Αυτό δεν είναι ένα blog που ψάχνει την επισκεψιμότητα. Είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο, ένας τρόπος να ξεφορτώνομαι τους θυμούς μου και να μοιράζομαι τις χαρές μου. Είναι καλύτερο από το να μουρμουρίζω ή να γελάω μόνος μου.
Εδώ όλο και κάποιος ακούει…


Μην ξεχνάτε...

Δευτέρα 31 Μαρτίου 2008

Λαφαζάνης προς Χατζηδάκη για την Ολυμπιακή...(ευτυχώς το θέμα δεν ξεχνιέται)


Στην επερώτηση του κ Λαφαζάνη σχετικά με το μέλλον της ΟΑ ο κ. Χατζηδάκης απάντησε με αοριστίες και ψεύδη. Κατόπιν αυτών ο κ. Λαφαζάνης έκανε την παρακάτω τοποθέτηση.

«Λυπάμαι πάρα πολύ κ. Χατζηδάκη και για τον προσωπικό τόνο της απάντησής σας αλλά και για τα όσα είπατε, τερατώδη πραγματικά και αδιανόητα. Διότι λέτε πράγματα αστήρικτα, ατεκμηρίωτα. Και σας προκαλώ αυτή την στιγμή, εφόσον ισχυριζόσαστε ότι η Ολυμπιακή έχει αυτά τα τεράστια ελλείμματα, ότι έχει αυτά τα τεράστια ανοίγματα, κάντε μια Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής -και σας το προτείνουμε αυτό με βάση το άρθρο 149- για να διερευνήσουμε τα πάντα γύρω από την Ολυμπιακή Αεροπορία. Και τι έγινε στο παρελθόν και τι έγινε επί θητείας της κυβέρνησης της Ν.Δ. Σας προκαλώ λοιπόν και παρακαλώ και τα κόμματα της αντιπολίτευσης να δεχθούν την πρόταση.
Λέτε ότι ο φορολογούμενος πληρώνει αμύθητα ποσά για την Ολυμπιακή. Πείτε μου κ. Χατζηδάκη πού γράφονται στον προϋπολογισμό οι επιδοτήσεις που δίνετε στην Ολυμπιακή Αεροπορία. Γιατί το κράτος, δηλαδή οι φορολογούμενοι, δεν επιδοτεί ούτε με ένα ευρώ την Ολυμπιακή. Επομένως, λέτε ψέματα και κοροϊδεύετε τον ελληνικό λαό. Κάνετε φθηνό λαϊκισμό σε βάρος της Ολυμπιακής Αεροπορίας.
Αυτή την στιγμή ξέρω ότι η Ολυμπιακή έχει χρέη. Και τα χρέη της είναι προς την ΥΠΑ, το αεροδρόμιο, το ΙΚΑ. Αυτά τα χρέη έχουν συμψηφιστεί, σε ένα βαθμό, και από το Γενικό Λογιστήριο με αντίστοιχες υποχρεώσεις του κράτους προς την Ολυμπιακή που επιδικάστηκαν στη Διαιτησία. Και μετά από αυτόν τον συμψηφισμό, η Ολυμπιακή πήρε το 2007, για πρώτη φορά μετά από χρόνια φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα. Ξέρουμε, επίσης ότι τα λειτουργικά ελλείμματα της Ολυμπιακής μηδενίζονται σχεδόν το 2007 και ότι κατά πάσα πιθανότητα το 2008 θα έχει λειτουργικά κέρδη.
Επομένως, αν ανταποκριθεί το κράτος στις υποχρεώσεις του, ανοίγονται δυνατότητες -παρά το γεγονός ότι υπάρχει κακοδιοίκηση και κακοδιαχείριση στην Ολυμπιακή- ανοίγονται οι δυνατότητες η Ολυμπιακή αυτή, ως δημόσια επιχείρηση με εθνικό και κοινωνικό ρόλο, να εξυγιανθεί και να είναι κερδοφόρα.
Και ερχόσαστε αυτή την στιγμή και κλείνετε τα φτερά της Ολυμπιακής Αεροπορίας και προσπαθείτε να εφαρμόσετε λύσεις τύπου Sabena. Μην επικρίνετε εμένα για το ότι μιλάω για λύσεις τύπου Sabena. Αν θέλετε να επικρίνετε κάποιον, να επικρίνετε τον κ.Μπαρό, ο οποίος είπε, η μόνη λύση για την Ολυμπιακή είναι η λύση τύπου Sabena, δηλαδή η διάλυση της εταιρείας και η δημιουργία ενός νέου σχήματος φάντασμα. Δώδεκα χιλιάδες ήταν οι εργαζόμενοι στη Sabena. Εμειναν τρεις μετά τη διάλυσή της. Και αυτών μειώθηκαν πάνω από 25% οι μισθοί. Η Sabena οδηγήθηκε σε ένα σχήμα το οποίο καθόλου δεν ανταποκρίνεται στα δεδομένα της παλαιάς Sabena και, πολύ περισσότερο, είναι καταστροφικό για μια χώρα όπως η Ελλάδα.

Κολλεξιόν μπικίνι 2008, μοντέλα 3 & 4



Οι ΑΘΛΙΟΙ συνεχίζουν την παρουσίαση των νεων μοτέλων μπικίνι για το 2008
συνεχίζεται...

Μια βόλτα, μια ΚΑΛΗΜΕΡΑ, ένας ανθρωπάκος...


Κάθε πρωί βγάζω το σκύλο μου βόλτα στο παραλιακό πάρκο. Εκεί εκτός από άλλους σκυλάδες σαν εμένα, συναντάς ανθρώπους που περπατάνε γυμναζόμενοι, γυμνάζονται τρέχοντας, ή πάνε στη δουλειά τους με τα πόδια. Ανάμεσα σ’ όλους αυτούς παρατήρησα έναν ανθρωπάκο (ο χαρακτηρισμός πάει στο μικρό μέγεθός του και στον προσεκτικό, συμαζεμένο θα 'λεγα τρόπο που περπατάει). Τον πρόσεξα για την ελαφρά υπόκλιση που κάνει προς όσους διασταυρώνεται. Είναι φανερό ότι τους χαιρετάει και μετά από κάποιες μέρες άρχισα να προσέχω τον αντιχαιρετισμό των άλλων. Από καθόλου μέχρι ψύχρα. Συνήθως βαδίζουμε προς την ίδια κατεύθυνση μέχρι προχθές που τον είδα να ‘ρχεται από απέναντι. «Καλημέρα σας κύριε» μου είπε χαμογελώντας και σκύβοντας ελαφρά μπροστά. Καλημέρα, αντιχαιρέτησα, πως πάμε; Το πρόσωπό του φωτίστηκε «δόξα τον Θεό, καλά κύριε, εσείς;» Καλά, καλά ευχαριστώ, του απάντησα και ακολούθησα το σκύλο μου που με τραβούσε, αλλά πρόλαβα να τον δω να κάνει μια κίνηση του χεριού προς το καβουράκι του εν είδει χαιρετισμού.
Χθες λοιπόν κάθησα με τον σκύλο μου στο καφέ του πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής και τον περίμενα. Κοίταζα προς τα δεξιά μου όταν τον άκουσα απ’ την άλλη «καλημέρα σας κύριε» Καλημέρα καλημέρα, πως πάει σήμερα; «Όλα καλά, δόξα τον Θεό, εσείς;» Να εδώ, είπα να πιω έναν καφέ, θα μου κάνετε παρέα; Κάθησε πανευτυχής παρά το ελαφρύ γρύλισμα του σκύλου μου, παραγγείλαμε τους καφέδες μας και μετά την πρώτη γουλιά άρχισε (όπως το περίμενα) να μου μιλάει. "Συνταξιούχος εμποροϋπάλληλος, είχε μεγαλώσει δυό παιδιά, η κόρη παντρεμένη στον Καναδά, κάποτε ερχόταν, (μια φορά πήγε κι αυτός με τη μακαρίτισσα τη γυναίκα του), τώρα είχε πέντε χρόνια να ‘ρθει, ούτε τον ξανακάλεσε, το τρίτο του εγγόνι μήτε σε φωτογραφία δεν το είχε «γεροί να ‘ναι όλοι τους», ο γυιός στη Αθήνα παντρεμένος κι αυτός, το προηγούμενο Πάσχα τον είχε καλέσει, δόξα τον Θεό όλα καλά, δεν είχε παράπονο…"


Το ξέρω πως δεν σας ενδιαφέρουν όλα αυτά, όπως δεν ενδιέφερε κι εμένα ν’ ακούσω την ιστορία του, μία από τις χιλιάδες που κυκλοφορούν γύρω μας, αλλά η χαρά που ακτινοβολούσε το πρόσωπό του, που βρήκε κάποιον να πει δυο κουβέντες μ’ έκανε κι εμένα να νοιώσω κάπως.
Μην είστε σκουντούφληδες, δεχθείτε τη καλημέρα των άλλων και δώστε ένα νόημα στη δική σας. Αξίζει και σ’ εκείνους και σ’ εσάς.

Σαν σήμερα 31 Μαρτίου 1822... Χίος


Ο Καρά Αλής καταπνίγει την εξέγερση στη Χίο. Τα τουρκικά στρατεύματα επιδίδονται σε σφαγή των κατοίκων του νησιού. Περίπου 23.000 σφαγιάστηκαν και 47.000 αιχμάλωτοι οδηγήθηκαν στα σκλαβοπάζαρα. Η "σφαγή της Χίου" ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών σ' όλη την Ευρώπη.

Κυριακή 30 Μαρτίου 2008

Κολλεξιόν μπικίνι 2008... μοντέλο Νο 2 (μπρος-πίσω)

Οι ΑΘΛΙΟΙ υπερήφανα παρουσιάζουν την συνέχεια της συλλογής "μπικίνι 2008"
Μοντέλο Νο 2
...συνεχίζεται..

Σαν σήμερα 30 Μαρτίου 1822, 1896... Χίος, Τρικούπης

Σαν σήμερα 30 Μαρτίου το 1822, καταπλέει στην Χίο τουρκικός στόλος από 46 πλοία, υπό τον ναύαρχο Νουαΐχ Ζααδέ Καρά Αλή και αποβιβάζει 7000 στρατιώτες προκειμένου να κατασταλεί η εξέγερση.Την ίδια μέρα ξεκίνησε στο Άστρος Κυνουρίας η Β' Εθνοσυνέλευση μέσα σε εκρηκτικό κλίμα που δημιούργησαν οι πολιτικές αντιπαραθέσεις. Από τη μία το κόμμα των Φιλικών (Κολοκοτρώνης, Δ.Υψηλάντης, Παπαφλέσσας, Αναγνωσταράς, Ανδρούτσος, Μπούρτζινος) και από την άλλη το κόμμα των κοτσαμπάσηδων (Μαυροκορδάτος, Μαυρομιχάλης, Ζαΐμης) με το οποίο συνέπραξε το κόμμα των Υδραίων μεγαλοκαπεταναίων.

Την ίδια μέρα το 1896, ο Χαρίλαος Τρικούπης πεθαίνει στις Κάννες, ύστερα από επιπλοκές της αρθρίτιδας από την οπία έπασχε.

Σάββατο 29 Μαρτίου 2008

Διασκεδάστε Βραζιλιάνικα και στείλτε το και σε φίλους

Πηγαίνετε στη διεύθυνση www.tatuagemdaboa.com.br/
περιμένετε την κοπέλλα να εμφανιστεί,
γράψτε το όνομά σας στο πρώτο κουτάκι
το επίθετό σας ή το όνομα ενός φίλου ή φίλης στο δεύτερο
αφήστε κενά το τρίτο και το τέταρτο (εκτός αν θέλετε να στείλετε το αποτέλεσμα με e-mail)
πατείστε VISUALIZAR και διασκεδάστε το.
Μπορείτε να το κάνετε με οτι ονόματα θέλετε...θα καταλάβετε μετά την πρώτη φορά.

Στο τελευταίο κουτάκι μπορείτε να βάλετε το e-mail ενός φίλου. Ο παραλήπτης θα παραλάβει μια καρτα και θα πρέπει να κάνει κλικ στα μπλε γράμματα για να δει το βιντεάκι.

Καλό Σαββατοκύριακο

Επειδή πλησιάζει καλοκαίρι.... κολλεξιόν μπικίνι 2008

Οι ΑΘΛΙΟΙ, Γιάννης Αγιάννης και Ιαβέρης, με υπερηφάνεια παρουσιάζουν σε συνέχειες τα νέα μπικίνι 2008.

ΜΟΝΤΕΛΟ Νο 1

συνεχίζεται...

Σαν σήμερα 29 Μαρτίου 1430 και 1821, Θεσσαλονίκη, Ύδρα


Στις 29 Μαρτίου το 1430, ο σουλτάνος Μουράτ Β' κυριεύει τη Θεσσαλονίκη και την παραδίδει στο στρατό του που την λεηλατεί και την πυρπολεί.

"Πήραν την πόλιν πήραν την, πήραν τη Σαλονίκη"


Την ίδια μέρα το 1821 στη Ύδρα, ο πλοίαρχος Κ. Οικονόμου και οι άνδρες του πολιορκούν τους διστακτικούς προεστούς και τελικά τους "πείθουν" με τον ένα ή τον άλλο τρόπο να ανοίξουν τις στέρνες τους και να "προσφέρουν" 130.000 τάλιρα για τον Αγώνα.

σημ.1 Τα εισαγωγικά στις λέξεις πείθουν και προσφέρουν έχουν ιδιαίτερη σημασία.

σημ.2 Φανταστείτε τι χρήμα υπήρχε, αφού το φύλαγαν όχι σε μπαούλα και κασέλες, αλλά σε ΣΤΕΡΝΕΣ!

Παρασκευή 28 Μαρτίου 2008

1978 - 2008 Τίποτα δεν έχει αλλάξει...δυστυχώς


Προχθές το πρωί έβλεπα σε μιά ενημερωτική εκπομπή, ένα ρεπορταζ από λαϊκή αγορά της Αθήνας που είχε να κάνει με το πώς βλέπουν την κατάσταση οι πολίτες. Απ' όλους όσοι μίλησαν κανείς δεν ήταν ευχαριστημένος, ή τουλάχιστον αυτούς επέλεξε να δείξει η εκπομπή, ένας όμως με γύρισε τριάντα χρόνια πίσω. Τι είπε ο άνθρωπος; "Αφού τα πουλάμε και τα παραχωρούμε όλα σε ιδιώτες και σε ξένους, γιατί δεν νοικιάζουμε ολόκληρη τη χώρα μπας και δούμε χαΐρι;" Κι ο νούς μου με πήγε στα περασμένα, όπως λέει κι ένα τραγούδι.

1978. Εργάζομαι στα γραφεία της Ολυμπιακής στην οδό Κομνηνών. Είναι βράδυ, κίνηση πολύ δεν έχει γιατί είχαμε και κάτι σεισμούς, λέω στην συνάδελφο της βάρδειας οτι θα πάω στην είσοδο του απέναντι ξενοδοχείου που είχε τηλεόραση, να δω λίγο παγκόσμιο κύπελλο. Το ξενοδοχείο (τώρα είναι πολυτελέστατο) είχε "κορίτσια" των οποίων οι "προστάτες" την άραζαν στη ρεσεψιόν. Μόλις είχε λήξει το ημίχρονο και γινόταν κουβέντα γενικώς, και τότε ένας από τους λεβέντες είπε: "Αυτός ο τόπος για να στρώσει, θέλει ενα δεκάρι ρίχτερ να γίνουν όλα λιάδα, και μετά να έρθουν οι Ελβετοί ή οι Γερμανοί να τον κάνουν απ' την αρχή".

Τότε σκέφτηκα, "κοίτα φίλε μου ο νταβατζής"! Τώρα βλέπω οτι 30 χρόνια τώρα, η ελπίδα να δούμε χαΐρι απ' τους δικούς μας εξακολουθεί να είναι πολύ χλωμή.

Καληνύχτα

Και μια ενδιαφέρουσα αγγελία στην Atlanta Journal

SINGLE BLACK FEMALE seeks male companionship, ethnicity unimportant. I'm a very good girl who LOVES to play. I love long walks in the woods, riding in your pickup truck, hunting, camping and fishing trips, cozy winter nights lying by the fire. Candlelight dinners will have me eating out of your hand. I'll be at the front door when you get home from work wearing only what nature gave me. Call (404) 875-6420 and ask for Daisy, I'll be waiting....

15.000 απάντησαν στην αγγελία


Για να δείτε την Νταίζη, προχωρήστε παρακάτω


Please scroll down...





Πιό κάτω scroll down






Πιό κάτω scroll down
















Over 15,000 men found themselves talking to the Atlanta Humane Society...

Ακόμα μια ωραία οικοδομή στη Θεσσαλονίκη...


Αν εξαιρέσει κανείς τις ταμπέλες και τα γκράφιτις.

Πλατεία Ναυαρίνου.

Ανάμεσα στα τόσα προβλήματα ας δούμε κι αυτά των γιατρών.


Και φυσικά μιλάμε για τους νοσοκομειακούς γιατρούς και φυσικά ΟΧΙ για καθηγητάδες και μεγαλογιατρούς. Οι νοσοκομειακοί γιατροί της Θεσσαλονίκης λοιπόν, προχωρούν από σήμερα σε επίσχεση εργασίας επειδή ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΒΛΗΘΕΙ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΜΗΝΩΝ!!! Τέσσερις μήνες γινόταν κανονικά εφημερίες στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης (ξέρετε τι σημαίνει εφημερία;) κι από λεφτά πάπαλα. Για πήγαινε Αβραμόπουλε και όλοι οι σχετικοί και άσχετοι με το θέμα να παρακολουθήσετε - όχι να ασχοληθείτε - τα σοβαρά και λιγότερο σοβαρά περιστατικά των εφημεριών και πείτε μου αν θα ξαναπηγαίνατε, και μάλιστα με λεφτά....στο αγελαδοκούρεμα...

Και κάτι άλλο αξιότιμε κύριε υπουργέ. Μέχρι τέλους του 2007 θα άνοιγαν 150 κλίνες στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (δική σας εξαγγελία), και δεν έχει ανοίξει ΚΑΜΙΑ! Γιατί; Μη θυμώσουν οι μεγαλοκλινικάρχες;

Άντε πάλι πρωινιάτικα....

Πέμπτη 27 Μαρτίου 2008

Οι Αμερικανοί ζητάνε ΚΑΙ τα δέκα δάχτυλα...


Από σήμερα και στο εξής, όποιος επισκέπτεται τις ΗΠΑ, θα υποχρεούται να δώσει αποτύπωμα ΚΑΙ των δέκα δακτύλων αντί των δύο που ίσχυε μέχρι τώρα. (από τις ειδήσεις)


Και είναι ανάγκη να πάμε στις ΗΠΑ;

Τους τα δίνουμε από εδώ.

Η Αμερική είναι προς τη Δύση.

Γελοίοι και γελοίοι από ‘δω κι από ‘κεί κάνουν τη…δουλειά τους.

Γελοίος Νο 1 από ‘δω
Δελτίο ειδήσεων των οκτώ ΜΕΓΚΑ 26/3/08
Πρετεντέρης: "Είναι λάθος του Αλαβάνου να ζητά από τον Πρόεδρο να αναπέμψει το νόμο για το ασφαλιστικό, γιατί η Βουλή θα τον ξαναψηφίσει, έστω με 152, οπότε ο Πρόεδρος θα πρέπει να παραιτηθεί και να οδηγηθούμε σε κρίση."
Και πού το βλέπεις το λάθος ρε γελοίε παπάρα; Παραιτείται ο Πρόεδρος και πάμε σε εκλογές με αντίστοιχες προεκλογικές δεσμεύσεις πάνω στο ασφαλιστικό, αλλά και σε πολλά άλλα θέματα, λιμάνια, ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΟΣΕ, Ολυμπιακή και το κυριότερο με κομμένο τον τσαμπουκά των εξουσιαστών. ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ, ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΗΤΤΑ ΤΩΝ ΕΚΔΟΤΩΝ, ΤΩΝ ΠΑΠΑΓΑΛΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΛΕΚΤΩΝ ΤΟΥΣ

Γελοίος Νο 2 από ‘κεί
Πρωϊνή ενημερωτική εκπομπή
Στρατούλης (Συ.Ριζ.Α)
«…κι εμείς όμως πρέπει να αποφεύγουμε προκλητικές ενέργειες όπως η παρέλαση των μαθητών στους Ευζώνους, γιατί έτσι ρίχνουμε λάδι στη φωτιά.»
Ώστε έτσι ε; Η παρέλαση μαθητών σ’ ένα χωριό που δεν έχει πιά παιδιά, σε μια Εθνική επέτειο, είναι πρόκληση – απάντηση στις απίστευτες προκλήσεις τις άλλης πλευράς; Οι άλλοι μας λένε στα ίσια οτι γουστάρουν θάλασσα, γράφουν βιβλία, τυπώνουν χάρτες, αλλοιώνουν την Ιστορία, και η παρέλαση μικρών παιδιών στα σύνορα "ρίχνει λάδι στη φωτιά" ε;
Σκύψε κι άλλο γελοίε Στρατούλη γιατί το βάθος του πατριωτισμού σου δεν φαίνεται καλά…

Οι Αμερικάνοι κάνουν τα σχέδιά τους νωρίς κι έχουν την υπομονή να τα καλλιεργούν...


Κάνοντας βόλτα στο διαδίκτυο έπεσα στο παρακάτω κείμενο του οποίου την εγκυρότητα διασταύρωσα. Το παραθέτω αυτούσιο και μεταφρασμένο, και ακολουθούν τα σχόλιά μου που βεβαίως περιμένουν τα δικά σας.


"The Greek people are anarchic and difficult to tame. For this reason we must strike deep into their cultural roots: Perhaps then we can force them to conform. I mean, of course, to strike at their language, their religion, their cultural and historical reserves, so that we can neutralize their ability to develop, to distinguish themselves, or to prevail. Thereby removing them as an obstacle to our strategically vital plans in the Balkans, the Mediterranean, and the Middle East, to all this neuralgic territory of great strategic importance for us, for the politics of the USA."

Henry Kissinger, while addressing a group of Washington, D.C. businessmen in Sept.1974, republished from Turkish Daily News in 1997


Μετάφραση


Οι Έλληνες είναι ατίθασοι και είναι δύσκολο να τους χειριστείς (εξημερώσεις). Γι αυτό το λόγο πρέπει να χτυπήσουμε βαθειά στις ρίζες του πολιτισμού τους. Ίσως έτσι τους αναγκάσουμε να συμμορφωθούν. Εννοώ βεβαίως να χτυπήσουμε τη γλώσσα τους, τη θρησκεία τους, τα αποθέματα του πολιτισμού και της Ιστορίας τους, έτσι ώστε να μπορέσουμε να εξουδετερώσουμε τη δυνατότητά τους να αναπτυχθούν, να διακριθούν και τελικά να επικρατήσουν. Έτσι απομακρύνουμε το εμπόδιο αυτό από τα στρατηγικά ζωτικά μας σχέδια στα Βαλκάνια, την Μεσόγειο, τη Μέση Ανατολή, από όλη αυτή τη νευραλγική περιοχή τεράστιας στρατηγικής σημασίας για εμάς, για την πολιτική των ΗΠΑ

Απόσπασμα από την ομιλία του Χένρυ Κίσσινγκερ σε ομάδα επιχειρηματιών της Ουάσιγκτον τον Σεπτέμβριο του 1974, που αναδημοσιεύθηκε στην τουρκική “Daily News” το 1997


Από το 1974 μέχρι σήμερα βρίσκετε οτι υπήρξαν στην Ελλάδα υπηρέτες των σκοπών της Αμερικανικής πολιτικής; Θυμάστε την κατάργηση των αρχαίων, την πρόταση της κυρίας Διαμαντοπούλου για θέσπιση της Αγγλικής ως δεύτερης επίσημης γλώσσας; Το βιβλίο Ιστορίας της συμμορίας Ρεπούση; Αυτά τα παραδείγματα έτσι για να τσιγκλίσω τη σκέψη σας να θυμηθεί κι άλλα πολλά. Το "Μακεδονικό" βεβαίως, είναι μία ακόμα προσπάθεια εφαρμογής του δόγματος Κίσσινγκερ και ίσως να διακρίνετε κάποιους να το υπηρετούν.

Σαν σήμερα 27 Μαρτίου 1821... Βουκουρέστι - Ύδρα


Σαν σήμερα 27 Μαρτίου το 1821, ο Αλέξανδρος Υψηλάντης με στρατό 7.000 περίπου ανδρών φτάνει στο Βουκουρέστι. Στη δύναμη αυτή συμπεριλαμβάνονται κα Βούλγαροι, Σέρβοι και Αρβανίτες, όπως και 500 μαθητές των σχολών του Βουκουρεστίου, των ελληνικών παροικιών της Μαύρης Θάλασσας και άλλων πόλεων των Ρουμανικών πριγκηπάτων, οι οποίοι είχαν σχηματίσει τον Ιερό Λόχο. (στη φωτό η σημαία του). Διοικητής τους ήταν ο Γ. Καντακουζηνός με υπασπιστή του τον Αθανάσιο Τσακάλωφ, συνιδρυτή της Φιλικής Εταιρείας. Η δύναμη του Ιερού Λόχου σύντομα θα φτάσει τους 2.000 άνδρες.


Την ίδια μέρα στην Ύδρα, ο πλοίαρχος Κ. Οικονόμου καλεί σε σύσκεψη τους προεστούς του νησιού και προσπαθεί να τους πείσει να συμμετάσχουν στον Αγώνα, αλλά δεν μπορεί να κάμψει τους δισταγμούς και τις αμφιβολίες τους


Την ίδια μέρα ο Αθανάσιος Διάκος, μετά τη δοξολογία στο μοναστήρι του Οσίου Λουκά, κηρύσσει την Επανάσταση στη Βοιωτία.

Τετάρτη 26 Μαρτίου 2008

Νεκροταφείο ονείρων "ο ΚΑΙΑΔΑΣ"* ανοίξαμε και σας περιμένουμε...


Τα όνειρά σας είναι προβληματικά και σαν τέτοια δημιουργούν προβλήματα στην πορεία της χώρας προς τα εμπρός; Έτσι, όπως αποσύρουμε τα παλιά αυτοκίνητα και τα στέλνουμε στην υψικάμινο, ελάτε στην άκρη του γκρεμού, αποχαιρετήστε τα, (δικά σας όνειρά είναι, φυσικό να σας συγκινεί ο χωρισμός) και αφήστε τα να πέσουν στο κενό. Ούτε θόρυβο θ’ ακούσετε, ούτε κραυγές, έτσι απλά θα τ’ αποχωριστείτε. Δεχόμαστε όλα τα όνειρα, μερικά όμως εξυπηρετούνται κατά προτεραιότητα.
Όνειρα δημιουργίας οικογένειας. Αν είναι να παντρευτείς για να μοιράζεσαι το νοίκι με κάποιον άλλο, το καταλαβαίνω. Αν όμως ονειρεύεσαι παιδί ή παιδιά (ακόμα χειρότερο) παρακαλώ περάστε. Με τι λεφτά θα κάνεις οικογένεια; Θα δουλεύετε και οι δύο και δεν θα σας φτάνουν ούτε για ζήτω…γι αυτό σας λέω περάστε!
Όνειρα σπουδών και καριέρας. Σπουδές βεβαίως, γιατί όχι;… στην καριέρα….ΘΑ δούμε. Αν είσαι ημέτερος, ή εν πάσει περιπτώσει έχεις άκρες μέσα στο σύστημα, θα ληφθούν υπ’ όψη ΚΑΙ οι σπουδές. Αν όχι, σπουδές ξεσπουδές 700 ευρώ αφού προηγουμένως φας μερικά χρόνια σε STAGE, πρακτικές εξασκήσεις, ημιαπασχόληση, συμβάσεις ορισμένου χρόνου και άλλες επινοήσεις του συστήματος (να 'ναι καλά ο Σημίτης)... γι αυτό σας λέω «περάστε»!
Όνειρα δημοκρατίας, ισονομίας, ισοπολιτείας, δίκαιης κατανομής του πλούτου, προστασίας του περιβάλλοντος, του πολίτη, της νεολαίας, των γηρατειών, της υπαίθρου, των απομακρυσμένων και παραμεθόριων περιοχών, των αληθινών συμφερόντων της χώραςΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΗ, έχετε απόλυτη προτεραιότητα, προσέξτε όμως, όχι πολύ άκρη στον γκρεμό μη πέσετε κι εσείς μέσα.


Και δεν φοβάστε ρε κουφάλες, μήπως τα τσακισμένα και σμπαραλιασμένα μας όνειρα μπλέξουν μεταξύ τους, ανασυντεθούν και γίνουν οι εφιάλτες σας και σας πνίξουν;
Δεν γίνεται; Στα όνειρα όλα γίνονται…δυστυχώς μόνο στα όνειρα, κι ίσως γι αυτό να κοιμόμαστε συνεχώς.


*ο τίτλος πάρθηκε από τον Λάκη Λαζόπουλο στο Αλ Τσαντήρι της 25/3/2008

Δεν μας παρατάς ρε Νίμιτς και συ και οι προτάσεις σου...

Ούτε φωτογραφία της μαριονέτας του Μπους δεν βάζω, εξ άλλου τη φάτσα του τη χορτάσαμε χρόνια τώρα.
Με μία πρόταση η οποία σε κανένα σημείο της δεν συμπίπτει με τις ελληνικές θέσεις καθώς προβλέπει την ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας-Σκόπια» η οποία θα ισχύει μάλιστα μόνο για την Ελλάδα και τους διεθνείς οργανισμούς, ενώ απαιτείται από τη χώρα μας η αναγνώριση «μακεδονικής εθνότητας», ο Μ. Νίμιτς αιφνιδίασε χθες (τουλάχιστον) το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, φέρνοντας πιο κοντά πια το ελληνικό βέτο στο ΝΑΤΟ.
Μας το φυλούσαν για δώρο για την Εθνική μας γιορτή...( διαβάστε παρακάτω)
Στην πανηγυρική εκδήλωση, που έγινε χθες στον Λευκό Οίκο για την επέτειο της ελληνικής ανεξαρτησίας, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος υπενθύμισε στον πρόεδρο Μπους ότι υπάρχουν δύο προβλήματα στα Βαλκάνια και στη Νοτιοανατολική Ευρώπη: το θέμα των Σκοπίων και το Κυπριακό.
«Δεν ζητούμε χάρη, κύριε πρόεδρε, ζητούμε να εφαρμοσθεί το δίκαιο», τόνισε απευθυνόμενος στον κ. Μπους ο Αρχιεπίσκοπος, μπροστά σε ένα κοινό ένθερμων επιφανών ομογενών.
«Πάντοτε δέχομαι τις συμβουλές του Αρχιεπισκόπου...», απάντησε ο Μπους σε ερώτηση δημοσιογράφων αποφεύγοντας ωστόσο να αναφερθεί στα θέματα, τα οποία έθιξε ο θρησκευτικός ηγέτης της ελληνοαμερικανικής κοινότητας.
Το (κακόγουστο) θέατρο συνεχίζεται...

Σαν σήμερα 26 Μαρτίου 1821... "Προς τον εκλαμπρότατον..."

Επιδίδεται "προς τον Εκλαμπρότατον Κόνσολα της Μεγάλης Βρετανίας" Διακήρυξη που υπογράφεται από τους Π.Π. Γερμανό, επίσκοπο Κερνίτσης Προκόπιο, Ανδρέα Ζαΐμη, Ανδρέα Λόντο, Μπενιζέλο Ρούφο, Σωτήρη Θεοχαρόπουλο και Ιωάννη Παπαδιαμαντόπουλο, η οποία λέει: " Ημείς, το Ελληνικόν Έθνος των Χριστιανών, βλέποντες οτι μας καταφρονεί το Οθωμανικόν έθνος, απεφασίσαμεν ή να αποθάνωμεν όλοι, ή να ελευθερωθώμεν... Οι ένδοξοι πρόγονοί μας εφάνησαν ωφέλιμοι εις την ανθρωπότητα, δια τούτο ειδοποιούμεν την Εκλαμπρότητά σας και σας παρακαλούμεν να προσπαθήσετε να είμεθα υπό την εύνοιαν και προστασίαν του μεγάλου σας κράτους"
Την ίδια μέρα, ο Μέτερνιχ δηλώνει για την Ελληνική Επανάσταση: "Η υπόθεση αυτή πρέπει να αντιμετωπισθεί σαν κάτι που βρίσκεται έξω από τον πολιτισμό".

Τρίτη 25 Μαρτίου 2008

Ε λοιπόν, κοιτάξτε τι χάσατε όσοι δεν πήγατε στην παρέλαση



Τις φωτογραφίες τις ξεσήκωσα από http://www.parafoniades.wordpress.com/

Προσέξτε την αντίδραση της γιαγιάς στη δεύτερη φωτογραφία.

Άρχισαν οι φωτιές από την Άνοιξη... Σκόπελος


Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει κηρυχθεί η Σκόπελος εξ αιτίας μεγάλης φωτιάς που κατακαίει περιοχές φυσικού κάλλους, χωρίς προς το παρόν να κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές. Η φωτιά που ξεκίνησε από το μεσημέρι της Δευτέρας, δεν ελέγχεται ακόμη λόγω του μεγάλου μετώπου της και των δυνατών ανέμων που εμποδίζουν τα εναέρια μέσα. Η είδηση έρχεται από το in.gr

Σαν νωρίς δεν αρχίσαμε;

ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ


Ας είναι εθνική γιορτή, και Ανάσταση να ‘τανε θα τους τα ‘ριχνα…
Χθες βράδυ ο άρχοντας της ενημέρωσης Χατζηνικολάου είχε στήσει στην εκπομπή του ένα πάνελ για να συζητήσουν για το ασφαλιστικό. Ανάμεσά τους ήταν και πρόσωπα στα οποία έχω αδυναμία. ΜΑΓΓΙΝΑΣ! Τον αναβάπτισε ο Χατζηνικολάου στην κολυμβήθρα του Σιλωάμ και ξεπλυμένος από τις αμαρτίες του βγήκε να μιλήσει για το ασφαλιστικό. Ο άνθρωπος που εξαπάτησε ΙΚΑ Πολεοδομία και το σύνολο των πολιτών, ΧΩΡΙΣ ΝΤΡΟΠΗ και με περίσσιο θράσος σα να μη συνέβη τίποτα βγήκε να μας πείσει για την ορθότητα του νομοσχεδίου.
ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ. Αυτός ουδέποτε διέκοψε τις εμφανίσεις του, δεν ξέρει τίποτε για το τι έκανε το κόμμα του σαν κυβέρνηση, ούτε ποιός έστρωσε το τραπέζι για την ΝΔ, ούτε τα όσα προσωπικά τον βαρύνουν.
ΚΟΥΝΑΛΑΚΗΣ. Μ’ αυτόν θα σκάσω. Πώς τα καταφέρνει και τον καλούν, και αυτοί που τον καλούν ΩΣ ΤΙ ΤΟΝ ΚΑΛΟΥΝ; Χθες κάτω από τ’ όνομά του υπήρχε το προσδιοριστικό «Δημοσιογράφος». Πού δημοσιογραφεί ρε ο πρώην κάτι και νυν τίποτα; Μέχρι και ο Παπαδημούλης αναγκάστηκε κάποια στιγμή να του πεί «εγώ είμαι ευρωβουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και ότι λέω απηχεί τις θέσεις του κόμματός μου» και εμμέσως πλην σαφώς εννοούσε «εσείς ποιόν εκπροσωπείτε κύριε;» Και είναι εκεί και ο επιστημονικός συνεργάτης του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ ο οποίος απευθυνόμενος στους εκπροσώπους της ΝΔ και ΠΑΣΟΚ τους κάνει ρόμπες αναφέροντας μελέτες που αποδεικνύουν ότι το ασφαλιστικό λύνεται αρκεί να μειωθεί η εισφοροδιαφυγή κατά 20% χωρίς να θιχτούν κατ’ ελάχιστο τα κεκτημένα. Κι αντί να σηκωθούν οι αληταράδες να πούνε «εμένα με συγχωρείτε με περιμένουν στο σπίτι» καθόταν απαθέστατοι και λέγαν διάφορες παπαριές, έτσι για να πούν κάτι. Γι αυτό σας λέω ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ (τρις)

Σαν σήμερα 25 Μαρτίου 1896 και 1957

Σαν σήμερα το 1896 γίνεται στο Παναθηναϊκό στάδιο η τελετή έναρξης της Α' Ολυμπιάδας της σύγχρονης εποχής. Η αναβίωση των Αγώνων ήταν μια ιδέα του βαρώνου Πιέρ ντε Κουμπερντέν.
Σαν σήμερα το 1957, υπογράφεται η Συνθήκη της Ρώμης με την οποία ιδρύεται η Ευρωπαϊκή Κοινή Αγορά που αργότερα ονομάστηκε Ε.Ο.Κ. (Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα) και τελικά Ευρωπαϊκή Ένωση. Ιδρυτικά μέλη είναι οι χώρες Βέλγιο, Γαλλία, Δυτ. Γερμανία, Ιταλία, Λουξεμβούργο και Ολλανδία

Σαν σήμερα 25 Μαρτίου 1821 στην Πάτρα

Σαν σήμερα 25 Μαρτίου το 1821, ο Παλαιών Πατρών Γερμανός υψώνει τη Σημαία της Επανάστασης στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Πάτρα και ορκίζει τους αρχηγούς Ανδρέα Ζαΐμη, Ανδρέα Λόντο και Μπενιζέλο Ρούφο και τους 1000 άνδρες τους. Η σημαία ήταν κόκκινη με μαύρο σταυρό.
Την ίδια μέρα ο Πετρόμπεης Μαυρομιχάλης στέλνει προκήρυξη "προς τας ευρωπαϊκάς Αυλάς" στην οποία μεταξύ άλλων λέει: "στερημένοι από όλα τα δίκαιά μας, με μίαν γνώμην ομοφώνως, αποφασίσαμεν να λάβωμεν τα όπλα και να ορμήσωμεν κατά των τυράννων... Δικαίω τω λόγω η μητέρα μας Ελλάς, εκ της οποίας και σεις εφωτίσθητε, απαιτεί όσον τάχιστα την συνδρομήν σας και δια χρημάτων και δια όπλων..."

Δευτέρα 24 Μαρτίου 2008

Μια φωτογραφία δώρο σ' όσους δεν έχει θάλασσα ο τόπος τους


Παραλία Θεσσαλονίκης, 24 Μαρτίου 2008, ώρα 17.05. Άνεμος νοτιάς.

Μαργαρίτης (ΣΥ.ΡΙΖ.Α.)...πόσο θά 'θελα να τον έχω απέναντί μου

Σήμερα το πρωί σε μία απ’ αυτές τις εκπομπές που καλούν διάφορους πολιτικούς να κάνουν τάχα συζήτηση και τις οποίες σπανίως παρακολουθώ γιατί δεν οδηγούν πουθενά, πήρε το μάτι μου αυτόν τον Μαργαρίτη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στον οποίο έχω αναφερθεί και σε παλαιότερη ανάρτηση χαρακτηρίζοντάς τον «καινούριο φρούτο στο μανάβικο που ψωνίζω χρόνια». Είπα λοιπόν να τον ακούσω όντας σίγουρος ότι τη δόση σύγχισης την είχα εξασφαλισμένη. Ε! είχα δίκιο. Αφού είπαν λοιπόν διάφορα, αναφέρθηκε ο λεγάμενος στο αίτημα που ετέθη από τον Αλαβάνο περί διεξαγωγής δημοψηφίσματος για το ασφαλιστικό. Κι εκεί πετάγεται ο εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ. (σιγά να μην άφηνε την ευκαιρία) και λέει «γιατί για το Μακεδονικό δεν δέχεστε δημοψήφισμα;» Και τι απαντάει ο γελοίος Μαργαρίτης; «Πρώτον, αν κάνουμε δημοψήφισμα για το πώς θα λέγεται μια άλλη χώρα, θα γελάνε όλοι μαζί μας και δεύτερον το ασφαλιστικό είναι σοβαρότερο θέμα από το Μακεδονικό γιατί απασχολεί όλη την κοινωνία»!!!
Μαργαρίτη, τώρα μιλάω εγώ. Το ασφαλιστικό και το Μακεδονικό είναι δύο τελείως διαφορετικά θέματα γιατί η λύση του ασφαλιστικού είναι οικονομικό ζήτημα. Φέρνουν οι κυβερνήσεις πίσω τα κλεμμμμμμμένα, υποχρεώνουν τους εισφοροδιαφεύγοντες να πληρώσουν τα κερατιάτικά τους, κλείνουν κανά δυό στη φυλακή και τελειώσαμε. Το Μακεδονικό, λεβέντη μου, θέλει περηφάνεια και πατριωτισμό που εσύ και άλλοι σαν εσένα (απ’ όλες τις παρατάξεις) πού να τα βρείτε; Όσον αφορά το δημοψήφισμα, δεν θα γίνει για το πώς θα ονομάζεται η γείτων χώρα (πράγματι αστείο), αλλά για το αν εμείς θα την αναγνωρίσουμε με το όνομα Μακεδονία (άνω, κάτω, αριστερά, δεξιά). Αν θα αναγνωρίζουμε δηλαδή διαβατήρια, πινακίδες άδειες και διπλώματα αυτοκινήτων, συνοδευτικά έγγραφα εμπορευμάτων (από και προς) και άλλα πολλά συν τα ευρώ που επενδύονται εκεί σε βάρος των εδώ επενδύσεων. Αυτά είναι τα όπλα μας και όχι άρματα και αεροπλάνα που λέτε ότι λέμε όλοι εμείς που έχουμε άλλη γνώμη. Κατάλαβες πολιτικέ της πεντάρας; (της κανονικής με την τρύπα).

Σαν σήμερα 24 Μαρτίου 1821, Πάτρα, Σάλωνα, Καλαμάτα

Σαν σήμερα 24 Μαρτίου το 1821, φτάνουν στην επαναστατημένη Πάτρα ο Παλαιών Πατρών Γερμανός και οι Χαραλάμπης, Λόντος, Παπαδιαμαντόπουλος και ιδρύουν την τοπική εξουσία "Αχαϊκόν Διευθυντήριον"
Την ίδια μέρα ο αρματωλός των Σαλώνων (Άμφισσα) Πανουργιάς πηγαίνει με εξήντα άντρες του στο μοναστήρι το Προφήτη Ηλία, καλεί τους προκρίτους της περιοχής και κηρύσσει την Επανάσταση.
Την ίδια μέρα στην απελευθερωμένη πιά Καλαμάτα, συστήνεται η "Μεσσηνιακή Γερουσία" με πρόεδρο τον Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη που φέρει τον τίτλο "Ηγεμών και Αρχιστράτηγος".

Κυριακή 23 Μαρτίου 2008

Αν αυτό λέγεται μάζεμα σκουπιδιών, τότε πάω πάσσο


Σήμερα Κυριακή 23 Μαρτίου περάσαν από το δρόμο που μένω και μαζέψαν τα σκουπίδια. Μας αφήσαν όμως και μερικά για να μη πάθουμε τίποτα από την ξαφνική αλλαγή. Ο δρόμος, όπως και οι περισσότεροι, βρωμοκοπάει του κερατά και φωνάζει οτι θέλει πλύσιμο. Εν τάξει η ΕΜΥ λέει οτι Τρίτη και Τετάρτη θα βρέξει...

Μπερδέψτε μας κι άλλο εκεί στον ΠΑΟΚ να δούμε τι θα βγεί


Ευτυχώς που τελικά δεν πήγα στη Βέροια γιατί και το ούζο (πριν) θα μου 'βγαινε ξυνό και το ρεβανί (μετά) θα μου φαινόταν πικρό. Τι γίνεται ρε παλληκάρια (παίκτες, διοίκηση, προπονητές); Όλη τη βδομάδα διαβάζαμε κι ακούγαμε για δοκιμές και νέους προσανατολισμούς και πάλι τα ίδια είδαμε. Είπαμε οτι αυτή η χρονιά είναι χαμένη, αλλά να μη πάει και ΤΕΛΕΙΩΣ χαμένη. Δώστε μας μια σπίθα ελπίδας για του χρόνου, γιατί φέτος είμαστε η χειρότερη ομάδα του πρωταθλήματος, παίζουμε τη χειρότερη μπάλα ακόμα κι απ' αυτούς που θα πέσουν και τίποτε δεν δείχνει οτι κάτι θ' αλλάξει...

Σημαιοστολισμός... Ναί ή όχι;


Τα τελευταία χρόνια παρατηρώ ότι όσο πάνε τόσο ελαττώνονται οι σημαίες στα μπαλκόνια κατά τις εθνικές επετείους κι αναρωτιέμαι «γιατί άραγε;» Ειδικά στις πολυκατοικίες της νέας παραλίας τέσσερα πέντε μπαλκόνια στα είκοσι έχουν σημαία, μερικοί τις έχουν απλωμένες στην κουπαστή σαν χαλιά, και κάποιοι αναρτούν τη σημαία της πόλης που λάνσαρε ο «δήμαρχος που μας αξίζει».

Θυμάμαι εποχές που ο χωροφύλακας γυρνούσε τις γειτονιές και έβλεπε τα μπαλκόνια, γιατί τότε όποιος δεν είχε σημαία ήταν «ύποπτος κομουνιστής, εαμοβούλγαρος ή συνοδοιπόρος». Μπορεί ο ΜΗ σημαιοστολισμός να είναι κατάλοιπο αντίδρασης για εκείνη την καταπιεστική εποχή. Μπορεί πάλι, να ντρέπεται ο άλλος να αναρτήσει τη σημαία στο μπαλκόνι του, μήπως και ο προοδευτικός του κύκλος τον ειρωνευτεί για εθνικισμό, (είναι της μόδας αυτές οι κατηγορίες) μπορεί βέβαια και ο ίδιος να είναι αντίθετος με τέτοιου είδους ενέργειες. Σου λέει, αφού το μπαλκόνι μου είναι στην Ελλάδα, οι περισσότερες πιθανότητες είναι να ανήκει σε Έλληνα, οπότε τι άλλο θα δείξει ο σημαιοστολισμός πέρα από σοβινιστική αντίληψη, άκρατο εθνικισμό και υποβόσκοντα φασισμό; Σ’ αυτή τη παγκόσμια κοινότητα που ζούμε τι νόημα έχουν πιά οι σημαίες; θα ρωτήσει ένας άλλος βαθυστόχαστα.

Γι αυτό λοιπόν εγώ, έχει χρόνια τώρα, για να τιμήσω το νόημα των ημερών στολίζω το μπαλκόνι μου με την επαναστατική σημαία των Σπετσών.
Τον Οκτώβριο στο "ΟΧΙ" βάζω την κανονική μας σημαία και κάθε σχόλιο δεκτό...

Σαν σήμερα 23 Μαρτίου 1821...Καλαμάτα, Εμ. Παπάς, Πατριαρχείο

Σαν σήμερα το 1821, η Καλαμάτα γίνεται η πρώτη ελληνική πόλη που απελευθερώνεται από τους Τούρκους. Των επαναστατικών τμημάτων που μπήκαν στην πόλη, ηγούντο οι Μαυρομιχαλαίοι, ο Κολοκοτρώνης, ο Παπαφλέσσας, ο Νικηταράς και ο Κεφάλας.
Την ίδια μέρα ο Εμμανουήλ Παπάς, ύστερα από εντολή του Αλ. Υψηλάντη, φέρνει στο Άγιο Όρος όπλα και πολεμοφόδια που είχε αγοράσει όντας αρχιταμίας της Φιλικής Εταιρείας. Αποβιβάστηκε στη Μονή Εσφιγμένου και σε σύσκεψη με τουςεκπροσώπους των Μονών οργανώνουν τον τρόπο στρατολόγησης μοναχών και χωρικών.
Την ίδια μέρα στην Κωνσταντινούπολη, το Πατριαρχείο αφορίζει τον Αλ. Υψηλάντη, ενέργεια που κατ' άλλους είναι καταδικαστέα, κατ' άλλους διπλωματικά αναγκαία...

Σάββατο 22 Μαρτίου 2008

Ψωμιάδης... τι να πω;

Κι έρχεται κι ο "Νομάρχης της καρδιάς μας" Ψωμιάδης να διαμαρτυρηθεί για υποβάθμιση της Θεσσαλονίκης επειδή, λέει, η κυβέρνηση δεν θα εκπροσωπηθεί από πρωτοκλασάτο υπουργό στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου(!) Δηλαδή ρε Πανίκα από την εκπροσώπηση στην παρέλαση κρίνεται η αναβάθμιση της Θεσσαλονίκης; αυτό είναι το πρόβλημά μας; Κάτι τέτοια λες και γελάνε μαζί μας οι κάτω...

Βλακώδης συμπεριφορά δημοσιογράφου της ΕΡΤ 3



Οι φωτογραφίες δείχνουν αυτοκίνητο παρκαρισμένο ΕΠΑΝΩ στο πεζοδρόμιο που ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΔΙΑΒΑΣΗ ΠΕΖΩΝ και που έχει τοποθετήσει στο παρμπρίζ την πινακίδα της ΕΡΤ 3 η οποία, αν δεν μπορείτε να την διαβάσετε, λέει:

"ΕΡΤ 3 Διοικούσα Επιτροπή

Οι κρατικές υπηρεσίες οφείλουν σύμφωνα με τον νόμο 1730/87 να παρέχουν στον κάτοχο του παρόντος κάθε νόμιμη διευκόλυνση για την εκτέλεση της υπηρεσίας του"

Μερικά σχόλια, αν και ίσως δεν χρειάζονται.

Η ταμπελίτσα παίζει το ρόλο του πηλικίου που άφηναν οι στρατιωτικοί στ' αυτοκίνητά τους την περίοδο της χούντας για να φοβηθεί η τροχαία να τους γράψει.

Ο βλαξ δημοσιογράφος ενδεχομένως να βγει κάποια στιγή στην τηλεόραση και να μιλάει για πολίτες που δεν σέβονται τον διπλανό τους και άλλα τέτοια δημαγωγικά.

Ποιά υπηρεσία εκτελούσε ο συγκεκριμένος και χρειαζόταν διευκόλυνση των κρατικών υπηρεσιών, σε βάρος των άλλων πολιτών;

Αυτούς τους είπαν οτι ο Τύπος είναι η τέταρτη εξουσία κι αυτοί (γιατί οι περισσότεροι είναι έτσι) το πήραν τοις μετρητοίς.

ΡΕ! σαν πολλοί εξουσιαστές δεν μαζευτήκατε!!!

Σαν σήμερα 22 Μαρτίου 1821... τα προεόρτια.

Σαν σήμερα 22 Μαρτίου το 1821, ο Πετρόμπεης Μαυρομιχάλης, ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης μαζί με τον Μπούρτζινο και άλλους, εξορμούν από την δυτική Μάνη προς την Καλαμάτα. Οι 2000 Μεσσήνιοι και Μανιάτες που τους ακολουθούν είναι εξοπλισμένοι με όπλα και πολεμοφόδια που είχαν στείλει με καράβια οι Φιλικοί της Σμύρνης.
Την ίδια μέρα Δεληγιανναίοι και Πλαπουταίοι κηρύσσουν την Επανάσταση στα Λαγκάδια.
Στην Πάτρα η πολιορκία των Τούρκων στο φρούριο συνεχίζεται, ενώ οι δημογέροντες των Πατρών και ο Παλαιών Πατρών Γερμανός βρίσκονται στο μοναστήρι στο Ομπλόν, απ’ όπου θα φύγουν για την Πάτρα στις 24 Μαρτίου

Παρασκευή 21 Μαρτίου 2008

Ερωτήσεις που δεν θα πάρουν απαντήσεις

Προς τον Κωστάκη και τους 150 ή 151 που τον στηρίζουν.

Πως λέγεται αυτός που υπόσχεται οτι θα κάνει κάτι και δεν τηρεί την υπόσχεσή του;
(π.χ. λύτρωση από την ομηρία 300.000 συμβασιούχων)
Α-Ψεύτης
Β-Απατεώνας
Γ-Ψεύτης και απατεώνας

Πως λέγεται όποιος με το ζόρι βάζει το χέρι στην τσέπη κάποιου και του παίρνει χρήματα;
Α-Κλέφτης
Β-Ληστής
Γ-και τα δύο

Πως λέγεται αυτός που ενώ ξεπουλάει τον πλούτο της χώρας, ισχυρίζεται οτι την αναπτύσσει;
Α-Επικίνδυνος
Β-Ανίκανος
Γ-Επικίνδυνα ανίκανος

Πως λέγονται όσοι ανέχονται τις παραπάνω περιπτώσεις;
Α-Μαλάκες
Β-Πρόβατα
Γ-Μαλακισμένα πρόβατα

(σκονάκι από τους Άθλιους: οι σωστές απαντήσεις είναι όλες Γ)

"Το ασφαλιστικό νομοσχέδιο δίνει λύσεις" και άλλα παραμύθια

Στη συζήτηση στη Βουλή για το "Ασφαλιστικό" είχαμε χθες εξελίξεις.
Ο Αλ. Αλαβάνος προκάλεσε την κυβέρνηση λέγοντας «πως αν έχει τη γενναιότητα θα πρέπει να κάνει δημοψήφισμα και να μη ρίξει το μπαλάκι στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας», προσθέτοντας ότι με βάση το Σύνταγμα «μπορεί ο ΠτΔ αν πιστεύει ότι είναι σε βάρος της χώρας ή της κοινωνίας να αναπέμψει τον νόμο».
Θετικά αντέδρασε το ΠΑΣΟΚ, αν και ο Ευ. Βενιζέλος με την παρέμβασή του έκανε λόγο για «βιαστική» κίνηση του κ. Αλαβάνου, αφού πρώτα -όπως παρατήρησε- έπρεπε να γίνει διαβούλευση μεταξύ ΠΑΣΟΚ και των κομμάτων της Αριστεράς.
Είδες βιασύνη κ. Βενιζέλο; Έπρεπε να κάνουμε κανά δυό επιτροπές να διαβουλευτούνε για κανά μήνα κι όταν καταλήγαν κάπου να είναι πιά αργά. Σωστός ο Μπένυ..
Ο δε Προκόπης Παυλόπουλος αρνήθηκε πριν ακόμα κατατεθεί η πρόταση λέγοντας «αν κάθε φορά που η κυβέρνηση κάνει μία τομή, γίνεται δημοψήφισμα, καταργείται η κοινοβουλευτική τάξη». Δεν σου τα 'πανε καλά Προκόπη, το μόνο που κινδυνεύει από τη διαξαγωγή δημοψηφίσματος, είναι η κοινοβουλευτική σας δικτατορία.
Καπάκι έρχεται και η υπουργός Απασχόλησης, Φάνη Πάλλη - Πετραλιά και με βαρύγδουπη δήλωση βάζει τα πράγματα στη θέση τους (νομίζει). «Την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ αναζητούν κοινή όχθη για να βρεθούν, η κυβέρνηση ως ορμητικό ποτάμι προωθεί με γενναιότητα τις μεταρρυθμίσεις, για τις οποίες έχει νωπή λαϊκή εντολή». Σώπα ρε Φανούλα, δεν ξέρεις οτι τα ορμητικά ποτάμια μόνο ζημίες κάνουνε; Όσο για την "λαϊκή εντολή" δεν πας σε καμιά λαϊκή αγορά να τα πεις, να γελάσουμε λίγο...

Σαν σήμερα 21 Μαρτίου 1921-1970 Μανώλης Χιώτης


Σαν σήμερα το 1921 γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη ο Μανώλης Χιώτης.

Σαν σήμερα το 1970 πέθανε, χτυπημένος από τον καρκίνο. Ήταν εξαιρετικός σε αρκετά όργανα, κιθάρα, ούτι, βιολί, αλλά αυτό στο οποίο ξεχώρισε ήταν το μπουζούκι με το οποίο έκανε επανάσταση προσθέτοντας την τέταρτη χορδή.

Ένας στίχος από τραγούδι που είπε ο Στράτος Διονυσίου δείχνει τον αντίκτυπο που είχε στον κόσμο ο τρόπος που έπαιζε το μπουζούκι του.

Το μπουζούκι του Μανώλη
που το αγαπούσαν όλοι
παπιονάκηδες και μάγκες
στα σαλόνια στις παράγκες

Σαν σήμερα 21 Μαρτίου 1821


Σαν σήμερα 21 Μαρτίου το 1821, στο μοναστήρι της Αγίας Λαύρας στα Καλάβρυτα, συγκεντρώνονται οι πρόκριτοι και οι οπλαρχηγοί της Πελοποννήσου, αποφασίζουν την Επανάσταση κατά των Τούρκων και ορκίζονται στο Λάβαρο της Μονής από τον Παλαιών Πατρών Γερμανό.
Την ίδια μέρα η Πάτρα ξεσηκώνεται. Ο λαός με επικεφαλής τους Φιλικούς Παναγιώτη Καρατζά (τσαγκάρης) Βαγγέλη Λειβαδά (έμπορος) και Ν. Γερακάρη (φαρμακοποιός) κυνηγάει τους Τούρκους και τους αναγκάζει να κλειστούν στο φρούριο.

21 Μαρτίου Άνοιξη και... Άνοιξη


21 Μαρτίου
Εαρινή ισημερία για το βόρειο ημισφαίριο.
Η Άνοιξη (η εποχή) ήρθε.. η άλλη αργεί ακόμα...

Πέμπτη 20 Μαρτίου 2008

Θαρρείς και είναι ταμένοι να μου τσιτώνουν τα νεύρα... αποσπασματικές συγχίσεις

Έπεσε ακόμα ένα ελικόπτερο και τρία παλληκάρια χάθηκαν. Δεν θα ασχοληθώ με το γιατί και πως (είναι αλλονών δουλειά και ευθύνη) θα ασχοληθώ όμως με τα καθήκια (Ρουσόπουλος και Μεϊμαράκης) που ο πρώτος, στην αίθουσα τύπου, δήλωσε την βαθειά οδύνη του ιδίου και της κυβέρνησης, και ο δεύτερος κήρυξε διήμερο πένθος στις ένοπλες δυνάμεις.
Ρε δεν αφήνετε τα καραγκιοζλίκια και πείτε μας τι σύνταξη θα πάρουν τα εξαρτώμενα μέλη των οικογενειών τους;
Διαφημίζουν από την τηλεόραση δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο χωρίς πάγια και άλλες δεσμεύσεις. Απλώς καλέστε (αριθμοί διάφοροι) πληκτρολογείστε (παπάρια) και αυτό είναι όλο.
Στο κάτω μέρος της οθόνης περνάει βέβαια στα γρήγορα "χρεωση 0,003 ευρώ ανά λεπτό" που παει να πεί 1,80 ευρώ την ώρα. Τα σκήπτρα σ' αυτή τη φάμπρικα βέβαια τα κρατούν εκδότες και καναλάρχες. Το ΕΣΡ δεν πρέπει να επέμβει για εξαπάτηση του κοινού; Τι λέω ρε ο αφελής...

Μια σωστή και δίκαιη κλήση με σύγχισε...

Σήμερα η Δημοτική Αστυνομία έγραψε το γυιό μου, που είχε αφήσει το (δικό μου) αυτοκίνητο σε σημείο που υπήρχε ράμπα για άτομα με προβλήματα κίνησης και όχι μόνο, (μητέρες με μωρό σε καροτσάκι κ.α.) και το ΚΑΤΑΧΑΡΗΚΑ! Αφού είδα το πρόστιμο, 150 ευρώ, του είπα οτι και 200 και 300 δεν λύνουν το πρόβλημα που ενδεχόμενα δημιούργησες σε κάποιον με την συμπεριφορά σου, και (ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΣΥΓΧΙΣΤΩ) φτάνω σε μια σημείωση που έλεγε οτι αν το πρόστιμο πληρωθεί εντός 10 ημερών θα υπάρχει έκπτωση 50%!!!!!!
Δηλαδή, θεσπίζουν ένα υψηλό πρόστιμο θέλοντας να δείξουν οτι η παράβαση είναι σοβαρή, και την ίδια στιγμή η εισπρακτική τους νοοτροπία σου λέει "φέρτα εσύ σε 10 μέρες και θα έχεις την εκπτωσάρα σου."
Από πού κι ως πού ρε αθεόφοβοι καθιερώνετε εκπτώσεις σε ποινές ανάλογα με την οικονομική ευχέρεια του παραβάτη; Έχεις άνεση και πληρώνεις αμέσως; 75 ευρώ. Είσαι στριμωγμένος και θα μπορείς σε κανα μήνα; 150 ευρώ. ΟΧΙ ΚΥΡΙΟΙ! Έκανες παράβαση; η ποινή είναι αυτή τελεία και παύλα.
Αυτό μου θυμίζει ένα ανέκδοτο όπου ένας τουρίστας περπατάει πάνω στο γκαζόν του πάρκου. Ο φύλακας τον βλέπει του δείχνει την ταμπέλα που γράφει "μη πατάτε τη χλόη" και του λέει οτι πρέπει να πληρώσει πρόστιμο 1 ευρώ. Ο τουρίστας το πληρώνει και ρωτάει γιατί το πρόστιμο είναι τόσο μικρό και δεν είναι ας πούμε 20 ευρώ. Η απάντηση τα λέει όλα: "Αν βάζαμε 20 ευρώ πρόστιμο δεν θα πατούσε κανείς"

Τετάρτη 19 Μαρτίου 2008

Μια ενδιαφέρουσα ιστοριούλα από τον Paulo Coelho


Σ’ ένα δάσος προχωρούσε ένας άνθρωπος, το άλογό του και ο σκύλος του. Κάποια στιγμή που περνούσαν κάτω από ένα μεγάλο δέντρο, έπεσε ένας κεραυνός και τους έκαψε και του τρείς. Ο άνθρωπος και τα δυό ζώα του, συνέχισαν το δρόμο τους γιατι βλέπετε, σε πολλές περιπτώσεις, παίρνει λίγο χρόνο να καταλάβει κανείς ότι πέθανε. Ο δρόμος ήταν ανηφορικός και καθώς είχαν αφήσει το δάσος πίσω τους ο καυτός ήλιος τους έκανε να ιδρώνουν και να διψάνε. Κάποια στιγμή έφτασαν μπροστά σε μια πολύ ωραία μαρμάρινη πύλη που οδηγούσε σε μια πλατεία στρωμένη με χρυσές πλάκες.
Ο άνθρωπος πλησίασε τον στολισμένο φύλακα.
-Καλημέρα...
-Καλημέρα...
-Ποιο μέρος είναι εδώ;
-Εδώ είναι ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ
-Τι καλά που ήρθαμε στον Παράδεισο γιατί διψάμε πολύ…
-Μπορείτε κύριε να μπείτε και να πιείτε όσο θέλετε, είπε ο φύλακας δείχνοντας μια πηγή στο κέντρο της πλατείας.
-Και το άλογο και ο σκύλος μου διψάνε πολύ, είπε ο άνθρωπος.
-Λυπάμαι κύριε, είπε ο φύλακας, αλλά εδώ δεν επιτρέπεται να μπαίνουν ζώα…
Ο άνθρωπος αρνήθηκε να μπεί και να πιεί μόνο αυτός, και παρ’ όλο που η δίψα του ‘καιγε τα σωθικά, χαιρέτησε τον φύλακα και συνέχισε τον δρόμο του με τα δυό του ζώα. Περπατώντας αρκετή ώρα στην ανηφοριά έφτασαν εξαντλημένοι κι οι τρείς μπροστά σε μια παλιά πόρτα που πίσω της διακρινόταν ένας χωματόδρομος πνιγμένος στα δέντρα. Στη σκιά ενός δέντρου, καθόταν κάποιος που φορούσε ένα καπέλο και έμοιαζε να κοιμάται.
-Καλημέρα, τον χαιρέτησε ο άνθρωπος, κι εκείνος αντιχαιρέτησε με μια κίνηση του κεφαλιού του.
-Εγώ, το άλογο κι ο σκύλος μου διψάμε πολύ…
-Πηγαίνετε εκεί να πιείτε, είπε ο άντρας δείχνοντας μια πηγή ανάμεσα σε δύο βράχους. Πήγαν ξεδίψασαν κι ο άνθρωπος επέστρεψε για να ευχαριστήσει τον άγνωστο.
-Μπορείτε να ξανάρθετε όποτε θελήσετε, απάντησε αυτός.
-Με την ευκαιρία, ρώτησε ο άνθρωπος, πως λέγεται αυτό το μέρος;
-ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ.
-Παράδεισος; Μα ο φύλακας της μαρμάρινης πύλης μου είπε ότι εκεί είναι ο Παράδεισος…
-Εκεί δεν είναι ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ, εκεί είναι η ΚΟΛΑΣΗ, αποκρίθηκε ο άντρας.
Ο άνθρωπος έμεινε σαστισμένος.
-Θα έπρεπε να τους απαγορεύσετε να χρησιμοποιούν το όνομά σας…αυτή η λάθος πληροφορία μπορεί να δημιουργήσει μεγάλο μπέρδεμα, είπε τελικά.
-Σε ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, αντέτεινε ο άντρας, στην πραγματικότητα μας κάνουν μεγάλη χάρη, γιατί εκεί παραμένουν όσοι είναι ικανοί να εγκαταλείψουν τους φίλους τους.

Τρίτη 18 Μαρτίου 2008

Υπάρχει κανένας διαγωνισμός ποιός θα ανεβάσει πιό πολλά posts;

Επειδή είμαι καινούριος στο κουρμπέτι και δεν ξέρω, έχω την απορία σε τι αποσκοπεί κάποιος πού ανεβάζει 20 posts το ένα πίσω απ' τ' άλλο σε καθημερινή βάση με περιεχόμενο συχνά παρεμφερές. Σήμερα μάλιστα συνάντησα και άλλη περίπτωση με 12 απανωτές αναρτήσεις. Γι αυτό ρωτάω μήπως υπάρχει κανένας διαγωνισμός πολυγραφότητας... Και προς Θεού, ούτε ζηλεύω ούτε ενοχλούμαι, απλώς ρωτάω...

Μια όμορφη αφίσα...


Πάνω από το KEEP DREAMING γράφει:"πιστεύετε οτι μπορούν να μας γλυτώσουν οι μερικοί αγώνες;

Σαν σήμερα 18 Μαρτίου 1936... Ελ. Βενιζέλος


Σαν σήμερα 18 Μαρτίου το 1936, πεθαίνει στο Παρίσι ο Ελευθέριος Βενιζέλος. Πολιτικός με σπάνιες αρετές, υπήρξε ο δημιουργός και το σύμβολο της Μεγάλης Ελλάδας, θεωρήθηκε ο θεμελιωτής της νέας Ελλάδας και αναγνωρίστηκε από την Εθνική Αντιπροσωπεία ως Εθνάρχης.

Σαν σήμερα 18 Μαρτίου 1863.... Γεώργιος ο Α΄


Σαν σήμερα 18 Μαρτίου 1863, η Εθνοσυνέλευση αναγορεύει παμψηφεί βασιλιά της Ελλάδος, τον προταθέντα από τους Άγγλους Δανό πρίγκηπα Γουλιέλμο Χριστιανό Γεώργιο, δευτερότοκο γυιό του Χριστιανού ΙΧ (διαδόχου του θρόνου της Δανίας) υπό τον μοναδικό όρο ότι οι νόμιμοι διάδοχοί του θα ασπαζόταν το Ορθόδοξο δόγμα. Ο τίτλος του θα ήταν «Γεώργιος ο Α΄ Βασιλεύς των Ελλήνων» πολύ διαφορετικός σε σημασία από το «Βασιλεύς της Ελλάδος» όπως ήταν του Όθωνα.

Δευτέρα 17 Μαρτίου 2008

Εξαγορά της ALITALIA από AIR FRANCE-KLM... Χατζηδάκη τα 'μαθες;


Το σημαντικό δεν είναι οτι ένα αεροπορικό σχήμα (Air France - KLM) εξαγόρασε ένα άλλο (Alitalia), ούτε το τίμημα της εξαγοράς (λιγότερο από 10 λεπτά ανά μετοχή), ούτε η πιθανότητα απόλυσης 1600 εργαζομένων σε σύνολο 11.000 (ο αριθμός είναι διαπραγματεύσιμος όπως και ο τρόπος). Το σημαντικό είναι οτι οι οικονομικές εφημερίδες της Ιταλίας αναφέρουν οτι το Ιταλικό κράτος δαπάνησε τα τελευταία 15 χρόνια πάνω από 4,3 δισεκατομμύρια ευρώ για τη στήριξη της εταιρίας.

Τ' άκουσες Χατζηδάκη;

Ούτε την απαξιώσανε,ούτε τη δυσφημήσανε, ούτε τη συρρικνώσανε, ούτε είπαν οτι θα κλείσει. Αγωνίστηκαν και προσπάθησαν μέχρι τέλους και κατάφεραν να βρούν λύση. Τόσα χρόνια, τόσα δις, κι ούτε επίτροπους ακούσανε ούτε άλλων παιγνιδια παίξανε όπως κάνεις εσύ σε βάρος της ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ!

Αλλά στην υπανάπτυκτη Ιταλία χτίζουν νοσοκομεία και σχολεία ΧΩΡΙΣ να κλείνουν κρατικές εταιρίες

Σαν σήμερα 17 Μαρτίου 1853...στρατηγός Μακρυγιάννης


Σαν σήμερα το 1853, δικάζεται στο στρατοδικείο ο στρατηγός Μακρυγιάννης με την κατηγορία οτι σχεδίαζε τη δολοφονία του βασιλικού ζεύγους (Όθων-Αμαλία). Μοναδικός μάρτυρας κατηγορίας ήταν ένας τυπος της νυκτερινής Αθήνας, ο δικηγόρος Ν. Στεφανίδης. Ο στρατηγός θα καταδικασθεί σε θάνατο και θα οδηγηθεί στο νοσοκομείο επειδή ήταν άρρωστος. Το 1854 με τη μεσολάβηση του παλιού το φίλου και υπουργού Στρατιωτικών Δημ. Καλλέργη, θα πάρει χάρη και θα αποφυλακισθεί.

Κυριακή 16 Μαρτίου 2008

Ας πούμε κάτι για τα χθεσινά στο γήπεδο...


Χάσαμε από τον Αστέρα Τρίπολης μ' ένα γκολ στο 94', μετά από εμφάνιση που κυμάνθηκε από κακή έως μέτρια, αφού ο Αμπάρης έκανε πολλές και καλές επεμβάσεις (οι δύο εξαιρετικές) και αφού ο (κωμικά ακατάλληλος) διαιτητής δεν μας έδωσε ένα καταφανέσατο (για μένα) πέναλτυ. Το αποτέλεσμα είχε, για την κρίση μου, μερικές τραγικές συνέπειες. Πρώτα στήθηκαν τα γνωστά λαϊκά δικαστήρια που καταφερόταν εναντίον πάντων, να φύγει ο Σάντος, ο ένας, ο άλλος, πουλημένοι, τομαρια, άχρηστοι και άλλα τέτοια υστερικά. Κανείς (από αυτούς τους 200-300) δεν έλαβε υπ' όψη οτι η αντίπαλη ομάδα είναι καλύτερη από τη δική μας στους μέχρι τώρα αγώνες, οτι η δική μας ομάδα έχει ένα προποητή που δεν διάλεξε αυτός τους παίκτες, δε έκανε αυτός την προετοιμασία, δέχθηκε να αναλάβει μια ομάδα που το πιθανότερο ήταν να κινδυνεύσει παρά να διακριθεί, εκπονώντας με τον Ζαγοράκη ένα τριετές σχέδιο ανάπτυξης και εξυγίανσης, και διαχειρίζεται την ομάδα με τα υλικά που διαθέτει. Το πιό άσχημο όμως ήταν αυτό που έγινε σε βάρος 15-20 φίλων του Αστέρα (ίσως διοικητικών παραγόντων) που από τον δεύτερο όροφο που ήταν πανηγύρισαν το γκολ της ομάδας τους. Αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα αντιμετωπίστηκε από τους οπαδούς του πρώτου ορόφου (θύρα 1 ακριβά εισητήρια) με αισχρές βρισιές προς τις γυναίκες, που συνοδευόταν από αντίστοιχες χειρονομίες και κοσμητικά επίθετα προς ανδρες και γυναίκες γενικώς. Εκείνη την ώρα ήθελα να πάω σ' αυτούς τους ανθρώπους και να τους πω πως δεν έχω καμιά σχέση με τη μερίδα εκείνη των οπαδών και πόσο ντρέπομαι για τη συμπεριφορά τους, και να ζητήσω συγνώμη. Όπως ζήτησα συγνώμη με e-mail από την Αϊντχόφεν και τους οπαδούς της που οι "δικοί μας" τους έφτυναν επειδή χειροκροτούσαν τα γκολ της ομάδας τους. Στα πανηγύρια μας μέσα στο Άνφιλντ αντέδρασε κανένας Άγγλος ρε παλληκάρια ή δεν θυμάστε;

Καιρός για ανέκδοτο.... Συνέδριο φεμινιστριών

Παγκόσμιο συνέδριο φεμινιστριών με θέμα "Αλλαγή της συμπεριφοράς των ανδρών" καταλήγει σε ομόφωνη απόφαση να απαιτηθεί αυστηρά από τους άντρες να συμμετέχουν στις δουλειές του σπιτιού και τα αποτελέσματα να κοινοποιούνται σε κεντρικό υπολογιστή για επεξεργασία και λήψη περαιτέρω αποφάσεων.
Αναφορά Γερμανίδας. Εγώ ένα πρωί του είπα: "Κοίτα Χανς, αν θέλεις να τα πάμε καλά, θα αναλάβεις το σκούπισμα και το ξεσκόνισμα, γιατί εγώ δεν πρόκειται να ξαναασχοληθώ". Για μια εβδομάδα δεν είδα τίποτα, δύο εβδομάδες τίποτα, την τρίτη μπαίνω στο σπίτι και λάμπουν τα πάντα. Φιλενάδες το σύστημα έπιασε!
Αναφορά Αγγλίδας. Ένα μεσημέρι του είπα: "Μπιλ από σήμερα θα πλένεις τα πιάτα και θα συμαζεύεις το τραπέζι, συνεννοηθήκαμε;" Μια εβδομάδα δεν είδα τίποτα, δεύτερη εβδομάδα τίποτα, τα πιάτα στίβα στο νεροχύτη, την τρίτη, όλα πλυμένα και τακτοποιημένα. Έπιασε κορίτσια!
Αναφορά Ελληνίδας. Ένα βράδυ που βλέπαμε τηλεόραση του είπα: "Μήτσο, έχω να σου πώ οτι από αύριο θα στρώνεις εσύ το κρεββάτι κάθε πρωί". Μια εβδομάδα δεν είδα τίποτα, δεύτερη τίποτα, την τρίτη άρχισα να βλέπω λίγο από το αριστερό μάτι...

Η μαλακία μας ως λαού έχει πολλούς τρόπους έκφρασης



Μια τελευταία ποικιλία της μαλακίας που μας δέρνει, είναι τα αυτοκόλλητα σε πινακίδες κυκλοφορίας και τουριστικών πληροφοριών, που είναι μια εξέλιξη του να λερώνεις (δεν μιλάω για γκράφιτι) όποιον τοίχο βρείς μπροστά σου. Θυμάμαι πριν χρόνια όταν σε μια σοβαρή χώρα κάποιοι δικοί μας, (Παοκτσήδες) θεώρησαν ότι έπρεπε ν’ αφήσουν στη Γενεύη σημάδια της επίσκεψής τους κι έγραφαν με σπρέι σε τοίχους κάτι ΠΑΟΚ G4 και τέτοια. Τους μάγκωσε λοιπόν η αστυνομία τους πήγε στο τμήμα, τους άδειασαν τις τσέπες και τους υποχρέωσαν να πληρώσουν τις μπογιές που χρειαζόταν και την ώρα του αγώνα τους έβαλαν να βάφουν τους τοίχους που είχαν λερώσει.
Όμως δεν είναι μόνο οι αρπαγμένοι «φίλαθλοι» που επιδίδονται σ’ αυτό το σπορ, εκείνοι που δίνουν ρέστα στη ρύπανση αυτού του είδους είναι οι φοιτητές. Στα πανεπιστήμια γίνεται χαμός. Η μια αφίσα πάνω στην άλλη, το ένα σπρέι να διορθώνει ή να αλλάζει το μήνυμα του προηγούμενου, τόσο που νομίζεις πως το πρώτο μάθημα που πρέπει να περάσεις ανεξαρτήτως σχολής, είναι το λέρωμα των τοίχων. Και καλά, άντε εκεί είναι πανεπιστήμιο, ιδιότυπες συνθήκες, έξω όμως; Η πολυκατοικία που μόλις βάφηκε; Στα κομμάτια κι αυτή. Αυτός που σκοτώθηκε ή σκότωσε γιατί το «απαγορεύεται στροφή αριστερά» το κάλυψες με τις μαλακίες σου τι φταίει;

Σάββατο 15 Μαρτίου 2008

Σάν σήμερα 15 Μαρτίου 1926....Θ. Πάγκαλος


Σαν σήμερα, 15 Μαρτίου του 1926, γίνονται προεδρικές εκλογές στην Ελλάδα. Ο δικτάτορας στρατηγός Θεόδωρος Πάγκαλος, αφού προηγουμένως έχει εξαναγκάσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ναύαρχο Κουντουριώτη σε παραίτηση, καθίσταται μοναδικός υποψήφιος και φυσικά εκλέγεται Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Σαν σήμερα το 1311... αυτό το ξέρατε;

Σαν σήμερα λοιπόν, 15 Μαρτίου το 1311, ιδρύθηκε το "Καταλανικό κράτος των Αθηνών"
που διατηρήθηκε μέχρι το 1388.

Μόλις επέστρεψα από το εΞωτερικό....Αθήνα δηλαδή!


Είχα καιρό να πάω στην Αθήνα. Θα είμαι σύντομος. Σε σχέση με την υπόλοιπη χώρα η Αθήνα είναι πενήντα χρόνια μπροστά ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ Υπ’ αυτή την έννοια έχει δίκιο ο Ζουράρις όταν μιλάει για «το κράτος των Αθηνών». Οι καινούριες συνοικίες είναι εξαιρετικά ρυμοτομημένες, ο οικοδομές χαμηλές και καλαίσθητες, οι δρόμοι φαρδύς και δενδροφυτευμένοι, συγκοινωνίες υψηλού επιπέδου, μετρό, ηλεκτρικός, τραμ, προαστιακός, Αττική οδός. Με το μετρό ξέρεις με ακρίβεια λεπτού πόση ώρα θέλεις για να πας από εδώ ως εκεί, δε πα να βρέχει, να έχει πορείες, να χιονίζει…
Όλες οι υπηρεσίες εκεί, όλο το χρήμα εκεί, όλες οι αποφάσεις εκεί, τόσο που μου κάνει εντύπωση που έχουν κοινά μ’ εμάς προβλήματα (ακρίβεια, ασφαλιστικό, σκοπιανό, Κυπριακό) που μιλάνε την ίδια γλώσσα μ’ εμάς, συμμετέχουν στα ίδια πρωταθλήματα μ’ εμάς (μάλλον εμείς συμμετέχουμε στα δικά τους, ίσως για να συμπληρώνεται ο αριθμός) και χωρίς παρεξήγηση, που μας επιτρέπουν να ταξιδεύουμε εκεί και μάλιστα χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα, (κι αυτό ίσως για να δικαιωθεί ο στίχος του Σαββόπουλου «επαρχιώτης στην Ομόνοια»). Δεν τα λέω με κακία, γιατί εμένα μ’ αρέσει εδώ που ζω, απλά νομίζω ότι αυτή η ανισότητα στην ανάπτυξη ανάμεσα σε μια πόλη και την υπόλοιπη χώρα, δεν θα βγεί σε καλό (της χώρας κυρίως, αλλά σε επέκταση και της Αθήνας).

Παρασκευή 14 Μαρτίου 2008

Γιάννης Αγιάννης και Ιαβέρης, μια σύγκρουση μεταξύ τους και μέσα τους


Με αφορμή ερώτηση του hackaday (ΘΕΜΑ) θέλω να πω πως παρ' όλο που το blog ανήκει στον Γιάννη Αγιάννη, σκέφτηκα να δώσω και κάποια θέση στον Ιαβέρη, έτσι ας πούμε υπεύθυνος σύμφωνα με τον νόμο και απέναντι στον νόμο. Εγώ σαν Γιάννης Αγιάννης προσπαθώ ν' αφήσω πίσω το αμαρτωλό μου παρελθόν κι ο Ιαβέρης τίμιος διώκτης των παρανόμων προσπαθεί να αποκαταστήσει τη νομιμότητα. Κατά βάθος τον συμπαθώ, κάνει τη δουλειά του υπεύθυνα και με πάθος, και όπως αποδεικνύει στο τέλος, έχει και αισθήματα, και συναισθήματα. Δεν είναι κακός. Ούτε εγώ είμαι κακός. Προσπαθώ να του ξεφύγω γιατί το ξέρω οτι είμαι καλός και δεν μου αξίζει να με κυνηγάνε για ένα καρβέλι ψωμί. Ο ένας χωρίς τον άλλο δεν έχουμε καμιά αξία, δεν μπορούμε να εμπνεύσουμε παρά συναισθήματα ανάξιά μας, ο ένας κλέφτης ο άλλος μπάτσος. Μαζί όμως, αχ μαζί, κάναμε και κάνουμε εκατομμύρια να δούν τη ζωή με άλλο μάτι, από άλλη γωνία, να είναι μιά ο ένας μας και μιά ο άλλος, γιατί εμείς κι εσείς γινόμαστε συχνά ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ είτε γιατί το αξίζουμε είτε γιατί το ανεχόμαστε...

Καλό βράδυ...

Πέμπτη 13 Μαρτίου 2008

Σαν σήμερα 13 Μαρτίου 1957...Ευαγόρας Παλλικαρίδης


Σαν σήμερα, τη νύχτα της 13 προς 14 Μαρτίου 1957, στην Κύπρο οι Άγγλοι εκτελούν με απαγχονισμό τον Ευαγόρα Παλλικαρίδη. Είχε συλληφθεί να μεταφέρει ένα αποσυναρμολογημένο οπλοπολυβόλο Bren, που ήταν ακόμα μέσα στα γράσσα και στην ουσία δεν ήταν (ακόμα) όπλο. Στους δικαστές του δήλωσε: "Γνωρίζω οτι θα με κρεμάσετε. Ότι έκαμα το έκαμα ως Έλλην Κύπριος όστις ζητεί την Ελευθερίαν του. Τίποτε άλλο." Παρά την τεράστια κινητοποίηση σε Ελλάδα και Κύπρο αλλά και σε Αγγλία και ΗΠΑ, η αίτηση χάριτος απορρίφθηκε. Ήταν ο τελευταίος που εκτελέστηκε στην Κύπρο. Τον θάψανε στα ¨φυλακισμένα μνήματα" στον ίδιο τάφο που πριν λίγες μέρες είχαν θάψει τον Γρηγόρη Αυξεντίου επειδή δεν υπήρχε χώρος.

Ήταν 19 ετών μαθητής και ποιητής.

Τετάρτη 12 Μαρτίου 2008

Είναι παρήγορο να ακούς τίμιες φωνές...ακούστε μία...

Αντιγράφω από τον ΣΤΑΘΗ (Ελευθεροτυπία 12/3/2008)
"Όσο για εμάς, τον κλάδο μας, την ΕΣΗΕΑ, τους δημοσιογράφους, απ' ότι φαίνεται το γλυτώσαμε το Ταμειάκι μας (με ελαφρές και προβλεπόμενες "παράπλευρες απώλειες") και ως εκ τούτου την κάνουμε με ελαφρά πηδηματάκια μακριά από τις κινητοποιήσεις των άλλων μπασκλάς εργαζομένων! Μπράβο μας, άριστα και αιέν αριστεύειν. Έτσι θα πάμε μπροστά, και έχοντας αυτή την υπόληψη στα μάτια των μεροκαματιάρηδων, θα συνεχίσουμε να γράφουμε για τα... δίκια τους! Εκ του ασφαλούς εμείς, σχεδόν εξαγορασμένοι δια της εξαιρέσεως του Ταμείου μας από τη λαίλαπα που αφανίζει τα άλλα, αφήνοντας τους άλλους να βγάλουν το φίδι απ' την τρύπα, και ωσάν αυτό το Έκτρωμα - Ασφαλιστικό να μην αφορά τους πάντες, την κάνουμε συντεχνιακά-συντεχνιακά, ελπίζοντας οτι θα μας φάνε τελευταίους. Διότι θα έρθει και η σειρά μας. Αλλά και να μην έρθει, είναι εξαιρετικά ανέντιμο αυτό που κάνουμε με ευθύνη της δικομματικής πέιοψηφίας στο Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ σαν καλά ξεπουλητάρια. Κι όχι μόνον. Δείχνουμε με αυτήν την προδοσία οτι θεωρούμε τους υπόλοιπους εργαζόμενους κατώτερους, μουζίκους και χαχόλους, ανάξιους της αλληλεγγύης ημών - ποίων; των δειλών; ντροπή μας..."
Από εμένα ένα τεράστιο ΕΥΓΕ!

Παραινέσεις προς Θεσσαλονικείς (για τα σκουπίδια)

Τουλάχιστο οι κάτοικοι των κάθετων δρόμων στην Όλγας, στην Γεωργίου, Τσιμισκή και παραλιακές λεωφόρους, ας κάνουν τον κόπο να κατεβάζουν τα σκουπίδια τους στους παραπάνω δρόμους γιατί είναι γνωστό από προηγούμενες απεργίες οτι ο δήμαρχος (που μας αξίζει) τα μαζεύει από δρόμους βιτρίνες της πόλης.

Κι ακόμα ένα με μπαρ...

Ο πελάτης απολαμβάνει το ποτό του στον πάγκο και κάποια στιγμή λέει στον μπάρμαν.
-Τι πέναλτυ έδωσε χθές...
-Αθλητικά στο μαγαζί απαγορεύονται, τον κόβει ο μπάρμαν. Σε λίγο ο πελάτης ξαναμιλάει.
-Θέλω να δω τι θα κάνει η κυβέρνηση με...
-Φίλε πολιτικά στο μαγαζί δεν επιτρέπονται, ξαναπετιέται ο μπάρμαν.
-Κι αυτοί της ΓΣΕΕ δεν έχουν το θεό τους όμως...επιμένει ο πελάτης
-Ούτε συνδικαλιστικά, αγριεύει ο μπάρμαν.
-Καλά, καλά, τον ηρεμεί ο πελάτης, σεξουαλικά επιτρέπονται;
-Σεξουαλικά βεβαίως, χαμογελάει ο μπάρμαν.
-Τότε... αντε και γαμήσου!

Τρίτη 11 Μαρτίου 2008

Τρία σύντομα ανέκδοτα με μπαρ

Νο 1
Ο πελάτης μπαίνει στο μπαρ, κάθεται στο σκαμπό και λέει στο μπάρμαν.
-Σε παρακαλώ, ένα τζίν χωρίς φλούδα λεμόνι...
-Λυπάμαι, χωρίς φλούδα λεμόνι δεν έχω...αν θέλετε χωρίς φλούδα πορτοκάλι...

Νο 2
Αγριεμένος πελάτης λέει στον μπάρμαν
-Βάλε ένα ουίσκυ μη σε γαμήσω...
-Να σου βάλω μια φασολάδα να μου κλάσεις τ' αρχίδια;

Νο 3
Ψιλοσουρωμένος πελάτης λέει στον μπάρμαν
-Φιλαράκο βάλε ένα ουίσκυ πριν αρχίσουμε...
Το κατεβάζει μονορούφι και λέει στον μπάρμαν
-Φιλαράκο πριν αρχίσουμε, βάλε ακόμα ένα..
-Δε μου λες, ρωτάει ο μπάρμαν, λεφτά έχεις;
-Νάτααα, αρχίσαμεεεε....

Δευτέρα 10 Μαρτίου 2008

Σαν σήμερα 10 Μαρτίου 1970


Σαν σήμερα πεθαίνει ο μέγας Βασίλης Αυλωνίτης σε ηλικία 66 ετών. Αμέτρητες οι ταινίες στις οποίες συμμετείχε ή πρωταγωνιστούσε. Σε μερικούς ρόλους άφησε εποχή.
Νικόλαος Σπανοβαγγελοδημήτρης ή Γύλος στη "Σωφερίνα" (1964)
Βαγγέλης Ταρνιάνης στο "Οι γαμπροί της Ευτυχίας" (1962)
Συντ/χης Καραδήμος στο "Ο Μιχαλιός του 14ου συντάγματος" (1962)
Κλεαρχος στο "ο Κλέαρχος η Μαρίνα και ο κοντός" (1961)
Νεόκοσμος στο "ο θησαυρός του μακαρίτη" (1959)
Δεσμοφύλακας στο "Μια ζωή την έχουμε" (1958)
Παυλάρας στο "Λατέρνα φτώχεια και γαρίφαλο" (1957) και "Λατέρνα φτώχεια και φιλότιμο" (1955)
Νικήτας στο "Η καφετζού" (1956)
Ζάχος στο "η ωραία των Αθηνών" 1954
Και ο πλούσιος «εγώ έχω λεφτά» στο "Χαρούμενο ξεκίνημα" (1954)

Ανέκδοτο και χρόνια πολλά σε όλους

Κατά τα γνωστά και συνηθισμένα, ένα αεροπλάνο πέφτει στη ζούγκλα, επιζούν Γάλλος, Άγγλος, Αμερικανός και Έλληνας. Συλλαμβάνονται από φυλή αγρίων και οδηγούνται στον φύλαρχο, ο οποίος τους εξηγεί τη διαδικασία.
-Θα μου λέει ο καθένας από πού είναι και αν ξέρω το μέρος έχει καλώς, αν όχι τον γαμάει όλη η φυλή. Ακούω τον πρώτο.
-Γαλλία…
-….
-Παρίσι…
-
-Πύργος του Άϊφελ, Λούβρο, Μουλέν Ρούζ
-Δεν μου λένε τίποτε όλα αυτά.. πάρτε τον… ο επόμενος!
-Αγγλία….ΛίβερπουλΜπήτλς
-Πάρτε τον…. Ο επόμενος παρακαλώ!
-Αμέρικα, Νιού Γιόρκ! Άγαλμα της ΕλευθερίαςΜανχάταν…ΔΙΔΥΜΟΙ ΠΥΡΓΟΙ
-Δεν τα ‘χω ακουστά, πάρτε τον! Ο επόμενος!
Ο δικός μας τελείως απελπισμένος, «αυτός ο καριόλης δεν ξέρει ντιπ, δεν γλυτώνω» λέει ψιθυριστά:
-Ελλάδα…
-Ελλάδα; Αθήνα;
-Όχι, Θεσσαλονίκη…
-Θεσσαλονίκη; ΠΑΟΚ;
-Όχι, Άρης…
-Πάρτε τον κι αυτόν!!!

Κυριακή 9 Μαρτίου 2008

Σαν σήμερα 9 Μαρτίου 1956


Σαν σήμερα στις 9 Μαρτίου το 1956, ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος συλλαμβάνεται από τις αγγλικές δυνάμεις κατοχής στο αεροδρόμιο Λευκωσίας λίγο πριν αναχωρήσει για την Αθήνα, και εξορίζεται στις Σεϋχέλλες. Μαζί του εξορίζονται ο Μητροπολίτης Κυρήνειας Κυπριανός, ο παπα - Σταύρος Παπαγαθαγγέλου και ο Πολύκαρπος Ιωαννίδης.

Σάββατο 8 Μαρτίου 2008

Έχει και ωραία κτίρια η Θεσσαλονίκη



Σαν σήμερα 8 Μαρτίου1825

Σαν σήμερα στις 8 Μαρτίου το 1825, ολοκληρώνεται η δεύτερη απόβαση 7400 Αιγυπτίων στρατιωτών του Ιμπραήμ στη Μεθώνη μετά από την προηγούμενη του Φεβρουαρίου (4400 άνδρες). Η όλη επιχείρηση της προσέγγισης στην ακτή αλλά και της απόβασης, έγινε χωρίς τη παραμικρή παρενόχληση ούτε στη στεριά αλλά ούτε και στη θάλασσα, αφού οι Έλληνες ήταν απασχολημένοι με τις εμφύλιες συρράξεις τους.

Παρασκευή 7 Μαρτίου 2008

Τι θα πει διπλωματία και διπλωμάτης (γράφεται με όμικρον ή με ωμέγα;)

Τι σημαίνει άραγε διπλωμάτης και διπλωματία; Αν ετυμολογικά εννοεί τον έχοντα διπλά μάτια (δύο μπρος και δύο πίσω) θα ‘πρεπε να γράφεται με όμικρον και δύο «μ» ή αν γράφεται με ωμέγα σημαίνει ότι έχει δίπλωμα σ’ αυτό που κάνει και θα ‘πρεπε να λέγεται διπλωματούχος. Αλλά σήμερα όλοι έχουν κάποιο δίπλωμα, γιατί δεν τους λέμε διπλωμάτες; Είναι λίγο μπερδεμένο το θέμα και ίσως ο όρος να προέρχεται από το αγγλογαλλικό diploma ή diplome που άραγε τι σημαίνει; Κάθε βοήθεια δεκτή. Και τέλος ποια ακριβώς δουλειά κάνει ένας διπλωμάτης;
Επιτρέπεται να βρίζει; να λέει, ας πούμε, στο Μιλόσοσκι «αυτά μαλάκα μου να τα πείς στο αρχίδι το Μπούς που σας πατρονάρει»; Να κάνει χειρονομίες (άσεμνες βέβαια) όταν η Κοντολίζα ζητάει στρατεύματα για το Αφγανιστάν να της δείχνει με τα δύο χέρια τα σκέλια του και να λέει πάρτα; Να κλάνει βροντερά, ας πούμε, όταν ο Τσερβενκόφσκι μιλάει για τη χώρα του λέγοντάς την «Μακεδονία»; Να ρεύεται όταν ο Νίμιτς του δίνει τις προτάσεις για την ονομασία των Σκοπίων; Φαντάζομαι πως όχι, δεν μπορεί. Για τους έλληνες φορτηγατζήδες που τους κάνουν τη ζωή δύσκολη, που τους βάφουν τα φορτηγά με ανθελληνικά συνθήματα, γδέρνουν τα GR και τις αυτοκόλλητες ελληνικές σημαίες, που τους ρωτάνε σε ποια χώρα είστε κι αν πουν FYROM τους πετάνε τα χαρτιά κάτω και τους αφήνουν να περιμένουν με τις ώρες ώσπου να συνετισθούν, μπορεί η ελληνική διπλωματία να κάνει κάτι; Εγώ λέω ότι μπορεί. Να επιχορηγήσει όλες τις εξαγωγές να πηγαίνουν μέσω Ιταλίας.
Αλλά φαντάζομαι για τέτοιες αποφάσεις πρέπει να είσαι διπλομάτης ή διπλωμάτης.

Σαν σήμερα 7 Μαρτίου 961 και 1948

Σαν σήμερα 7 Μαρτίου το 961, ο Χάνδακας (Ηράκλειο) πέφτει στα χέρια του βυζαντινού στρατού του στρατηγού Νικηφόρου Φωκά μετά από πολιορκία 8 μηνών. Η Κρήτη απελευθερώνεται επί αυτοκράτορος Ρωμανού ύστερα από αραβική κατοχή 138 ετών, επανασυνδέεται με το βυζαντινό κορμό και ξαναβρίσκει τον ελληνικό και χριστιανικό χαρακτήρα της.
Σαν σήμερα επίσης αλλά το 1948, η Δωδεκάνησος με επίσημες τελετές ενσωματώνεται στην Ελλάδα, ύστερα από μακρόχρονη τουρκική και ιταλική κατοχή.

Πέμπτη 6 Μαρτίου 2008

Ουσιαστικά πρόκειται για κατάφωρη αδικία σε βάρος του Ολυμπιακού

Δεν το είχα σκεφτεί, αλλά ακούγοντας έναν ποδοσφαιριστή της Καλαμαριάς, βρήκα οτι έχει απόλυτο δίκιο. Αφαιρέθηκαν οι 3 βαθμοί που είχε κερδίσει η Καλαμαριά στον αγωνιστικό χώρο (είχε κερδίσει 1-0) και δόθηκαν στον Ολυμπιακό. Από την Καλαμαριά όμως αφαιρέθηκε ακόμα ένας βαθμός (σύνολο 4). ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΕΤΑΡΤΟ ΒΑΘΜΟ ΣΤΟΝ "ΘΡΥΛΟ" Ε;;;;;;

Επειδή τώρα τελευταία όλο με φρούτα ασχολούμαι...

Ας μιλήσω και για ένα φρούτο του μανάβικου που ψωνίζω από την εποχή του "εσωτερικού".
Νομίζω οτι καταλαβαινόμαστε. Το φρούτο λοιπόν το σημερινό λέγεται Μαργαρίτης, μέλος της Π.Γ. του Συ.Ριζ.Α. Αυτός λοιπόν ο οποίος εμφανίζεται συχνά πυκνά σε διάφορα πάνελ, κυρίως έχοντα σχέση με το "Μακεδονικό" ή "σκοπιανό" θαρρείς και είναι βαλτός να κατεβάσει τα ποσοστά που εμφανίζει το κόμμα στις δημοσκοπήσεις. "Το όνομα δεν είναι το σημαντικό" αποφαίνεται, "σημαντική είναι η ανεργία, το ασφαλιστικό, το χαμηλό ποσοστό χρήσης του ιντερνέτ(!!!)" θαρρείς και βάζουμε από τη μια το εθνικό αυτό θέμα και από την άλλη όλα τα προβλήματα του τόπου λες και είναι θέματα αντίπαλα. Κι αν πεί κανείς οτι το όνομα είναι το όχημα της αλυτρωτικής προπαγάνδας των σκοπιανών, "δεν δέχεται και μαθήματα ιστορίας και πατριωτισμού". Το να απαντάς στις προκλήσεις είναι κατά τον Μαργαρίτη εθνικισμός, οι προκλήσεις όμως "δεν είναι τίποτα το σοβαρό..."
Για τράβα ρε Μαργαρίτη στο www.bulgarmak.org/makedonia.htm και δώσε μια απάντηση προοδευτική και ανοιχτόμυαλη, έτσι για να τους βάλεις στη θέση τους όπως (νομίζεις ότι)βάζεις κι εμάς...