιάς να έχετε μια καλύτερη χρονιά.

Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2008

Βρε καλώς τους και πάλι...


Οι γείτονες διαρρέουν οτι θα μετονομάσουν το εθνικό στάδιο των Σκοπίων, στο οποίο αγωνίζονται η Βαντάρ, η Ραμποτνίσκι και η εθνική τους ομάδα, από «Γκράντσκι» σε «Φίλιππος Β’ ο Μακεδών»!

30 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ στην Ελλάδα

1824


Ο Κολοκοτρώνης θλιμμένος από τον θάνατο του γιού του Πάνου σε μάχη του εμφυλίου, αλλά και από αυτόν καθ’ αυτό τον εμφύλιο, ζητά αμνηστία και παραδίνεται στην κυβέρνηση Κουντουριώτη. Λίγο αργότερα θα φυλακιστεί.


1963

Κατάπαυση των εχθροπραξιών ανάμεσα στις δύο κοινότητες της Κύπρου και καθιέρωση ουδέτερης ζώνης στη Λευκωσία με τον χαρακτηρισμό «πράσινη γραμμή».
Από αυτή τη μέρα η Λευκωσία είναι ουσιαστικά διαιρεμένη πόλη.

1975
Λήγει η «Δίκη του Πολυτεχνείου».
Καταδικάζονται σε ισόβια κάθειρξη, οι Δ. Ιωαννίδης, Στ. Βαρνάβας και Ν. Ντερτιλής.

Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2008

29 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ στην Ελλάδα

1964
Υπόθεση Λαμπράκη
.
Ύστερα από ανακρίσεις 19 μηνών, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών παραπέμπει για ανθρωποκτονία από πρόθεση τους Γκοτζαμάνη και Εμμανουηλίδη και για ηθική αυτουργία τους (φον) Γιοσμά και Καπελώνη.

Οι αξιωματικοί της Χωροφυλακής παραπέμπονται για απλή παράβαση καθήκοντος.

Άσε μας ρε Ομπάμα...

Αποφασισμένος (!!!) να εργαστεί(;) για την ειρήνευση στη Μέση Ανατολή εμφανίστηκε ο νεοεκλγείς πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, όπως δήλωσε την Κυριακή ο στενός σύμβουλός του Ντέιβιντ Αξελροντ, έπειτα από μια από τις φονικότερες ημέρες στα 60 χρόνια της ισραηλινο-παλαιστινιακής σύγκρουσης.

Δεν μου λες μίστερ Πρέζιντεντ
ξέρεις, πόσοι πριν από εσένα "ξεπατώθηκαν" στη δουλειά για την ειρήνευση στη Μέση Ανατολή; Αν συνεχίσεις κι εσύ το ίδιο βιολί, πριν σκοτωθεί και ο τελευταίος Παλαιστίνιος θα μας έχει πάρει ο διάολος όλους...
Μυαλό δεν λέτε να βάλετε, και δεν θα την πληρώσετε μόνο εσείς...δυστυχώς!

Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2008

Συμπαράσταση...

Εγώ δυστυχώς απέναντι σ' αυτό
έχω μόνο αυτό

Αστραπιαίες αντιδράσεις Δήμου Θεσσαλονίκης

Νέο παραλιακό πάρκο
Η παρακάτω φωτογραφία δείχνει την συνέχεια των κουραμπιέδων από τους «απόβλητους» της κοινωνίας.

Δύο μέρες μετά ήρθε η αποκατάσταση του ονόματος και της αίγλης του δημάρχου

Όμως μόνο γι αυτό. Τα παρακάτω μένουν ως έχουν εδώ και μια βδομάδα


Και κάτι για τους «επαναστάτες»
Παλληκάρια, αντίσταση και επανάσταση δεν γίνεται με μαρκαδόρους.

Εκτός αν, όπως νομίζουν κι αυτοί ότι έτσι θα γίνουν μεγάλοι, νομίζετε κι εσείς ότι έτσι θα γίνετε επαναστάτες.

Είδηση της χρονιάς που έρχεται πολύ καθυστερημένα

Διαβάζω σήμερα στην Ελευθεροτυπία έκπληκτος για την καθυστέρηση
«Την μονομερή καταγγελία και την αποχώρηση από όλες τις συμφωνίες που είχαν υπογράψει με την κυβέρνηση των ΗΠΑ το 1851 και το 1868 ανακοίνωσαν οι βορειοαμερικανοί Ινδιάνοι της φυλής Λακότα Σιού, ανακηρύσσοντας τις ιστορικές περιοχές τους που βρίσκονται στις πολιτείες Β. και Ν. Ντακότα, Νεμπράσκα, Ουαϊόμιγκ και Μοντάνα, ανεξάρτητα εδάφη.
Τον Φεβρουάριο επέδωσαν επίσημα αίτημα αναγνώρισης της ανεξαρτησίας τους στις πρεσβείες 15 χωρών (ανάμεσά τους Ρωσία, Βολιβία, Γαλλία, Βενεζουέλα κ.α.) Το αίτημα δεν απορρίφθηκε αλλά εκκρεμεί. Η αμερικανική κυβέρνηση που παρέλαβε την καταγγελία των συμφωνιών, απείλησε με τις γνωστές κυρώσεις σε περίπτωση παρανόμων πράξεων. Οι Ινδιάνοι από την πλευρά τους ανακοίνωσαν ότι θα διεκδικήσουν νομικά την επιστροφή της πατρογονικής γης και θα εκδώσουν διαβατήρια.»

Χωρίς σχόλιο…

Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2008

27 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ στην Ελάδα

1821
Λήγουν οι εργασίες της Α΄ Εθνικής Συνέλευσης της Επιδαύρου.
Η Εθνοσυνέλευση κατάργησε τον θεσμό της αρχιστρατηγίας αφαιρώντας το αξίωμα από τον Δημ. Υψηλάντη και τον θεσμό του στρατιωτικού αρχηγού του Μωριά, αφαιρώντας τον από τον Κολοκοτρώνη. Επίσης κατάργησε τα χρώματα της Φιλικής Εταιρείας από την επαναστατική σημαία (μαύρο κόκκινο άσπρο) καθιερώνοντας για πρώτη φορά την σημερινή εθνική μας σημαία με το γαλάζιο και το λευκό. Την 1η Ιανουαρίου 1822 θα ψηφίσει το προσωρινό πολίτευμα της Ελλάδας ενώ στις 15 Ιανουαρίου θα εκδώσει την Επαναστατική Διακήρυξη.
1947
Δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και τίθεται σε ισχύ ο Α.Ν.509 «περί μέτρων ασφαλείας του κράτους, του πολιτεύματος, του κοινωνικού καθεστώτος και προστασίας των ελευθεριών των πολιτών».
Με τον νόμο αυτό, η κυβέρνηση Σοφούλη-Τσαλδάρη θέτει εκτός νόμου το ΚΚΕ και αρχίζει τις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων που «προπαγανδίζουν τας κομμουνιστικάς αρχάς».

Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2008

Έφυγε η Eartha Kitt

Στα 81 της έφυγε η Eartha Kitt, που παρά τη μεγάλη της καριέρα στην jazz, εδώ την βλέπουμε στηγνωστή ντισκο επιτυχία της “Where is my baby”
Ήτανε παλληκάρι, σε επίσημο γεύμα στο Λευκό οίκο τους τα’ χωσε γερά για τον πόλεμο στο Βιετναμ, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να ξενητευτεί για 10 χρόνια.
Όλοι οι καλοί φεύγουν ένας ένας…

Πέρυσι τέτοιες μέρες...


Πέρυσι τέτοιες μέρες ξεκίνησα με περιέργεια και άγνοια το blogging.
Τώρα 717 αναρτήσεις και 25.000 επισκέπτες αργότερα, μπορώ να πω ότι άξιζε τον κόπο. Έγραψα και ΚΥΡΙΩΣ διάβασα πολλά.

Με τον καιρό άρχισα να ξεχωρίζω ποια μπλογκς άξιζαν και ποια ήταν «δήθεν» ποιά έχουν πράγματι κάτι να πούν και ποιά απλώς αναδημοσιεύουν ειδήσεις, ποιοι είναι ελεύθεροι και ποιοι επαγγελματίες, ποιοι γράφουν γιατί κάτι τους καίει και ποιοι αγωνίζονται να αυξήσουν το αναγνωστικό τους κοινό.
Κρατώντας μόνο τα θετικά του ταξιδιού (αν και τα αρνητικά είναι συχνά χρήσιμα) εύχομαι στους συνταξιδιώτες


φιλικά

Γιάννης Αγιάννης - Ιαβέρης

Ουστ ρε αληταράδες…


Παίρνοντας αφορμή από τις ιστορίες που ανάρτησαν στις σελίδες τους ο peslac (Βασίλης) και ο flyind (Γιώργος Χ) λέω να βγάλω λίγο (δεν ξέρω, μπορεί και πολύ) από το θυμό μου κι εγώ.
Η Κωνσταντίνα Κούνεβα, γραμματέας του Παναττικού Σωματείου Καθαριστριών που μπράβοι της εργοδοσίας την έλουσαν με βιτριόλι προπαραμονή Χριστουγέννων, είναι θύμα μιας πολιτικής που εμπνεύστηκε και εφάρμοσε, ο καθηγητής, «αντιστασιακός», «κατασκευαστής βομβών», υπουργός και πρωθυπουργός Σημίτης. (το κ. συνειδητά παραλήφθηκε). Με δική του πρωτοβουλία ανατέθηκαν υπηρεσίες καθαριότητας υπουργείων και δημόσιων επιχειρήσεων σε εργολάβους, στο στυλ «πόσα θέλεις, πάρτα και τα υπόλοιπα είναι δική σου δουλειά» Έτσι, αυτός ησύχαζε από διεκδικήσεις κλπ, αλλά και τους εργαζόμενους παρέδιδε σε εργοδότες που «δεν καταλάβαιναν τίποτα».

Ένας εξ αυτών είναι και ο εργοδότης της Κούνεβα η οποία πρωτοστατούσε ενάντια στις άθλιες συνθήκες εργασίας, την εκμετάλλευση και την πληρωμή μισού δώρου Χριστουγέννων… Η γυναίκα είναι πολύ άσχημα, μπορεί και να πεθάνει.
Υπάρχουν όμως κι άλλα. Εκτός από μια ανακοίνωση μιας επιτροπής γυναικών ΣΥΡΙΖΑ (;), κανείς δεν βρήκε να πεί μιά λέξη, πολύ περισσότερο τα ΜΜΕ (σιγά τώρα να μην) ούτε κανένα υπουργείο (κυριότεροι πελάτες του εργοδότη της Κούνεβα είναι ο ΗΣΑΠ και η ΕΒΟ), ούτε η ΓΣΕΕ, ούτε το ΠΑΜΕ, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε το ΚΚΕ.

Και το κερασάκι. Η ΓΣΕΕ και το ΕΚΑ, δεν δέχονται τα σωματεία των εταιριών καθαρισμού σαν μέλη τους. Γιατί; Προφανώς δεν τα έχουν υπολογίσει όταν μετρούσαν τα κουκιά. Τέτοια καθάρματα και ξεφτύλες είναι όλοι τους, από τον Σημίτη και τον Παναγόπουλο που ελπίζει να γίνει κι αυτός βουλευτής και, γιατί όχι, υπουργός, μέχρι τα κόμματα και τα κοπρόσκυλά τους που δεν βρήκαν να πούν μια, έστω ψεύτικη, κουβέντα.
Αλλά για ποιόν μωρέ, για τη Βουλγάρα;
Αει στο διάολο καθήκια, χρονιάρα μέρα…

Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου 2008

25 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

1822

Οι δυνάμεις του Ομέρ Βρυώνη και του Ρεσίντ Μεχμέτ πασά (Κιουταχής) πολιορκούν από τον Νοέμβριο του 1822 το Μεσολόγγι με 20.000 άνδρες. Τον θαλάσσιο αποκλεισμό έχει επιβάλει ο στόλος του Γιουσούφ πασά. Το Μεσολόγγι υπερασπίζονται 400 άνδρες υπό τον Μάρκο Μπότσαρη και την άμυνα ενισχύουν και 14 κανόνια. Ο Υδραίικος στόλος του Μιαούλη σπάει τον ναυτικό αποκλεισμό και ενισχύει το Μεσολόγγι με 700 Μοραΐτες, τρόφιμα και πολεμοφόδια.

Έτσι μεγάλη Τουρκική έφοδος που πραγματοποιείται την ημέρα των Χριστουγέννων, συντρίβεται στις ντάπιες της πόλης και απελπίζει τους πολιορκητές.

Αυτή η νίκη θα σημάνει και την λήξη της πολιορκίας.

Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2008

Χρόνια πολλά σε όλους σας μ' ένα βιντεάκι

Τις ευχές μου γι όλους σας και μην αφήσετε την καθημερινότητα να αφαιρέσει από μέσα σας την ΑΝΘΡΩΠΙΑ και όλα τα ευγενικά συναισθήματα που την χαρακτηρίζουν.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

Οι παλαίμαχοι του ΠΑΟΚ μου θύμισαν

Χάρηκα που τους είδα μαζεμένους και στρατευμένους στην καμπάνια για την Α.Μ.Κ.
Λυπήθηκα που έλειπαν κάποιοι…
Ας πούμε δυό λόγια για να μάθουν κάτι και οι νεώτεροι. (κλικ για μεγέθυνση)
Για την ομαδάρα της δεκαετίας του ’70 όλοι κάποιους θα ξέρουν, απλώς θα σημειώσω την παρουσία του Νέτο Γκουερίνο (επάνω σειρά τρίτος από αριστερά) που το γκολ του σε βάρος της ΑΕΚ έβαλε την τελευταία σφραγίδα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.
Από παλαιότερους, στη μεσαία σειρά τρίτος από δεξιά ο Ονούφριος Χαραλαμπίδης, ο κύριος εκφραστής της υπόθεσης γκολ ιδίως με κεφαλιά, σε μια «πέτρινη» περίοδο. Πιο παλιός, (εποχή Συντριβανίου) πρώτος αριστερά στην πρώτη σειρά, ο Νότης Τσίντογλου, φοβερός ντριπλέρ και τέταρτος, λίγο νεώτερος, ο Απόστολος Βασιλειάδης με φοβερό σουτ.
Για τους ομοϊδεάτες μου ας θεωρηθεί η φωτογραφία ευχετήρια κάρτα.
Για τους άλλους φίλους θα επιλεγεί άλλη.
Χρόνια Πολλλλά!

Χατζηδάκη σαν «χεσμένος» μου φάνηκες χθες


Που είναι η QATAR; Οέοο;
Που είναι η IBERIA; Οέοο;
Στο τέλος την ΟΑ θα την πουλήσεις σε κάποιους που θα την χρησιμοποιήσουν για πλυντήριο.
Μην πεις ότι δεν στο είπα. Έτσι;


υ.γ. Συγκινητικό το αβαντάρισμα από τον Χρ. Κώνστα στο ΑΛΤΕΡ...

24 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ στην Ελλάδα

537
Θυρανοίξια της Αγίας Σοφίας της Κωνσταντινούπολης
.
5 χρόνια, ένδεκα μήνες και 10 μέρες μετά την θεμελίωσή του ο Μέγας αυτός Ναός της Ορθοδοξίας είναι έτοιμος και παραδίδεται στους πιστούς. Κατασκευάστηκε σε χρόνο ρεκόρ, αν σκεφτεί κανείς ότι ο Ναός του Αγίου Πέτρου στη Ρώμη χτιζόταν επί 120 χρόνια και του Αγίου Παύλου στο Λονδίνο επί 34 χρόνια. Βέβαια και οι δύο αυτοί ναοί είναι μεγαλύτεροι αλλά ολοκληρώθηκαν το 1626 και το 1710 αντίστοιχα με σαφώς πιο προηγμένα υλικά και μέσα.
1947
Ανακοινώνεται η δημιουργία της «Προσωρινής Δημοκρατικής Κυβέρνησης» των ανταρτών. Πρωθυπουργός και υπουργός Στρατιωτικών αναλαμβάνει ο Μάρκος Βαφειάδης. Προσπάθεια των ανταρτών να καταλάβουν την Κόνιτσα, που το ΚΚΕ προόριζε για πρωτεύουσα της Κυβέρνησης αυτής, αποτυγχάνει.

Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2008

23 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ στην Ελλάδα. Ε.Ο. 17 Νοέμβρη

1975
Δολοφονείται στην Αθήνα από 4 μασκοφόρους έξω από το σπίτι του στο Ψυχικό, ο σταθμάρχης της CIA στην Ελλάδα Ρίτσαρντ Γουέλς.
Νωρίτερα, στις 25 Νοεμβρίου, η Αγγλόφωνη εφημερίδα «Αθενς νιους» είχε δημοσιεύσει επιστολή κάποιας επιτροπής Ελλήνων και Ελληνοαμερικανών, που τον κατηγορούσε για ύποπτες δραστηριότητες και παρέθετε το τηλέφωνο του σπιτιού του ώστε οι αναγνώστες να του ζητήσουν εξηγήσεις.


Όλα έδειχναν ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ πρακτόρων,

μέχρι που πολύ αργότερα μια πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση, η «17 Νοέμβρη» θα αναλάβει την ευθύνη της δολοφονίας. Είναι το πρώτο χτύπημα μιας οργάνωσης που θα εμφανιστεί πολλές φορές στο μέλλον, σημαδεύοντας την πολιτική και κοινωνική ζωή της Ελλάδας και που θα δώσει λαβή στις ΗΠΑ να κατηγορήσουν τη χώρα για υπόθαλψη τρομοκρατών.

Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2008

Καλώς να έρθει ο μαυρούκος


Αν τελικά γίνει, ευπρόσδεκτος ο Soumaila Coulibaly, και μακάρι να αποδειχθεί μια ακόμα χρήσιμη μεταγγραφή. Τα ίδια ισχύουν βέβαια και για τον Γάλλο. Μακάρι σε λίγο καιρό να αναρωτιούνται όλοι "που τους βρήκαν πάλι αυτούς τους παικταράδες;"

Βέβαια επειδή οι πάνσοφες "Κασσάνδρες" άρχισαν τα δικά τους, θέλω να τονίσω οτι τα σχόλια στο PAOKLAND για Λαγογιάννηδες, Ζαγόρες και σία, τα προσυπογράφω και με τα δυό χέρια!

Στον Θ. Πάγκαλο


Σε συνέντευξή του στην «Ελευθεροτυπία», το εξέχον αυτό μέλος του κοινοβουλίου δήλωσε μεταξύ άλλων. «Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ καθοδηγεί το φαινόμενο της πολιτικής αλητείας» διευκρινίζοντας ότι δεν αναφερόταν μόνο στη δράση των βίαιων διαδηλωτών, αλλά ακόμα και στην τοποθέτηση πανό στην Ακρόπολη με το σύνθημα «αντίσταση». Είπε συγκεκριμένα «Το πανό στην Ακρόπολη και οι άλλες αθλιότητες»…
Δεν έχω καμιά δουλειά και καμιά διάθεση να υπερασπιστώ τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά για πες μου ογκόλιθε της πολιτικής,
εσύ ένας «αντιστασιακός»(!) να θεωρείς αλητεία το πανό στην Ακρόπολη; Τι σε ενόχλησε πάνσοφε, το περιεχόμενο του πανό ή ο τόπος στον οποίο αναρτήθηκε;
Ή (το πιθανότερο) όλα όσα στα οποία καλούσε σε αντίσταση;
ΝΑΙ, αντίσταση σε όλα όσα μας συμβαίνουν στα τελευταία 30 χρόνια, στη διαπλοκή οικονομικών και πολιτικών παραγόντων, στην πολιτική ανεπάρκεια, στην πολιτική αυθαιρεσία, στην εξυπηρέτηση των λίγων, στην αδιαφορία για τους πολλούς, στην υποβάθμιση της δημόσιας παιδείας, των δημόσιων νοσοκομείων, στην άφεση αμαρτιών από πολιτικούς σε πολιτικούς, στην κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος, στο ξεπούλημα του εθνικού πλούτου, στον βουλευτικό πλουτισμό, στα βουλευτικά προνόμια, στην αυθαιρεσία της εργοδοσίας, στην αισχροκέρδεια, στο ξαναγράψιμο της Ιστορίας, στα δουλικά «ναι» στα αφεντικά και στα επίμονα «όχι» στα εργατικά αιτήματα, στις συναλλαγές των κομμάτων, στους συμψηφισμούς των αμαρτιών, στην αδιαφάνεια, στις βίλες στις μίζες στα κότερα, στην ανικανότητα, στους «ημέτερους», στα «τζάκια», στα μυστικά κονδύλια, στην ερήμωση της υπαίθρου, στην καταστροφή δασών λιμνών ποταμών, στην ανεργία, στην εκμετάλλευση, στην συνεχή λιτότητα, στη συγκέντρωση των πάντων σε λίγους, στις χαριστικές συμβάσεις…
Θέλεις κι άλλα; Μπορώ να γράφω μέρες…
Αλλά αν το πολιτικό σου βάρος δεν ήταν αντιστρόφως ανάλογο του σωματικού σου θα είχες αποφύγει ουκ ολίγες «πατάτες» στο παρελθόν (δηλώσεις για την Γερμανία και μετά συγνώμες, υπόθεση Οτσαλάν, νύχτα Ιμίων με τη σημαία) και στο παρόν (από τη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ στην «συγκυβέρνηση» με την ΝΔ)

Με τον πρέποντα θυμό
Γιάννης Αγιάννης

Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2008

Χριστούγεννα...

Πήγα να δώ σήμερα τη μάνα μου κι έκανα και μια βόλτα στο κέντρο.


Οι μαγαζάτορες κάνουν ότι μπορούν να δώσουν μια εικόνα γιορταστική, να δημιουργήσουν μια χαρούμενη ατμόσφαιρα, να τραβήξουν κόσμο στα μαγαζιά τους.



Ηχεία να σκορπίζουν μουσική, πάγκοι στα πεζοδρόμια να κερνούν γλυκά στους περαστικούς, ΑηΒασίληδες, ξυλοπόδαροι άγγελοι να χαρίζουν μπιχλιμπίδια, λαμπάκια ταρατατζούμ…


Δεν κατάλαβα ποτέ, πώς είναι δυνατό να γιορτάζεις μόνο και μόνο επειδή
«ήρθαν γιορτές». Πώς είναι δυνατό ν’ αφήνεις στην άκρη όλα σου τα προβλήματα μόνο και μόνο επειδή οι δήμαρχοι στόλισαν τους δρόμους και οι καταστηματάρχες τα μαγαζιά τους.
Σε μια χώρα που τα περισσότερα σπίτια έχουν κάποιο πρόβλημα, κάποιον άνεργο, κάποιον ξενητεμένο, κάποια δάνεια, κάποιον άρρωστο, κάποιον δικό τους που έχασαν πρόσφατα, ένα μέλλον δυσοίωνο, μια ζημιά που έγινε ή κάποια δουλειά που δεν έγινε, μια σχέση που χάλασε ή μια που δεν άνθισε…

Τα λαμπάκια ανάβουν στο μπαλκόνι μου κάθε χρόνο τέτοιες μέρες, μόνο όταν οι γενικότερες συνθήκες με κάνουν να νοιώθω γιορτινά, και φέτος δεν θ’ ανάψουν.

Σ’ όλους εσάς που οι μέρες αυτές σας αγγίζουν, εύχομαι από καρδιάς να τις περάσετε όπως τις ονειρεύεστε.Στους άλλους, σαν κι εμένα, εύχομαι το πνεύμα των Χριστουγέννων να κάνει το θαύμα του και να τις περάσετε καλύτερα απ’ όσο ελπίζετε…


Καλές "γιορτές"

Σχετικά με τον διορισμό του Νικοπολίδη


Που ως γνωστό διορίστηκε στο Δήμο Κηφισιάς σαν ΔΕΝΔΡΟΚΗΠΟΥΡΟΣ!!!
Ο διεθνής τερματοφύλακας σχετικά με τα επικριτικά σχόλια που ακολούθησαν αυτόν τον διορισμό, δήλωσε
«Το να σχολιάζει ο καθένας, με υποτιμητικό κατά τη γνώμη μου τρόπο, το γεγονός ότι έκανα χρήση ενός δικαιώματος που δίνει η Πολιτεία, χωρίς εγώ να έχω απαντήσει εάν θα κάνω αποδεκτό τον διορισμό, είναι τουλάχιστον άδικο.
Με βάση το σχετικό νόμο, έχω δικαίωμα να απαντήσω, θετικά ή αρνητικά, μέσα σε διάστημα δύο μηνών και θα το κάνω όταν εγώ κρίνω, γνωστοποιώντας παράλληλα και τους λόγους της απόφασής μου αυτής.»

Το δικό μου σχόλιο δεν έχει να κάνει με τον Αντώνη, αλλά, κ.κ. συναρμόδιοι υπουργοί, δενδροκηπουρό; Αργομισθία δηλαδή, εκτός αν ο Αντώνης είναι σχετικός με το αντικείμενο. Δεύτερο θέμα είναι αν η θέση είναι όντως κενή και σε περίπτωση που ο διορισμός δεν γίνει αποδεκτός, θα την πάρει κάποιος που έχει τα προσόντα και την ανάγκη.
Κι εσύ βρε Αντώνη γιατί να περιμένεις δυό μήνες για να απορρίψεις αυτή την προσβολή στο πρόσωπό σου;

Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2008

Πανσερραϊκός-ΠΑΟΚ τέτοιο χάλι καιρό είχαμε να δούμε


Τι ήταν αυτό σήμερα; Θείο δώρο ο βαθμός της ισοπαλίας αφού καμιά οργανωμένη επιθετική ενέργεια δεν κάναμε σε όλο το παιγνίδι, σε αντίθεση με τον Πανσερραϊκό που είχε πολλές!

Ακραία μπακ και Μάρκος Αντόνιο δεινοπάθησαν, στα χαφ πάλευε μόνο το αποπαίδι, ο Βερόν στο μισό παιγνίδι ήταν σαν απών, ο Ίβιτς χαμένος, Κονσεϊσάο και Λάκης στα ρηχά. Ο Χαλκιάς προσπάθησε μια δυο φορές να φάμε και δεύτερο αλλά δεν του 'κατσε. Ακόμα κι ο Κοντρέρας ήταν υποτονικός. Στη λήξη ο Δάρλας πηγε να ολοκληρώσει τη ζημιά, αλλά ο αντίπαλος δεν ήταν πονηρός. Ο κόσμος ήταν εκεί, πολύς και σωστός, ο υπόλοιπος ΠΑΟΚ δεν ξέρω που ήταν. Ας ευχηθούμε να ήταν μιά σύντομη "κοιλιά".

Καμιά ανακοίνωση διαμαρτυρίας, καμιά καταγγελία


Έγραψα χθες σχετικά με την πρακτική που ακολουθεί η HOCHTIEF (Ελ. Βενιζέλος) για να αντιμετωπίσει την απεργία των εργαζομένων στο αεροδρόμιο της Βουδαπέστης που το διαχειρίζεται θυγατρική της.

Δεν είδα όμως πουθενά στον Τύπο, έντυπο και ηλεκτρονικό, όχι σχόλιο αλλά ούτε καν αναφορά στο θέμα που κατά την γνώμη μου είναι τεράστιο. Εν τάξει τα ΜΜΕ παίζουν το παιγνίδι τους και η όποια στάση τους έχει κάποια εξήγηση, αλλά η ΓΣΕΕ; Το ΠΑΜΕ;
Δεν μπορεί να μη το έμαθαν.
Αν περάσει αυτή η πρακτική της εργοδοσίας τότε αλλοίμονο σε όλους τους εργαζόμενους. Σε κάθε απεργιακή κινητοποίηση σε πολυεθνική (κι έχουμε πολλές τέτοιες) θα κουβαλιούνται φουκαράδες χαμηλοαμειβόμενοι ή και άνεργοι από όλη την Ευρώπη να σαμποτάρουν με την εργασία τους τον αγώνα συναδέλφων τους.
Κι εδώ δεν έχει κουνηθεί φύλο.
Απόλυτη ησυχία στο παχνί…

20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ στην Ελλάδα Α' Εθνοσυνέλευση

1821
Αρχίζει στο χωριό Πιάδα, κοντά στην Επίδαυρο, η Α΄ Εθνική Συνέλευση
Συμμετέχουν 60 σύνεδροι που θα αποφασίσουν για πολλά, μεταξύ των οποίων και για το πολίτευμα της Ελλάδας. Πρόεδρος της Συνέλευσης είναι ο Αλέξανδρος Μαυροκορδάτος και γραμματέας ο Θεόδωρος Νέγρης. Οι εργασίες της θα διαρκέσουν 7 μέρες και οι αποφάσεις θα ανακοινώνονται σταδιακά. Ο θεμέλιος λίθος για την οικοδόμηση Ελληνικού κράτους τίθεται με την «Συνέλευση της Επιδαύρου».

Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2008

ΠΑΟΚια φρόνιμα αύριο

Όσοι πάτε, σκεφτείτε μόνο οτι το χειρόφρενο στην πορεία της ομάδας το κρατάτε εσείς.
Μη δώσετε την παραμικρή αφορμή, μην αντιδράσετε σε καμιά πρόκληση (αντιπάλων, διαιτητών κλπ) υποστηρίξτε την ομάδα και μόνο αυτό. Άντε και καλή επιστροφή!

Βουλή για κλάματα


Κάνοντας ζάπινγκ χθες βράδυ κατά τις 23.00, πέφτω στη συζήτηση στη Βουλή για τον προϋπολογισμό.
Στα κυβερνητικά έδρανα 4 β’ και γ’ κατηγορίας εκπρόσωποι της κυβέρνησης, στην αίθουσα καμιά 15αριά βαριεστημένοι και ανυπόμονοι, μου θύμιζαν προσωπικό ασφαλείας σε απεργία. Και στο βήμα ο ένας θλιβερός διαδεχόταν τον άλλο. Έβγαζαν δεκάρικους λόγους για θέματα που εμείς τα ξέρουμε γιατί τα ζούμε καθημερινά, και λέγαν λέγαν λέγαν... λες και ήταν οι μύστες της απόλυτης αλήθειας, αξιολύπητα ανθρωπάκια που προσπαθούσαν να πάρουν μόρια κομματικής δραστηριότητας. Μια παράσταση ενός αδιάφορου έργου από έναν ατάλαντο θίασο. Είναι ν’ απορείς πως η παράσταση αυτή κρατάει τόσα χρόνια…

υ.γ. Αυτούς (τους ρήτορες) κάτι θα τους δίνουν πριν ανέβουν στο βήμα. Δεν εξηγείται τέτοιο πάθος και στόμφος όταν απευθύνεσαι σε 15 άτομα που ξέρεις οτι βρίσκονται εκεί από υποχρέωση ίδια με τη δική σου...

Ψευδώς, παραπλανητικώς, ανερυθριάστως!

Στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης, αναφέρονται τα παρακάτω σχετικά με την καθαριότητα.

"Στο Δήμο Θεσσαλονίκης εφαρμόζεται από το 2006 πρόγραμμα πλύσης δρόμων που γίνεται ταυτόχρονα από έξι υδροφόρα οχήματα το πρωί και άλλα τόσα το απόγευμα. Από το έτος 2007 θα προστεθούν και άλλα τρία υδροφόρα σε κάθε βάρδια. .Έτσι οι μικροί δρόμοι πλένονται περίπου μία φορά στις 20 ημέρες τις πρωινές ώρες, ενώ οι μεγάλοι μία ή δύο φορές την εβδομάδα τις νυχτερινές ώρες. Για να γίνει το πλύσιμο των μικρών δρόμων, η Υπηρεσία κλείνει το δρόμο με ειδική σήμανση για περίπου 10 -15 λεπτά."
Δεν ξέρω τι και πότε γίνεται στους μεγάλους δρόμους, αλλά στη γειτονιά μου δεν έχει πλυθεί δρόμος εδώ και 35 χρόνια.
Οι ισχυρισμοί του Δήμου κερδίζουν επάξια τους χαρακτηρισμούς του τίτλου.


Τα ... ΚΑΛΑ της παγκοσμιοποίησης

Διαβάζω στο capital.gr


Με «εισαγωγή» προσωπικού ασφαλείας και από την Ελλάδα αντιμετωπίζει η εταιρία που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο της Βουδαπέστης, (θυγατρική της Hochtief AG πουδιαχειρίζεται το "Βενιζέλος"), τις συνέπειες της απεργίας των Ούγγρων εργαζομένων.
Σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα, τόσο οι Έλληνες εργαζόμενοι όσο και προσωπικό που μετατίθεται προσωρινά στη Βουδαπέστη από άλλες χώρες-μέλη της Ε.Ε. αντικαθιστούν το προσωπικό που απεργεί προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που δημιουργούνται στο πρόγραμμα πτήσεων.

Καταλάβατε;

19 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ στην Ελλάδα (Ρήγας)


1797
Ο Ρήγας Φεραίος ή Βελεστινλής (από τον τόπο γέννησής του το Βελεστίνο Θεσσαλίας-αρχαίες Φερές) φτάνει στην Τεργέστη με αντικειμενικό σκοπό να περάσει στην Βενετία προκειμένου να συναντηθεί με τον Βοναπάρτη με τον οποίο είχε αλληλογραφία, και ζητούσε την βοήθειά του για να ελευθερωθεί η Ελλάδα. Το συγγραφικό του έργο και οι επαναστατικές του θέσεις, τον έχουν κάνει ιδιαίτερα γνωστό αλλά και τον έχουν αναγορεύσει σε υπ’ αριθμό 1 κίνδυνο για την Οθωμανική αυτοκρατορία αλλά και για τα ολιγαρχικά καθεστώτα γενικότερα. Έτσι συλλαμβάνεται από την αυστριακή αστυνομία. Θα σταλεί στην Βιέννη όπου έχουν συλληφθεί και άλλοι σύντροφοί του. Η Πύλη θα ζητήσει αμέσως την παράδοσή του και η Αυστρία θα τον παραδώσει σε λίγο καιρό στον πασά του Βελιγραδίου.

Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2008

Χαρτί τουαλέτας για ΠΑΟΚτσήδες

στην Sportday 17/12/2008
Απαλό και ανθεκτικό με την εγγύηση του Αντώνη Πανούτσου
Γράφει:
Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ζήτησε από τον Πανσερραϊκό έναν αριθμό εισιτηρίων, ο οποίος σε ορισμένα ρεπορτάζ έφτασε τις 5.000. Ο αριθμός ήταν πρόβλημα. Γιατί εκτός του γεγονότος ότι το γήπεδο των Σερρών έχει χωρητικότητα 7.000 θέσεων και η διοίκηση την υποχρέωση να ικανοποιεί τους οπαδούς, ένας τέτοιος αριθμός εισιτηρίων στους οπαδούς της φιλοξενούμενης ομάδας θα κατέλυε την έννοια της έδρας. Εκτός του ότι θα έδινε την εντύπωση στους οπαδούς του Πανσερραϊκού ότι ο Θεοδωρίδης ξεπουλάει τα συμφέροντα της ομάδας του. Οπότε, όπως ήταν λογικό αλλά και του άφηνε περιθώριο ο νόμος, ο Θεοδωρίδης αρνήθηκε στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ να δώσει εισιτήρια, αντιπροτείνοντας τα πεντακόσια που ορίζει ο νόμος.
Πώς, όμως, το λένε στη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ; «Δεν θεωρούμε αυτονόητη και αιώνια τη νομιμότητα γενικώς». Μία προσέγγιση που μάλλον βρίσκει σύμφωνους τους οργανωμένους του ΠΑΟΚ, ιδιαίτερα όταν πρόκειται να το κάνουν στους μάλλον αδύναμους οπαδούς του Πανσερραϊκού. Για να το πω απλά. Το ντου στις Σέρρες είναι σχεδόν βέβαιο. Και ποιος μπορεί να το εμποδίσει; Ο Θόδωρος Ζαγοράκης; Ούτε για αστείο. Με τις μετοχές να βγαίνουν στην προσφορά αυτή την εβδομάδα και τον κόσμο του ΠΑΟΚ ως κύριο στόχο για την αγορά τους, ο Ζαγοράκης αποκλείεται να βγει στην κόντρα με τον κόσμο. Λίγη «μη επικρότηση» των επεισοδίων α λα Αλέξης και πολλή κατηγορία στη διοίκηση του Πανσερραϊκού, η οποία αρνήθηκε να κάνει δεκτό το αίτημα του λαού του ΠΑΟΚ, είναι οι προβλεπόμενες αντιδράσεις. Να το εμποδίσει ο Πέτρος Θεοδωρίδης; Πώς; Να τους μαστιγώσει με την περούκα; Γιατί από δυναμική οπαδών ο Πανσερραϊκός δεν συγκρίνεται με τον ΠΑΟΚ. Οσο για τη βοήθεια του κράτους, είναι αμφίβολη. Εάν εγώ ανοίξω ένα μαγαζί και πω στην Αστυνομία «αν σας πάρουν τηλέφωνο στο 100, μην έρθετε. Την τάξη εδώ θα κρατούν οι φίλοι μου και τα γκαρσόνια», ούτε θα καταδεχθούν να γελάσουν. Αν όμως το ίδιο πει η διοίκηση της ΠΑΕ Λάρισας, ο αστυνομικός διευθυντής της περιοχής όχι μόνο θα το κουβεντιάσει, αλλά θα το κάνει, αφήνοντας τους οργανωμένους της Λάρισας να τηρήσουν την τάξη στο ματς με τον Ολυμπιακό. Οπότε, στις Σέρρες μπορεί να γίνει το επόμενο βήμα. Ο διοικητής της Αστυνομίας να αναθέσει από μόνος του τα καθήκοντα αστυνόμευσης του ματς. Στους οργανωμένους των φιλοξενουμένων. Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ πάνε να παρακολουθήσουν το ματς στη νοοτροπία «καργιόλη Θεοδωρίδη, εμείς σου τα δίναμε τα λεφτά, εσύ δεν τα πήρες και εμείς θα το δούμε τσάμπα». Οτι ο Ζαγοράκης δεν έχει κανένα συμφέρον να κοντραριστεί και πως ο Θεοδωρίδης δεν μπορεί, είναι δεδομένα. Το ότι όλα αυτά πάνε να συμβούν προδιαγεγραμμένα με τον Προκόπη Παυλόπουλο, το Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως και την Αστυνομία να παρακολουθούν με απάθεια, μήπως δείχνει ότι είναι δεδομένο ότι έπαψαν να υπάρχουν;
Αυτά έγραψε ο γραφικός με τις τιράντες

18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ στην Ελλάδα


1803
Μια ομάδα 800 Σουλιωτών υπό τον Κουτσονίκα, καταδιωκόμενη από τους Αλβανούς του Αλή πασά καθ’ οδό προς την Πάργα, οχυρώνεται στο μοναστήρι που υπάρχει στην κορυφή στο Ζάλογγο.


147 άνδρες υπό τον Κίτσο Μπότσαρη, διασπούν τον κλοιό και διαφεύγουν. Όσοι απομένουν στο μοναστήρι πιάνονται αιχμάλωτοι εκτός από 57 γυναίκες που με τα παιδιά τους καταφεύγουν σ’ ένα βράχο της κορυφής που λέγεται Στεφάνι.




Εκεί ρίχνουν τα παιδιά τους στο βάραθρο του ποταμού Αχέροντα και πιάνουν ένα χορό που μία μία τις οδηγεί κι αυτές στο γκρεμό. Είναι «ο χορός του Ζαλόγγου».

1923
Μετά από συνεχείς πιέσεις και συλλαλητήρια που έγιναν στην Αθήνα και άλλες πόλεις, από τους δημοκρατικούς του Αλ. Παπαναστασίου, ο βασιλιάς Γεώργιος, η βασίλισσα και ο διάδοχος Παύλος εγκαταλείπουν την Ελλάδα. Η αντιβασιλεία ανατίθεται στον ναύαρχο Κουντουριώτη.

Νέες πινακίδες Κ.Ο.Κ.

Μου τις έστειλε ο Μανώλης Σ.
Άσχετο, αλλά ο αποστoλέας δεν έχει πάει ακόμα στη Marfin (καταλαβαίνει αυτός)





Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2008

Σήμερα τα Ευρωλαμόγια ψηφίζουν...

Για την καθιέρωση της ελαστικής εργασίας και το 65ωρο...
65 να 'ναι οι ώρες τους κι εκείνες στο κρεββάτι !

17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ στην Ελλάδα

1825

Ολοκληρώνεται η άφιξη των στρατευμάτων και των πολεμοφοδίων του Ιμπραήμ στο Μεσολόγγι και αρχίζει η τρίτη πολιορκία του, που θα είναι και η τελευταία και ενδοξότερη. Αυτή τη φορά, η κατάσταση φαίνεται από την αρχή ότι είναι πολύ πιο δύσκολη από τις δύο προηγούμενες. Τα κανόνια των πολιορκητών είναι πολυπληθέστερα και οι βολές τους πιο ακριβείς. Οι πολιορκημένοι δημιουργούν από την πρώτη μέρα, ένα ειδικό σώμα 250 ανδρών υπό τον Κίτσο Τζαβέλα, που κινούμενο ταχύτατα θα ενισχύει όποιο σημείο θα δέχεται την μεγαλύτερη πίεση.
Στα σχόλια θα δείτε μια ενδιαφέρουσα προσθήκη που έστειλε ο φίλος Μιχάλης

Κινητό σε ώρα φόρτισης

Μου έστειλαν το παρακάτω και τις συνοδές φωτογραφίες.
Το κινητό του το είχε να φορτίζει δίπλα του ενώ αυτός ήταν στο κρεββάτι.
Όταν αυτό «χτύπησε» και πάτησε το πλήκτρο απάντησης, το κινητό εξερράγη και του ‘καψε τα δάχτυλα
όπως και τα κλινοσκεπάσματα.

Λένε λοιπόν να μην απαντάμε όταν το κινητό είναι σε διαδικασία φόρτισης, ούτε να το φορτίζουμε δίπλα μας ενώ κοιμόμαστε

Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2008

Αυτές είναι προχωρημένες ιδέες


Ο sicάτος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κάτοικος ωστόσο Δήμου Πανοράματος, μέσα στα μέτρα που ανακοίνωσε για την τόνωση της αγοράς, περιλαμβάνει και την (κατά την εορταστική περίοδο) μετατροπή του πλακόστρωτου της παραλίας σε ελεύθερο πάρκινγκ.

Ο ευφυέστατος καλώντας μ’ αυτό τον τρόπο τους πολίτες να κατεβαίνουν στο κέντρο με τα ΙΧ τους, θα δημιουργήσει τεράστιο μποτιλιάρισμα, και επιβάρυνση της ήδη ρυπαρής και μολυσμένης ατμόσφαιρας. Ο κάθε «δε γαμείς» θα κατεβαίνει στο κέντρο με το ΙΧ του ακόμα και για καφέ, και όσοι θέλουν να κάνουν τη βόλτα τους στην παραλία θα κινούνται ανάμεσα σε αυτοκίνητα και θα εισπνέουν καυσαέρια.
Δοξάστε τον, κάντε του άγαλμα και φυσικά ξαναψηφίστε τον.

Η πόλη τον χρειάζεται!!!

Πολλαπλασιασμός (μόνο για ΠΑΟΚτσήδες)

50.000 χ 100 ευρώ = 5.000.000 ευρώ
100.000 χ 100 ευρώ = 10.000.000 ευρώ
Απλά πράγματα. Αν δεν είμαστε τόσοι…
Άντε «μεγάλε λαέ του ΠΑΟΚ»… και άσε την φυλλάδα την «Αθλητική Μ.Θ.» να λέει «πληρώστε εσείς για να κάνει κουμάντο η παρέα».

Είπαμε, στην πορεία θα υπάρχουν πολλά φίδια.

16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ στην Ελλάδα

1824
Δεύτερος εμφύλιος.
Με πολιτικές μηχανορραφίες, όλη η εξουσία έχει περάσει στα χέρια των Υδραίων.
Πρόεδρος της κυβέρνησης ο Γ. Κουντουριώτης, μέλη Π. Μπότσαρης, Αν. Σπηλιωτάκης, Ι. Κωλέττης. Οι Μοραΐτες συνασπίζονται και συγκροτούν κοινό μέτωπο κατά των Υδραίων, δίνοντας εντολή στους πληθυσμούς των περιοχών τους να μην πληρώνουν φόρους στην κυβέρνηση. Ζαΐμηδες, Λονταίοι, Δεληγιανναίοι, Σισίνηδες και Νοταράδες, παίρνουν με το μέρος τους και τον Κολοκοτρώνη. Ακολουθούν εμφύλιες συγκρούσεις, η κυβέρνηση καλεί τους Ρουμελιώτες (Καραϊσκάκης, Γκούρας κ.α.) και οι συρράξεις γενικεύονται. Η μεγαλύτερη μάχη γίνεται στις 16 Δεκεμβρίου στην περιοχή των Καλαβρύτων, μεταξύ Κωλέττη και Ζαΐμη, όπου οι Μοραΐτες του Ζαΐμη παθαίνουν πανωλεθρία. Το μεγαλύτερο μέρος του δανείου που είχε πάρει η Ελλάδα, δαπανήθηκε στον ανίερο αυτό αγώνα για την εξουσία.

Χατζηδάκη δεν σε ξεχνώ... παρακολουθώ κάθε βήμα σου


Στο πληροφορικό υλικό που έλαβαν οι υποψήφιοι επενδυτές (αγοραστές της ΟΑ) αναφέρεται ότι, "εφ' όσον κινηθούν με σωστό management,

θα καρπωθούν, το πρώτο 12μηνο, έσοδα 112 εκατ. ευρώ από την τεχνική βάση και 120 εκατ. ευρώ από την επίγεια εξυπηρέτηση". (!!!)

Μάλιστα, στο υλικό περιέχεται πρόβλεψη για λειτουργική κερδοφορία ύψους 20 εκατ. ευρώ για την επίγεια εξυπηρέτηση και 2,3 - 3 εκατ. ευρώ για την τεχνική βάση, με κόστος μισθοδοσίας 55 εκατ. ευρώ και 35 εκατ. αντίστοιχα.

Το "εφ' όσον" καταδεικνύει την ανικανότητα για σωστό managment αυτών που την ξεπουλάνε, στην οποία εγώ προσθέτω και ενδεχόμενο δόλο.

Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2008

Το σκέφτηκα πολύ να γράψω για εμάς τους ΠΑΟΚτσήδες

Θα το κάνω όμως κι ας πει ο καθένας ότι νομίζει…
Προχθές με την Ξάνθη, εν χορώ βρίζαμε τη μάνα του Λαμπριάκου. Από τη μια δεν υπήρξε καμία αφορμή, πέρα από το συνηθισμένο αγωνιστικό στυλ του παίκτη, από την άλλη πόσο μαγγιά είναι, κρυμμένος στη μάζα και την ανωνυμία να κάνεις κάτι που δεν θα τολμούσες στο ένας μ’ έναν;

Δεν λέω για τους διαιτητές (όλο και κάτι κάνουν) ή τον Καζναφέρη (αυτός κι αν έχει κάνει) παρ’ όλο που κι εδώ έχω αντιρρήσεις για την βρισιά.

Άλλο να του ρίξεις μπινελίκια σε προσωπικό επίπεδο (είσαι αυτό - κάνεις εκείνο - σου κάνουν το άλλο) οι συνθέτες της κερκίδας θα βρούν τρόπο να το ταιριάξουν, κι άλλο οι βρισιές για πρόσωπα αθώα και που πιθανό να μην είναι εν ζωή…
-Κήρυγμα μας κάνεις ρε φίλε; θα σκεφτεί κάποιος.
Όχι αλλά δεν μ’ αρέσει και χρησιμοποιώ το εργαλείο για να το πω. Ποιος ξέρει, την άλλη φορά μπορεί να βρίζει ένας λιγότερος.
Και κάτι θετικό
. Με ικανοποίηση διαπιστώνω ότι όλο και λιγότερο ασχολούμαστε με τον συμπολίτη. Ας αφήσουμε αυτούς να ασχολούνται μ’ εμάς

Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2008

Ο καλύτερος φετεινός ΠΑΟΚ απέναντι στον Γκσπούρνινγκ

Δεν ξέρω αν αυτή είναι η συνήθης απόδοσή του, αλλά τέτοιος τερματολόγος δεν έχει περάσει από την Τούμπα. Μπράβο του!

Ο ΠΑΟΚ ήταν εξαιρετικός, σ’ έναν αγωνιστικό χώρο που δεν ήξερες που θα πάει η μπάλλα, πότε θα κολλήσει ή πότε θα γλυστρίσει, η ομάδα έπαιξε ποδόσφαιρο κοντα σ’ αυτό που λέμε ολοκληρωτικό. Συνεχής κίνηση, επιθέσεις από τα πλάγια, πίεση παντού. Ο Ίβιτς πολύ βελτιωμένος, ακραία μπακ έμβολα, κέντρο άμυνας «βρήκα την πόρτα σου κλειστή και τα κλειδιά παρμένα», χαφ που δεν άφηναν ζωτικό χώρο στον αντίπαλο, ολοκληρωμένες επιθετικές ενέργειες.
Θα σταθώ σε δυό διαπιστώσεις. Ο ΠΑΟΚ είναι τυχερός που ανέθεσε το θέμα μεταγραφές στον Ζήση. Οι παίκτες που έφερε, εκτός από το να σε κάνουν να αναρωτιέσαι πώς δεν παίζουν στο εξωτερικό, δείχνουν να αγαπούν την ομάδα, πασχίζουν, σκίζονται, τα δίνουν όλα. Δεν θα τους πάρω έναν έναν, απλά παρά την μεγάλη ποδοσφαιρική τους αξία, αγωνίζονται με πάθος νέου που προσπαθεί να διακριθεί και να φτιάξει όνομα. Για να το κάνουμε και λίγο πιο ποιητικό, δείχνουν να έχουν βρεί στον ΠΑΟΚ την Ιθάκη τους.

Η δεύτερη διαπίστωση είναι ότι ο κόσμος έχει «παιδιά και αποπαίδια». Κάποιοι θαρρείς και περιμένουν πότε θα κάνει το λάθος ο Μπαλάφας για να τον ξεφωνίσουν, κι αυτό δεν το καταλαβαίνω. Κάνει πολλή και καλή δουλειά στο κέντρο, κόβει, συχνά προωθεί το παιγνίδι, έχει δυνατά πόδια και δεν διστάζει να σουτάρει εκτός περιοχής (ο μόνος), είναι μαχητής, βάζει τα πόδια στη φωτιά, αλλά δεν έχει αυτό το (αναγκαίο) σπρώξιμο από την κερκίδα που είναι πρόθυμη να συγχωρήσει λάθη άλλων αλλά όχι σ’ αυτόν. Πιστεύω ότι υπάρχει μια ανεξήγητη προκατάληψη και αδικείται.

Τέλος πάντων, πάμε γι άλλα…