Αυτό δεν είναι ένα blog που ψάχνει την επισκεψιμότητα. Είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο, ένας τρόπος να ξεφορτώνομαι τους θυμούς μου και να μοιράζομαι τις χαρές μου. Είναι καλύτερο από το να μουρμουρίζω ή να γελάω μόνος μου.
Εδώ όλο και κάποιος ακούει…


Μην ξεχνάτε...

Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2008

31 σήμερα…

Αυτό δεν το ΄χω καταλάβει. Τι θα πεί 31 ή ακόμα και 30.
Δηλαδή ο Φεβρουάριος που έχει 28 μαλάκας είναι;
Οι μισθωτοί κάθε μήνα παίρνουν τα ίδια λεφτά άσχετα πόσες μέρες έχει ο μήνας, αλλά 11 μήνες δουλεύουν περισσότερες μέρες απ’ ότι τον Φεβρουάριο.
Οι συνταξιούχοι με την ίδια σύνταξη πρέπει να περάσουν άλλοτε 30 κι άλλοτε 31 μέρες, τη στιγμή που ούτε τον Φεβρουάριο δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα
Λοιπόν θέμα ένα και μοναδικό!
Άγιος ο Φεβρουάριος και οι παραπάνω μέρες των άλλων μηνών να πληρώνονται σαν υπερεργασία.
Θα μου πείτε, εδώ δεν πληρώνεται η εργασία, θα πληρωθεί η υπερεργασία;
Σωστά, αλλά μήπως πρέπει να το γυρίσουμε κι εμείς στην τρελή;

Ή μήπως εγώ τα ‘χω ήδη παίξει;

Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2008

HABEMUS PARCUM

…και τι πάρκο!
Η αποθέωση της ευθείας, ο θρίαμβος του γεωμετρικού παραλληλόγραμμου.
Δεν υπάρχει καμιά γραμμή πέραν της ευθείας, κανένα σχήμα πέραν του ορθογώνιου παραλληλόγραμμου.
Αυτό το σύγχρονο θαύμα, αφού γιορτάστηκε με πυροτεχνήματα, πρέπει πια να προστατευθεί, γι αυτό και περιπολούν μοτοσυκλετιστές της δημοτικής αστυνομίας.
Τα μαγαζιά που θα παραχωρηθούν (με διαγωνισμό βέβαια) είναι έτοιμα.
Το σημαντικότερο τμήμα του πάρκου πρέπει να είναι το μεγάλο περιφραγμένο με ξύλα, μέσα στο οποίο έχει φυτευθεί ΑΜΜΟΣ, υλικό πολύτιμο αφού πάνω σ’ αυτό έχει χτίσει ο δημοτικός άρχοντας την αισθητική της πόλης.

Με γειά μας!















Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2008

Διαλέχτε! Εδώ οι καλές ευκαιρίες!


Διαβάζω στο capital.gr
Στην τελική του φάση βρίσκεται το σχέδιο αποκρατικοποίησης 2 εταιριών του ομίλου της Ο.Α., που προχώρησε αθόρυβα. Πρόκειται για τις εταιρείες μεταφοράς αποθήκευσης και διανομής αεροπορικού καυσίμου στο «Βενιζέλος» που η ΟΑ κέρδισε σε διεθνή διαγωνισμό και κατασκεύασε τις εγκαταστάσεις με δικά της κεφάλαια, έχει δε βάσει συμβολαίων την αποκλειστική λειτουργία του συστήματος μέχρι το 2021!
Στην Ολυμπιακή Εταιρεία Καυσίμων (ΟΕΚ) κύριος μέτοχος είναι η ΟΑ/Υπηρεσίες με 65% και άλλοι μέτοχοι είναι η Motor Oil (14%) η Avin (14%) κ.α.
Πρόκειται για κερδοφόρα εταιρεία η οποία διένειμε μερίσματα 1,17 εκατ. ευρώ το 2007 και 1,13 εκατ. ευρώ το 2006. Πέρα από την ΟΕΚ, η ΟΑ-Υπηρεσίες διαθέτει πλειοψηφικό ποσοστό (66%) στην Ολυμπιακή Ανεφοδιαστική Εταιρεία Αεροπορικού Καυσίμου (Olympic Into Plane Company), ενώ το υπόλοιπο 35% ανήκει στην Total France, η οποία διατηρεί, σύμφωνα με πληροφορίες, το προβάδισμα στο διαγωνισμό. Χαρακτηριστικά οικονομικά, στην τελευταία διετία 2006-7, αποτελούν τα κέρδη μετά από φόρους, τα οποία ανήλθαν σε 295 χιλιάδες ευρώ για το 2007 και 397 χιλιάδες ευρώ για το 2006.
Οι ...λεβέντες της κυβέρνησης με τον αρχι...λεβέντη Χατζηδάκη, πουλάνε δύο κερδοφόρα κομμάτια της ΟΑ και συγχρόνως αφαιρούνε από την ΟΑ/Υπηρεσίες ένα σημαντικό έσοδο κάνοντάς τις έτσι λιγότερο ελκυστικές για τον όποιο επενδυτή.
Και, κλείνοντας, τρείς είναι οι κερδοφόροι τομείς του ομίλου της ΟΑ. Τα καύσιμα, το «Γαλιλαίος» (παγκόσμιο ηλεκτρονικό σύστημα κρατήσεων αεροπορικών εισιτηρίων και ξενοδοχείων) και οι Υπηρεσίες εδάφους που χωρίς τα καύσιμα στα οποία είπαμε μετέχουν με 65%, χάνουν μεγάλο μέρος της κερδοφορίας τους.

Τσιμέντο να γίνει

Τώρα που η Χαλκιδική άδειασε, είναι ο καιρός να πέσει και λίγο τσιμέντο στα δάση… για να γίνουν πιο ανθεκτικά μιας και το τσιμέντο δεν καίγεται…

Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2008

Ακόμα 2 – 3 ΟΧΙ

Στη σημερινή παρέλαση στη Θεσσαλονίκη, ανάμεσα στους χιλιάδες που την παρακολούθησαν ήταν και οι
άνεργοι που δημιούργησε ο Λαναράς,
οι άνεργοι άλλων κλωστοϋφαντουργιών που έκλεισαν και οι άνεργοι της Ζήμενς, όλοι μαζί με τις μαύρες σημαίες και τα κοινά συνθήματα.

ΟΧΙ λοιπόν στο κλείσιμο των εργοστασίων από αδηφάγους, άπληστους επιχειρηματίες τύπου Λαναρά.
ΟΧΙ στην ανεργία

ΟΧΙ στην κρατική αδιαφορία
ΟΧΙ στην αποβιομηχάνιση και την ερήμωση της επαρχίας
ΟΧΙ στην μεταφορά εργοστασίων σε άλλες χώρες

Προς παράγοντες του Παναθηναϊκού

Μια και σήμερα είναι εθνική γιορτή
Δηλαδή το μόνο σας πρόβλημα για τις αντεθνικές ύβρεις (και όχι «αντιεθνικές» όπως έγραψε ο πίνακας) είναι να μη φάει κανένα πρόστιμο η ομάδα σας;
Αφού λεφτά έχετε «να φαν’ κι οι κότες» τι έγινε;
Βρίζετε και πληρώνετε! Το χρήμα, και μάλιστα το πολύ, δεν έχει τέτοιες ευαισθησίες.
Ας είναι καλά ο «Βούλγαρος» που ισοφάρισε στο τέλος!

Πείτε, όχι ένα, πολλά ΟΧΙ

Εκείνο το «ΟΧΙ» δεν φτάνει
Χρειάζονται πολλά, καθημερινά, επαναλαμβανόμενα ΟΧΙ
ΟΧΙ στην υποβάθμιση της παιδείας
ΟΧΙ στην απαξίωση των θεσμών
ΟΧΙ στην υπονόμευση των δημόσιων νοσοκομείων
ΟΧΙ στην κατασπατάληση της δημόσιας περιουσίας
ΟΧΙ στην αδιαφορία για τους πολλούς
ΟΧΙ στους αιρετούς που θέλουν να γίνουν «άρχοντες»
ΟΧΙ στην ψευδεπίγραφη Δημοκρατία
ΟΧΙ στους δούλους και τ’ αφεντικά τους
ΟΧΙ στην διάλυση του κοινωνικού κράτους
ΟΧΙ στην ασυλία των πολιτικών
ΟΧΙ στους ανάξιους πολιτικούς
ΟΧΙ στην ασυδοσία των ισχυρών
ΟΧΙ στους πρόθυμους να υποκλιθούν
ΟΧΙ στους έτοιμους να παζαρέψουν τα πάντα
ΟΧΙ σε όσους μας πρόδωσαν, μας εκμεταλλεύτηκαν, μας κορόιδεψαν…
ΟΧΙ στους υπονομευτές των ονείρων μας
ΟΧΙ σε όσους θεωρούν εαυτούς ανώτερους
ΟΧΙ στους καταστροφείς τουπεριβάλλοντος
Χιλιάδες ΟΧΙ να προσθέσετε, πάλι λίγα θα είναι...

η 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ στην Ελλάδα

το 1940
Την 3η πρωινή ώρα, ο πρεσβευτής της Ιταλίας Γκράτσι επισκέπτεται τον πρωθυπουργό Ι. Μεταξά στο σπίτι του στην Κηφισιά και του παραδίδει Ιταλική διακοίνωση. Μ’ αυτήν η Ιταλία γνωστοποιεί την πρόθεσή της να καταλάβει θέσεις εντός της Ελληνικής επικράτειας, σημειώνοντας ότι αν η Ελλάδα δεν συμφωνήσει εντός 3 ωρών, ο Ιταλικός στρατός θα εισβάλει στο Ελληνικό έδαφος. Η απάντηση του πρωθυπουργού «Allors, c’ est la guerre» (λοιπόν, έχουμε πόλεμο), έμεινε στην Ιστορία σαν το «ΟΧΙ».
Κηρύσσεται γενική επιστράτευση.

Από νωρίς το πρωί και πρίν εκπνεύσει το τελεσίγραφο, αρχίζουν οι εχθροπραξίες στα Ελληνοαλβανικά σύνορα.


Γενικός αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων ορίζεται ο βασιλιάς Γεώργιος Β΄ και αρχιστράτηγος ο Αλέξανδρος Παπάγος.

Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2008

Σε 2 μέρες ο γίγαντας δήμαρχός μας θα εγκαινιάσει το καμάρι του, το νέο παραλιακό πάρκο των 19.000.000 ευρώ


Άρχοντα, δεν περίσεψε τίποτα για τα παγκάκια που βρίσκονται είκοσι μέτρα μακρύτερα, στο παρκάκι της γωνίας Γ. Παπανδρέου με Μαρίας Κάλας;


Σε όλα λείπει από μια σανίδα


σαν αυτήν που σας χρειάζεται









η 26η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ στην Ελλάδα

Στις 26 Οκτωβρίου
το 1912
Τις απογευματινές ώρες και αφού ο στρατηγός Χασάν Ταξίν πασάς συνθηκολόγησε, ο Ελληνικός στρατός εισέρχεται θριαμβευτής στην Θεσσαλονίκη, προλαβαίνοντας τον Βουλγαρικό στρατό που εκινείτο ταχύτατα προς κατάληψή της. Η συνθηκολόγηση και παράδοση της Τουρκικής δύναμης των 26.000 ανδρών, έγινε άνευ όρων.
το 1946
Ιδρύεται στην Τσούκα Αντιχασίων, το Γενικό στρατηγείο του Δημοκρατικού στρατού. Αρχηγός αναλαμβάνει ο Μάρκος Βαφειάδης.

Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2008

Οι Ιταλοί στην Ελλάδα γίνονται Έλληνες;

Οι Ιταλοί στη χώρα τους φροντίζουν να συντηρούν τα παλιά κτίρια, δίνοντας έτσι χρώμα στις πόλεις τους, μερικές από τις οποίες είναι σα να μη τις άγγιξε ο χρόνος.
Εδώ γιατί άραγε συμπεριφέρονται σαν εμάς;

Το πανέμορφο κτίριο που βρίσκεται στην Βασ. Όλγας στο Φάληρο, ανήκει στο Ιταλικό κράτος.
Το αφήνουν να ρημάζει ίσως σκεφτόμενοι ότι μελλοντικά θα μπορούν να σηκώσουν ακόμα ένα «θηρίο» σαν αυτό που σηκώνει το Γερμανικό κράτος στην παραλιακή λεωφόρο.

Τελικά φαίνεται οτι ενώ εμάς δεν μπορεί να μας διορθώσει κανείς, εμείς μπορούμε να τους χαλάσουμε όλους!!!

Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2008

Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2008

Oscar de la Renta, "ΕΛΠΙΔΑ", Ολυμπιακή

Σας έχω κουράσει με την Ολυμπιακή, αλλά δείτε αυτό...αξίζει.
Έβλεπα στην τηλεόραση την εκδήλωση-επίδειξη μόδας του Oscar de la Renta, για την ενίσχυση του συλλόγου "Ελπίδα" (καρκινοπαθή παιδιά). Οι συντελεστές έκαναν δηλώσεις μπροστά σ' ένα ταμπλό στο οποίο αναγραφόταν όλοι οι συντελεστές της εκδήλωσης. Ανάμεσά τους λοιπόν τι βλέπω; Olympic Airways!!! Η ψυχορραγούσα ΟΑ ήταν υποστηρικτής μιας καθ' όλα ευγενικής προσπάθειας για έναν "καλό κ' αγαθό" σκοπό.
Όντας για πολλά χρόνια στην εταιρία, ξέρω πως γίνονται αυτά τα πράγματα. Η ΟΑ προσφέρει δωρεάν πτητικές υπηρεσίες (δωρεάν αεροπορικά εισιτήρια) για τα μοντέλα, τους μόδιστρους και άλλους συντελεστές της εκδήλωσης και διαφημίζεται σαν υποστηρικτής στις σχετικές αφίσες. ΘΕΜΙΤΟ. Μόνο που υπό τις παρούσες συνθήκες κανένα όφελος από τη διαφήμιση δεν θα έχει, και σε περιττά χουβαρνταλίκια επιδίδεται.
Ποιά διοίκηση αποφάσισε τέτοιες γαλαντομίες και ποιοί πάνω από αυτήν τις ενέκριναν (αν δεν τις επέβαλαν);
Καταλαβαίνετε τώρα τι γίνεται;
Σημείωση 1 Οι Άθλιοι στερούνται προσωρινά υπολογιστή (τα 'φτυσε) και η ανάρτηση γίνεται από αλλού. Θα επανέλθουν σε 4-5 μέρες
Σημείωση 2 Σταματείστε να βγάζετα τον Μαγγίνα στα κανάλια να μας μιλάει για σκάνδαλα και για πολιτική ηθική.

Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2008

Το πρωινό στην Θεσσαλονίκη ήταν ωραίο σήμερα.

Το τεράστιο κρουαζιερόπλοιο άδειασε στην πόλη «όλες τις φυλές του Ισραήλ» κι αυτοί δεν έχασαν την ευκαιρία για μια βόλτα στην ηλιόλουστη παραλία.
Είδα κι άκουσα Αμερικάνους, Γιαπωνέζους, Γερμανούς, Γάλλους, Ολλανδούς κι άλλους που δεν κατάλαβα τη γλώσσα. Οι καφετέριες γέμισαν με κοινό διαφορετικό του συνηθισμένου, η ατμόσφαιρα έιχε πάρει κάτι το γιορτινό.
Η θάλασσα είχε φορέσει τα καλά της διώχνοντας ποιος ξέρει πού τα σκουπίδια που συνήθως επιπλέουν και τα κεφαλόπουλα έβγαζαν το κεφάλι απ’ το νερό να δούν κι αυτά τους επισκέπτες.
Ήταν ωραίο το πρωινό σήμερα.

14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 333 π.Χ. Ισσός

Η πιθανότερη ημερομηνία για την μάχη στην Ισσό, σύμφωνα με την μετατροπή των σεληνιακών μηνών της εποχής στο σύγχρονο ημερολόγιο.
Ο Δαρείος παρέταξε τις πολυάριθμες δυνάμεις του (400.000 – 500.000) σε στενή περιοχή της παραλίας της Ισσού. Η μάχη εξελίχθηκε σε σφαγείο, αφού ενώ διήρκεσε μόνο λίγες ώρες, στοίχισε στους Πέρσες 100.000 νεκρούς έναντι 450 Ελλήνων. Ο Δαρείος ετράπη νωρίς σε φυγή, αφήνοντας την τεράστια στρατιά του ακυβέρνητη κι έτσι ενώ τα μπροστινά τμήματα υποχωρούσαν, δεχόταν την πίεση των δυνάμεων της δεύτερης και τρίτης γραμμής που προωθούντο με αποτέλεσμα να προκληθεί απερίγραπτος πανικός.

στις 14 Οκτωβρίου του 1904
Βούλγαροι κομιτατζήδες και Τούρκοι, πυρπολούν το σπίτι της δασκάλας του χωριού Γκρίτσιστα της Γευγελής, Αικατερίνης Χατζηγεωργίου. Η δασκάλα και 5 συναγωνιστές της βρίσκουν τραγικό θάνατο.

Δήμος Θεσσαλονίκης, για μια καθαρη πόλη (;)

Κουράστηκα να στέλνω e-mail διαμαρτυρίας στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου και κανένας εκεί δεν δίνει δεκάρα.
Ακολουθούν φωτογραφίες για την κατάσταση που αφήνουν πίσω τους τα απορριμματοφόρα, τους σπασμένους κάδους και την κατάσταση στο κοντινό παρκάκι.






Ο Δήμαρχος της βιτρίνας (από Λ. Πύργο μέχρι πλ. Ελευθερίας και από Νίκης μέχρι Εγνατία)
ας τις απολαύσει... είναι δικό του έργο.

Ο Κάρολος Μαρξ είναι επίκαιρος;

Πήρα από τον Νίκος-Skount ένα σχετικό e-mail, το βρήκα επίκαιρο και το δημοσιεύω.

"Το πιστωτικό σύστημα, με κέντρο τις δήθεν εθνικές τράπεζες και με γύρω τους μεγάλους δανειστές χρήματος και τοκογλύφους, αποτελεί μια τεράστια συγκεντροποίηση και δίνει σ’ αυτή την τάξη των παρασίτων μια μυθική δύναμη, τη δύναμη όχι μόνο να αποδεκατίζει κατά περιόδους τους βιομήχανους κεφαλαιοκράτες, αλλά και να επεμβαίνει με τον πιο επικίνδυνο τρόπο στην πραγματική παραγωγή και η συμμορία αυτή δεν έχει ιδέα από την παραγωγή και δεν έχει καμιά δουλειά μαζί της"

Κάρολος Μαρξ («Το Κεφάλαιο» τ.3, κεφ.33)

Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2008

Μια άλλη οπτική για την παγκόσμια οικονομική κρίση

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ
Η ΧΑΡΑ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΜΗ ΕΧΟΝΤΩΝ ΤΙΠΟΤΑ

13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1904. Θυμάστε τον Παύλο Μελά;

Ο Παύλος Μελάς (καπετάν Ζέζας) σκοτώνεται σε συμπλοκή με ισχυρό Τουρκικό απόσπασμα στη Σιάτιστα. Οι Τούρκοι είχαν μάθει από Βούλγαρους καταδότες, σε ποιό σπίτι βρισκόταν και το περικύκλωσαν. Ήταν 34 ετών και παντρεμένος με την κόρη του Στέφανου Δραγούμη, Ναταλία. Η σχέση του αυτή με οικογένεια ιδιαίτερα περήφανη για την Μακεδονική της καταγωγή, γιγάντωσε μέσα του την επιθυμία για την απελευθέρωση της Μακεδονίας. Παρά την σχετικά σύντομη δράση του, έγινε ιδιαίτερα γνωστός και ο θάνατός του σήμανε ουσιαστικά την έναρξη του Μακεδονικού Αγώνα, καθιστώντας τον πανελλήνια υπόθεση.

Η ανάρτηση αφιερώνεται σε όσους μιλάνε για εθνικιστικές εξάρσεις και σε όσους είναι πρόθυμοι να παζαρέψουν.

Τα μεγάλα ψέματα του Χατζηδάκη σχετικά με την Ολυμπιακή.


Νο 1 «Το κράτος έκανε τα πάντα για να σώσει την Ο.Α.»
Νο 2 «Η ΟΑ δεν είναι βιώσιμη, δεν μπορεί να γίνει κερδοφόρα»
Νο 3 «Τα χρέη της ΟΑ εκτιμώνται σε 2,5 δισ.»
Νο 4 «Η ΟΑ είναι η μόνη κρατική αεροπορική εταιρεία στην Ε.Ε.»
Νο 5 «η Ε.Ε. επιβάλλει το κλείσιμο της ΟΑ»
Νο 6 «Δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για την εξεύρεση σοβαρού και αξιόπιστου επενδυτή»
Νο 7 «Εξασφαλίζεται η απρόσκοπτη συνέχεια των πτήσεων στα νησιά και τις απομακρυσμένες περιοχές της χώρας»
Νο 8 «Διατηρείται το όνομα και οι έξι κύκλοι»
Νο 9 «Παρέχεται δίχτυ προστασίας στους εργαζομένους»
Νο 10 «Όλες οι αεροπορικές εταιρείες είναι ασφαλείς»

Οι εργαζόμενοι, με ολοσέλιδες ανακοινώσεις στον Τύπο απάντησαν χθες με στοιχεία, αντίθετα των οποίων δεν είσαι σε θέση να παρουσιάσεις. Μόνο λόγια.

Απέναντι στα ψέματά σου, οι εργαζόμενοι προτείνουν απλές και απολύτως εφικτές λύσεις.
Να διασφαλιστεί ο ενιαίος (πτητικό έργο, έδαφος, τεχνική βάση) δημόσιος και κοινωνικός χαρακτήρας του Εθνικού αερομεταφορέα.
Να καταρτιστεί σύγχρονο, ρεαλιστικό βιώσιμο και αναπτυξιακό επιχειρησιακό σχέδιο (Business Plan)
Να οριστεί από τη Βουλή ικανή Διοίκηση κοινής αποδοχής και να ελέγχεται από τη Βουλή το πρόγραμμα αναδιοργάνωσης.
Να ενταχθεί η ΟΑ σε αεροπορική συμμαχία
Να αξιοποιηθούν τα νέα δεδομένα, μετά την αναγνώριση των οφειλών του Δημοσίου προς την ΟΑ
για να πετάει στην ώρα της, να πηγαίνει παντού, να συνεχίσει να είναι η ασφαλέστερη, να έχει οικονομικά εισιτήρια, να είναι κερδοφόρα.

Αλλά εσύ έχεις αναλάβει άλλη αποστολή

Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2008

«Οι Άθλιοι» vs Χατζηδάκη



Δεν μπορεί ο Έλληνας φορολογούμενος να πληρώνει συνέχεια για την Ολυμπιακή (Χατζηδάκης)
«Οι Άθλιοι» απαντούν
Πρώτα απ’ όλα, οι φορολογούμενοι πληρώνουμε δεκαετίες τώρα, τους 300 που μας έχουν φέρει στην κατάσταση που βρισκόμαστε σήμερα, τώρα σ’ έπιασε ο πόνος;
Για την ταμπακέρα τώρα.
Στέλνοντας 400-500 ιπταμένους (κυβερνήτες, συνοδούς, φροντιστές) στη σύνταξη σε ηλικία κάτω των 40 ετών, με ποιών χρήματα θα πληρώνονται;
Με την δέσμευσή σου ότι οι ιπτάμενοι συνοδοί και φροντιστές θα προσληφθούν στην Υ.Π.Α. εννοείς ότι υπάρχουν τόσες κενές οργανικές θέσεις
(αν ναι, γιατί δεν καλύφθηκαν μέχρι τωρα;) ή ότι θα τους στείλεις εκεί να απασχολούνται; Αν ισχύει το δεύτερο από ποιών χρήματα θα βγαίνει ο μισθός τους;
Ανακοίνωσες ότι για τους συμβασιούχους (4.000) θα ισχύσει επίδομα ανεργίας αυξημένο κατά 50% και θα επεκταθεί στους 12 μήνες από τους 6 που ισχύει κανονικά. Επίσης, όποιος από αυτούς θέλει να ανοίξει ατομική επιχείρηση θα επιδοτηθεί με 30.000 ευρώ.
Εσύ που είσαι τόσο καλός στους λογαριασμούς, για κάνε μια σούμα και πες μας πόσο θα κοστίσουν όλα αυτά στον αγαπημένο σου Έλληνα φορολογούμενο;
ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ
Οι άλλοι εργαζόμενοι που χάνουν τη δουλειά τους, γιατί να μη τύχουν της ίδιας εύνοιας; Η προσπάθειά σου να διασπάσεις το εργατικό κίνημα είναι φανερή όσο και κατάπτυστη (όταν σε φτύνουν να ξέρεις ότι δεν βρέχει). Στρέφεις απολυόμενους εναντίον απολυομένων γιατί φοβάσαι μη στραφούν όλοι εναντίον σου.
Παλιά συνταγή που δεν ξέρω μέχρι πότε θα πετυχαίνει
Αυτά για σήμερα, και αύριο θα μιλήσουμε για τα ψέματά σου.

Κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει (λαϊκή παροιμία)

Ο αξιότιμος κ. Μπράουν, προχώρησε σε μερική εθνικοποίηση τραπεζών στην Αγγλία, προκειμένου να τις σώσει από κατάρρευση και τον μιμούνται όλο και περισσότεροι ηγέτες . Οικονομολόγοι δήλωσαν τι αυτή η ενέργεια θα κοστίσει σε κάθε Βρετανό φορολογούμενο, πάνω από 16.000 στερλίνες.

Δύο ερωτήσεις προς τον Χατζηδάκη.
Η ενέργεια του Μπράουν, δεν είναι άμεση ενίσχυση ιδιωτικών επιχειρήσεων σε βάρος άλλων ομοειδών που είναι υγιείς; Οι Βρυξέλλες δεν λένε τίποτα ή οι Άγγλοι κυβερνώντες τις έχουν γραμμένες; (όχι σαν κάτι δικούς μας). Και μη μου πει κανείς ότι το θέμα με τις τράπεζες είναι τόσο σοβαρό που μπορεί να αποσταθεροποιήσει την οικονομία της Ευρωζώνης, γιατί θα έχει δίκιο, ΑΛΛΑ οι νόμοι δεν είναι για όλους και για όλες τις περιπτώσεις; Εκτός αν οι νόμοι ισχύουν γι αυτούς που είναι πρόθυμοι να τους εφαρμόσουν χωρίς αντιρρήσεις
Δεύτερο, μ’ αυτές τις 16.000 λίρες του κάθε φορολογούμενου Βρετανού, ΠΟΣΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ θα μπορούσαν να χτιστούν; Ούτε ένας δεν είχε την εξυπνάδα σου να προβάλει τέτοιο επιχείρημα;
Και μια και τον ξανάπιασα στο στόμα μου, ας του κάνω και μια τρίτη. Με το σκάνδαλο του Βατοπαιδίου η ζημία του ελληνικού δημοσίου ξεπερνάει το 1 δις κατά πως λένε οι γνωρίζοντες. Πόσο είπες ότι είναι το παθητικό της ΟΑ;
Πόσο;;;

Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2008

Και μην ξεχνάτε (σε άπταιστα ελληνικά)

όπως διαφημίζει ο ΑΝΤ1 το Κυριακάτικο πρόγραμμά του

SUNDAY MOVIES
Με δύο ταινίες
Back 2 back



Ο αγώνας της Άννας Διαμαντοπούλου (θυμάστε, όταν ήταν επίτροπος, είχε προτείνει την Αγγλική σαν δεύτερη επίσημη γλώσσα στην Ελλάδα) αρχίζει να δικαιώνεται.

η «ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ» ή μέχρι που μπορεί να φτάσει ο άνθρωπος


Στο νέο ολόφρεσκο τηλεπαιγνίδι του ΑΝΤ1 μαθαίνουμε πολλά και ενδιαφέροντα για ανθρώπους που, μπροστά στην πιθανότητα του όποιου κέρδους, βγαζουν στη φόρα όποια λεπτομερεια για την προσωπική τους ζωή ζητηθεί.

Έτσι για μια ωραία δεσποινίδα που συνοδευόταν από τη μητέρα, τη θεία και μια φίλη της,
μάθαμε ότι

έκανε σχέση με παντρεμένο, ότι έκανε σεξ στο κρεβάτι των γονιών της, ότι η μάνα της της κατέστρεψε τη ζωή (αλλά δεν θα την εγκατέλειπε για ένα εκατομμύριο ευρώ), ότι έκανε σχέση με προϊστάμενό της, ότι είπε ψέματα ότι πήρε το πτυχίο της, ότι θα ήθελε να έχει άλλο πατέρα… και θα μαθαίναμε κι άλλα αλλά έχασε και σταμάτησε.

για μια άλλη που συνοδευόταν από μάνα, θεία και το αίσθημα, μάθαμε οτι

είχε πολλές σχέσεις, οτι δεν θα έκανε σεξ προκειμένου να βοηθηθεί επαγγελματικά, οτι έκανε χρήση απαγορευμένων ουσιών, οτι η θεία της την ζηλεύει ΄οτι είχε σχέσεις και με ωραιότερους από τον τωρινό.... αυτή όμως σταμάτησε από μόνη της, ισως γιατί φοβήθηκε τις ερωτήσεις που θα ακολουθούσαν.


«Ήμαρτον ρε πούθτη μου» που θα ‘λεγε και ο Γεωργίου

Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2008

10 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1862, Αθήνα



Κήρυξη επανάστασης στην Αθήνα εναντίον του Όθωνα, ο οποίος απουσιάζει σε περιοδεία στην Λακωνία και Μεσσηνία. Στην επαναστατική προκήρυξη που είχε συντάξει ο συνταγματάρχης Παπαδιαμαντόπουλος, κηρύσσεται έκπτωτος ο Όθων και η δυναστεία του και αποφασίζεται σύγκληση Εθνικής Συνέλευσης. Συγκροτείται προσωρινή επαναστατική κυβέρνηση από τους Δ. Βούλγαρη, Κ. Κανάρη και Β. Ρούφο. Το βράδυ ο γυιός του στρατηγού Μακρυγιάννη Όθων, επικεφαλής της επαναστατημένης νεολαίας, μπαίνει στην αίθουσα του θρόνου, αποκόπτει το στέμμα από τον θρόνο και το πηγαίνει λάφυρο στον κατάκοιτο και ετοιμοθάνατο πατέρα του. Ο Όθων βρίσκεται με την Αμαλία και την Αυλή του στην φρεγάτα «Αμαλία» καθ’ οδόν προς τον Πειραιά.
πίνακας του Νικηφόρου Λύτρα. Ο Όθων με εθνική ενδυμασία.

Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2008

Για όσους δεν τον πρόλαβαν...αλλά και για τους τυχερούς

9 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1912, Σαραντάπορος

Ο Ελληνικός στρατός υπό τον Διάδοχο Κωνσταντίνο, και υποεπιτελάρχη τον Βίκτωρα Δουσμάνη , αντιμετωπίζει την αντίσταση των Τουρκικών δυνάμεων στο Σαραντάπορο. Είναι η πρώτη μεγάλη μάχη του Ελληνικού στρατού εναντίον των Τούρκων στον Α΄ Βαλκανικό πόλεμο και το αποτέλεσμά της θα επηρεάσει το ηθικό του στρατεύματος για τις επόμενες επιχειρήσεις. Η μάχη θα ολοκληρωθεί στις 10 Οκτωβρίου και θα αποτελέσει θρίαμβο για τον Ελληνικό στρατό, σε μια περιοχή που εκτός από την φυσική της οχύρωση, είχε ενισχυθεί και με πρόσθετα οχυρωματικά έργα. Οι Τούρκοι θα αναγκαστούν να υποχωρήσουν στον Αλιάκμονα, αφήνοντας πίσω λάφυρα και πολεμοφόδια.
Την ίδια μέρα ολοκληρώνεται η κατάληψη της πρωτεύουσας της Λήμνου κι έτσι το νησί είναι το πρώτο του Αρχιπελάγους που ελευθερώνεται.

Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2008

Μια αφιέρωση από κάτι πολύ παλιό


Το τραγούδι των τίτλων της ταινίας noir – western του Nicholas Ray “Johnny Guitar” (1954) με την Joan Crawford στο ρόλο της Vienna και τον Sterling Hayden στο ρόλο του Johnny “Guitar” Logan
Το τραγούδι έγραψε ο Victor Young και ερμήνευσε η Peggy Lee
Ακούστε το…

8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1827, 1912

1827
Ναυμαχία της Πύλου ή ναυμαχία του Ναυαρίνου. Ο ενωμένος στόλος των Δυνάμεων, υπό τον Κόδριγκτον, καταστρέφει τον Τουρκοαιγυπτιακό που παρέταξε 82 σκάφη με 2.000 πυροβόλα. Από την άλλη, ο Κόδριγκτον είχε 11 πλοία με 456 πυροβόλα, ο Δεριγνύ 7 πλοία με 362 πυροβόλα και ο Χέυδεν 8 πλοία με 452 πυροβόλα. Όταν μετά 4 ώρες η ναυμαχία τελείωσε, επέπλεαν μόνο 20 Οθωμανικά πλοία κι αυτά σε κακή κατάσταση. Από τα συμμαχικά πλοία κανένα δεν βυθίστηκε, αλλά αρκετά είχαν σοβαρές ζημίες και ιδιαίτερα οι 3 ναυαρχίδες.
1912
Αρχίζει η απόβαση Ελληνικών ναυτικών δυνάμεων στον όρμο του Μούδρου της Λήμνου. Θα απελευθερώσουν το νησί και καθ’ όλη τη διάρκεια του πολέμου η Λήμνος θα χρησιμοποιηθεί σαν ναυτική βάση.

Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2008

Η περιπέτεια ενός αγάλματος, ή «φιλικές σχέσεις με τους γείτονες»


Το 1992 η Ντόρα Μπακογιάννη σαν υπουργός Πολιτισμού, αγόρασε ένα γλυπτό του Γ.Παππά, κα το δώρισε στον Δήμο Αθηναίων. Το γλυπτό παριστάνει τον Μ. Αλέξανδρο έφιππο αλλά χωρίς πολεμική εξάρτηση, γιατί ο καλλιτέχνης ήθελε να τιμήσει τον Αλέξανδρο των πολιτισμών και όχι την στρατιωτική ιδιοφυία. Μετά από 16 χρόνια το άγαλμα βρίσκεται στον κήπο του σπιτιού του καλλιτέχνη το οποίο είναι παράρτημα του Μουσείου Μπενάκη. Επί δημαρχίας Αβραμόπουλου αποφασίσθηκε να στηθεί στους στύλους του Ολυμπίου Διός στην γωνία της οδού Αμαλίας, αλλά η βάση που κατασκευάστηκε ήταν πολύ μικρή για τον πανύψηλο (3,40μ) ανδριάντα, έτσι το άγαλμα δεν στήθηκε αλλά η βάση παρέμεινε. Σήμερα ο Νικ. Κακλαμάνης φέρεται αποφασισμένος να στήσει τον Αλέξανδρο στην πλατεία Κοτζιά, παρά το γεγονός ότι λόγω της συγκυρίας με την λεπτή φάση του Σκοπιανού που διανύουμε είναι εξαιρετικά προσεκτικός στις κινήσεις του(!!!)
Ας περιμένουμε άλλα 16 χρόνια, μην ενοχλούμε και τους γείτονες!