Αυτό δεν είναι ένα blog που ψάχνει την επισκεψιμότητα. Είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο, ένας τρόπος να ξεφορτώνομαι τους θυμούς μου και να μοιράζομαι τις χαρές μου. Είναι καλύτερο από το να μουρμουρίζω ή να γελάω μόνος μου.
Εδώ όλο και κάποιος ακούει…


Μην ξεχνάτε...

Τετάρτη 30 Απριλίου 2008

Αύριο οι «ΑΘΛΙΟΙ» απεργούν.


Μέχρι και ο Ιαβέρης θα απέχει των καθηκόντων του.
Γιατί σαν αύριο 1 Μαΐου
το 1886
πραγματοποιείται γενική απεργία στο Σικάγο των Ηνωμένων Πολιτειών με αίτημα την επιβολή του οκταώρου στο ωράριο εργασίας που τότε ήταν 10-12 ώρες και σε μερικές περιπτώσεις παραπάνω. Επεμβαίνει η αστυνομία και έχουμε τους πρώτους νεκρούς του εργατικού κινήματος. Δυό χρόνια αργότερα ξεκινάει η εφαρμογή του οκταώρου στα ορυχεία και σιγά σιγά επεκτείνεται και γίνεται καθεστώς.
Χρειάστηκε να περάσουν 120 χρόνια για να ξαναγυρίσουν οι εργαζόμενοι στις συνθήκες του 1886.

Με την ευκαιρία ας θυμηθούμε οτι

το 1944
Τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής εκτελούν 200 Έλληνες πολίτες στο σκοπευτήριο της Καισαριανής.

το 1956
Το εμβόλιο της πολιομυελίτιδας (νευροπαραλυτική ασθένεια που χτυπούσε τα παιδιά) του Τζόνας Σολκ για πρώτη φορά διαθέσιμο στο κοινό.

το 1983
Ο Μίκης Θεοδωράκης τιμάται με το βραβείο Λένιν για την ειρήνη.

Σαν σήμερα 30 Απριλίου, 1825,1834, 1982


Σαν σήμερα 30 Απριλίου


το 1825
Ο Μιαούλης εισβάλει στο λιμάνι της Μεθώνης, οπου βρίσκεται ο στόλος του Ιμπραήμ, και κατακαίει την “Ασία” μια φρεγάτα ναυπηγημένη στην Αγγλία, 2 δρόμωνες και 4 φορτηγά.

το 1834
Μετά από επτάμηνη προφυλάκιση στο Παλαμήδι, αρχίζει η δίκη του Κολοκοτρώνη και του Πλαπούτα στο Ναύπλιο.Πρόεδρος του δικαστηρίου είναι ο Αναστάσιος Πολυζωϊδης από το Μελένικο και ένας από τους συνέδρους ο Γεώργιος Τερτσέτης από τη Ζάκυνθο. Από τη σύλληψη των δύο στρατηγών μέχρι τη δίκη τους, το πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα είχε αλλάξει. Ο Σπυρίδων Τρικούπης είχε σταλεί πρεσβευτής στο Λονδίνο και την πρωθυπουργία είχε αναλάβει ο Αλέξανδρος Μαυροκορδάτος, κατ’ εξοχήν άνθρωπος των Άγγλων και της πολιτικής τους στην Ελλάδα.

το 1982
Δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, το νομοσχέδιο για την αναγνώριση της Εθνικής Αντίστασης.

Τρίτη 29 Απριλίου 2008

Ενώ εμάς μας έλουζε κρύος ιδρώτας...


Ενώ το σύνολο των μισθωτών και συνταξιούχων έβγαζε καπνούς από τ' αφτιά με τίς δηλώσεις Γκαργκάνα, ήρθε χθές ο Αλ μούνια (το κενό επίτηδες) με τις δικές του να προκαλέσει μαζική εφίδρωση. Κι ενώ μας έλουζε κρύος ιδρώτας, ΕΙΔΑΤΕ ΠΩΣ ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ Ο ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ; Άνοδος 1,50% στις 4121 μονάδες. Είδατε πως μεταφράζονται οι δηλώσεις αυτές, σαν καλά νέα για τις επιχειρήσεις; Έτσι είναι! Ότι είναι άσχημο μαντάτο για εμάς, είναι ευχάριστο γι αυτούς.

ΚΟΝΤΟΛΟΓΙΣ, ενώ εσείς σκέφτεστε πώς θα επιβιώσετε, ΚΑΠΟΙΟΙ παραγγέλουν το καινούριο τους κότερο.

Εν τάξει βρε κορίτσια δεν σας ξέχασα... ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!

στην Michelle Pfeiffer που κλείνει τα 50 σήμερα (γεννήθηκε 29 Απριλίου 1958)
και στην Uma Therman που κλείνει τα 38 (γεννήθηκε 29 Απριλίου 1970)

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

Σαν σήμερα 29 Απριλίου, Άλφρεντ Χίτσκοκ


Σαν σήμερα το 1980 πέθανε ο Άγγλος σκηνοθέτης Άλφρεντ Χίτσκοκ, ο άνθρωπος που εισήγαγε το παιγνίδι με τα νεύρα των θεατών στις ταινίες «θρίλερ». Είχε γεννηθεί στις 13 Αυγούστου 1899 στο Ιστ Εντ του Λονδίνου και πέθανε σαν σήμερα το 1980 στο Λος Άντζελες.
Μεγάλες ταινίες του «Υποψίες», «Ρεβέκκα», «Νύχτα αγωνίας», «Η θηλειά», «Ο άνθρωπος που ήξερε πολλά», «Τα 39 σκαλοπάτια», «Σιωπηλός μάρτυς», «Ψυχώ», «Η εξαφάνιση της κυρίας», «Νοτόριους», «Τηλεφωνήσατε ασφάλεια αμέσου δράσεως», «Στη σκιά των τεσσάρων γιγάντων».
Προτιμούσε πάντα τις ξανθές πρωταγωνίστριες. Οι πιο διάσημες ηθοποιοί που σκηνοθέτησε ήταν η Τζόαν Φοντέν, η Ίνγκριντ Μπέργκμαν, η Μάρλεν Ντίντριχ, η Γκρέις Κέλυ, η Κιμ Νόβακ, η Τζάνετ Λι, και η Βέρα Μάιλς. Στις ταινίες του πάντως έχουν συμμετάσχει και οι διασημότεροι άρρενες ηθοποιοί της εποχής: Τσαρλς Λότον, Λώρενς Ολίβιε, Κάρι Γκραντ, Τζέιμς Στιούαρτ, Κλωντ Ρέινς, Γκρέγκορι Πεκ, Χένρι Φόντα, Σον Κόνερι και Πολ Νιούμαν.

Σαν σήμερα 29 Απριλίου 1863-1933 Καβάφης


Σαν σήμερα γεννήθηκε το 1863 και πέθανε το 1933 ο μεγάλος ποιητής Κωνσταντίνος Καβάφης.
Ο ίδιος αυτοβιογραφείται με την συνηθισμένη του συντομία.
"Είμαι Κωνσταντινουπολίτης την καταγωγήν, αλλά εγεννήθηκα στην Αλεξάνδρεια - σ' ένα σπίτι της οδού Σερίφ· μικρός πολύ έφυγα, και αρκετό μέρος της παιδικής μου ηλικίας το πέρασα στην Αγγλία. Κατόπιν επισκέφθην την χώραν αυτήν μεγάλος, αλλά για μικρόν χρονικόν διάστημα. Διέμεινα και στη Γαλλία. Στην εφηβικήν μου ηλικίαν κατοίκησα υπέρ τα δύο έτη στην Κωνσταντινούπολη. Στην Ελλάδα είναι πολλά χρόνια που δεν επήγα. Η τελευταία μου εργασία ήταν υπαλλήλου εις ένα κυβερνητικόν γραφείον εξαρτώμενον από το υπουργείον των Δημοσίων Έργων της Αιγύπτου. Ξέρω Αγγλικά, Γαλλικά και ολίγα Ιταλικά"

ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ

Τιμή σ’ εκείνους όπου στην ζωή των

ώρισαν και φυλάγουν Θερμοπύλες.

Ποτέ από το χρέος μη κινούντες

·δίκαιοι κ’ ίσιοι σ’ όλες των τες πράξεις,

αλλά με λύπη κιόλας κ’ ευσπλαχνία

γενναίοι οσάκις είναι πλούσιοι,κι όταν

είναι πτωχοί, πάλ’ εις μικρόν γενναίοι,

πάλι συντρέχοντες όσο μπορούνε

πάντοτε την αλήθεια ομιλούντες,

πλην χωρίς μίσος για τους ψευδομένους.

Και περισσότερη τιμή τούς πρέπει

όταν προβλέπουν (και πολλοί προβλέπουν)

πως ο Εφιάλτης θα φανεί στο τέλος,

κ’ οι Μήδοι επί τέλους θα διαβούνε.

Δευτέρα 28 Απριλίου 2008

Φωνή Βοώντος και ΗΞΕΙΣ.......ΑΦΙΞΕΙΣ, δεν ξέχασα

Δεν ξέχασα, απλά δεν ήμουν σπίτι, ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και για σήμερα!!!

Στη Θεσσαλονίκη κάνει ο καθ' ένας ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ

Αφιερώνω τις παρακάτω φωτογραφίες στον Δήμαρχο της πόλης και στις αρχές.


Μετά τις φωτογραφίες ακολουθούν αφελείς ερωτήσεις.








Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν σήμερα 28/04/08 στις 13.00 στο πλακόστρωτο της νέας παραλίας, και δείχνουν 2 αυτοκίνητα, 2 παϊτόνια και ένα τρενάκι να κινούνται ανάμεσα σε πεζούς, ποδήλατα, μικρά παιδιά. Σε μία ώρα πέρασαν πέντε παϊτόνια, εννιά αυτοκίνητα και τέσσερις φορές το τρενάκι. Ρωτάω. Αν κάποιο άλογο τρομάξει ή για κάποιον άλλο λόγο παρασύρει κανέναν πεζό, παιδάκι, ποδηλάτη ποιός θα φταίει; Το τρενάκι και τα παϊτόνια έχουν ασφάλεια αστικής ευθύνης; Έχουν κάποια άδεια; Σε ενδεχόμενο ατύχημα από τα παραπάνω ή από τα αυτοκίνητα και τις μηχανές που κόβουν βόλτες με τη μουσική στο διαπασών, θα είστε για κρέμασμα ή όχι; Ακόμα και για τους μικροπωλητές έχετε εκδώσει άδειες και καθορίσατε σημεία στα οποία στήνει ο καθ' ένας τον πάγκο του και εμπορεύεται από κουλούρια μεχρι μικροκοσμήματα, ή αυτά ισχύουν μόνο για την Τσιμισκή; Ένα περιπολικό δεν περισσεύει για να προστατέψει τον κόσμο που κάνει την βόλτα του; ΕΙΝΑΙ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ Η ΠΑΡΑΛΙΑ Η ΟΧΙ; Είστε όχι μόνο άχρηστοι αλλά και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ!!!

Κυριακή 27 Απριλίου 2008

Περί Πασχαλιάτικου τραπεζιού...







Ο φίλος μου ο hackaday στη σημερινή του ανάρτηση στο http://www.hackaday-thema.blogspot.com/ περιγράφοντας το σύνηθες πασχαλινό τραπέζι,

είχε στο τέλος μια φωτογραφία γι αυτά που όλοι ξεχνάμε.
Φωτογραφία "μαχαιριά".






Εκτιμώντας την κίνησή του, βάζω κι εγώ μία, στρίβοντας το μαχαίρι στην πληγή που άνοιξε...

Νομίζατε οτι ήταν υπερβολές;;; Κι όμως


Στις 29, 30 και 31 Ιανουαρίου είχα αναρτήσει μια σειρά άρθρων που βασιζόταν στις διαπιστώσεις της Διακυβερνητικής Επιτροπής για την Αλλαγή του κλίματος (IPCC), σχετικά με τις επιπτώσεις στη ζωή πάνω στη Γη, αν η θερμοκρασία ανεβεί κατά 4 βαθμούς.

Στην ανάρτηση της 30ης Ιανουαρίου ανέφερα μεταξύ άλλων.
"Όλοι οι πάγοι του Αρκτικού κύκλου θα λιώσουν και η στάθμη των θαλασσών θα ανεβεί κατά 5 μέτρα ακόμα. Από το λιώσιμο των πάγων της Σιβηρίας απελευθερώνονται τεράστιες ποσότητες μεθανίου που θα επιβαρύνουν περισσότερο την κατάσταση.

Τελείωνα τη σειρά των δημοσιεύσεων με τη φράση "Αυτά... αλλά είπαμε, μπορεί να μη μας προλάβουν τέτοια, αλλά ας φροντίσουμε κι εμείς..."

Αντιγράφω από την "Ε" της 26-27 Απριλίου, μερικά αποσπάσματα από άρθρο του Αχιλλέα Φακατσέλη


"Στην ετήσια Σύνοδο των Γεωεπιστημών της Ε.Ε. στη Βιέννη κάποιοι από τους συνέδρους είχαν στα ντοσιέ τους ένα νέο σενάριο περιβαλλοντικής κρίσης. Η Σιβηρία χάνει τους πάγους της και το παγωμένο αρκτικό υπέδαφος που συναντά τις ακτίνες του ηλίου μετά από αιώνες, αναδύει μια καθόλου ευχάριστη οσμή: του μεθανίου........ Το μεθάνιο είναι ένας παράγοντας πρόκλησης του φαινομένου του θερμοκηπίου ΕΙΚΟΣΙ ΦΟΡΕΣ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟΣ από το διοξείδιο του άνθρακα....... Τώρα με τις καταθέσεις των ρώσων ερευνητών, το σενάριο βγαίνει από τα ράφια της θεωρητικολογίας και προστίθεται στο ντόμινο των υπαρκτών περιβαλλοντικών προβλημάτων...... Οι πρώτες μετρήσεις αποκαλύπτουν οτι το λιώσιμο των πάγων της έχει αρχίσει και το πρώτο κατεψυγμένο μεθάνιο εξέρχεται στην ατμόσφαιρα με προβλεψη να προσθέσει σ' αυτήν 540 δισ. τόνους άνθρακα που περιέχεται στη χημική του σύνθεση.....

Ο Ουαλίτ Αμπνταλατί, επικεφαλής του τμήματος Κρυοσφαιρικών Επιστημών της NASA είπε: "Οι γίγαντες στις άκρες της Γης ξυπνάνε"


σσσσσσσσσσσσσ! Ησυχία, οι κυβερνήσεις της Γης κοιμούνται!

Σαν σήμερα 27 Απριλίου, 1832, 1864, 1941

Σαν σήμερα 27 Απριλίου,

το 1832
Μετά από απόφαση των προστάτιδων Δυνάμεων (Αγγλία, Γαλλία, Ρωσία) η Ακαρνανία προσαρτάται στην Ελλάδα.
το 1864
Πεθαίνει ο στρατηγός Γιάννης Μακρυγιάννης, αγωνιστής της Επανάστασης, σε ηλικία 70 ετών.
Πολύτμη κληρονομιά τα «Απομνημονεύματα», στα οποία εξιστορούνται όλες οι σημαντικές στιγμές του Αγώνα. Είχε πει:
«η τύχη μας έχει τους Έλληνες πάντοτε ολίγους. Ότι αρχή και τέλος, παλαιόθεν και ως τώρα, όλα τα θεριά πολεμούν να μας φάνε και δεν μπορούνε. Τρώνε από μας και μένει και μαγιά. Και οι ολίγοι αποφασίζουν να πεθάνουν. Κι όταν κάνουν αυτήνη την απόφασιν, λίγες φορές χάνουν και πολλές κερδαίνουν»
το 1941
Κυριακή. Οι Γερμανοί εισέρχονται στην Αθήνα στην οποία δεν υπάρχει κυβέρνηση. Ο ραδιοφωνικός σταθμός της Αθήνας μεταδίδει την είδηση τονίζοντας ότι σε λίγα λεπτά ο σταθμός δεν θα είναι πια Ελληνικός. Στις 10.00 η σημαία με την σβάστικα υψώνεται στην Ακρόπολη στον ιστό που πριν κυμάτιζε η Ελληνική. Ο στρατηγός Τσολάκογλου, που από τις 25 του μήνα είχε αποδεχτεί πρόταση των Γερμανών να σχηματίσει κυβέρνηση, ολοκληρώνει τις επαφές του.

Σάββατο 26 Απριλίου 2008

Λίγο από το Άγιο Φως και για την Ολυμπιακή


Από τις ειδήσεις του in.gr σήμερα.
Με έκτακτο δρομολόγιο της Ολυμπιακής θα φτάσει το Μ.Σάββατο το Αγιο Φως από τον Πανάγιο Τάφο των Ιεροσολύμων στην Αθήνα, με δαπάνη του υπουργείου Εξωτερικών.
Η πτήση των Ολυμπιακών Αερογραμμών αναχώρησε από την Αθήνα για το Τελ-Αβίβ στις 06:00 το πρωί και θα επιστρέψει στις 19:05 της ίδιας ημέρας. Έχει διοργανωθεί τελετή υποδοχής, με παράταξη αγήματος και μπάντας, καθώς η Ελλάδα θα υποδεχθεί το Αγιο Φως με τιμές αρχηγού κράτους.

..........................................................................................................................................................................
Η Ολυμπιακή θα αναλάβει επίσης τη μεταφορά του Αγίου Φωτός στις Μητροπόλεις της χώρας με 18 τακτικές πτήσεις, οι ώρες των οποίων έχουν τροποποιηθεί ώστε να φθάσει εγκαίρως στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και στις εκκλησίες όλης της Ελλάδας.


Αυτά γράφονται

Αυτά που δεν γράφονται, είναι

Ποιός είναι ο λογαριασμός για ένα αεροσκάφος που θα λείψει πάνω από 12 ώρες από το δίκτυο της εταιρίας, συμπεριλαμβανομένων έξτρα αμοιβών πληρώματος για παραβίαση του δωδεκαώρου, έξοδα ξενοδοχείου (δεν γίνεται να περιμένουν τόσες ώρες μέσα στο αεροπλάνο) ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ;


Ποιός θα εκτιμήσει την ζημία από τις τροποποιήσεις πτήσεων προκειμένου να μεταφερθεί το Φως σε όλη την Ελλάδα; (Δυσαρέσκειες επιβατών για την αναμονή, αποζημιώσεις και προσφορές από σνακ και αναψυκτικά μέχρι και γεύματα ενδεχομένως).

Αυτά δεν τα λένε στον κόσμο, μόνο οτι είναι ζημιογόνα και πρέπει να κλείσει...

Καλή Ανάσταση σε όλους και πιό πολύ στην Ολυμπιακή!

Άσε ρε Ρίμπο παλληκάρι μου... Πασχαλιάτικα


Τελικά για όλους έρχεται η στιγμή της απομυθοποίησης αργά ή γρήγορα. Για τον Ριβάλντο ήρθε σε τέσσερα χρόνια. Τον είδα να δείχνει τέσσερα με τα δάχτυλά του, εννοώντας προφανώς τα τέσερα γκόλ σε βάρος της ομάδας από την οποία όταν έφυγε έκλαιγε. Τον άκουσα να λέει οτι θα φύγει από την Ελλάδα γιατί το πρωτάθλημα δεν είναι αξιόπιστο!!! Και ολοκλήρωσε τις διαπιστώσεις του λέγοντας οτι "τα τρία χρόνια που ήταν στον Ολυμπιακό άκουγε κάτι περί εύνοιας και τέτοια, αλλά τώρα (που ήρθε στην ΑΕΚ) διαπίστωσε οτι όσα άκουγε ήταν αλήθεια και τα τρία πρωταθλήματα που πήρε με τον "θρύλο" ήταν αβαβά (σημαίνει μαϊμού)

Άσε μας ρε παλληκαράκι μου, τρία χρόνια ήσουν τυφλός και στην ΑΕΚ "είδωμεν το φως το αληθινόν"; Γιατί δεν ρωτάς να μάθεις για τις εποχές Μελισσανίδη - Καρρά ή Γιδόπουλου; Πότε θα τα μάθεις αυτά; Ή τα πιό πρόσφατα με τους δικηγόρους του Δημοσίου που έχασαν το δρόμο για τα δικαστήρια και η ομάδα σου αντί να πάει σούμπιτη στην Δ' κατηγορία βρέθηκε να διεκδικεί (και να παίρνει στην ουσία) πρωτάθλημα;

Γι αυτό σου λέω άσε καλύτερα, Ανάσταση το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν θα δεί...

Και που 'σαι; Μην κλαις έτσι εύκολα, μεγάλος άντρας είσαι...

Υ.Γ. Ούτε Ολυμπιακός είμαι, ούτε ΑΕΚ. ΠΑΟΚ είμαι...ΝΑΙ ΡΕ, ΠΑΟΚ!!!!!!

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

Σαν σήμερα 26 Απριλίου, 1825, 1831, 1877

Σαν σήμερα 26 Απριλίου

το 1825
Ο Ιμπραήμ με 11.000 πεζούς και 800 ιππείς κυριεύει το φρούριο της Σφακτηρίας που το υπεράσπιζαν 1.500 Έλληνες. Στη φονική μάχη σκοτώθηκαν μεταξύ άλλων, ο Αναγνωσταράς (Αναγνώστης Παπαγεωργίου) που ήταν υπουργός Στρατιωτικών και ο φιλέλληνας Σανταρόζα.
το 1831
Δημοσιεύεται ο πρώτος “ νόμος περί τύπου” στην Ελλάδα. Η αυστηρότητά του ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών κατά του Καποδίστρια.
το 1877
Ανακαλύπτεται κατά την διάρκεια ανασκαφών στην Ολυμπία, ο "Ερμής" του Πραξιτέλη


Συνέβησαν επίσης
το 1937
Η βασκική πόλη Γκερνίκα (ή Γκουέρνικα)στην Ισπανία, βομβαρδίζεται από τη γερμανική αεροπορία.
το 1986
Στον πυρηνικό σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας του Τσερνόμπιλ, στη Σοβιετική Ένωση, σημειώνεται έκρηξη, με αποτέλεσμα το χειρότερο πυρηνικό ατύχημα στην Ιστορία.

Παρασκευή 25 Απριλίου 2008

Ευχές προς BLOGGERS (όλους και όλες)

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ
ΚΑΛΗ(ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ...)ΑΝΑΣΤΑΣΗ Σ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ!!!!!!!
ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΓΩΝΕΣ!
ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!!!
ΥΓ.ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΣΤΕΛΝΩ ΕΧΕΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΑΞΙΚΟ...!
(κάποτε και τα "πρόβατα" επαναστατούν!).

Σωφρονιστικό σύστημα αλλού...

Σε μια επίδειξη άψογης λειτουργίας των θεσμών - και ως μια επιπλέον απόδειξη πλήρους και πραγματικής διάκρισης των κρατικών λειτουργιών - το Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο της Βενεζουέλας με μια ρηξικέλευτη απόφαση του εμβάθυνε την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, επεκτείνοντας τα ευεργετικά μέτρα του σωφρονιστικού κώδικα που ισχύανε για ελαφριά αδικήματα σε ΟΛΟΥΣ ανεξαιρέτως τους φυλακισμένους (π.χ. υπό όρους απόλυση, ρυθμίσεις για τη γρηγορότερη) προσμέτρηση της ποινής, λήψη αδειών κλπ), δίχως να εξαιρεί δηλαδή εφεξής τα αδικήματα ναρκωτικών, βίας, κλπ (αφού διακηρυγμένος στόχος πρέπει να είναι η επάνοδος / επανένταξη σε κάθε περίπτωση).
Δεν χρειάζεται να τονίσω - το γνωρίζουν άλλωστε οι ασχολούμενοι με τα σωφρονιστικά της ημεδαπής - ότι στην Ελλάδα μια τετοια εξίσωση δικαιωμάτων αποτελεί απλώς ένα άπιαστο όνειρο (με λίγες προοπτικές να ικανοποιηθεί), και μάλιστα θεωρείται ως προχωρημένο αίτημα όταν διατυπώνεται από αρμόδιους φορεις και οργανώσεις.
Τα ελληνικα δικαστήρια - θλιβερά φερέφωνα της αστικής εξουσίας - δεν θα διανοούνταν ποτέ να τολμήσουν μια τέτοια εξίσωση ανατρέποντας βασικές κατευθυντήριες γραμμές της κατασταλτικής πολιτικής.
Η διαφορά αυτή (ως προς τη νοοτροπία των δικαστών) οφείλεται αναμφισβήτητα στον άνεμο ελευθερίας που επικρατεί στην αριστερή Βενεζουέλα της Επανάστασης, της πολυφωνίας, του πλουραλισμού και του σεβασμού της διαφορετικότητας.
Περισσότερες πληροφορίεςhttp://www.venezuelanalysis.com/news/3379

Σαν σήμερα 25 Απριλίου 1832, Όθων


Σαν σήμερα

το 1832
Οι 3 μεγάλες δυνάμεις εκλέγουν και διορίζουν βασιλιά της Ελλάδας, τον Όθωνα, δευτερότοκο γυιό του βασιλιά της Βαυαρίας Λουδοβίκου.Στη συμφωνία υπήρχε όρος ότι ο θρόνος θα περιερχόταν στους απ’ ευθείας άρρενες απογόνους του Όθωνα, κάτι που οι Άγγλοι ήξεραν από εκθέσεις γιατρών ότι δεν μπορούσε να γίνει γιατί ο Όθωνας ήταν στείρος. Επίσης προβλεπόταν δάνειο 60.000.000 χρυσών φράγκων σε 3 ισόποσες δόσεις, που η Ελλάδα θα ξεπλήρωνε σε ετήσιες τοκοχρεωλυτικές δόσεις. Τέλος 3.500 Βαυαροί στρατιώτες θα αντικαταστούσαν τα συμμαχικά στρατεύματα που στάθμευαν στην Ελλάδα και Βαυαροί αξιωματικοί θα αναλάμβαναν την οργάνωση του τακτικού ελληνικού στρατού.

Συνέβησαν επίσης
το 1684 απονεμήθηκε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για την δαχτυλήθρα (άκου αδελφέ μου)
το 1850 Ο βαρόνος Ρόιτερ χρησιμοποιεί 40 περιστέρια προκειμένου να μεταδώσει τις τιμές των μετοχών στο Χρηματιστήριο. Απαρχή του Πρακτορείου Ειδήσεων Ρόιτερ

Πέμπτη 24 Απριλίου 2008

Ο Γίγαντας Μπερλουσκόνι. (Μπροστά στους δικούς μας)


Αυτό που μένει να δούμε σαν ένα ακόμα δείγμα ανεπάρκειας των πολιτικών μας είναι να σώσει ο Μπερλουσκόνι την Αλιτάλια και μέσω αυτής να ανοίξει ο δρόμος για την σωτηρία της Ολυμπιακής, αφού πιά τα τσακάλια Καραμανλής, Χατζηδάκης και σία δεν θα μπορούν να επικαλούνται την Ε.Ε. στην προσπάθεια που καταβάλουν προκειμένου να κλείσουν την εταιρία. Αν γίνει αυτό θα είναι η απόλυτη ξεφτύλα, το ξεβράκωμά τους και η τρανή απόδειξη ότι δεν ήθελαν αυτοί, όχι επειδή δεν ήθελε η Ε.Ε. αλλά επειδή δεν ήθελαν οι «δικοί τους». Ντροπή ρε, ούτε σαν τον Σίλβιο δεν είστε…

Το Πάσχα πριν 50 χρόνια


Εκκλησιαστικά και τελετουργικά ήταν ίδιο. Ίδιες λειτουργίες, ίδιοι ψαλμοί, ίδια ευαγγέλια, όπως επιτάσσει η εκκλησιαστική παράδοση. Στα σπίτια όμως δεν ήταν το ίδιο. Οι μάνες στα σπίτια πριν από 50 χρόνια περνούσαν την δική τους «εβδομάδα των παθών» αφού είχε προηγηθεί μια άλλη, αυτή της καθαριότητας του σπιτιού εν όψει του Πάσχα. Δουλειά ξεθεωτική, σκούπισμα με την σκούπα (όχι ηλεκτρική) σφουγγάρισμα γονατισμένες με το σφουγγαρόπανο και τη βούρτσα, πλύσιμο με το χέρι στην σκάφη, σιδέρωμα με το σίδερο που έβαζαν μέσα κάρβουνα, μάζεμα τα χειμωνιάτικα ρούχα και ετοίμασμα των ανοιξιάτικων και καλοκαιρινών, χώρια η καθημερινή ιστορία του μαγειρέματος συνήθως στην γκαζιέρα και μερικές φορές στον φούρνο της γειτονιάς όταν το φαΐ ήταν ψητό. Την Μεγάλη ή κόκκινη Πέμπτη, το βάψιμο των αυγών, έθιμο που διατηρείται ακόμα χωρίς να συνοδεύεται όμως από ένα άλλο ταυτόσημο έθιμο. Κάθε νοικοκυρά μόλις έβαφε τα αυγά πρωί πρωί, κρεμούσε στο μπαλκόνι ή το παράθυρο του σπιτιού ένα κόκκινο χρηστικό αντικείμενο (πετσέτα, φόρεμα, πουκάμισο, οτιδήποτε, πάντως όχι ένα άχρηστο κομμάτι ύφασμα) το οποίο το μάζευε με τη δύση του ήλιου. Ίσως αν προσέξετε, δείτε μερικά μπαλκόνια έτσι, ακόμα και σήμερα. Όταν έψηναν τα τσουρέκια η ένταση ήταν μεγάλη, επειδή μιας και θα πήγαιναν όλα στον φούρνο της γειτονιάς, θα γινόταν ένας άτυπος διαγωνισμός για το ποιάς είχαν φουσκώσει περισσότερο, ποιάς είχαν καλύτερο σχήμα, ποιάς καλύτερο χρώμα. Μέχρι και σόμπες άναβαν προκειμένου το ζυμάρι βρισκόμενο σε ζεστό περιβάλλον να φουσκώσει περισσότερο. Αφήστε τη μυρωδιά που κατέκλυζε τη γειτονιά όταν τα γυρνούσαν από τον φούρνο στο σπίτι. Αν έβλεπες ταψιά σκεπασμένα με πετσέτα σήμαινε ότι δεν είχαν μεγάλη επιτυχία, γιατί τα πετυχημένα τα κυκλοφορούσαν ακάλυπτα. Η φάμπρικα με τα τσουρέκια στα ζαχαροπλαστεία ξεκίνησε αργότερα και δειλά γιατί καμιά νοικοκυρά που σεβόταν τον εαυτό της δεν καταδεχόταν τα «ετοιματζήδικα».
Το Πασχαλινό τραπέζι ήταν το γκραν φινάλε της ιστορίας και το επίκεντρο του ενδιαφέροντος ήταν η μαγειρίτσα και τα ορεκτικά, γιατί το αρνάκι με πατάτες ήταν στην ευθύνη του ψητά στον φούρνο. Αρνάκι εννοούμε ένα μπουτάκι, σπανίως μισό αρνί και σπανιότερα με ρεφενέ στην αυλή κάποιου, ολόκληρο στη σούβλα.
Άφησα τελευταίο το ντύσιμο. Όλη η οικογένεια στην Ανάσταση και την Κυριακή φορούσε «τα καλά» της. Ιδιαίτερα τα παιδιά φορούσαν ρούχα που ήταν αγορασμένα ειδικά για να πρωτοφορεθούν εκείνες τις μέρες και τα χαιρόταν ιδιαίτερα, κι αν στο πασχαλινό τραπέζι λερωνόταν το κλάμα δεν σταματούσε με τίποτα. Όλα ήταν ακριβά δύσκολα και γι αυτό τα εκτιμούσαν.

Καλό Πάσχα, καλή Ανάσταση, καλή καρδιά!!!

Σαν σήμερα 24 Απριλίου 1184 π.Χ., 1827,1876,2004


Σαν σήμερα 24 Απριλίου

το 1184 π.Χ.
Θεωρείται από τους ιστορικούς σαν η μέρα που οι Αχαιοί μπήκαν στην Τροία
το 1827
Η καταστροφή στο Φάληρο. Οι Τσούρτς και Κόχραν διατάζουν την έφοδο των Ελληνικών δυνάμεων εναντίον του Κιουταχή που πολιορκούσε την Ακρόπολη της Αθήνας. Οι ίδιοι παρέμειναν στα καράβια. Μέσα σε 2 ώρες οι Έλληνες πολεμιστές, ανίδεοι από τακτικές μάχες, έπαθαν μεγάλη καταστροφή. Χίλιοι πεντακόσιοι σκοτώθηκαν, ενώ οι υπόλοιποι υποχώρησαν άτακτα προς την Σαλαμίνα και τον Ισθμό. Αποδείχθηκε ότι το σχέδιο του Καραϊσκάκη για μικρές διαδοχικές επιθέσεις που θα καθιστούσαν τον Κιουταχή από πολιορκητή σε πολιορκούμενο ήταν σωστό, αλλά οι Άγγλοι έκαναν το δικό τους και η Ρούμελη έπεσε πάλι στα χέρια του Κιουταχή και η φλόγα της Επανάστασης έκαιγε πιά μόνο στο Μωριά.
το 1876
Αγριότητες του τουρκικού όχλου εναντίον των χριστιανών στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή την επανάσταση της Βοσνίας και της Ερζεγοβίνης. Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και οι πρόξενοι Γαλλίας και Γερμανίας.
το 2004
Το σχέδιο Ανάν για λύση του Κυπριακού απορρίπτεται από τους Ελληνοκύπριους με 76% σε σχετικό δημοψήφισμα.

Συνέβησαν επίσης
το 1975
Η ομάδα Μπάαντερ-Μάϊνχοφ ανατινάζει την πρεσβεία της Δυτικής Γερμανίας στην Στοκχόλμη
το 1981
η ΙΒΜ κυκλοφορεί τον πρώτο προσωπικό υπολογιστή

Τετάρτη 23 Απριλίου 2008

Ουφ!

Ευτυχώς, ούτε η κακή μας ομάδα, παρ' όλο που πρέπει να παραδεχτώ οτι κάποια παιδιά προσπάθησαν συγκινητικά, αλλά ούτε και η επιθυμία των αντιπάλων μας, κατάφεραν να μας ρίξουν, κι έτσι ίσως έχουμε την ευκαιρία να βελτιώσουμε το ρόστερ για του χρόνου.
Φίλοι και αντίπαλοι, ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!

Λίγα στενάχωρα λόγια για το μπάσκετ του ΠΑΟΚ

Αναδημοσιεύω την ανάρτηση με τον ίδιο τίτλο που είχα κάνει την Τρίτη, 1 Απριλίου 2008
γιατί ένας ανώνυμος φίλος πρόσθεσε ένα σχόλιο σ' εκείνη την ανάρτηση ΣΗΜΕΡΑ και το έστειλε 27 φορές!!! Το σχόλιο λέει απλώς "Αντίο αντίο εκεί στην Α2"
Ο φίλος περίμενε 22 μέρες για να με πικάρει, αν και είμαι έτοιμος από καιρό.
Πάντως θα περιμένω ξανά σχόλιό του κατά τις 7 το απόγευμα.
Έγραψα λοιπόν στις 1 Απριλίου

"Μπορώ να φανταστώ το μέγεθος της στενοχώριας όσων διαχειρίστηκαν τις τύχες του ενδοξότερου (βάσει τίτλων) τμήματος του συλλόγου μας.
Δεν μπορώ να φανταστώ το μέγεθος της ντροπής τους για την κατάντια μας, όπως δεν μπορώ να φανταστώ και τις ενοχές όσων με την ανεύθυνη συμπεριφορά τους, εμπόδισαν τον μοναδικό άνθρωπο που μπορούσε και ήθελε να βοηθήσει να ξαναγίνει ο μπασκετικός ΠΑΟΚ μεγάλος, όπως ήταν και όπως του ταιριάζει.
Μπορώ όμως να φανταστώ το άγχος κάποιων άλλων, μήπως δουν κάποιο αεροπλανάκι να πετάει σε λίγες μέρες πάνω απ’ το «παλατάκι» και να σέρνει αεροπανό «αντίο αντίο εκεί στην Α2». Γιατί είναι νόμος, όπως παίξαμε εμείς με τον πόνο των άλλων, έτσι να παίξουν και οι άλλοι με τον δικό μας πόνο."
Αναρτήθηκε από ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ στις 11:12
Ετικέτες ,

Σαν σήμερα 23 Απριλίου 1821,1827,1941,1944,1967,1998


23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
1821
Μαρτυρικός θάνατος του Αθανασίου Διάκου. (πραγματικό όνομα Αθανάσιος Νικόλαος Μασσαβέτας) 1788-1821
Ο Διάκος με λίγους μαχητές προσπαθεί να σταματήσει 9.000 πεζούς και ιππείς του Ομέρ Βρυώνη και του Κιοσέ Μεχμέτ, στη γέφυρα της Αλαμάνας (Σπερχειός) στις Θερμοπύλες. Όταν όλοι οι άνδρες του σκοτώθηκαν, συνέχισε να μάχεται μόνος, συνελήφθη και σουβλίστηκε ζωντανός. Ήταν 33 ετών.
1827
Ο Γ. Καραϊσκάκης υποκύπτει στον βαρύτατο τραυματισμό του. Λίγο πριν πεθάνει λέει “Ξέρω ποιος μου το ‘κανε αυτό κι αν ζήσω παίρνουμε χάκι (εκδίκηση)”
Είναι γεγονός ότι ο Καραϊσκάκης αντιδρούσε έντονα στα σχέδια των Άγγλων για την αντιμετώπιση του Κιουταχή. Ο Κασομούλης κάνει υπαινιγμούς για δολοφονία, ενώ ο Βλαχογιάννης λέει ανοιχτά ότι πυροβολήθηκε από μπράβους του Μαυροκορδάτου.
1941
Η κυβέρνηση Τσουδερού και ο βασιλιάς Γεώργιος Β΄ αναχωρούν για την Κρήτη μετά την είσοδο των Γερμανών στην Ελλάδα.
1944
Διεξάγονται εκλογές για την ανάδειξη εκλεκτόρων του Εθνικού Συμβουλίου της Κυβέρνησης του Βουνού. Όπου ψηφίζουν για πρώτη φορά και γυναίκες.
1967
Εκτοξεύεται σε τροχιά γύρω από τη Γη ο Σογιούζ 1. Μεταφέρει τον κοσμοναύτη Βλαντιμίρ Κομάρωφ, ο οποίος θα σκοτωθεί κατά την επάνοδο του θαλαμίσκου στη Γη.
1998
Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας, πεθαίνει στο νοσοκομείο που είχε εισαχθεί μετά από λοίμωξη που υπέστη.

Σαν σήμερα γεννήθηκαν
Το 1564 ο Ουΐλιαμ Σέξπηρ
Το 1936 ο Ρόι Όρμπινσον (Pretty woman)

Πέθαναν
Το 303 ο Άγιος Γεώργιος
Το 1616 ο Ουΐλιαμ Σέξπηρ (την ημέρα των γενεθλίων του)
ο Μιγκέλ ντε Θερβάντες
το 1986 ο Όττο Πρέμιγκερ

Τρίτη 22 Απριλίου 2008

Κατσαρή (για όσους καταλαβαίνουν)

Άκουσες προεδράρα μου τι σχέδια προχωρούν οι συμπολίτες; Εσύ έχεις μείνει σε κάτι ανενεργές επιτροπές και δεν σου κόβει οτι σ' αυτά τα θέματα είναι "όποιος προλάβει" ειδικά αν έχεις και "δικό σου" υφυπουργό.
Συγνώμη αν σ' ενόχλησα, γύρνα απ' το άλλο πλευρό και ξανακοιμήσου...

Το κυνήγι της δημοσιότητας και τι μπορεί να πάθεις


Κάθομαι και σκέφτομαι τι να κάνω για να διακριθώ στην μπλογκόσφαιρα. Σε 4 μήνες έχω κοντά επτά χιλιάδες επισκέψεις απ’ όλο τον κόσμο, έχω τρακόσιες αναρτήσεις, έχουν ενδιαφερθεί για το προφίλ μου οχτακόσιοι, αλλά κάτι που θα με ξεχωρίσει από το σωρό δεν έχει γίνει. Δεν λέω να γίνω σαν τον «πιτσιρίκο» ραδιοφωνικός παραγωγός (αν και γιατί όχι;) ούτε σαν τον «λύκο» να με καλούν για ανταλλαγή απόψεων οι Ντόρες και οι Πούτιν(αν και ξανά γιατί όχι;), αλλά κάτι ρε παιδί μου, μια μνεία του μπλόγκ μου σαν χαρακτηριστικό δείγμα, σαν σημείο αναφοράς ή (εδώ το «γιατί όχι;» μπαίνει μπροστά) μια συνέντευξη σε σοβαρό μέσο (από «Εστία» μέχρι «Επρέσσο») Και πάνω στον προβληματισμό μου, τσαααακ αναδύεται το σηματάκι από κάτω δεξιά «ο Τάϊ σας άφησε μήνυμα». Δεν είμαστε καλά, σκέφτηκα, Τάϊ λένε τον σκύλο μου, κάποιος με δουλεύει. Ανοίγω το μέϊλ, βλέπω αποστολέας «tai82005@central.us» και το κείμενο έλεγε : «Αν είστε πρόθυμος να βοηθήσετε τον Ναμπούκο, επανεκκινείστε τον υπολογιστή σας ΤΩΡΑ.» Διέκρινα μια αυστηρότητα στο «ΤΩΡΑ» και μου την έδωσε. Άναψα ένα πούρο (μινιατούρα όχι τίποτε ακριβό, 4ευρώ η πεντάδα) και σκέφτηκα λίγο. Τη σκέψη μου διέκοψε το «smoke on the water» στο κινητό μου. Συνήθως δεν απαντάω σε κλήσεις με απόκρυψη, αλλά απάντησα.
-Παρακαλώ…
-Είπαμε ΤΩΡΑ.
Είχα σωστά διακρίνει αυστηρότητα κι αμέσως τον επανεκκίνησα. Στο μεταξύ αποκρυπτογράφησα το «tai82005» και εξεπλάγην γιατί κανείς δεν ήξερε ότι ο Τάϊ είχε γεννηθεί τον Αύγουστο του 2005. Μυστήριο.. Μόλις ο υπολογιστής ήρθε ξανά στα γράδα του, ντριν ντριν κουδούνισε το google talk.
-Παρακαλώ…
-Χαίρεται κύριε Αγιάννη, ή μήπως είστε ο Ιαβέρης;
-Είμαστε το ίδιο πρόσωπο, αλλάζουμε όνομα πού και πού ανάλογα με τα κέφια, κύριεεε…
Έκανε πως δεν κατάλαβε το «κύριεεε»
-Παρακολουθούμε λίγο καιρό τωρα τα posts σας και σας έχουμε επιλέξει ανάμεσα σε 29 άλλους σαν υποψήφιους αρωγούς του σχεδίου Ναμπούκο.
-Ποιού Ναμπούκο κύριε και ποιοι είστε ΕΣΕΙΣ;
-Ελάτε τώρα κύριε Αγιάννη, δεν παίζουμε, αν δεν ξέρατε τον Ναμπούκο και δεν είσαστε σε θέση να καταλάβετε ποιοι είμαστε ΕΜΕΙΣ, δεν θα σας επιλέγαμε…να συνεχίσω ή προτιμάτε να παίξετε μόνος σας;
Βεβαίως και ήξερα τον Ναμπούκο και τώρα πιά ήξερα και ποιοι ήταν ΑΥΤΟΙ, αλλά τι δουλειά είχα εγώ μ’αυτούς και τι μπορούσα να κάνω που το είχαν ανάγκη;
-Ακούστε κύριεεεε…τέλος πάντων, αφού λέτε ότι έχετε διαβάσει τα κείμενά μου, θα ξέρετε ότι εγώ είμαι λίγο αντί, λίγο σέρτικος και..
-Γι αυτό ακριβώς αγαπητέ, μ’ έκοψε, γι αυτό ακριβώς…δεν κάνουμε λάθη εμείς, τουλάχιστον σ’ αυτό τον τομέα. Λοιπόν τι λέτε;
-Τι να πω κύριε και για ποιο πράγμα, ένα ναι ή ένα όχι για κάτι που δεν γνωρίζω;
-Ένα «ναι κατ’ αρχήν» θα μας έκανε.
-Εν τάξει ΝΑΙ κατ΄αρχήν, ή μαλλον μισό λεπτό. Να σας απαντήσω αύριο;
-Το μόνο σίγουρο αγαπητέ κύριε είναι το χθες και το σήμερα, το αύριο…
Το τικ τακ ενός ρολογιού ακουγόταν στο βάθος σημάδι ότι ο συνομιλητής μου περίμενε. Τι να έκανα, τι να έλεγα, ορίστε που με είχαν ξεχωρίσει, εν τάξει μαζί με άλλους εικοσιοκτώ, αλλά με είχαν διαλέξει ανάμεσα σε χιλιάδες, άρα δεν πήγαν στον βρόντο όσα έγραψα. Από την άλλη, ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΣΤΟΝ ΒΡΟΝΤΟ ΟΣΑ ΕΓΡΑΨΑ ΑΝ ΕΛΕΓΑ ΝΑΙ. Προτιμότερο να μείνω παρέα με όσους έχω «γνωρίσει» μέχρι τώρα στα μπλόγκς και όσους θα «γνωρίσω» στο μέλλον. Σκέφτηκα να του απαντήσω με ένα μεγαλοπρεπές ΟΧΙ, αλλά φάνηκα ευγενής (ας κρατάμε και καμιά πισινή, δεν ξέρεις τι γίνεται)
-Λυπάμαι αγαπητέ, δεν νομίζω ότι μπορώ να βοηθήσω, ίσως κάνατε λάθος επιλογή αυτή τη φορά, σας ευχαριστώ πάντως.
Η γραμμή βουβάθηκε, δεν πρόλαβα να πώ καληνύχτα σας.

Υ.Γ. Θα παρακολουθώ για τυχόν αλλαγές θέσεων, μπας και βρώ τους άλλους 28 επιλεγέντες

Σαν σήμερα 22 Απριλίου 1827, 1837


Σαν σήμερα 22 Απριλίου
το 1827
Τραυματίζεται θανάσιμα από σφαίρα ο Γεώργιος Καραϊσκάκης, την ώρα που έφιππος προσπαθούσε να επιβάλει την τάξη σε μια μικροσυμπλοκή στο στρατόπεδο του Φαλήρου. Είναι παραμονές της κρίσιμης αναμέτρησης με τις δυνάμεις του Κιουταχή και ενώ ο Καραϊσκάκης διαφωνούσε ριζικά με τους Τσουρτς και Κόχραν ως προς τον τρόπο δράσης εναντίον των Τούρκων. Μεταφέρεται σε αγγλικό καράβι στη Σαλαμίνα, ενώ υπάρχουν υποψίες ότι πρόκειται για δολοφονική απόπειρα από τους πολιτικούς του αντιπάλους.

το 1837
Ιδρύεται Πανεπιστήμιο στην Αθήνα με τον τίτλο «Πανεπιστήμιον Όθωνος».

Επίσης γεννήθηκαν σαν σήμερα
το 1870 ο Βλαντιμίρ Λένιν
το 1904 ο Ρόμπερτ Οπενχάιμερ, Αμερικανός (σιγά!) «πατέρας» της ατομικής βόμβας
το 1937 ο Τζακ Νίκολσον (τι γλυκειά τρέλλα!)
και πέθαναν
το 1985 ο Γιώργος Οικονομίδης περίφημος κονφερασιέ, και λίγο στιχουργός και λίγο ηθοποιός στιχουργός ραδιοεκφωνητής, με ένα μελανό σημείο στην καριέρα του κατά την διάρκεια της χούντας
το 1994 ο Ρίτσαρντ Νίξον

Πήρα σβάρνα τους μεγαλοδημοσιογράφους...

Δε μου λες Πρετεντέρη, στην χθεσινή "Ανατροπή" την ντροπή της Κέρκυρας τον Γεωργιάδη, σαν τι τον είχες καλεσμένο; Σαν ειδικό, σαν επιτυχημένο, σαν δημοφιλή, σαν πουλαίν σου, σαν ο Ψινάκης του, σαν τον τίποτα που μπορεί να λέει παπαριές, σαν λάιφ στάιλ, σαν γκόμενο, σαν παράδειγμα προς αποφυγή, σαν διαπλεκόμενο, σαν αγοραζόμενο σαν τι;
Σας πληρώνει, σας υπόσχεται, τον επιβάλουν τ' αφεντικά σας, του 'χετε υποχρέωση;
Αϊ σιχτίρ βραδυάτικα παράσιτα!

Δευτέρα 21 Απριλίου 2008

Προς κ. Χατζηνικολάου και συνεργάτες


Είδηση είναι κάτι που έχει γίνει και ΟΧΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ!!!

Αν συμφωνείτε εξηγείστε μου (σιγά να μην) πως κάνατε πρώτο θέμα στο δελτίο της 21/4/08 το τι θα μπορούσε να συμβεί στον κ. Παπανδρέου εξ αιτίας της πτώσης του από το ποδήλατο, και φέρατε και ειδικό αθλητίατρο να μας εξηγήσει τι θα μπορούσε να συμβεί ΑΝ... Και όχι μόνο αυτό αλλά και το πόσο καθοριστικό ήταν το αριστερόχειρας ή δεξιόχειρας.

Ευτυχώς που υπάρχουν οι "σοβαροί" και μας ενημερώνουν σοβαρά.

Εν Ελλάδι τη 21 Απριλίου 1967 εεεεεεεεε...., συγνώμη 2008

Χθες βράδυ στην ΕΤ3, διαχρονικά παραδείγματα.

Χθες βράδυ η ΕΤ3 πρόβαλε την ταινία του Αλέκου Σακελάριου «Ένας ήρωας με παντούφλες» με τον Μέγα Βασίλη Λογοθετίδη στον ρόλο του στρατηγού Δεκαβάλα. Η ταινία είναι του 1958 και σ’ αυτήν ένας Γενικός υπουργείου με κάτι επιτήδειους στήνουν άγαλμα στον στρατηγό, άγαλμα που κόστισε 4.000 λίρες(!!!!) και που στην ουσία ήταν μια κομπίνα με την οποία έβαλαν χέρι σε κρατικό χρήμα. Στη συνέχεια θέλανε και το σπαθί του στρατηγού για μια «φιλανθρωπική εκδήλωση» αλλά ο στρατηγός τα είχε μάθει κλπ, κλπ.
Λοιπόν φίλες και φίλοι δεν είμαστε οι πρώτοι που αντιμετωπίζουμε τέτοια στη ζωή μας, και προφανώς δεν θα είμαστε και οι τελευταίοι.
Καλημέρα

Σαν σήμερα 21 Απριλίου 1941, 1967

Σαν σήμερα 21 Απριλίου
το 753 π.Χ.
Ιδρύθηκε η Ρώμη
το 1941
Αρχίζει η είσοδος Βουλγαρικών στρατευμάτων στην Ανατολική Μακεδονία και Δυτική Θράκη, μετά από έγκριση των Γερμανικών αρχών κατοχής.
το 1967
Στρατιωτικό πραξικόπημα καταλύει την Δημοκρατία.
Στις 2 τα ξημερώματα, άνδρες της ΕΣΑ του συνταγματάρχη Ιωάννη Λαδά, συλλαμβάνουν το σύνολο του πολιτικού κόσμου, από τον πρωθυπουργό Παναγιώτη Κανελλόπουλο μέχρι τους ηγέτες των κομμάτων της Αντιπολίτευσης και βουλευτών. Επικεφαλής της χούντας των συνταγματαρχών είναι οι συνταγματάρχες Γεώργιος Παπαδόπουλος και Νικόλαος Μακαρέζος και ο ταξίαρχος Στυλιανός Παττακός. Ακολουθούν μαζικές συλλήψεις και εκτοπίσεις μελών και οπαδών της Αριστεράς. Η δικτατορία θα διαρκέσει 7 χρόνια.

Κυριακή 20 Απριλίου 2008

ΠΑΟΚ. Ένα τέλος, κι ένα βήμα πριν ένα άλλο τέλος


Δεν θέλω λύπες και στενοχώριες. Στο ποδόσφαιρο τελειώσαμε παίζοντας ένα ημίχρονο καλά, (ίσως γιατί έλειπε η αποδοκιμαστική πίεση της Τούμπας) και κερδίζοντας έναν παίκτη που έδειξε οτι μπορούμε από αυτόν να περιμένουμε κάτι που άλλοι δεν μπορούν να δώσουν. Μιλάω σαφέστατα για τον Αθανασιάδη που στα δύο γκολ που πέτυχε ήταν εξαιρετικός. Επίσης η μπάλλα πέρασε για πρώτη φορά φέτος σωστά στην αντίπαλη περιοχή τόσες φορές.

Το πέναλτυ του Ηλιάδη δεν έγινε ποτέ και δεν περιμένω από κανένα Βαρούχα ή άλλο παπάρα να γνωματεύσει. Το δεύτερο παίζεται, αλλά το σημαντικό ήταν το πρώτο. Φάνηκε οτι η ομάδα έχει χάσει τον σεβασμό που ενέπνεε κάποτε προς όλους και θα χρειαστεί ιδιαίτερη προσοχή και προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση. Με μια σωστή εκκαθάριση και σωστές προσθήκες, το μέλλον μόνο καλύτερο μπορεί να είναι.

Στο μπάσκετ δεν θέλω καμιά λύπηση από κανέναν, είναι ντροπή να ζητάει ο ΠΑΟΚ λύπηση.

Αν πέσουμε θα είναι γιατί το αξίζουμε ή γιατί κάποιοι θα κάνουν συμφωνίες.

Περί ΠΑΟΚ (μπάσκετ και ποδόσφαιρο) και άλλα θλιβερά.

Το ήπιαμε κι αυτό το ποτήρι. Η ρακή στο Ρέθυμνο ήταν πολύ δυνατή και η ομάδα που έχουμε δεν ήθελε και πολύ για να ζαλιστεί. Τα ψέματα τελειώνουν την Τετάρτη και πρέπει ή εμείς η Ρόδος και το Ρέθυμνο να χάσουμε και οι τρείς (απολύτως φυσιολογικό) και πέφτει το Ρέθυμνο, ή εμείς πρέπει να κερδίσουμε τον Άρη (απολύτως αφύσικο). Δεν μπορεί να καταλογίσει κανείς, καμιά ευθύνη στους παίκτες. Αυτό μπορούν τα παιδιά και μερικοί μάλιστα όπως ο Τσιάκος και Χαριτόπουλος, υπερβάλουν, ο Βεργίνης είναι ντεφορμέ, ο Κουτλουάϊ από τραυματισμό. Κόρφας, Σταυρόπουλος και Κωνσταντινίδης δεν ήταν δυνατό να αλλάξουν πολλά ακόμα κι αν ήταν προπονηταράδες (που δεν είναι). Αυτή είναι η φυσική κατάληξη του διαρκούς εγκλήματος του Πανελούδη και της συνέργειας του Κατσαρή ο οποίος έβλεπε αλλά σφύριζε.
Σήμερα τελειώνει και το ποδοσφαιρικό μαρτύριο και τελούμε εν αναμονή της συνέντευξης Ζαγοράκη που θα είναι ένα πρώτο δείγμα για το τι μέλλει γεννέσθαι την επόμενη περίοδο.
Κάτι μου λέει ότι 1 ημίχρονο 2 τελικό θα σας κάνει καλό (μπράβο αισιοδοξία)

Σαν σήμερα 20 Απριλίου 1821, 1941,και άλλα

Σαν σήμερα 20 Απριλίου
το 1821
Στο Γαλάτσι της Μολδαβίας Έλληνες επαναστάτες υπό τον Αθανάσιο Καρπενησιώτη, καταστρέφουν τη γέφυρα του ποταμού Σερέτη για να εμποδίσουν την κατάληψη της πόλης από τους Τούρκους που έχουν ήδη κινητοποιήσει ισχυρές δυνάμεις για να ανακτήσουν τον έλεγχο στις εξεγερμένες περιοχές.
το 1941
Ο στρατηγός Τσολάκογλου υπογράφει το Πρωτόκολλο συνθηκολόγησης του Ελληνικού στρατού με τις Γερμανικές δυνάμεις εισβολής. Η συνθηκολόγηση υπογράφηκε στο Βοτονόσι της Ηπείρου, στην περιοχή του Μετσόβου.
Ο πόλεμος της Ελλάδας με την Γερμανία τελειώνει σήμερα, αλλά αρχίζει η ετοιμασία του πολέμου της αντίστασης.

Επίσης σαν σήμερα γεννήθηκαν μεταξύ άλλων και

το 570 ο προφήτης Μωάμεθ
το 1880 ο Αδόλφος Χίτλερ

και πέθαναν
το 1912 ο "πατέρας" του Δράκουλα, Ιρλανδός συγγραφέας Μπραμ Στόουκερ
το 1992 ο Βρετανός κωμικός Μπένι Χιλ
το 1999 ο φοβερός κοντός Νίκος Ρίζος

Σάββατο 19 Απριλίου 2008

Τι πάθανε και συζητάνε για μειονότητες στην Ελλάδα;

Εξ αιτίας συζήτησης που θα γίνει στο Ευρωκοινοβούλιο με θέμα "Τουρκική και Μακεδονική μειονότητα στην Ελλάδα", αναρωτιέμαι γιατί λυσσάξανε με θέματα μειονοτήτων στην Ελλάδα (μερικοί περίεργοι στην περιοχή της Φλώρινας και 150-200 χιλιάδες Μουσουλμάνοι στη Θράκη) και τα συζητάνε σε επιτροπές και ολομέλειες του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου και δεν ασχολούνται ανάλογα με σοβαρότερες περιπτώσεις σε περιοχές όπως
Βόρεια Ιρλανδία, Ουαλία, Σκωτία(που μάλιστα έχουν και ξεχωριστές εθνικές αθλητικές ομάδες και αν πείς κάποιον απ’ αυτούς Άγγλο σε πήρε ο διάολος), Χώρα των Βάσκων (που λένε χαρακτηριστικά «πριν ο Θεός γίνει Θεός και οι πέτρες γίνουν πέτρες, οι Βάσκοι ήταν Βάσκοι) Κορσική (κανένας στο νησί δεν δηλώνει Γάλλος), Τουρκία (εκατομμύρια Κούρδοι και επισήμως λίγοι Έλληνες), Καταλωνία(για πες κάποιον εκεί Ισπανό)…
Είχε μιλήσει ο Σαρτζετάκης για «ανάδελφον Έθνος» αλλά έτσι πως πάει θα γίνουμε ανεθνικόν Έθνος

Καλημέρα με ένα ΑΝΕΚΔΟΤΟ...(γιατρέ μου)


Ο παππούς, που νοσηλεύεται με βαρύ εγκεφαλικό στο νοσοκομείο, πεθαίνει και οι υπεύθυνοι ειδοποιούν τους δικούς του που ζούν στη Χαλκιδική. Αυτοί ειδοποιούν το γραφείο τελετών, το οποίο στέλνει κλειστό φορτηγάκι να μεταφέρει τον αποβιώσαντα στο σπίτι του. Είναι νύχτα, ο οδηγός είναι νυσταγμένος, έχει πιεί και κάτι τσίπουρα, γίνονται και έργα στο δρόμο, οπότε σε μια καλή λακούβα και έναν αδέξιο χειρισμό, η πίσω πόρτα του αυτοκινήτου ανοίγει και ο παππούς βρίσκεται στο δρόμο. Σε λίγο περνάει άλλο αυτοκίνητο χτυπάει το πεσμένο σώμα, ο οδηγός κατεβαίνει πανικόβλητος βλέπει τον νεκρό «ρε το μαλάκα νυχτιάτικα στη μέση του δρόμου…» κοιτάζει τριγύρω να σιγουρευτεί ότι δεν υπάρχει ψυχή, και σέρνει το πτώμα στην άκρη του δρόμου και το αφήνει να κυλήσει στην πλαγιά. Μπαίνει στο αυτοκίνητο και φεύγει, ενώ το πτώμα κατρακυλάει ανάμεσα σε δέντρα και θάμνους. Κυνηγός έχει στήσει καρτέρι για αγριογούρουνα, ακούει το θόρυβο από κλαδια και χόρτα που έσπαζαν «οπα, έρχεται επιτέλους» και μόλις διακρίνει και το θηρίο να έρχεται προς το μέρος του, του ρίχνει δυο μπαταριές. Όλο χαρά σκύβει πάνω του και… μένει άφωνος «πωπω ρε πούστη μου την πούτσισα…» μετά «σώπα ρε που θα πάω φυλακή γιατί εσύ ήθελες νυχτερινές βόλτες στο δάσος» τραβάει το πτώμα στην άκρη της πλαγιάς και το πετάει στη θάλασσα «οι μαλακίες πληρώνονται φίλε» και φεύγει.
Ψαροντουφεκάς ακούει τον παφλασμό, γυρίζει προς το μέρος του και μόλις προλαβαίνει να εξαπολύσει το καμάκι του στον σκοτεινό όγκο που τον πλησίαζε «τι ροφάκλα είναι αυτή» πρόλαβε να σκεφτεί πριν δεί τι είχε χτυπήσει.
Αυτός δεν ήταν σαν τους προηγούμενους, τράβηξε το θύμα του στην ακτή, το φόρτωσε στο τζιπ του κι έτρεξε όσο γρηγορότερα μπορούσε στο νοσοκομείο και περίμενε με αγωνία έξω από το χειρουργείο, ώσπου βγήκε ένας γιατρός και του είπε πως «Λυπάμαι, δέκα λεπτά νωρίτερα αν τον φέρνατε, θα τον σώζαμε»

Παρασκευή 18 Απριλίου 2008

Για την ανάρτηση του tzonakou, αλλά και γενικώς...




ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΑ... ΤΙ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΛΟΓΙΑ...

Ο Φιντέλ Κάστρο προς τους πολίτες της Κούβας (ή όχι μόνο;)


Οχι παραχωρήσεις στην εχθρική ιδεολογία

Αποφάσισα να γράψω αυτό το άρθρο επειδή άκουσα ένα δημόσιο σχόλιο που μεταδόθηκε από ένα μέσο πληροφόρησης της Επανάστασης, το οποίο όμως δεν θα μνημονεύσω.
Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με όσα αναφέρουμε, για να μην παίζουμε το παιχνίδι της εχθρικής ιδεολογίας. Δεν μπορείς να κατηγορείς την ειδική περίοδο του συστήματος που ο ιμπεριαλισμός έχει επιβάλει στον κόσμο. Γιατί δεν είναι αυτή που ανακάλυψε την κλιματική αλλαγή, τον πολιτισμό που εξαρτάται από την κατανάλωση των υδρογονανθράκων, τη μετακίνηση κάθε μέλους της οικογένειας χωριστά με αυτοκίνητο σχεδόν άδειο, ούτε την δυσοίωνη ιδέα της μετατροπής των τροφίμων σε καύσιμα. Δεν ανακάλυψε τους παγκόσμιους πολέμους για το μοίρασμα του πλανήτη, τις στρατιωτικές βάσεις, τα ατομικά και ραδιοηλεκτρονικά όπλα, τους πλανητικούς δορυφόρους που κατασκοπεύουν τα πάντα και οδηγούν στον στόχο θανάσιμες ακτίνες, τους τηλεκατευθυνόμενους πυραύλους, τα υποβρύχια που πυροβολούν από βάθος χιλίων μέτρων, την επιστήμη και την τεχνολογία στην υπηρεσία του θανάτου και της καταστροφής.
Ούτε ανακάλυψε την πολιτική γεωγραφία και τον χώρο που έχει κάθε έθνος, που υπήρξε αποτέλεσμα άλλων ιστορικών παραγόντων
.
Αναλογιστείτε καλά αυτό που λέτε, αυτό που βεβαιώνετε, για να μην κάνετε ντροπιαστικές παραχωρήσεις. Να αναλύετε την φύση και την ψυχολογία του ανθρώπινου είδους. Ο χρόνος δράσης του είναι πολύ μικρός, ένα κλάσμα του δευτερολέπτου στην ιστορία του είδους. Η κατανόηση αυτού του θέματος είναι η καλύτερη θεραπεία ενάντια στην ματαιοδοξία.
Η ειδική περίοδος ήταν αναπόφευκτη συνέπεια της διάλυσης της ΕΣΣΔ, που έχασε τη ιδεολογική μάχη και μας οδήγησε σε μία περίοδο ηρωικής αντίστασης από την οποία δεν έχουμε εξέλθει ακόμη εντελώς.
Τι δύσκολο που είναι να είσαι σύντομος στην μάχη των ιδεών!
Φιντέλ Κάστρο Ρουζ
15 Απριλίου 2008
4 και 45 μμ

Συμπεριφορές "συναδέλφων" προς συναδέλφους (σχόλιο)

Ένα από τα καλά των blogs είναι ότι ο καθ’ ένας έχει τη δυνατότητα να δημοσιεύσει τις σκέψεις, τις απόψεις, τις στενοχώριες, τα προβλήματα και τις χαρές του, σ’ ένα άγνωστο κοινό που μπορεί να προσπεράσει ρίχνοντας μια ματιά, αλλά μπορεί και να σταθεί, να συγκρίνει τη θέση και την κατάσταση του άλλου με τη δική του, ν’αφήσει δυό κουβέντες ή ακόμα και να συζητήσει κατά κάποιο τρόπο μαζί του. Κανένα μέσο δεν προσφέρει αυτή τη δυνατότητα και ως εκ τούτου είναι χρησιμότατο.
Δεν παραλείπω να επισκέπτομαι συστηματικά κάποια συγκεκριμένα blogs και παίρνοντας αφορμή από δυό πρόσφατες αναρτήσεις θέλω να πω κάτι σχετικό.
Όταν δούλευα στην Ολυμπιακή, παρατηρούσα συχνά μια συμπεριφορά μερίδας εργαζομένων απέναντι σε άλλους, υπεροπτική και συχνά προσβλητική, και πάντα αδικαιολόγητη. Π.χ. μερικοί πιλότοι θεωρούσαν ότι ήταν ανώτερο προσωπικό και όλοι έπρεπε να τους αντιμετωπίζουν ανάλογα. ΛΑΘΟΣ. Ήμουν πολύ παλιός είχα και θέση καίρια και όποτε μου δινόταν η ευκαιρία τους τα ‘λεγα κι αυτούς και κάτι αεροσυνοδούς που νόμιζαν ότι ήταν κάτι περισσότερο από ιπτάμενες σερβιτόρες. «Εσύ κύριε πετάς το αεροπλάνο και μπράβο σου. Αν δεν δουλέψουν τα εκδοτήρια, οι κρατήσεις θέσεων, ο έλεγχος εισητηρίων, οι εργάτες που φορτοεκφορτώνουν τα σκάφη, οι καθαρίστριες που τα καθαρίζουν, αυτοί που σου βάζουν καύσιμα ΤΙ ΣΚΑΤΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΘΑ ΠΕΤΑΞΕΙΣ ΡΕ;" Θέλω να πω ότι οι πάντες είναι χρήσιμοι και απαραίτητοι, ο καθένας ανάλογα με τον τομέα του, άλλος πιο συχνά, άλλος για πιο επείγοντες ή σοβαρότερους λόγους, άλλος με μεγαλύτερο κόστος. Η αίγλη που περιβάλει κάποιες κατηγορίες επαγγελμάτων είναι που κάνει τη διαφορά, που προκαλεί ένα σεβασμό. Ο μεγαλογιατρός για να χειρουργήσει χρειάζεται νωρίτερα μια πλειάδα άλλων γιατρών να προετοιμάσουν τον ασθενή αλλά και από τον οδηγό του ασθενοφόρου και την καθαρίστρια του χειρουργείου μέχρι τον νοσοκόμο και τον ηλεκτρολόγο που θα διασφαλίσει ότι δεν θα σβήσουν ξαφνικά τα φώτα. Ο μεγαλοεργολάβος μπορεί να παίρνει και να κατασκευάζει μεγάλα έργα, αλλά χωρίς τους μηχανικούς, τους σχεδιαστές, τα μαστόρια και τα εργατάκια τους χειριστές των μηχανημάτων και τους οδηγούς των φορτηγών, δεν θα κάνει τίποτα. Το σημαντικό είναι ο καθένας να μπορεί να επιτελεί την εργασία του με αξιοπρέπεια, ασφάλεια και σωστή αμοιβή.
Η κοινωνική προβολή και καταξίωση είναι άλλο θέμα και για τον κύκλο που κινείται ο καθένας.

Επειδή εχθές δεν κλείσαμε καλά, ας χαμογελάσουμε λίγο


Χωρίς λόγια

Πέμπτη 17 Απριλίου 2008

Έτσι νυχτιάτικα μου 'ρθε μια μαυρίλα...


Θέλω να φύγω πια από δω, θέλω να φύγω πέρα,

σε κάποιο τόπο αγνώριστο και νέο,

θέλω να γίνω μια χρυσή σκόνη μες στον αιθέρα,

απλό στοιχείο, ελεύθερο, γενναίο.


Σαν όνειρο να φαίνονται απαλό και να μιλούνε

έως την ψυχή τα πράγματα του κόσμου,

ωραία να ‘ναι τα πρόσωπα και να χαμογελούνε,

ωραίος ακόμη ο ίδιος ο εαυτός μου.


Σκοτάδι τόσο εκεί μπορεί να μην υπάρχει,

θεέ μου,στη νύχτα, στην απόγνωση των τόπων,

στο φοβερό στερέωμα, στην ωρυγή του ανέμου,

στα βλέμματα, στα λόγια των ανθρώπων.


Να μην υπάρχει τίποτε, τίποτε πια, μα λίγη

χαρά και ικανοποίησις να μένει,

κι όλοι να λένε τάχα πως έχουν για πάντα φύγει,

όλοι πως είναι τάχα πεθαμένοι.


Κώστας Καρυωτάκης 1896 - 1928

Όλοι έχουν φίλους. Σύλλογο φίλων όμως;;;


Σαν σήμερα 17 Απριλίου 1822, 1947, 1965, Ζαφειράκης, Ζαχαριάδης, Γ. Παπανδρέου

Σαν σήμερα 17 Απριλίου
το 1822
Καταλαμβάνεται από τους Τούρκους και ο Πύργος του Ζαφειράκη, το τελευταίο οχυρό της Νάουσας. Έτσι σημαίνει το τέλος του Αγώνα στη Δυτική Μακεδονία.

το 1947
Ο Ν. Ζαχαριάδης γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, ορίζει σαν στόχο του κόμματός του, την κατάληψη της Μακεδονίας και τη δημιουργία ελεύθερης περιοχής, με πρωτεύουσα τη Θεσσαλονίκη.

το 1965
Η κυβέρνηση της Ένωσης Κέντρου του Γ. Παπανδρέου, ανακοινώνει την απόφασή της να άρει όλα τα έκτακτα μέτρα της περιόδου του εμφυλίου πολέμου και να αποφυλακίσει και τους τελευταίους πολιτικούς κρατουμένους.

Δεν είμαι γκρινιάρης, ΑΥΤΟΙ με προκαλούν.

Πήγα να δω την έκθεση χαρακτικών του Πικάσο και πηγαίνοντας είδα πάλι στο Πανεπιστήμιο αυτό το αξιοθρήνητο πράγμα που δεκαπέντε και βάλε χρόνια πριν, ξεκίνησε σαν κέντρο αποκατάστασης πολυτραυματιων, παραπληγικών, τετραπληγικών δεν θυμάμαι, πάντως κάτι τέτοιο. Υπήρχε και μια περήφανη ταμπέλα που περιέγραφε το έργο. Τώρα πιά δεν υπάρχει, την κατέβασαν από ντροπή, την πήρε ο αέρας ή τα κύματα, θα σας γελάσω. Μένει μόνο αυτό το γιαπί, κατάλοιπο ψευδούς υπόσχεσης προς πάσχοντες.
Πάμε τώρα στη δεύτερη φωτογραφία που διαφημίζει έργο του Υπουργείου Πολιτισμού στην αυλή του Λαογραφικού Μουσείου.
Θα γίνει λέει κτίριο και αύλιος χώρος εκθέσεων και εκδηλώσεων, έναντι 850τόσων χιλιάδων ευρώ που θα πληρωθούν κατά 75% από Ε.Ε. και 25% από εθνικούς πόρους. Η Θεσσαλονίκη πάσχει από χώρους εκθέσεων και εκδηλώσεων; Τα έχει όλα αυτή η πόλη και δεν έχει χώρο για ταρατατζούμ και πολιτιστικές φανφάρες; Γιατί για σοβαρές πολιτιστικές εκδηλώσεις οι χώροι υπερεπαρκούν. Δεν είναι έτσι;
Απάντηση δεν θέλω, έτσι κι αλλιώς έχω αποφασίσει εδώ και καιρό, ότι όλοι είναι για βρίσιμο,….. και για άλλα πολλά βέβαια.

Την ανάρτηση αυτή την τυπώνω και την κρατάω. Θέλω να δω τι θα κάνουν με τόσα λεφτά εκεί μέσα.

Τετάρτη 16 Απριλίου 2008

Μη συγκινείστε... ζώα είναι

Τι σχόλιο να κάνει κανείς;

Σαν σήμερα 16 Απριλίου 1821 και 1822, Ύδρα, Αραπίτσα Νάουσας

Σαν σήμερα 16 Απριλίου,
το 1821 κηρύσσεται η Επανάσταση και στην Ύδρα.
το 1822 η Νάουσα πέφτει στα χέρια των Τούρκων μετά από πολιορκία ενός μηνός. Η πόλη καίγεται και νεαρές γυναίκες της πέφτουν στον καταρράκτη της Αραπίτσας προκειμένου να μη συλληφθούν από τους Τούρκους.

Τρίτη 15 Απριλίου 2008

Περί ντροπής των πολιτικών...

Εχθές το βράδυ ένας πολιτικός ακόμα, βάλθηκε να αποδείξει την αλήθεια παλαιότερης ανάρτησής μου που έλεγε οτι οι πολιτικοί είναι ένα είδος ανθρώπων που δεν έχει ντροπή.
Στην εκπομπή του Χατζηνικολάου, ο κ. Λιάνης το απέδειξε πλήρως με τις απαντήσεις που έδωσε στα σχόλια του Φίλιππα Συρίγου και του κ. Μπογιόπουλου οι οποίοι τον ξεμπρόστιασαν για την πολιτική του ως υφυπουργού αθλητισμού στο θέμα των αναβολικών.
Μνημείο αδιαντροπιάς. Χώρια που του τα 'χω μαζεμένα για την διαμαρτυρία του στους χειρισμούς του Σκοπιανού. "Η αγορά της Φλώρινας υποφέρει επειδή οι Σκοπιανοί (προφανώς θυμωμένοι) δεν έρχονται να ψωνίσουν" τσίριζε σε άλλη εκπομπή. Ναι ρε Λιάνη να στηθούμε για να μη χάσουμε τους πελάτες... Αϊσιχτίρ βραδυάτικα...

Επειδή και οι Bloggers μπορούν να κάνουν ρεπορτάζ



Στην πρώτη φωτογραφία φαίνεται φρεάτιο αποχέτευσης ομβρίων υδάτων στην Αγίου Δημητρίου (Τελόγλειο) που πρέπει να έχει χρόνια να αποφραχθεί.

Στην δεύτερη, οι κουκουναριές που φυτεύτηκαν στο υπό κατασκευή πάρκο της παραλιακής, που ΟΛΕΣ έχουν μισομαραθεί. Ρώτησα και μου είπαν οτι έπαθαν σοκ από τη μεταφύτευση και θα βελτιωθούν.

Μακάρι γιατί αν μείνουν έτσι θα είναι παγκόσμια πρωτοτυπία "η μαραμένη αλέα"
κλικ στις εικόνες για μεγένθυση

Μια δευτερεύουσα αναδρομή στο σήμερα

Στη Wikipedia το είδα και σκέφτηκα ΠΟΣΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΞΕΧΝΑΜΕ...
15/4/1986 - Οι Αγγλοαμερικάνοι βομβαρδίζουν τη Λιβύη σκοτώνοντας άμαχους με τη δικαιολογία αντιποίνων για τη βομβιστική επίθεση σε κλαμπ της Γερμανίας.

Επίσης είδα οτι σαν σήμερα γεννήθηκε το 1452 ο Λεονάρντο ντα Βίντσι
και πέθαναν μεταξύ άλλων
το 1764 η μαρκησία ντε Πομπαντούρ (ζωή σ' εμάς)
το 1865 ο Αβραάμ Λίνκολν, 16ος πρόεδρος των ΗΠΑ
το 1980 ο Ζαν Πολ Σαρτρ, Γάλλος συγγραφέας & φιλόσοφος
το 1990 η Γκρέτα Γκάρμπο, Σουηδέζα ηθοποιός

Ανέκδοτο με ηθικό (;) δίδαγμα.

Ο χειμώνας ήρθε και ο μέρμηγκας καθισμένος μπροστά στο τζάκι ικανοποιημένος από το γεύμα που μόλις τελείωσε απολαμβάνει ένα τσιγάρο ενώ η κυρά του μαζεύει το τραπέζι.
Χτυπάει η πόρτα και στο άνοιγμά της είναι ο τζίτζικας, αγκαλιά με δυό γκομενάρες. Φοράνε γούνες και οι τρείς και πίσω τους φαίνεται ένα πολυτελές αυτοκίνητο.
–Τι γίνεται ρε μέρμηγκα, πως πάει; ρωτάει ο τζίτζικας χωρίς να βγάλει το Μόντε Κρίστο πούρο του από το στόμα.
–Καλά, δόξα τον Θεό, ψελίζει ο μέρμηγκας.
-Δε μου λες, έρχεσαι μαζί μου για σκι με τα κορίτσια; Ρωτάει ο τζίτζικας κλείνοντας πονηρά το μάτι. Ο μέρμηγκας κοιτάζει προς το εσωτερικό του σπιτιού τη γυναίκα του που πλέκει και γυρίζει προς τον τζίτζικα.
–Μπα, δεν μπορώ φίλε…
-Έλα ρε μαλάκα, θα περάσουμε καλά σου λέω… έχω κλείσει ένα σαλέ τρέλα, σάουνες, τζακούζια, θερμαινόμενες πισίνες…επιμένει ο τζίτζικας.
-Όχι, δε γίνεται…σ’ ευχαριστώ πάντως.
-Καλααααααά….. εσύ χάνεις πάντως.
Ο μέρμηγκας κλείνει την πόρτα, σκέφτεται, την ξανανοίγει και φωνάζει στον τζίτζικα που έμπαινε στο αυτοκίνητο:-
« Και πού ‘σαι τζίτζικα, άμα δεις πουθενά τον Αίσωπο, πες του ότι είναι πολύ μαλάκας.

Σαν σήμερα 15 Απριλίου 1821 και 1825, Σάλωνα, Μεσολόγγι

Σαν σήμερα 15 Απριλίου
το 1821
Με κανόνια φερμένα από Γαλαξειδιώτικα καράβια, ο Πανουργιάς καταλαμβάνει το κάστρο των Σαλώνων που το πολιορκούσε από τις 27 Μαρτίου. Οι 600 Τούρκοι της φρουράς, παραδίνονται.

το 1825
Φτάνουν και στρατοπεδεύουν μπροστά στο Μεσολόγγι, οι πρώτες δυνάμεις του Κιουταχή Μεχμέτ Ρεσίτ πασά (6.000 άνδρες) και αρχίζουν τη δεύτερη πολιορκία του Μεσολογγίου. Η δύναμη αυτή θα αυξηθεί σταδιακά στις 30.000, ενώ ο θαλάσσιος αποκλεισμός θα γίνει από τον στόλο των πασάδων Χοσρέφ και του Γιουσούφ στις 23 Απριλίου
Άλλη δύναμη 10.000 ανδρών στέλνεται από τον Κιουταχή για να καταλάβει τα Σάλωνα και την ανατολική Στερεά.

Δευτέρα 14 Απριλίου 2008

Εάν ηρεμήσατε μετά τα χθεσινά στην Τούμπα


Άμα κατακάθησαν οι ρετσίνες οι μπύρες και… τα άλλα από χθές, πηγαίνετε ρε λεβέντες στο Ζαγόρ να ξαναρχίσετε τα ίδια «εμείς μαζί σου» «προχώρα εσύ κι εμείς εδώ είμαστε» (το είδαμε) «σου έχουμε εμπιστοσύνη» (αλλά διώξε τον προπονητή, διώξε αυτούς κι αυτούς τους παίκτες).
Θα σας κάνω 2-3 εύκολες ερωτήσεις.
Με το κλίμα που εσείς διαμορφώνετε στην Τούμπα (στα δύσκολα) υπάρχει περίπτωση να έρθει κάποιος αξιόλογος παίκτης (ακόμα κι αν είχαμε τα λεφτά); Εδώ ο Μασμανίδης και άλλαξε γνώμη μετά τα «δικαστήρια» στο ΠΑΟΚ – Αστέρας.
Πως είναι δυνατό να βρίζεις παίκτες περιουσιακά στοιχεία της ομάδας σου; Ο Φερνάντεζ (που συμφωνώ ότι δεν είναι αυτό που περιμέναμε να γίνει) δεν είναι λογικό να ζητήσει να φύγει; Δεν θα φέρει λιγότερα απ’ όσα ελπίζαμε; Ο Χριστοδουλόπουλος; Αλλά και οι άλλοι που δεν δέχθηκαν προσωπικές επιθέσεις, νομίζετε ότι ευχαριστιούνται να βρίσκονται σε τέτοιο περιβάλλον; Οι πιτσιρικάδες πού θα βρούν το απαραίτητο θράσος όταν ξέρουν ότι κινδυνεύουν να βρεθούν στο στόχαστρο που βρίσκονται οι μεγάλοι; Αν εμείς κάναμε αυτά που κάναμε επειδή χάσαμε όπως χάσαμε από μια καλύτερη ομάδα, οι γαύροι τι έπρεπε να κάνουν στην αντίστοιχη τεσσάρα; Οι βάζελοι για τα χάλια που έχουν;
Είπα 2-3 ερωτήσεις, αλλά ξέφυγα…υπάρχουν κι άλλες πολλές.
Μην καταστρέφετε την επόμενη σεζόν πριν καν αρχίσει.